Hækkeklipper Test – Se testvinder af store hækkeklipper guide

0

Vil du bevare en flot og sund hæk, så vil en hækkeklipper være uundværlig. I vores spritnye test bliver du præsenteret for de bedste hækkeklippere i Danmark i øjeblikket. Testen tager udgangspunkt i 25 forskellige produkter fra store producenter såsom Bosch, Gardena og Stihl.

Vi hjælper dig med at finde den helt rette hækkeklipper til dine behov. Du kan bl.a. læse fordele og ulemper ved hækkeklippere med henholdsvis benzin, ledning og batteri. Derudover giver vi dig en komplet guide til, hvad du skal lægge mærke til ved køb af en ny hækkeklipper.

Bosch el-hækkeklipper AHS 480-24 T

Test af Bosch el-hækkeklipper AHS 480-24 T
Forhandler Pris Information
10-4 699,00 DKK Se produkt
Wupti 834,00 DKK Se produkt
Renthjem 999,00 DKK Se produkt

øger du bedst i test, så har du den rette hækkeklipper lige her. Det er en af de mange fine hækkeklippere, du kan vælge mellem. Der er ingen tvivl om, at Bosch har været dominerende i vores test – med op til flere hækkeklippere. Dog har denne model gjort sig særligt bemærket.

Effektiv og eldrevet hækkeklipper

Vi har testet denne eldrevne hækkeklipper, som er en effektiv model til ethvert behov. Har du behov for at klippe kraftige og mellemstore hække, så vil Bosch AHS 480-24 T være et helt perfekt valg. Den er nemlig udstyret med en kraftfuld High Power motor, som arbejder med en motoreffekt på 550 watt. Som udgangspunkt arbejder hækkeklipperen med 2800 omdrejninger i minuttet.

Du kan bl.a. få glæde af glidekobling med ekstra højt drejningsmoment. Takket være en effektiv motor og en knivafstand på 24 mm. er du sikret et godt klipperesultat hver gang.

God vægtfordeling og ergonomisk greb

Bosch AHS 480-24T er også blevet kåret som bedste hækkeklipper, fordi den byder på høj brugervenlighed. Den høje brugervenlighed skyldes bl.a. den høje vægtfordeling og det ergonomiske greb. Det er en stor fordel, da det er med til at sikre en bekvem arbejdsholdning. Dermed kan man minimere risikoen for skulderskader o.l., når man bruger sin hækkeklipper. Derudover skal det nævnes, at der er hurtigt knivstop, som er med til at optimere sikkerheden.

Hvis du skal have en prisvenlig, elektrisk hækkeklipper med høj effektivitet og brugervenlighed, så kan du med fordel overveje denne model. 10-4 har i øjeblikket et fremragende tilbud på modellen, hvor du kan spare 33 %.

De vigtigste specifikationer

 • Type: El
 • Motoreffekt: 550 watt
 • Vægt: 3,9 kg.
 • Omdrejninger: 2800 pr. minut
 • Snitstyrke: 24 mm
 • Snitlængde: 480 mm
Læs også: Test af løvsugere

Bosch Akku hækkeklipper AHS 48-20 LI

Test af Bosch Akku hækkeklipper AHS 48-20 LI
Forhandler Pris Information
Wupti 1.528,00 DKK Se produkt

På 2. pladsen i vores test har vi endnu en Bosch hækkeklipper, som dog skiller sig ud fra vores testvinder. Det er en forholdsvis ny model på markedet, som er batteridrevent. Vi har testet denne Akku hækkeklipper, som har mange betydelige fordele. Ifølge vores vurdering er det den bedste batteridrevet hækkeklipper på markedet.

Let og komfortabel hækkeklipper

Sætter du pris på en let, komfortabel og ledningsløs hækkeklipper, så har vi måske den rette model til dig her. Med en hækkeklipper som denne slipper du for at skulle døje med irriterende ledninger igen. Modellen vejer kun 2,2 kg., og det er derfor en realitet, at den er blandt de letteste hækkeklippere på markedet. Kigger man på, hvad en gennemsnitlig hækkeklipper vejer, så befinder Bosch AHS 48 sig langt under gennemsnittet.

Der er ingen tvivl om, at det er nemmere og mere komfortabelt at klippe hæk, hvis man anvender en let hækkeklipper. Du slipper nemlig for at belaste arme, ryg eller skuldre unødigt. Det giver dig mulighed for at klippe hæk i lang tid ad gangen uden at skulle døje med muskelømhed og spændinger.

Hækkeklipperen byder på et nyt og trendy design. Her har Bosch bl.a. fokuseret på at skabe soft-grip og optimal balance.

Høj ydeevne og rene snit

Denne Bosch hækkeklipper er udstyret med et kraftigt batteri, som har en batterilevetid på op til 50 minutter på en fuld opladning. Herefter skal batteries oplades, før det kan bruges igen. Med i prisen medfølger der både et 20 V lithium batteri og en dertilhørende oplader. Du bliver altså ikke tvunget til at købe det som tilbehør.

I vores hækkeklipper test var Bosch AHS 48 en af de modeller med højest ydeevne. Takket være laserskårne knive med diamantslibning er det muligt at opnå de flotteste snit. Der er endda mulighed for at klippe mellemstore grene takket være en god knivafstand på 25 mm.

Høj sikkerhed

Sikkerheden er naturligvis i orden, når du køber en Bosch hækkeklipper. Der er lavet en special sikkerhedsanordning, som sørger for, at maskinen ikke går uønsket i gang lige pludselig. Det er nemlig påkrævet, at man skal holde tre knapper nede, før hækkeklipperen sættes i gang. I den forbindelse skal man bruge begge hænder, hvilket er med til at sikre den bedste sikkerhed.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Power4All lithium-ion-batteri
 • Batteriydelse: 20 V
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Omdrejninger: 2200 pr. minut
 • Snitstyrke: 25 mm
 • Batteridriftstid: 50 minutter (fuld opladning)
 • Snitlængde: 480 mm.
Læs også: Test af græstrimmere

Makita akku DUH523Z 18V

Test af Makita akku DUH523Z 18V
Forhandler Pris Information
10-4 818,00 DKK Se produkt

Her har vi et godt alternativ fra Makita, hvis du leder efte ren god hækkeklipper med batteri. Det er en mindre kendt model, som vi dog har fået et fint indtryk af i vores hækkeklipper test.

Støjsvag og miljøvenlig

En af de første ting vi opdagede ved denne hækkeklipper var, at den er ualmindelig støjsvag. Dermed er det rent faktisk muligt at klippe hæk, uden at man skal ud og investere i et solidt høreværn. De fleste vil kunne genkende til, at det er sjovere at klippe hæk, hvis man bruger et lydsvagt redskab. Dine naboer vil højst sandsynligt også blive glad for dit valg, så de ikke bliver generet af larmen. Derudover er det altid en fordel at købe en hækkeklipper, hvor der er fokus på miljøvenlighed.

Glimrende ergonomi

Hækkeklipperen er ergonomisk opbygget, så du kan holde til at klippe hele hækken uden at blive alt for træt og øm i musklerne. Grebet er belagt med gummi, hvilket gør det behageligt at holde ved. Ydermere er der vibrationsdæmpning, så du ikke skal døje med, at maskinen ryster under brug. I modsætning til mange andre hækkeklippere har denne model en blød og behagelig start samt elektronisk bremse. Alt i alt er det en af de mest brugervenlige hækkeklippere på markedet.

I vores hækkeklipper test stiftede vi også bekendtskab med dens overbelastningsbeskyttelse. Såfremt det skulle ske, at maskinen bliver overbelastet, så vil en LED lampe begynde at lyse. Det er en indikator, som fortæller dig, at din hækkeklipper trænger til en pause i tilfælde af overbelastning. Du behøves derfor ikke bekymre dig for, om batteriet lige pludselig brænder sammen. Du vil altid blive advaret omkring overbelastning, så du ikke behøves bekymre dig, når du klipper hæk.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Batteri
 • Batteriydelse: 18 V
 • Vægt: 3,4 kg.
 • Omdrejninger: 1350 pr. minut
 • Snitstyrke: 15 mm
 • Batteridriftstid: Ikke oplyst
 • Snitlængde: 520 mm.

Tips til valg af hækkeklipper

Der er rigtigt mange faktorer, man skal tage stilling til, når man skal købe en hækkeklipper. Derfor kan man ikke blot vælge den første maskine, man finder på sin jagt. Du skal bl.a. tage stilling til type, mærke, størrelse, tilbehør og meget mere. Vi giver dig det fulde overblik.

Type – Batteridrevet-, eldrevet- eller benzindrevet hækkeklipper?

Noget af det første du skal beslutte dig for er, om du ønsker en hækkeklipper med batteri, el eller benzin. Det er de strømforsyningsmuligheder, som du kan vælge mellem, når du skal købe en ny hækkeklipper.

Vi giver dig en kort introduktion til hver type og dertilhørende fordele og ulemper:

Benzindrevet hækkeklipper

Tidligere var de benzindrevne hækkeklippere et stort hit på det danske marked, men efterspørgslen har aftaget de seneste år. Det skyldes bl.a., at de benzindrevne modeller er kendt for at være dyre og støje meget. Til gengæld er det en fordel, at man ikke behøves irritere sig over ledninger, og man kan glæde sig over høj ydeevne.

Hækkeklipper med batteri

De batteridrevne hækkeklippere er i øjeblikket de mest populære på baggrund af vores test. Med en hækkeklipper med batteri har man stor bevægelsesfrihed, fordi man ikke skal have en ledning med sig. Derudover skal man ikke bruge tid og penge på at fylde benzin på, ligesom man skal med en benzindrevet hækkeklipper. Hækkeklipperne med batteri er generelt lette og komfortable, hvilket gør dem behageligt at anvende og flytte rundt med. Dog er det langt fra alle batteridrevne hækkeklippere, som har en særlig lang batterilevetid. Det kan især være en ulempe, hvis man har et stort areal, hvor det kan tage flere timer at klippe hæk. Batterilevetiden er typisk på 50 minutter, hvilket ikke nødvendigvis er tilstrækkeligt.

Eldrevent hækkeklipper med ledning

Sidst, men ikke mindst kan vi komme helt uden om de eldrevne hækkeklippere med ledning. Som du måske allerede har opdaget, så er vores testvinder netop en eldrevent hækkeklipper. Fordelen ved denne type er, at støjniveauet generelt er meget lavt, og man risikerer ikke at løbe tør for strøm. Til gengæld er du tvunget til at slæbe en ledning med dig. Det er desuden nødvendigt at anskaffe sig en lang forlængerledning.

Vigtige faktorer ved en hækkeklipper

Vi kigger lige lidt nærmere på de faktorer, som du bør prioritere højt ved køb af en hækkeklipper. Der er tale om følgende faktorer:

Producent

Selvom et kendt mærke ikke nødvendigvis er bedre end et ukendt mærke, så er det alligevel værd at være opmærksom på producenten. Vi kan f.eks. varmt anbefale, at du køber en hækkeklipper fra Bosch, som vi ved har stor fokus på kvalitet, ydeevne og brugervenlighed. Vores indtryk er, at man får, hvad man betaler for, når man handler hækkeklippere. Vælger du et billigt discount mærke, så skal du altså ikke forvente den bedste hækkeklipper.

Støjniveau

Det bliver nok aldrig muligt at købe en lydløs hækkeklipper, men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Der er forskel på støjniveauet afhængig af, om du vælger en benzindrevet, eldrevet eller batteridrevet hækkeklipper. Ligeledes er der forskel på støjniveauet fra model til model. Desværre er det de færreste producenter, som oplyser støjniveauet i butikkerne eller online. Hvis støjniveauet er over 85 dB anbefaler vi, at du bruger høreværn. Der er dog enkelte hækkeklippere, hvor man ikke nødvendigvis bruger høreværn.

Brugervenlighed

Det behøves ikke nødvendigvis være nogen frygteligt opgave at klippe hæk. Det bliver det i hvert fald ikke, hvis du sørger for at vælge en model med høj brugervenlighed. Du bør i den forbindelse gå efter en maskine med lav vægt, ergonomisk design og et godt og sikkert greb. Det skal være nemt at tænde og slukke hækkeklipperen, og den skal ikke slide for meget på kroppen. Det er desuden en fordel, hvis der er vibrationsdæmpning. Hækkeklipperen vil være ekstra behagelig at arbejde med, hvis den har en god balance. Det afhænger bl.a. af vægtfordelingen, som helst skal være så skånsom for ryg, skuldre og arme som muligt. I forhold til brugervenlighed har vi samlet set kigget på vægt, størrelse, håndtering af ledning eller batteri og håndtag.

Sikkerhed

Ligesom det gør sig gældende for alle andre havemaskiner, så er høj sikkerhed et must. Der kan være forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som er med til at undgå – eller i hvert fald minimere risikoen for uheld. Vi anbefaler en model med tohåndsbetjening, hvor du skal bruge begge hænder, før du kan tænde den. Ydermere er det en fordel, hvis motoren stopper med det samme, du slipper for håndtaget. På den måde kan du nemlig undgå, at dine fingre pludselig kommer i klemme i maskinen. Du kan selv sikre en bedre sikkerhed ved at bruge høreværn og sikkerhedsbriller. Vælger du ikke at bruge sikkerhedsbriller, vil der være en vis risiko for, at du kan få små grenstumper i øjnene. Ydermere er det en fordel, hvis hækkeklipperen har automatisk sikring ved overbelastning.

Batterilevetid / opladningstid

Denne faktor er kun interessant for dig, som ønsker at købe en hækkeklipper med batteri. Ønsker du en batteridrevet hækkeklipper, skal du nemlig være særligt fokus på batterilevetid og opladningstid. I vores test har du kunne læse, at batterilevetiden typisk er 50 minutter +/-. Der er dog stor forskel på, hvor lang opladningstiden er. Typisk vil det tage 2-3 timer at lade et batteri helt op. Gå altid efter den højeste batterilevetid og den laveste opladningstid.

Klipperesultat

Formålet med at klippe hæk er netop, at man ønsker en flot og velplejet hæk. Derfor vil klipperesultatet naturligvis være meget vigtigt. Her er det bl.a. værd at have fokus på knivene, som skal være skarpe og effektive. Derudover er det vigtigt, at knivene har den helt rette knivafstand for at sikre det bedste klipperesultat. Det er et faktum, at det ikke er alle hækkeklippere, som er lige egnet til alle træer og buske. Der er f.eks. nogle hække, som er mere kraftige end andre, hvilket kan gøre klipningen mere problematisk. Der kan ligeledes være forskel på, hvor meget du skal anstrenge dig. Døjer du f.eks. med at klippe hækken øverst, så kan du overveje at købe en teleskop hækkeklipper.

Kvalitet, holdbarhed og levetid

Slutteligt skal man naturligvis ikke gå på kompromis med kvaliteten. En god kvalitet er nemlig med til at sikre en god holdbarhed og en lang levetid. Forventer du at bruge din hækkeklipper i mange år, vil det være særligt vigtigt at være opmærksom på kvaliteten. Det kan langt hen af vejen betale sig at købe i en dyrere og effektiv hækkeklipper fremfor en billig model i dårlig kvalitet.

Bosch plæneklipper – bedste modeller

Overvejer du at købe en Bosch plæneklipper, så kan vi anbefale dig at kigge nærmere på nogle af disse modeller:

 • AHS 52 li
 • AHS 480-24 t
 • AHS 54-20 li
 • AHS 45-15 li
 • AHS 2400
 • AHS 6000
 • AHS 48 li

Vælger du en af overstående modeller, så kan du ikke gå helt galt i byen. Nogle af modellerne er nye på markedet, mens andre stille og roligt er ved at udgå.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here