Havefræser Test – Billig fræser til anvendelse i haven

0

En havefræser bruges til at vende jord. Den er derfor en oplagt investering for dig, der har en større køkkenhave eller mange blomsterbede, hvor jorden sommetider skal vendes. Ved at bruge en fræser, så slipper du for at gøre det med håndkraft, hvilket din ryg med garanti er dig taknemmelig for – og så går det bestemt også meget hurtigere.

Har du intentioner om, at skulle investere i en havefræser? Hvis ja, så skal du være klar over, at der findes rigtig mange forskellige modeller på det danske marked. Disse maskiner varierer på baggrund af et bredt spektrum af forskellige faktorer, hvilket bl.a. inkluderer størrelse, motorkraft, pris, producent og meget, meget andet.

Ovenstående betyder både, at du kan være sikker på, at der også gemmer sig en model, der harmonerer med dine krav, men også at det kan blive en længere proces at finde denne model. I denne havefræser test bliver du præsenteret for en række af de bedste havefræsere på det danske marked – og der er med garanti også én for dig.

MTD T 30 E

Test af MTD T 30 E
Forhandler Pris Information
Wupti 1.427,00 DKK Se produkt

Den første havefræser, du finder i vores havefræser test kommer fra MTD, der er én af de mest velkendte brands, når det kommer til havemaskiner. I dette tilfælde er der tale om deres T 30 E, der en havefræser, der er udstyret med en 1400 Watt el-motor, der er relativt kraftfuld og derfor også kan bruges til de fleste formål i din have eller køkkenhave.

Motoren trækker en række 30 cm. brede fræserknive, der naturligvis også er ensbetydende med, at du får en maskine, der er effektiv, men som samtidig også er relativt let. Med en havefræser som denne, så vil du nemt og enkelt kunne kultivere dine bede, hvorfor det er oplagt at investere i en MTD T 30 E i en sådan sammenhæng.

Frontmonterede fræserknive

T 30 E fra MTD kommer med en rækker frontmonterede fræserknive, der byder på en diameter, der lyder på intet mindre end 23 cm. Dertil skal det naturligvis også nævnes, at de mange fræserknive er selv-slibende og er blevet fremstillet af specielt stål, hvilket er med til at sikre, at der er tale om en særdeles effektiv havefræser fra MTD.

Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om en maskine, der er i stand til at fræse dybt og samtidig også nemt kan løsne jorden, så det danner rammerne for et perfekt såbed. Dertil skal det også understreges, at MTD T 30 E er en havefræser, der kan bryste sig af, at byde på en særdeles stor fleksibilitet og dertil også en lav vedligeholdelse.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Forhængt
 • Arbejdsbredde: 30 cm.
 • Arbejdsdybde: 23 cm.
 • Motor: 1400W El-motor

MTD T/245

Test af MTD T/245
Forhandler Pris Information
Wupti 4.489,00 DKK Se produkt

Her er der igen tale om en kraftfuld havefræser fra MTD, der kan bryste sig af, at have en kraftfuld og effektiv motor, da der er tale om en benzinmotor, der byder på en effekt, der lyder på 3,3 kW såvel som intet mindre end 3.200 omdrejninger. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en fræser, der er præget af power og kraft.

Den kraftfulde motor bruges naturligvis til at trække en række fræserknive, der har en bredde, der lyder på intet mindre end 66 cm., hvorfor du er garanteret, at der er tale om en maskine, der kan give dig et både effektivt og perfekt resultat. MTD T/245 har en imponerende funktionsdygtighed, som du bestemt hurtigt vil finde ud af.

Udstyret med plantebeskyttende sideskærme

Ydermere, så skal det også nævnes, at MTD T/245 er blevet udstyret med plantebeskyttende sideskærme, mens den også kommer med en række fræserknive, der kan bryste sig af en diameter, der lyder på intet mindre end 30.5 cm. Derfor er du også sikker på, at det er en maskine, der byder på en stor fleksibilitet og også en lav vedligeholdelse.

Fræserknivene er naturligvis selv-slibende, hvilket også er ensbetydende med, at det er fræserknive, der er blevet fremstillet af specielt stål, der sikrer, at du kan fræse dybt og samtidig også nemt kan løsne jorden, hvad end du skal bruge det til et såbed, om du skal vende jorden i din køkkenhave eller du derimod skal vende hele din græsplæne.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Forhængt
 • Arbejdsbredde: 66 cm.
 • Arbejdsdybde: 30,5 cm.
 • Motor: 3,3 kW/3200 omdr. benzinmotor

Stiga SRC 48 AE

Test af Stiga SRC 48 AE
Forhandler Pris Information
Wupti 1.389,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en mindre havefræser, der egner sig rigtig godt til, at skulle bruges til en mindre køkkenhave, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på SRC 48 AE fra Stiga. Den har en størrelse, der egner sig godt til din køkkenhave, mens du samtidig også kan være sikker på, at den kan erhverves til en rigtig, rigtig god pris.

I dette tilfælde er der tale om en model, der er batteridrevet, hvilket også giver dig en større frihed, eftersom du ikke skal tage hensyn til en ledning og samtidig heller ikke skal tænke på, at du skal hente benzin. Hvis den løber tør for strøm, så skal du enten blot udskifte batteriet eller lade det op – hvilket du altid kan gøre hjemme ved dig selv.

Det er let at manøvre med havefræseren

Det skal desuden også gøres klart, at havefræseren fra Stiga er relativt kompakt, har en lav vægt og derfor bør det også gøres klart, at det er nemt at manøvre med maskinen. På trods af dette, så er den dog fortsat lige så effektiv og kraftfuld som en almindelig havefræser, der drives af en kraftfuld benzinmotor, der oven i købet er en 2-takts.

Hvis du allerede ejer en anden maskine fra Stiga, der bruger et 48V-batteri, så kan du bruge samme batteri og oplader. Maskinen er naturligvis udstyret med to rotorer med to blade på, mens håndtager er et såkaldt Softgrip-håndtag, hvilket er ensbetydende med, at det er behageligt at holde om den. Den har et lydniveau, der lyder på 93 dB(A).

De vigtigste specifikationer

 • Type: Forhængt
 • Arbejdsbredde: 26 cm.
 • Arbejdsdybde: 12,7 cm.
 • Motor: 48 V el-motor

Texas El-Tex 750

Test af Texas El-Tex 750
Forhandler Pris Information
Wupti 868,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en ny havefræser, der har en praktisk størrelse og ikke skal bruges til synderligt krævende opgaver, så kan du naturligvis sagtens nøjes med en maskine, der er drevet af en el-motor. I en sådan sammenhæng kan du med fordel vælge at se nærmere på Texas El-Tex 750, der kan bryste sig af være både effektiv og kraftfuld.

Her er der nemlig tale om en elektrisk havefræser fra Texas, der særligt er god i forbindelse med at skulle arbejde med blomsterbede, mellem buske og andre steder, hvor pladsen er trang og hvor jorden ligeledes ikke er alt for tung og hård. Med andre ord, så er det en maskine, der er lavet med henblik på knap så tungt og krævende brug.

Støjsvag fræser til haven

Én af de særlige fordele ved at investere i en Texas El-Tex 750 er, at den er særdeles støjsvag og næsten ikke kan høres, når den er i brug. Derfor er det også oplagt, hvis den skal bruges i tætte villakvarterer eller lignende. Du bør derfor også vælge denne maskine, hvis du ønsker at sikre dig, at din kommende havefræser ikke larmer for meget.

Ydermere, så bør det naturligvis også gøres klart, at der er tale om en maskine, der er nem at betjene. Derfor skal du naturligvis heller ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde ud af, at bruge denne havefræser eller ej, for det er bestemt intet problem. Slutteligt, så skal det også understreges, at El-Tex 750 er en særdeles prisbillig havefræser.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Forhængt
 • Arbejdsbredde: 28 cm.
 • Arbejdsdybde: 22 cm.
 • Motor: Elektrisk 230V/750W

MTD T/380 M

Test af MTD T/380 M
Forhandler Pris Information
Wupti 5.294,00 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en kraftfuld og effektiv MTD T/380 M, der kan bruges til samtlige arbejdsopgaver, du kunne finde på at stille din kommende havefræser over for. Der er nemlig tale om en havefræser fra MTD, der kan bryste sig af, at være udstyret med en 3,1 kW/3600 omdr. benzinmotor, der er udviklet af MTD selv, som er særdeles kraftfuld.

Du kan desuden også selv vælge, hvorvidt du har et ønske om, at gøre brug af fræserknive, der har en bredde på enten 33 cm., 61 cm. eller derimod på 81 cm. Ydermere, så bør det bestemt også gøres klart, at du kan være sikker på, at du kan få et perfekt og effektivt resultat hver gang, uanset hvilken størrelse, du mener, der er den bedste til dig.

Monteret med en stærk kædegearkasse

MTD står bag en række traditionelle havefræsere, hvilket også er ensbetydende med, at deres T/380 M er blevet udstyret med en traditionel og stærk kædegearkasse. Dertil kommer den også med en række frontmonterede fræserknive, der byder på en samlet diameter, der lyder på intet mindre 30,5 cm., hvorfor de har en god størrelse.

Ydermere, så bør det også nævnes, at MTD T/380 M kommer med fræserknive, der er selv-slibende. De er blevet lavet af specielt stål, der både sikrer en høj kvalitet og et effektivt resultat. Du kan også være sikker på, at du kan fræse dybt og let kan løsne jorden med denne maskine. Den byder dertil også på en rigtig stor fleksibilitet og lav vedligeholdelse.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Forhængt
 • Arbejdsbredde: 91 cm.
 • Arbejdsdybde: 33 + 61 + 81 cm.
 • Motor: MTD ThorX 55 H Motor (3,1 kW)

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber en havefræser?

Er du på udkig efter en ny havefræser, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige ting, du skal sørge for at have fokus på. Det er også ensbetydende med, at du skal sørge for at vælge med den største omhu, så du dermed er sikker på, at du står tilbage med den bedste maskine for lige netop dig.

Ydermere, så skal det også understreges, at en havefræser skal vælges med henblik på dine egne krav og behov. Heldigvis forholder det sig således, at det danske marked byder på et stort udvalg af forskellige maskiner, hvorfor du med garanti også vil kunne finde frem til lige netop dén havefræser, der på bedste vis harmonerer med dine krav.

Nedenfor har du mulighed for at læse mere om hvad, du skal fokusere på, når du skal købe din nye havefræser. Der er flere aspekter, der skal overvejes og vurderes, når du skal købe en havefræser. Nogle faktorer er selvfølgelig mere vitale end andre, hvilket du kan læse mere om nedenfor:

Arbejdsbredde

Du skal blandt andet sørge for at have fokus på arbejdsbredden. Skal du bruge en stor maskine med en stor arbejdsbredde eller skal du bruge en maskine, du kan finde plads til på smalle steder? Du kan sagtens finde fræsere med en bredde på f.eks. 20 cm., men også modeller med en bredde på 85 cm.

Motor

Motoren er også et punkt, der er vigtigt at fokusere på. Du skal nemlig vurdere hvor kraftfuld en motor, du søger. Der findes både kraftfulde motorer med 5+ hestekræfter, men der findes også mindre modeller, der er udstyret med en el-motor, som ikke er nær så effektiv og kraftfuld som en benzinmotor.

Styret

Styret på din kommende havefræser bør ikke blot byde på et behageligt og ergonomisk håndtag. Du bør også sikre dig, at det kan indstilles i en højde, der passer dig. Det er nemlig med til at sikre, at du får en god arbejdshøjde, så du ikke ender med at få ondt i ryggen, når du bruger din havefræser i længere tid.

Fræserdybde

Dette er et punkt, der er forskellige syn på. Skal du blot bruge en lille havefræser til din køkkenhave, så er det ikke nødvendigt, men skal du bruge en model, der kan tjene flere formål, så bør den kunne indstilles i fræserdybden, så den kan tjene forskellige formål.

Vægt og størrelse

Havefræsere kan findes i rigtig mange størrelser og vægtklasser. Det er selvfølgelig nemmest at flytte rundt på maskinen og opbevare den, hvis den ikke er synderligt stor og ikke vejer for meget, men de øvrige aspekter bør dog prioriteres over både vægt og størrelse af din havefræser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here