Håndhøvl Test – Find den bedste håndhøvl her

0

En håndhøvl kan bruges til flere typer af opgaver. Oftest bruges den dog til at høvle i træ. Derfor er det også primært som følge af dette, at folk vælger at investere i en sådan maskine – og derfor er der også gode forudsætninger for, at det er med henblik på dette, at du har planer om, at skulle investere i en god håndhøvl, du kan bruge til dine opgaver.

I denne forbindelse har du – med garanti – set nærmere på udvalget, du finder på det danske marked. Der er rigtig mange forskellige producenter og endnu flere modeller repræsenteret på markedet. Derfor kan det også virke som noget af en opgave, at skulle sikre dig, at du ender med at investere i en god høvl, der harmonerer med dine krav.

Heldigvis forholder det sig således, at du i denne håndhøvl test bliver præsenteret for en række forskellige modeller, der kan bryste sig af, at udmærke sig på flere forskellige punkter. Derfor er du også sikret, at de er blandt de bedste modeller på det danske marked. Du kan derfor også roligt vælge at investere i én af de maskiner, du finder nedenfor.

Bosch GHO 18 V-LI Professional

Test af Bosch GHO 18 V-LI Professional
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools5.885,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Bosch kan bryste sig af, at være ét af de absolut mest anerkendte og mest velrenommerede brands på det danske marked, når det kommer til el-værktøj. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at de også står bag nogle af de absolut bedste maskiner og dermed også håndhøvle på det danske marked.

I dette tilfælde er der tale om deres GHO 18 V-LI Professional, der kan bryste sig af, at være en håndhøvl, der ikke blot er ekstremt let, da den ikke vejer mere end 2,6 kg., men samtidig er den også yderst præcis. Derfor er du også sikret, at den både er nem at arbejde med og nem at opnå gode resultater da med, da håndtering og præcision er helt i top.

Ydermere, så skal det også nævnes, at du med Bosch GHO 18 V-LI Professional får muligheden for at arbejde ved en yderst hurtig og præcis arbejdshastighed. Det er blandt andet noget, der handelr om, at den er blevet udstyret med en såkaldt trinløs spåndybdeindstilling på helt op til 1,6 mm., hvilket kan give dig et godt og præcist resultat hver gang.

Du er garanteret en rigtig høj overfladekvalitet

Hvis du vælger at investere i netop denne model fra Bosch, så er du samtidig også garanteret, at du kommer til at investere i en model, der giver dig en rigtig høj overfladekvalitet, hvilket er noget, du kan takke den ultraskarpe HM-vendeskive for. Ikke nok med, at den er særdeles præcis og giver en god kvalitet, så har den også en uhyre lang standtid.

I og med, at der er tale om en såkaldt akku-maskine, så skal det selvfølgelig også gøres klart, at Bosch har valgt at udstyre den med innovative CoolPack-akkuer, der er med til at give en mere optimal varmeafstråling og samtidig også forlænge dens standtid med helt op til 100% sammenlignet med akkuer, der ikke er blevet udstyret med CoolPack.

 

Bosch har også integreret deres helt egen elektroniske cellebeskyttelse (ECP) i maskinen, der ligeledes er med til at sikre mod både overbelastning og overophedning såvel som dybafladning. Den har både en motorbremse for sikker fralægning, hurtigt klingeskift af hensyn til hurtigere arbejde og spånudkast, der kan skiftes venstre til højre side.

De vigtigste specifikationer

 • Omdrejningstal, ubelastet: 14.000 o/min.
 • Spåntykkelse: 0 – 1,6 mm.
 • Falsdybde: 0 – 8 mm.
 • Høvlebredde, maks.: 82 mm.
 • Akku-kapacitet: 4,0 Ah.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Vibrationseksponering ah: 3.0 m/s².
 • Usikkerhed K: 1.5 m/s².

PowerPlus – El høvl (900 Watt)

Test af PowerPlus – El høvl (900 Watt)
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools753,75 DKK Se produkt

Selvom du har mulighed for at erhverve dig denne elektriske håndhøvl til en særdeles god pris, så skal det dog ikke være noget, der skræmmer dig væk, for det er ikke noget, der er ensbetydende med, at kvaliteten ikke er helt i vejret. Der er nemlig tale om en elhøvl, der stammer fra PowerPlus, der er en særdeles anerkendt producent af el-værktøj.

PowerPlus er en serie af forskellige former for el-værktøj, der forhandles på det danske marked og i store dele af Europa. Serien produceres af den anerkendte producent, Varo, der har både hovedkontor og produktionsfaciliteter i Belgien, hvor denne elhøvl naturligvis også bliver produceret og derefter også grundigt kvalitetstjekket efter deres strenge krav.

Varo er en belgisk producent af el-værktøj, der har intet mindre end 20 års erfaring med produktion af både el-værktøj såvel som tilbehør hertil. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at dette er en håndhøvl, der kan sikre dig et særdeles godt resultat, uanset om du har erfaring med brug af sådanne maskiner eller ej.

Skab til høvling af arbejdsemner af træ

Der skal dog ikke lægges skjul på, at der i dette tilfælde er tale om en maskine, der primært er blevet skabt med henblik på dig, der ikke har de store behov og er på jagt efter en maskine, der er ideel i forbindelse med brug i hjemmet og til mindre arbejdsopgaver. Derfor er den også beregnet til høvling af diverse arbejdsemner af træ.

Du kan derfor ikke bruge denne el høvl fra PowerPlus til at høvle andet end arbejdsemner af træ. Samtidig er den heller ikke egnet til stationær brug, hvilket du naturligvis også skal være behov. Hvis dine behov er mere krævende end dette, så er du bedre stillet ved f.eks. at se nærmere på den model fra Bosch, der er blevet beskrevet ovenfor.

Hvad der dog ikke skal herske nogen tvivl om er, at det er en maskine, der bestemt er effektiv i forhold til netop dét formål, den er skabt til. Samtidig skal det også nævnes, at den bliver leveret med et væld af tilbehør, hvilket tæller støvpose, rem, et sæt kulbørster, en ekstra kniv, parallelanslag såvel som en dybdemåler, hvorfor det er komplet sæt.

De vigtigste specifikationer

 • Netspænding / Netfrekvens: 230V / 50Hz.
 • Effektoptagelse: 900 Watt.
 • Ubelastet omdrejningstal: 16.000 omdr. pr. min.
 • Høvlebredde: 82 mm.
 • Høvledybde: 3 mm.
 • Vægt: 3,15 kg.

Bosch GHO 40-82 C Professional

Test af Bosch GHO 40-82 C Professional
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools2.972,50 DKK Se produkt

Hvis du leder efter en håndhøvl, der – uden tvivl – vil kunne give dig den absolut højeste overfladekvalitet, så er din eftersøgning hermed slut. I en sådan forbindelse bør der nemlig ikke være nogen tvivl om, at den bedste model er GHO 40-82 C Professional Bosch, da den kan sikre dig den højeste overfladekvalitet og det bedste resultat – hver gang.

Vælger du denne model fra den anerkendte producent Bosch, så er du samtidig også sikret, at du altid får resultater med en optimale overfladekvalitet. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at den er udstyret med ultraskarpe knive og samtidig også har et konstant omdrejningstal – også selvom der arbejdes i hårdt træ.

Samtidig så byder maskinen også både det hurtigste og mest økonomiske knivskift på markedet. Det skyldes, at Bosch har valgt at udstyre deres GHO 40-82 C Professional med deres Woodrazor-skær, der er både holdbart og vendbart, mens det samtidig også byder på enkel justering. Du kan – med andre ord – lynhurtigt skifte kniv på denne maskine.

Håndhøvl med en maksimal og imponerende levetid

GHO 40-82 C Professional fra Bosch har desuden også en maksimal og særdeles imponerende levetid i kraft af, at den er udstyret med et præcist alu-lejesæde og samtidig kommer den også med en termodynamisk beskyttelse af den integrerede motor – begge dele er noget, der i høj grad har indflydelse på levetiden og holdbarheden af håndhøvlen.

Den har desuden også en både enkel, præcis og samtidig også letaflæselig spåndybdeindstilling, der gør det nemt at holde øje med spåndybden på maskinen. Det er komfortabelt at arbejde med GHO 40-82 C Professional i både kortere og længere perioder, da den er ergonomisk udformet og samtidig også har et spånudkast i enten højre eller venstre side.

Slutteligt, så bør det bestemt også understreges, at det er en håndhøvl, der komemr med 3 V-noter til både enkel og fleksibel fasning. Den har et såkaldt parkeringsbeslag, der selvfølgelig er med til at højne den generelle sikkerhed i forbindelse med brug af maskinen, mens den ligeledes også er udstyret med en kontaktspærre til både venstre- og højrehåndede.

De vigtigste specifikationer

 • Nominel effekt: 850 W.
 • Indstillelig spåntykkelse: 0 – 4 mm.
 • Vægt: 3,2 kg.
 • Indstillelig falsdybde: 0 – 24 mm.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 14.000 o/min.
 • Længde: 296,0 mm.
 • Bredde 169,0 mm.
 • Højde 173,0 mm.
 • Høvlebredde 82 mm.
 • Vibrationseksponering ah: 5.5 m/s².
 • Usikkerhed K: 1.5 m/s².

Test af
ForhandlerPrisInformation
10-42.195,00 DKK Se produkt

Her er der tale om en imponerende og dertil også særdeles fremragende maskine fra Festool, der oven i købet kan bryste sig af, at være blevet spækket med diverse former for innovativt teknologi. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at EHL 65 EQ-PLUS fra Festool er en god investering, da du får rigtig megen værdi for pengenen.

Ydermere, så er det også en meget kraftfuld maskine, der gør, at den både er perfekt til professionelt brug, men den er samtidig også yderst brugervenlig, hvorfor den også sagtens kan bruges til opgaver i hjemmet af handymanden. Med andre ord, så er der tale om en meget alsidig maskine, der kan tjene mange formål og kan bruges af stort set alle.

Det skal naturligvis gøres klart, at ét af de punkter, der særligt er med til at adskille denne model fra Festool fra mange af de andre håndhøvle på markedet er, at den har en særdeles lav vægt. Den vejer nemlig ikke mere end blot 2,4 kg., mens den ligeledes også kan bryste sig af, at byde på et særdeles kompakt design, der gør den nem at bruge.

Brugerkomfort der er helt i top

Maskiner som håndhøvle bliver oftest brugt i en længere tidsperiode. Derfor er det også vigtigt, at det hverken er ubehageligt eller gør det direkte ondt, at gøre brug af den pågældende maskine. Derfor har Festool også forbedret brugerkomforten med denne model, da den er udstyret med Softgrip samt større griberiller til en større sikkerhed.

Spiralkniven der er monteret på denne model giver dig et markant mindre støjende arbedsklima, hvilket også gør det mere udholdeligt at bruge maskinen i længere perioder. Den kommer dertil også med trinløs spåndybdeindstilling såvel som en rigtig høj fleksibilitet, hvilket er nogle af de faktorer, der bestemt er med til at forbedre brugervenligheden.

Festool har også valgt at udstyre deres EHL 65 EQ-PLUS med en effektiv udsugning, som du selv kan placere i enten højre eller venstre side alt efter hvad, der passer dig bedst. Det sikrer dig en renere og mere overskuelig arbejdsplads. Maskinen har også et både hurtigt og effektivt knivskift, så det dermed ikke er noget, du kommer til at spilde unødig tid på.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 720 W.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 15.600 omdr./min.
 • Høvlbredde: 65 mm.
 • Spåntykkelse: 0-4 mm.
 • falsdybde: 23 mm.
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 27 mm.
 • Vægt: 2,4 kg.

Sådan vælger du den rette håndhøvl

Der er mange aspekter, der skal tages op til overvejelse, når du skal købe en håndhøvl. For at vælge den rette, så skal du dog finde ud af hvad formålet med maskinen er. Der er hverken nogen grund til at købe for billigt eller skyde for langt under.

Nedenfor finder du dog en række faktorer, du bør have i dine overvejelser, når du skal købe en ny håndhøvl. Det vil gøre det markant nemmere for dig at finde frem til en god maskine, der ikke blot harmonerer med dine krav, men også er af høj kvalitet og kan tjene flere formål.

 • Du bør vælge en model med en motoreffekt, der lyder på minimum 500 Watt.
 • Høvlen bør arbejde med minimum 13-14.000 omdrejninger pr. minut.
 • Du skal kunne indstille på spåndybden efter behov.
 • Vælg også gerne en maskine, der kan bryste sig af en stor høvlebredde.
 • Der skal desuden også være mulighed for at justere på falsdybden.
 • En maskine med mulighed for tilslutning af en støvsuger er en klar fordel.
 • Din håndhøvl bør have vendbart spånudkast, så det kan placeres som du foretrækker det.
 • Maskinen skal være ergonomisk udformet og brugervenlig at have med at gøre.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here