Håndmixer Test – Bedst i test håndmixere

0

En håndmixer er et køkkenredskab, de færreste danskere kan undvære. Håndmixeren kan klare rigtigt mange arbejdsopgaver i køkkenet. Du kan bl.a. bruge en håndmixer til at piske flødeskum til din kage, ligesom du kan bruge den til en lang række andre opgaver. Udvalget af håndmixere er enormt, og vi har derfor undersøgt, hvilke håndmixere der klarer sig bedst i test. I vores test har vi hurtigt fået øjnene op for, at en håndmixer ikke blot er en håndmixer. Der er stor forskel på produkterne fra model til model, og det gælder om at være tålmodig, når man skal finde den håndmixer.

I vores håndmixer test har vi testet produkter fra henholdsvis Bosch, KitchenAid, WMF, Wilfa, Morphy Richards og Braun. I alt har vi kigget nærmere på 11 håndmixere, som man kan købe i de danske butikker og internetforretninger. Vi vil komme med en kort præsentation af hver enkelt af de 3 håndmixere, som har klaret sig bedst i vores test. Du vil naturligvis også kunne læse om, hvilke kriterier vi har været ekstra fokuseret på.

Bosch MFQ4080

Test af Bosch MFQ4080
Forhandler Pris Information
KitchenOne 430,00 DKK Se produkt
COOP 449,00 DKK Se produkt
Skousen 449,00 DKK Se produkt
Whiteaway 449,00 DKK Se produkt
Wupti 449,00 DKK Se produkt
KitchenTime 519,00 DKK Se produkt
de3bedste 551,00 DKK Se produkt

Her ser du den håndmixer, som har opnået det højeste resultat i vores test. Det er ikke overraskende en Bosch håndmixer med modelnavnet MFQ4080. Det er en stærk håndmixer i fin kvalitet med en motoreffekt på 800 watt. Køber man denne håndmixer, så får man virkelig noget for pengene. Med i prisen får du nemlig alt det nødvendige tilbehør, som du kan bruge til din håndmixer. Den leveres med bl.a. æltekrog i rustfrit stål og minihakker.

Høj brugervenlighed og lavt støjniveau

Du behøves ikke have den store erfaring i et køkken for at kunne håndtere denne håndmixer. Den byder nemlig på høj brugervenlighed, ligesom et lavt støjniveau er en realitet. Denne populære håndmixer har hele 5 hastighedsindstillinger, hvor der bl.a. er ekstra moment og indstillinger for turbo. Brugervenligheden er desuden høj, da det er nemt at skifte mellem diverse tilbehør. Selvom du betaler under femhundrede kroner, får du masser af tilbehør for pengene. Der er endda en seperat udløsertaste til henholdsvis dejkrog og piskeris.

Medfølgende tilbehør

Køber du denne Bosch håndmixer, får du følgende tilbehør med i prisen:

 • 2 stk. låg
 • 1 stk. blandebæger (transparent med låg og måleskala)
 • 1 stk. minihakker
 • 2 stk. piskeris
 • 1 stk. mixerstav (fremstillet i stål)
 • 2 stk. æltekrog (fremstillet i rustfrit stål)

Selvom prisen er lav, så kan du forvente at både håndmixer og medfølgende tilbehør er i høj kvalitet. Bosch er en producent, der er kendt for at anvende materialer i høj kvalitet til deres produkter. Med hele 2 stk. piskeris kan du forvente et fremragende piskeresultat, uanset om du pisker fløde eller en helt anden råvare.

Vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 500 watt
 • Antal hastigheder: 5
 • Farve: Hvid

KitchenAid 9212ECU

Test af KitchenAid 9212ECU
Forhandler Pris Information
COOP 1.199,00 DKK Se produkt
KitchenOne 1.280,00 DKK Se produkt
Wupti 1.280,00 DKK Se produkt
Skousen 1.299,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.299,00 DKK Se produkt

KitchenAid er ligeledes en producent, som er værd at kende til, når det angår håndmixere. Modellen her hedder 9212EOB og er en af de mest populære håndmixere blandt de danske forbrugere. Det er ligeledes en af vores favoritter, og det er ikke uden grund, at denne KitchenAid håndmixer er havnet på 2. pladsen i vores test.

Elegant, fleksibel og funktionel håndmixer

Designmæssigt er der ikke noget at komme efter, når nan kigger på denne håndmixer. Det er en flot og elegant håndmixer i sort design, og man er ikke i tvivl om, at kvaliteten er høj. Modellen er udstyret med en suveræn DC motor med en motoreffekt på 85 watt. Denne motor differentiere sig fra mange andre motorer, da den har en blød opstart, hvilket er med til at skåne motoren.Det er desuden med til at forlænge levetiden, da motoren højst sandsynligt vil kunne fungere mange år fremover. Det skal desuden nævnes, at det er en motor, som kører på jævnstrøm. Ydermere er det en fleksibel og funktionel mixer, da den kan klare rigtigt mange arbejdsopgaver.

Håndmixeren har ikke mindre end 9 hastighedsindstillinger, som du nemt kan skifte mellem. Det er en moderne håndmixer med et digitalt display og automatisk fartregulering.

Umiddelbart er det eneste negative ved denne KitchenAid håndmixer prisen. Sammenlignet med vores bedst i test fra Bosch, så giver du næsten dobbelt så meget. Det er i den anledning op til dig, om du er villig til at give de ekstra penge for en håndmixer i en anelse kvalitet og design. Da vi lavede denne håndmixer opdagede vi også, at denne model har fået god omtale hos både Tænk og Råd & Rön.

KitchenAid 9210EOB har masser af tilbehør

Du køber ikke blot en håndmixer, men får også en masse ekstraudstyr med i prisen. Modsat mange andre håndmixere, så er tilbehøret inkluderet i prisen, og du får dermed en samlet pris på håndmixer + ekstraudstyr. Nedenfor kan du skabe dig et overblik over, hvilket tilbehør du får med denne KitchenAid håndmixer:

 • 2 stk. piskeris
 • 2 stk. dejkroge
 • 1 stk. ballonpiskeris
 • 1 stk. blenderstav

Med i prisen får du faktisk også en opbevaringspose, hvor du kan opbevare både selve håndmixeren og ekstraudstyr.

Vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 85 watt
 • Antal hastigheder: 9
 • Farve: Sort (Kan også købes i rød, sølv og creme)

Morphy Richards håndmikser

Test af Morphy Richards håndmikser
Forhandler Pris Information
KitchenOne 438,00 DKK Se produkt
Wupti 599,00 DKK Se produkt

Morphy Richards er en af de mindre kendte producenter, vi har haft med i vores test af håndmixere. Den er ikke kåret som bedst i test, men den har formået at få en flot 3. plads. Selvom der ikke er tale om det mest populære brand på det danske marked, så er der heldigvis rigtigt mange andre fordele ved denne mixer.

Flot design og ergonomisk håndtag

Allerede i designvurderingen fik denne Morphy Richards håndmikser mange pluspoint. Det er en stilren model, som vil passe fint ind i det moderne køkken. Det er bl.a. værd at lægge mærke til de bløde, runde former, som giver mixeren et helt unikt look. En anden fordel designmæssigt er håndtaget, som er udført med behageligt gummigreb og ergonomisk formet design. Det er med til at forbedre brugervenligheden, da håndtaget er yderst behageligt at holde ved. Denne håndmikser er fremstillet i en flot sølv farve, som ligeledes har haft indflydelse på det flotte design. Det er generelt tydeligt, at der er gjort rigtigt meget ud af designet under udviklingen af denne mikser. Dog har den heldigvis også en række funktionelle egenskaber, så det ikke ene og alene handler om designet.

Robust motor og glimrende hastighedsjustering

Motoren i denne håndmikser har en effekt på 300 watt. Det er altså en robust motor, som kan klare selv de mest krævende opgaver med f.eks. at håndtere en tyk dej. Ligeledes kan den naturligvis klare de mere simple såsom at piske fløde. Som du kan se på billedet til højre, får du en stilfuld håndmixer med 5 hastighedstrin. Du kan ligeledes benytte dig af turbo-funktionen, som bør bruges til lettere opgaver.

Du kan med fordel prøve dig frem med de forskellige hastigheder i starten, så du med tiden kan finde den rette hastighed til forskellige opgaver. Det er vigtigt, at man lærer hastighederne at kende, da forkert brug af hastighederne kan belaste motoren unødvendigt.

Med i pakken medfølger der et sæt af dejkroge og et sæt af ballonpisker. Der medfølger naturligvis også piskeris og dejekrog, som du kan se på det øverste produktbillede. Det medfølgende tilbehør er nemt at rengøre, da det gerne må komme i opvaskemaskinen. Selve håndmixeren må ikke komme i opvaskemaskinen, men den kan typisk tørres af med en fugtig klud, og så er den ren og fin igen.

Vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 300 watt
 • Hastigheder: 5
 • Garantiperiode: 2 år
 • Farve: Sølv

Købsguide – Sådan bærer du dig ad med at finde den rette håndmixer

Da vi skulle finde de bedste håndmixere i vores test, måtte vi nødt til at blive enige om nogle valgkriterier på forhånd. Nedenfor kan du se, hvilke kriterier vi har valgt at vægte højest. Det er ikke nødvendigvis de kriterier, du vægter højest ved køb af en håndmixer, men du kan ikke desto mindre bruger listen som inspiration.

 • Ydeevne (fokus på bl.a. motor)
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau
 • Kvalitet (fokus på de anvendte materialer)
 • Design

Overstående kriterier står i prioriteret rækkefælge, hvor vi har vurderet, at ydeevne er det vigtigste, og design er det mindst vigtige. Som udgangspunkt anbefaler vi altid at prioritere ydeevne højest, hvis man vil have den bedst mulige håndmixer.

Disse faktorer skal du være opmærksom på

Brugervenlighed / ergonomic

Det skal være nemt at håndtere en håndmixer, uanset om man er mand eller kvinde, og uanset hvor meget erfaring man har. Derfor vil det være en stor fordel at købe en håndmikser, som er nem at montere, anvende og ikke mindst at rengøre. Det er ligeledes en fordel at købe en håndmixer, hvor der medfølger en simpel og forståelig manual. I vores håndmixer test har vi også lagt vægt på, hvor nemt det er at skifte mellem det forskellige ekstraudstyr. Man kan desuden gøre sig selv en stor tjeneste ved at købe en håndmixer med et behageligt håndtag. I vores test er du bl.a blevet præsenteret for en håndmikser med et ergonomisk og blødt håndtag. Man bliver ofte overrasket over, hvor meget et håndtag betyder for brugervenligheden.

Kvalitet

Uanset om man vil købe en køkkenmaskine, mælkeskummer, håndmixer eller en helt fjerde ting til køkkenet, så skal kvaliteten være i orden. Man kigger bl.a. på, hvilke materialer der er anvendt til produktion af køkkenredskabet. I vores test står det klart, at det godt kan betale sig at give lidt flere penge for en håndmikser i høj kvalitet.

Garanti

Det er ikke helt underordnet, om en udbyder tilbyder 2 eller 3 års garanti. Som forbruger har man altid krav på 2 års reklamationsret, men der er enkelte forhandlere, som tilbyder en udvidet garanti på 3 år. Tænker man langsigtet, vil man oftest kunne spare mange penge ved at købe en håndmixer med 3 års garanti. Såfremt mikseren går i stykker inden for de første 3 år, kan du få den repareret kvit og frit.

Lydniveau

Ligesom det gør sig gældende for alle andre køkkenmaskiner, så er det en fordel med køkkenredskaber, der ikke larmer alt for meget. Støjniveauet bliver målt i decibelmeter og er en vigtig faktor for, hvor meget en håndmixer larmer. Desværre er det langt fra alle producenter, som offentliggøre information omkring lydniveau. Derfor er det en fordel, hvis man kan teste en håndmixer inden køb, ligesom vi har gjort i denne test.

Design

Nogen danskere er ligeglade med, hvordan deres håndmixer ser ud, imens andre prioriterer design højt. I forhold til design kan man både tænke på, hvad der er mest praktisk, og hvilket design der passer bedst ind i sit køkken. Det er efterhånden muligt at købe håndmixere i alle tænkelige farver. Der skulle derfor være god mulighed for, at du kan finde en håndmikser i en farve, der passer ind til dit køkken.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here