Håndvægtsæt Test – De 4 bedste håndvægte til prisen

0

Der bliver løftet håndvægte i både fitnesscentre og private fitnessrum som aldrig før, men kan det overhovedet betale sig at bruge energi på vægttræning? I dag er vægttræning populært blandt både mænd og kvinder, så du bør også købe håndvægte, så du kan komme i gang med at opbygge din drømmekrop.

En veltrænet krop kommer ikke af sig selv, så hvis du drømmer om store og markerede muskler, så skal du være villig til at give den fuld gas. Foretrækker du at styrketræne derhjemme, så kan du med fordel købe et håndvægtsæt, så du kan dyrke styrketræning flere gange om ugen.

Det er på mange måder fordelagtigt at købe et komplet håndvægtsæt – både af økonomiske og praktiske årsager. Det er selvfølgelig noget, som vi vil komme meget mere ind på senere i guiden.

Testvindende håndvægtsæt på det danske marked

Du risikerer at brænde fingrene, hvis du køber et middelmådigt håndvægtsæt, som sidenhen viser sig ikke at leve op til forventningerne. Du kan undgå denne ærgerlige situation ved at købe et af de testvindende håndvægtsæt, som forhandles herhjemme. Lyder det attraktivt, så læs vores kommende præsentationer af forskellige håndvægtsæt.

Abilica Rack 6 håndvægtsæt

Test af Abilica Rack 6 håndvægtsæt
Forhandler Pris Information
Abilica 2.399,00 DKK Se produkt

Abilica Rack 6 håndvægtsæt

Abilica Rack 6 er et af de håndvægtsæt, som har fundet vej til mange danske fitnessrum. Abilica er en yderst kompetent producent og forhandler, som forstår at producere og sælge kvalitetsudstyr til konkurrencedygtige priser.

Anmelderrost håndvægtsæt med 6 x 2 håndvægte

Abilica Rack 6 er navnet på selve stativet, som følger med, når du køber dette fantastiske sæt. Selve stativet er både moderne og stabilt, så det kan sagtens stå i hjemmet uden at vække alt for meget opsigt.

Foruden stativet medfølger der selvfølgelig en lang række håndvægte – 6 x 2 håndvægte. Nedenfor kan du finde ud af, hvilke håndvægte der følger med:

 • 2 x 2 kg.
 • 2 x 3 kg.
 • 2 x 4 kg.
 • 2 x 5 kg.
 • 2 x 7 kg.
 • 2 x 9 kg.

Det omtalte håndvægtsæt bliver primært efterspurgt af kvinder, men du kan også sagtens købe og bruge sættet, hvis du er mand. Håndvægtsættet er også tilegnet unge mennesker, som bør starte ud med at løfte lette(re) håndvægte.

De vigtigste specifikationer

 • Antal håndvægtsæt: 6 stk. (6 x 2)
 • Stativ: Medfølger

Nettofitness 12-20 håndvægtsæt

Test af Nettofitness 12-20 håndvægtsæt
Forhandler Pris Information
Nettofitness 3.800,00 DKK Se produkt

Nettofitness 12-20 er endnu et af de håndvægtsæt, som i stigende grad bliver efterspurgt af danske fitnessfolk. Sættet er tilegnet den stærke mand eller kvinde, som ikke er bange for at løfte lidt tunge vægte.

Holdbart håndvægtsæt med 5 x 2 håndvægte

Nettofitness 12-20 er sættet, du skal vælge, hvis du har ambitioner med din træning og desuden sætter pris på at eje kvalitetsudstyr. Sættet indeholder 5 x 2 håndvægte i intervallet 12-20 kg. Samtlige håndvægte byder på gummibelægning. Se her hvilke håndvægte du får med i sættet:

 • 2 x 12 kg.
 • 2 x 14 kg.
 • 2 x 16 kg.
 • 2 x 18 kg.
 • 2 x 20 kg.

Det er en realitet, at håndvægtsættet bliver brugt i mange professionelle fitnesscentre, men det betyder selvfølgelig ikke, at sættet ikke egner sig til hjemmetræning. Sættet er nemlig også udviklet til kræsne hjemmebrugere.

Det skal desuden nævnes, at sættet leveres uden stativ, så stativet skal altså købes som tilbehør. Du kan herfra tage stilling til, om det er et must for dig at eje stativet, eller om du kan nøjes med håndvægtene.

De vigtigste specifikationer

 • Antal håndvægtsæt: 5 stk. (5 x 2)
 • Stativ: Medfølger ikke

Abilica Trio håndvægtsæt

Test af Abilica Trio håndvægtsæt
Forhandler Pris Information
Abilica 399,00 DKK Se produkt

Abilica Trio er et af de mindre håndvægtsæt, som har udviklet sig til et decideret salgshit. Der er i hvert fald mange forbrugere, som med stor tilfredshed har købt dette sæt, som byder på nogle komfortable og slidstærke håndvægte.

Mindre håndvægtsæt med håndvægte af støbejern og praktisk stativ

Abilica Trio er et håndvægtsæt, som med sikkerhed vil fange din interesse, hvis du leder efter et håndvægtsæt, som indeholder lette håndvægte. Håndvægtene er fremstillet af støbejern og byder desuden på en holdbar og skridsikker neoprenkappe. Det er en sand fornøjelse at træne med disse håndvægte, som er egnet til både styrketræning, genoptræning og meget andet.

Sættet indeholder 3 x 2 håndvægte – disse håndvægte:

 • 2 x 1 kg.
 • 2 x 2 kg.
 • 2 x 3 kg.

Som du kan se på produktbilledet, er der også et lille praktisk stativ, som følger med i prisen. Der er her rig mulighed for at købe et prisvenligt sæt, som kun fylder en lille smule i hjemmet.

De vigtigste specifikationer

 • Antal håndvægtsæt: 3 stk. (3 x 2)
 • Stativ: Medfølger

Nettofitness 32-40 håndvægtsæt

Test af Nettofitness 32-40 håndvægtsæt
Forhandler Pris Information
Nettofitness 11.995,00 DKK Se produkt

Nettofitness 32-40 er åbenlyst udviklet til mænd, som er stærkere end gennemsnittet. Har du dyrket styrketræning og / eller bodybuilding i mange år, så vil du meget vel kunne få glæde af dette sæt.

Eksklusivt håndvægtsæt tilegnet den stærke mand

Nettofitness 32-40 hører ikke til blandt de håndvægtsæt, som der bliver solgt flest af, men det hænger naturligvis sammen med, at sættet indeholder nogle meget tunge håndvægte. Det er derfor kun de stærkeste danskere, som realistisk set kan bruge håndvægtene.

Forhandleren skriver, at sættet er ideelt til fitnesscentre og foreningsfitness, men vi kan afsløre, at sættet også er ideelt til hjemmefitness. Er du ikke tilstrækkelig stærk til at løfte håndvægte i intervallet 32-40 kg., bør du købe et af de øvrige sæt fra testen.

Du får leveret følgende håndvægte, når du bestiller dette sæt:

 • 2 x 32 kg.
 • 2 x 34 kg.
 • 2 x 36 kg.
 • 2 x 38 kg.
 • 2 x 40 kg.

De gummibelagte håndvægte er behagelige at træne med og er desuden meget slidstærke. Stativet på billedet medfølger desværre ikke.

De vigtigste specifikationer

 • Antal håndvægtsæt: 5 stk. (5 x 2)
 • Stativ: Medfølger ikke

Abilica HexDumbbells håndvægtsæt

Test af Abilica HexDumbbells håndvægtsæt
Forhandler Pris Information
Abilica 984.798,00 DKK Se produkt

Abilica HexDumbbells vil helt sikkert fange din interesse, hvis du har et ønske om at sammensætte dit eget håndvægtsæt. Det er nemlig lige netop, hvad du får mulighed for at gøre her.

Skræddersyet håndvægtsæt med sekskantede, gummibelagte håndvægte

Abilica HexDumbbells er i modsætning til de andre omtalte håndvægtsæt ikke et sæt, som er blevet sammensat på forhånd. Forhandleren har nemlig sørget for, at du selv kan bestemme, hvilke håndvægte du vil købe. Håndvægtene fås sætvis fra 1-60 kg., så der findes håndvægte til både stærke og mindre stærke mænd og kvinder.

Det karakteristiske ved håndvægtene er, at de alle er sekskantede og gummibelagte. Den store fordel ved gummibelægningen er, at gummien beskytter mod ridser og dermed garanterer en lang levetid. Den sekskantede form på håndvægtene betyder desuden, at håndvægtene ikke triller.

De vigtigste specifikationer

 • Antal håndvægtsæt: Valgfrit (sammensæt personlig løsning)
 • Stativ: Medfølger ikke

Hvor mange og hvor tunge håndvægte skal jeg købe?

Det er mere eller mindre et must at have adgang til håndvægte, hvis man træner derhjemme og hovedsageligt bruger sin energi på styrketræning. Før du handler, bør du overveje, hvor mange håndvægte du vil købe, og hvor tunge håndvægtene skal være. Det kan måske være svært at tage stilling til på stående fod, men der er heller ingen grund til at forhaste sig.

Du behøver ikke at købe håndvægte i alle tænkelige størrelser, men det vil ikke desto mindre være hensigtsmæssigt, hvis du ejer både tunge og mindre tunge håndvægte, så du kan træne hele kroppen. Der er nemlig med hundrede procent sikkerhed forskel på, hvor tunge håndvægte du kan håndtere, afhængig af om du træner biceps, bryst eller noget helt tredje. Starter du med at købe 3-10 sæt håndvægte (3-10 x 2 håndvægte) i forskellige størrelser, så er det vores vurdering, at du er godt dækket ind. Du kan jo altid købe flere håndvægte på et senere tidspunkt, hvis dine nuværende håndvægte enten bliver for tunge eller for lette.

Det er ingen hemmelighed, at mænd generelt kan håndtere tungere håndvægte end kvinder, men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal købe de tungeste håndvægte, blot fordi du er mand. Det er nemlig alfa omega, at man er realistisk, når man køber håndvægte, da du ikke får noget ud af at træne, hvis du ikke udfører de forskellige træningsøvelser korrekt. Det er med andre ord klogere at vælge nogle lidt lettere håndvægte, hvis det betyder, at øvelserne udføres rigtigt.

Hvorfor er det fordelagtigt at købe et håndvægtsæt?

Du blev i tekstens indledning lovet, at du ville få en forklaring på, hvorfor det er fordelagtigt at købe et håndvægtsæt, så den forklaring får du nu. Der er nemlig flere gode grunde til, at vi gerne vil slå et slag for, at man køber et komplet håndvægtsæt, hvis man gerne vil styrketræne i hjemlige omgivelser. Lad os kigge lidt nærmere på, hvilke gode grunde der er til at købe håndvægtsæt:

 • Du kan spare penge – Køber du et komplet håndvægtsæt i stedet for at købe håndvægtene enkeltvis, så kan du spare mange penge. Det skal dog for en god ordens skyld nævnes, at håndvægtsæt ikke altid er billigere, men du kan jo blot finde lommeregneren frem, hvis du er i tvivl om, hvad der set med økonomiske briller giver bedst mening at gøre. Vi anbefaler at besøge nogle af de webshops, som vi har linket til i guiden, da de netop er specialister i at forhandle prisvenlige håndvægtsæt.
 • Håndvægtene passer sammen stilmæssigt– Går du meget op i indretning, og ønsker du derfor, at dit hjemmefitness ser godt ud, så skal du sørge for, at tingene passer sammen på kryds og tværs. Du kan skabe harmoni i fitnessrummet ved at købe et håndvægtsæt, hvor håndvægtene er designet på samme måde.
 • Du kan gradvist øge belastningen – Træner du altid med det samme sæt håndvægte, så er det meget tvivlsomt, at du vil nå dine fysiske mål. Styrketræning handler nemlig i grove træk om, at man gradvist skal øge belastningen, så man kan presse musklerne til det yderste. Kan du tage mere end 10-15 gentagelser, bør du overveje at øge belastningen, så du kan udnytte dit fysiske potentiale.

Hvilke øvelser kan jeg udføre med håndvægte?

Det ville måske være nemmere at svare på, hvilke øvelser du ikke kan udføre med håndvægte, da listen over mulige træningsøvelser nærmest er uendelig. Bestiller du en træningsbænk og et håndvægtsæt til dit hjemmefitness, så behøver du i princippet ikke andet. Der findes rigtig mange fancy træningsmaskiner, men det er ikke en overdrivelse at påstå, at man sagtens kan klare sig med håndvægte og intet andet.

En komplet træning med håndvægte kunne f.eks. bestå af følgende øvelser:

 • Squat
 • Brystpres (kræver træningsbænk)
 • Flyers (kræver træningsbænk)
 • Skulderpres
 • Sideløft
 • Kick-backs (kræver træningsbænk)
 • Curls
 • Bend-over rowing
 • Lunges

For at undgå at miste motivationen bør du variere din træning, så du ikke udfører de samme træningsøvelser hver gang du træner. Du kan ved at læse blogindlæg, se videoer og læse bøger få masser af inspiration til effektive træningsøvelser med håndvægte.

Derfor skal du bruge håndvægte til styrketræning

Besøger du et dansk fitnesscenter, så vil du opleve, at der er mange mennesker, som befinder sig i det område, hvor håndvægtene er placeret, og der er der flere gode grunde til. Det er nemlig ad flere omgange blevet bevist, at det er meget fordelagtigt at bruge håndvægte til styrketræning:

 1. Optimal bevægelighed – Du er sikret optimal bevægelighed, når du træner med håndvægte. Det er en fordel, fordi du i højere grad kan variere din træning og undgå at træne i unaturlige positioner. Du opnår ikke den samme frie bevægelighed med en træningsmaskine, da træningsmaskinen fastlåser din krop.
 2. Effektiv aktivering og stabilisering af muskler – Du kan forvente at blive både større og stærkere, hvis du udfører øvelser med håndvægte, fordi dine muskler bliver aktiveret og stabiliseret. Træner du for at få større muskler, bør du tage færre gentagelser med højere belastning.
 3. Udligning af muskulære ubalancer – Det er ikke unormalt, at den ene arm er stærkere end den anden, men det er alligevel en god idé at være opmærksom på muskulære ubalancer. Er din ene arm meget stærkere end den anden, vil du være mere tilbøjelig til at blive skadet end andre, og det går jo ikke. Træning med håndvægte kan hjælpe dig med at identificere og udligne muskulære ubalancer.
 4. Hvad enten du drømmer om større overarme, en flot og markeret mave, slanke ben eller en markeret ryg, så bør du træne med håndvægte. Du når dine mål, hvis du arbejder hårdt for det, men du skal også huske at restituere. De enkelte muskelgrupper bør restituere i 48-72 timer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here