Hårtørrer Test 2017 – De bedste føntørrer

0

Denne hårtørrer test er mest henvendt til vores kvindelige læsere, som i en lang periode har ønsket en ny, aktuel test om hårtørrere. Der er ikke offentligtgjort nogen omfattende tests af hårtørrere i mange år, så nu tager vi sagen i egen hånd. Hvis du ligesom mange andre danskere leder efter den bedste hårtørrer, så vil du kunne finde inspiration i dette indlæg. Vi har testet 17 hårtørrere (med og uden diffuser), eller også kaldet føntørrere fra en lang række producenter. Vi har glædet os meget til at præsentere jer for vores bedst i test, som har klaret sig bedre end de øvrige føntørrere.

Babyliss Pro Light 2000W

Test af Babyliss Pro Light 2000W
Forhandler Pris Information
Skousen 287,00 DKK Se produkt
Whiteaway 289,00 DKK Se produkt
Nicehair 299,00 DKK Se produkt
de3bedste 499,00 DKK Se produkt
Renthjem 499,00 DKK Se produkt

I følge TestGuro.dk ser du hen den bedste hårtørrer i øjeblikket. Babyliss Pro er den hårtørrer, som har klaret sig aller bedst i testen og hele vejen igennem har overrasket os positivt. Det er en kraftfuld hårtørrer med en effekt på 2000 watt, som giver fantastiske resultater hver gang. Du kan lynhurtigt tørre dit hår med denne føntørrer, da den er udstyret med en kraftig AC motor, som har optimeret tørretiden.

Hårtørreren har to hastighedsindstillinger samt tre varmeindstillinger, som kan bruges i forskellige situationer. Derudover er der en kold-luft-knap, som du kan bruge for at gøre håret mere holdbart. Der medfølger et fønnæb, som er medvirkende til en mere jævn luftstrøm.


GHD Air

Test af GHD Air
Forhandler Pris Information
Coolshop 919,00 DKK Se produkt
COOP 949,00 DKK Se produkt
de3bedste 1.199,00 DKK Se produkt
Nicehair 1.199,00 DKK Se produkt
Billigvoks 1.249,00 DKK Se produkt

GHD er ligeledes en producent, som har gjort det glimrende i vores hårtørrer test. Modellen hedder GHD Air, hvor der er en diffuser inkluderet i prisen. Denne eksklusive føntørrer er fra Jewel Collection, som er kendt for nogen af de bedste hårtørrere pt. Fælles for hårtørrerne i denne kollektion er, at de har funklende detaljer i safir, ametyst eller smaragd.

Føntørreren er udstyret med en professionel motor, som giver en lynhurtig tørring. GHD Air er en populær model blandt private såvel som frisører. GDH gør desuden brug af avanceret teknologi (ion), som har til formål at fastlåse fugten i håret for at give et skinnende og blødere resultat. Det er desuden muligt at style håret med en kold brise ved at benytte sig af køle-knappen.

Den er lavet i ergonomisk design, således at den er nem at håndtere for både venstre- og højrehåndede. Sidst, men ikke mindst har denne GDH føntørrer en 3 meter lang ledning, hvilket giver en enorm fleksibilitet for brugeren, Af overstående grunde har vi valgt GDH Air som den 2. bedste hårtørrer i testen.


GHD Wanderlust

Test af GHD Wanderlust
Forhandler Pris Information
Billigvoks 443,25 DKK Se produkt
Nicehair 599,00 DKK Se produkt
Coolshop 599,95 DKK Se produkt

Da vi lavede vores hårtørrer test, gav vi os selv en udfordring omkring at finde et ekstra skarpt tilbud. Der er nemlig rigtig mange danskere, der hver dag leder efter glattejern på tilbud.

Du har lige nu mulighed for at gøre et glimrende tilbud på denne GDH Wanderlust, som er praktisk til rejsen.

Det specielle ved denne føntørrer er, at alle de velkendte GHD-egenskaber er samlet i en praktisk rejsestørrelse. Det er en perfekt hårtørrer for dig, der oftest er på farten og gerne vil have en føntørrer med i tasken. Bruger du denne føntørrer, så kan du regne med et eksklusivt og skånsomt styling hver gang. Der er desværre ingen diffuser, som passer til denne hårtørrer på grund af den specielle størrelse.


Det skal den bedste hårtørrer kunne

I dette afsnit vil vi komme med en masse tips, som du kan benytte dig af, når du skal købe en hårtørrer.

Vægt

Det er ikke helt underordnet, hvor meget ens hårtørrer vejer. Benytter man sig af sin føntørrer hver eneste dag, så er det en fordel, hvis den ikke vejer særlig meget. De professionelle hårtørrere er typisk meget avanceret og vejer derfor også mere. Der findes dog også et hav af hårtørrere, som kun vejer ganske lidt. Selvom man umiddelbart ikke tænker vægten er så vigtig, så er det alligevel en af de vigtigste faktorer.

Motor

Man kommer ikke udenom at være opmærksom på motoren, når man skal købe en hårtørrer. I vores hårtørrer test har vi primært kigget på føntørrere, som har en motor på minimum 1700 watt. I forhold til valg af hårtørrer kan vi anbefale, at man vælger en model med AC-motor. Professionelle frisører har nærmest udelukkende føntørrere med AC-motor, fordi det ganske enkelt er de mest effektive. Vælger du en føntørrer med en lille motor, så kan du også forvente, at tørretiden er forholdsvis lang.

Næb og diffuser

Langt de fleste modeller på markedet i dag har næb i to forskellige størrelse. For at gøre luftstrømmen så jævn som mulig er det afgørende, at næbet er så præcis som muligt. Det er tværtimod langt fra alle hårtørrere, hvor der medfølger diffuser. For de fleste er det ikke nødvendigt med diffuser, men det kan være relevant, hvis du har krøller e.l. Bemærk dog at det ikke er muligt at købe diffuser til alle typer hårtørrere. I vores hårtørrer test stødte vi f.eks på en GDH føntørrer, hvor det ikke var muligt at tilkøbe diffuser.

Ledning

Derudover det ikke helt ligegyldigt, hvor lang ledningen er. Du vil hurtigt komme til at fortryde, hvis du køber en hårtørrer med en ledning på 0,5 meter. Jo længere ledning, desto større fleksibilitet får du. I forhold til ledningslængden anbefaler vi som udgangspunkt mindst 1,5 meter. For at opnå den bedste fleksibilitet kan med dog med fordel købe en føntørrer med en ledning på 2-3 meter.

Forhandler

I denne hårtørrer test har vi anbefalet henholdsvis Nicehair.dk og Billigvoks.dk. Det er kun 2 ud af rigtig mange forhandlere af føntørrere i Danmark. Der er mulighed for at købe føntørrere hos de fleste, større frisørforretninger. Det er dog ikke en løsning vi anbefaler, da udvalget generelt er småt, og priserne er skruet højt op. Der findes mange fysiske forhandlere, men vi vil i stedet anbefale at handle på nettet. Uanset hvilken fysisk butik du besøger i Danmark, så finder du næppe et større udvalg end hos de online butikker.

Sådan holder du dit hår sundt og flot

Det er helt almindeligt at bruge en hårtørrer, selvom det ikke er så sundt for håret. Det er et faktum, at håret bliver påvirket af varmen. Dog er der heldigvis nogen ting, man selv kan gøre for at holde håret sundt.

Kold og varm hårtørring

Vores første råd handler om, at man bør benytte sig af både kold og varm hårtørring. Når du skal tørre dit hår, kan du med fordel starte ud med varm luft. Når håret næsten er tørt, kan du style dit hår som ønsket og derefter afslutte tørringen med kold luft. Det kræver dog naturligvis, at du har en hårtørrer, som har en funktion til kold luft. Idéen ved dette tip er, at det skal kunne give håret et bedre hold.

Tør helt igennem

Når man har tændt sin hårtørrer, bør man ikke slukke den igen, før håret er helt tørt. Det er nemlig fakta, at håret er mere udsat, hvis det enten er vådt eller fugtigt. Derfor er det mest optimalt, hvis håret er tørt.

Begræns hårtørringen

Det er ikke sundt at tørre sit hår med en hårtørrer hver eneste dag. Derfor er vores råd, at man begrænser hårtørringen, da det kan hjælpe med at holde håret sundt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here