Håndklædetørrer Test – Bedste til fjernvarme / radiator med og uden termostat

0

Drømmer du om lidt ekstra luksus i din hverdag, kæmper du med våde håndklæder i en indelukket lejlighed, eller vil du gerne komme nemmere om ved dagens baderutine med alle ungerne?

Uanset dit behov kan en lækker håndklædetørre gøre forskellen ved at udgøre et praktisk og nemt løft af dit badeværelse derhjemme såvel som i sommerhuset.

I en tid, hvor danskerne arbejder flere timer, oplever vi en stigende tendens til den lille ekstra forkælelse i hverdagen. En håndklædetørrer afspejler denne tendens ved at skabe nydelse og velvære i hverdagen gennem lune og lækre håndklæder.

For mange har denne form for radiator derfor hurtigt flyttet sig væk fra at være en luksus til at blive et naturligt og inkorporeret element i deres daglige rutine.

Den moderne varme-radiator kan derfor betragtes som et godt eksempel på den hverdagsluksus, der vinder frem. Men en håndklædetørrer skaber herudover et perfekt designmæssigt fokuspunkt. Og i en søgen efter at opnå individuel stil, der stemmer overens med hjem og livsstil, vælger flere netop en håndklædetørrer til i deres indretning, eftersom en håndklæderadiator kan give lede tankerne mod spaophold eller ferie.

Uanset om du går efter et moderne eller et mere klassisk look i din indretning, vil en håndklædetørrer uden tvivl diskret og effektivt kunne sætte fokus på nydelse i din hverdag.

Men hvad skal du holde øje med, når du er på udkig efter en håndklædetørrer til dit hjem? Skal rørene eksempelvis være buet eller lige? Og hvilken effekt skal du gå efter?

I denne test gennemgår vi udvalgte håndklædetørrere i forskellige prisklasser fra tre alternative brands, Alterna, Strømberg og TVS, hvorefter vi kårer en vinder.

I testen er udvalgt tre modeller i krom fra forskellige producenter med tilnærmelsesvist de samme mål og én model i hvid for den bedste sammenligning. På denne måde kan du være sikker på at vælge det rette produkt.

Læs derfor med, hvis du vil vide mere om, hvilken håndklæderadiator du bør gå efter.

Alterna Helia Håndklæde Radiator krom 944 x 500, lige

Alterna Helia Håndklæde Radiator krom 944 x 500, lige
ForhandlerPrisInformation
VVS.dk1532 kr.Se produkt

Fra producenten Alterna kommer den flotte model Helia, der er en håndklæderadiator, som måler 944 x 500 mm. Denne håndklædetørrer har en ydelse på 290 W, kan opnå en max temperatur på 95° C og har et driftstryk på 12 bar.

Modellen fra Alterna kommer i et enkelt og elegant design med 25 forkromede lige rør fordelt i fire sektioner af forskellige antal rør. Det giver et diskret og minimalistisk udtryk til ethvert badeværelse – et parameter, der giver plus i bogen.

Alterna har et pladsbehov fra 85 til 100 mm. Håndklædetørreren har desuden en vægt på 7,6 kg og en kapacitet på 4,1 liter vand.

Du får Helia Håndklæde Radiator til en pris på 1532,75 kroner. Men vælger du at købe Helia Håndklæde Radiator nu, kan du spare 1.414,75 kroner.


Strømberg Calidus Håndklæde Radiator 940 x 600, Krom

Strømberg Calidus Håndklæde Radiator 940 x 600, Krom
ForhandlerPrisInformation
VVS.dk3737 kr.Se produkt

Fra producenten Strømberg fås en tilsvarende håndklæderadiator ved navn Calidus, som findes i målene 944 x 600 mm. Denne model har en ydelse på 743 W og kan tilsluttes til både el- og fjernvarme.

Calidus fra Strømberg er bredere end Alterna-modellen og har 20 blødt buede rør, der er opdelt i tre sektioner. De vertikale rør har smukke afrundede kanter, der giver nem og hurtig rengøring for dig.

Vi ser denne løsning som et plus for denne model fra Strømberg, da designet kombinerer en luksuriøs og elegant æstetik med funktionalitet, der tilmed skaber øget plads til håndklæder.

Skal vi komme med et minus, er det dog værd at bemærke, at Calidus er testens dyreste model, selv om der i denne forbindelse er tale om et kvalitetskøb.

 


TVS Eco Håndklæderadiator 990 x 500, Krom

TVS Eco Håndklæderadiator 990 x 500, Krom
ForhandlerPrisInformation
VVS.dk2908 kr.Se produkt

Fra producenten TVS kommer Eco Håndklæderadiator i krom og målene 990 x 500 mm. Denne model har en ydelse på 240 W og virker til både central- og fjernvarme.

Eco-modellen kommer i et enkelt og funktionelt design med 16 vandrette rør, der er anbragt i fire opdelte sektioner. Med 25 mm mellem rørene og brede åbninger mellem sektionerne på 106 mm, giver denne model gode muligheder for let at anbringe dit våde håndklæde på holderen.

Et minus for denne model er dog, at dens meget enkle design giver den et mindre æstetisk udtryk end de tidligere modeller. Sagt på en anden måde – den fremstår en smule kedelig.

Bemærk til gengæld at TVS-håndklædetørreren har mulighed for kombidrift ved køb af en elpatron, hvorefter den kan kobles til strømnettet. En smart og praktisk funktion, som vi sætter pris på.


Alterna Helia Håndklæde Radiator i hvid 944 x 500, lige

Alterna Helia Håndklæde Radiator i hvid 944 x 500, lige
ForhandlerPrisInformation
VVS.dk844 kr.Se produkt

For en sammenligning ser vi ligeledes i denne test på en løsning, der ikke er produceret i krom. Et bud på dette er testens første håndklædetørrer, Alternas Helia håndklæde-radiator i målene 944 x 500, der også findes i et hvidt design.

Denne model har samme specifikationer og design som Helia i krom med rette rør, men bemærk at Helia i hvid har en ydelse på hele 439 W, hvilket gør effekten dobbelt så stor.

Håndklæderadiatoren kommer desuden i en anden prisklasse, der gør Helia i hvid til testens billigste løsning. En pointe, der gør denne model ideel for dig, der vægter ydelse og pris over design.


Strømberg Asola Håndklæde Radiator 650 x 400 mm

Strømberg Asola Håndklæde Radiator 650 x 400 mm
ForhandlerPrisInformation
VVS.dk1787 kr.Se produkt

Vi vender tilbage til Strømberg for at kigge nærmere på det sidste håndklæde i testen. Her får du modellen Asola til en pris på 1.787,50 kroner. En pris, der hverken lægger sig helt i den dyre eller billige ende, når det kommer til håndklædetørrere.

Håndklæderadiatoren har en ydelse på 371 W, hvilket er en fin ydelse til at gøre dit håndklæde tørt, varmt og behageligt.

Dertil har Asola-modellen den fordel, at den er mindre end mange andre modeller, og derfor kan det være, at det lige præcis er den størrelse, I ønsker. Her kan tørreren i hvert fald monteres uden at virke stor og klodset.

Modellen har et fint stilrent design, som kan passe ind i både det moderne og mere traditionelle hjem. Derfor er produktet også alsidigt, hvilket yderligere er et plus.


Og vinderen er!

Vi har i denne test set på fem lækre typer af håndklædetørrere fra de tre producenter, Alterna, Strømberg og TVS. De fem mulige vindere i testen var:

  • Alterna Helia Håndklæde Radiator krom 944 x 500, lige. 
  • Strømberg Calidus Håndklæde Radiator 940 x 600, Krom. 
  • TVS Ecco Håndklæderadiator 990 x 500, Krom. 
  • Alterna Helia Håndklæde Radiator i hvid 944 x 500, lige. 
  • Strømberg Asola Håndklæde Radiator 650 x 400. 

Fra gennemgangen står det klart, at der er gode penge at spare netop nu, så drømmer du om en håndklædetørrer til dit badeværelse, kan der være god grund til at slå til i den nærmeste fremtid.

Vi sammenlignede i testen modeller af tilnærmelsesvis samme mål og i samme materiale. Ved testens fjerde produkt blev inddraget en håndklædetørrer, som ikke var i krom, for at tydeliggøre, at der er stor forskel i pris på de to typer håndklæderadiatorer.

Og vi er nu glade for at kunne bringe vinderen af håndklædetørre-testen.

Vi har i kåringen af vinderen haft fokus på ydelse, pris og design. Husk, at selv om de fem modeller i denne test ved første øjekast kan fremstå ens, kan det snyde, hvilket gør det vigtigt at holde tungen lige i munden, før du går ud og investerer i en håndklædetørrer til dit eget hjem.

Vi anbefaler i denne forbindelse altid at have dit behov for øje. Er håndklædetørreren til dit sommerhus fremfor dit private hjem, kan der eksempelvis være god grund til at vælge et billigere eller mere miljørigtigt alternativ.

Dette fører os frem mod vinderen af dagens test.

Og vinderen er … Alterna Helia Håndklæde Radiator i krom 944 x 500, lige.

Valget faldet på netop denne type håndklædetørrer af flere årsager. Ønsker du udelukkende at gå efter pris og ydelse, må vi absolut pege på Helia-modellen i hvid, der har gode specifikationer og levede op til vores krav indenfor både ydelse og funktionalitet.

Men ønsker du en afvejning, der også tager design med i det samlede regnskab, anbefaler vi i stedet, at du går med den flotte model fra Alterna i krom, der også vil sætte et flot præg på indretningen i dit badeværelse.

Vælger du denne model, får du en lavere ydelse end ved f.eks. Strømberg-modellen Strømberg Calidus Håndklæde Radiator 940 x 600, Krom. Til gengæld kommer du til denne håndklædetørrer meget billigere. Vi ser samtidig, at designet i netop denne model har de fleste antal rør i hele testen, nemlig 25 stk, samtidig med at den har hele fire sektioner, hvilket vi vurderer som et plus i forhold til funktionalitet.

Det er ikke til at argumentere imod, at Helia i krom må se sig slået af æstetikken ved de flotte buede rør og rundinger i Strømbergs Calidus-modell. Ønsker du den fulde luksuriøse oplevelse, vil vi derfor foreslå dig at gå efter denne model, der tilsvarende kommer med en imponerende effekt.

Ved at gå efter Calidus-modellen går du rendyrket efter spa-tilstande på dit badeværelse. Og der er derfor tale om et kvalitetsprodukt, som uden tvivl vil holde mange år fremover.

Vi stiller os dog kritiske overfor, hvorvidt den forhøjede ydelse og den ekstra prioritering af design nødvendigvis skal koste knap 4000 kroner.

Ved testens tredje produkt, TVS Ecco Håndklæde Radiator, så vi et alternativ med et enkelt og funktionelt design med 16 vandrette rør anbragt i fire sektioner. Vores kritik var her særligt rettet mod håndklæderadiatorens udtryk, der i sammenligning med løsningerne fra Alterna og Strømberg tabte lidt vind.

Tager vi denne løsnings specifikationer og ydelse i mente, må vi understrege, at denne mere bæredygtige løsning ikke er en dårlig løsning. Dog blev den i denne omgang slået af Alternas Helia-model.

Med disse pointer faldt valget derfor på den flotte og funktionelle model fra Alterna, der samler det bedste fra effekt og design – til en fair pris.

Hvis denne test viste noget, må det dog være, at kvaliteten og niveauet af håndklædevarmere ligger på et enormt flot sted. Dette må siges at give endnu en god grund til at overveje at forkæle dig selv og din familie med den ekstra lille hverdagsluksus, som et tørt og lunt håndklæde må siges at være.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here