Havetraktor Test – Bedste havetraktorer til flotteste plæne

3

Denne havetraktor test er tilegnet dig, der nyder at passe og pleje din have på egen hånd. I den forbindelse fortjener du selvfølgelig at arbejde med den bedste havetraktor, som vi har fundet til dig. Går man på udkig efter en havetraktor, så er der i høj grad tale om et overvejelseskøb, hvor intet skal overlades til tilfældighederne.

Vil du også gøre din hverdag meget nemmere, og vil du bevare din yndige have, så vil en havetraktor være et must-have. Er du også træt af at slå græsset med en plæneklipper, så er det et tegn på, at du skal købe en havetraktor. Som altid hjælper vi dig med at træffe en beslutning, som du ikke vil fortryde – hverken nu eller i fremtiden. Denne gang har vi valgt at teste 19 havetraktorer fra mange kendte brands.

Jonsered LT 2313 A

Test af Jonsered LT 2313 A
Forhandler Pris Information
HuskHaven 14.795,00 DKK Se produkt

I vores havetraktor test skulle vi selvfølgelig også teste en Jonsered havetraktor – bl.a. modellen Jonsered LT 2213 A. Netop denne model har vi kåret som testens anden bedste havetraktor, så den fortjener naturligvis også lidt omtale i vores artikel.

Moderne havetraktor med mange funktioner til parcelhusejeren

Er du parcelhusejer, og leder du efter en ny havetraktor, så kan du overveje denne model fra Jonsered. Det er nemlig en moderne havetraktor, der opfylder alle basale krav og behov. Det er en mellemstor havetraktor, som bl.a. kommer med trinløs justering af kørehastighed, sideudkast og klippebredde på 97 cm.

Ydermere er der mulighed for vandtilslutning, så du hurtigt og nemt kan gøre maskinen rent. Det er desuden muligt at købe både BioClip-prop og opsamler, som fungerer som tilbehør. Havetraktoren kommer også med sikkerhedsafbryder under sædet og smart bakningsstyresystem (ROS).

Forlygter, justerbart sæde og vipbar foraksel

Selvom vi allerede har fremhævet mange fordele ved denne Jonsered havetraktor, så er der faktisk endnu flere fordele. Denne budgetvenlige havetraktor er nemlig også prydet med forlygter med godt lys, justerbart sæde og vipbar foraksel. Det er behageligt at sidde på havetraktoren, og det er nemt at styre den i alle situationer.

Jonsered LT 2213 A har også dobbelte styrestænger og et komfortabelt rat, som sætter prikken over i’et på en fantastisk maskine. Ligesom det er tilfældet for vores testvinder, så er denne havetraktor også benzindrevet. Sammenligner man pris og kvalitet, vil vi mene, at man gør en rigtig god handel ved at købe denne model.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Benzinhavetraktor
 • Tankkapacitet: 5,7 liter
 • Gearsystem: Fodpedal styret

Texas havetraktor - Rider 6100ES

Test af Texas havetraktor - Rider 6100ES
Forhandler Pris Information
Texas 8.599,00 DKK Se produkt

Texas Rider 6100ES er en af de bedste havetraktorer på markedet – men ikke den bedste. Vi har i hvert fald været godt tilfredse med testresultatet fra vores havetraktor test.

Billig havetraktor til mindre haver

Vil du købe en billig havetraktor, så vil en lille havetraktor som denne model måske være det helt rigtige for dig. Det er nemlig testens billigste havetraktor, som kan købes til en yderst lav pris. Selvom prisen er meget lav, så kan det ikke mærkes på kvaliteten, som er overraskende høj.

Det er klart, at denne Texas havetraktor med modelnavnet Rider 6100E er egnet til mindre haver med et areal på 600-1200 kvadratmeter. Har du en stor have, så bør du kigge efter en større havetraktor, da denne traktor næppe kan imødekomme dine behov.

Havetraktor med opsamler og nem el-start

Texas Rider 6100E er en havetraktor med opsamler, hvor den samlede kapacitet er på 150 liter. Selvom det er en lille havetraktor, så er der plads til masser græs. En af de helt store fordel ved at købe en lille havetraktor er, at den er nem at komme rundt med. Tilmed fylder den ikke særligt meget, hvilket gør den nem at opbevare.

Takket være el-start kan du nemt starte den benzindrevet motor. I vores havetraktor test erfarede vi også, at det er muligt at tømme opsamleren, samtidig med at man sidder på sædet. Det kan du nemlig gøre ved at løfte det bagerste håndtag på opsamleren. Det er også muligt at åbne hele plastikcoveret, så du får direkte adgang til både motor, vedligeholdelse og olieskift.

Ydermere er det en havetraktor med anhængertræk, så du nemt kan montere en lille vogn. Denne Texas havetraktor er som udgangspunkt ikke egnet til stejle stigninger.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Benzinhavetraktor
 • Vægt: 115 kg.
 • Tankkapacitet: 1,1 liter
 • Gearsystem: 4 fremadrettet og 1 bakgear
 • Motoreffekt: 4,8 kW
 • Antal højdeindstillinger: 5

Køb af havetraktor – Hvad skal jeg være opmærksom på?

Skal du købe en havetraktor, så skal du ikke blot være opmærksom på én faktor. Derimod skal du være opmærksom på rigtigt mange forskellige faktorer, som kan have afgørende indflydelse på, om du formår at vælge den helt rigtige maskine. Som førstegangskøber kan du nemt blive i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at vælge den bedste havetraktor til dine behov.

Vælg en havetraktor, der passer til din haves størrelse og struktur

Den største havetraktor er ikke nødvendigvis den bedste. Før du bruger en mindre formue på en stor havetraktor, bør du overveje, om den overhovedet behøves være så stor. I vores havetraktor test er du blevet introduceret for, at der findes havetraktorer til både små, mellem og store haver. Skal du finde en havetraktor, der passer til dine haves størrelse, skal du tage højde for både motor, kapacitet, klippebredde og tankvolumen.

Jo større have du har, desto vigtigere er det, at klippebredden er stor. Vores indtryk er, at de fleste forbrugere vil være tilfredse med at bruge en havetraktor med en klippebredde på 80-95 cm. Dog kan det sagtens være, at du har behov for en endnu større klippebredde, hvis du har en stor have. Du har i hvert fald mulighed for at spare rigtigt meget tid, hvis du går efter en havetraktor med stor klippebredde.

Størrelsen på din have er dog ikke det eneste vigtige. Det er også relevant at kigge på havens struktur, som bør have indflydelse på, hvilken havetraktor du vælger. Har du en almindelig flad have, så kan du bruge de fleste havetraktorer. Har du derimod en have med markante stigninger, så skal du bruge en havetraktor med en vis motoreffekt. Det er nemlig langt fra alle havetraktorer, der kan håndtere haver med stigninger.

Se dit køb af havetraktor som en investering

Vi kan varmt anbefale dig at se dit køb af havetraktor som en investering. Foretager man en investering, så er det vigtigt, at man formår at tænke langsigtet. Her og nu kan det virke attraktivt at købe en billig havetraktor, men det er ikke nødvendigvis den bedste beslutning på den lange bane. Køber du en dyrere havetraktor, er der nemlig gode større for, at den vil holde sig effektiv i mange flere år end den billige model. Det er ikke en selvfølge, men det er ikke desto mindre værd at understrege, at sammenhængen mellem pris og kvalitet er meget tydelig.

Kigger du på havetraktorer på det danske marked, så vil du finde ud af, at priserne kan svinge meget. Havetraktorer kan nemlig koste fra 7.000 og helt op til 30.000 kr. Du kan altså købe en havetraktor, uanset om du har et lavt eller højt budget.

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Der findes efterhånden rigtigt mange producenter af havetraktorer, som har stor succes på det danske marked. Selvom det ville være nemt, så findes der ikke ét mærke, der er meget bedre end alle de andre. Dog kan du glæde dig over, at der er mange gode mærker, som vi også har forsøgt at fremhæve i vores havetraktor test. I testen har vi bl.a. stiftet bekendtskab med følgende mærker, som vi varmt kan anbefale dig:

 • MTD
 • Craftsman
 • McCulloch
 • Murray
 • Husqvarna
 • Yardman
 • Hurricane
 • Simplicity
 • Texas
 • Alpina
 • Stiga
 • Jonsered

Kig efter overstående mærker, når du går på udkig efter din nye havetraktor.

3 gode grunde til at investere i en havetraktor

Det er selvfølgelig ikke helt ubegrundet, at vi råder dig til at købe en havetraktor. Den kløgtige forbruger vil spørge, hvorfor man skal vælge en havetraktor i stedet for en plæneklipper? Valget er selvfølgelig dit, men vi vil alligevel gerne fremhæve hvilke gode grunde, der er til at købe en havetraktor:

1. Det er hurtigt

Vil du gerne undgå at skulle bruge mere tid på havearbejde end højst nødvendigt, så vil du kunne gøre dit liv lettere med en havetraktor. Det er nemlig meget hurtigt at klippe græs eller udføre andre former for let havearbejde. Sammenligner man med en almindelig plæneklipper, så kan man slå græsset på betydeligt kortere tid. Din tid er det dyrebareste du har, så du kan lige så godt effektivisere din tid.

2. Det er skånsomt og nemt

Der findes stort set ikke den person, der ikke kan ordne haven med en havetraktor. Det er nemlig både nemt og skånsomt, fordi man blot skal placere sig i sædet og styre havetraktoren, hvor man vil have den hen. Du kan f.eks. slå græs samt klippe og opsamle nedfaldende blade. Man bruger næsten ingen kræfter, når man kører med en havetraktor, hvorfor den også egner sig til ældre. Til sammenligning kan man hurtigt blive træt i både ryg, ben og skuldre, hvis man skal trække rundt med en almindelig plæneklipper.

3. Mulighed for montering af pløjeredskaber og sneryddere

Køber du en havetraktor, så har du typisk mulighed for at montere sneryddere, pløjeredskaber og mindre vogne. Det kræver blot, at der er et anhængertræk eller andre dele, hvor man kan fastmontere diverse redskaber. Du kan altså beskæftige dig med mange former for havearbejde med en havetraktor – hele året rundt i øvrigt.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på ved køb af havetraktor?

Vi vil gerne gøre det nemt for dig at finde den helt rigtige havetraktor til din have. Derfor har vi udarbejdet en kort tjekliste, som du kan bruge, når du skal vurdere havetraktorer i butikker og på nettet. Her er de faktorer, vi har lagt vægt på i vores havetraktor test:

 • Hestekræfter
 • Teknologi
 • Skæringsareal
 • Opsamlerfunktion
 • Støjniveau
 • Motoreffekt
 • Komfort
 • Brugervenlighed
 • Højdejusteringer
 • Display
 • Funktioner
 • Tankvolumen

Kigger du på overstående parametre, så kan du aldrig vælge helt forkert. Du kan evt. give de enkelte havetraktorer en karakter fra 1 til 10 med udgangspunkt i de nævnte parametre.

Kilder

3 KOMMENTARER

 1. STIHL LØVSUGER / BLÆSER BR 600 VS LØVBLÆSER MT 32 BPB – MTD

  Hej Martin.
  Jeg skal bruge en Puster og den skal seriøst rykke. Jeg har en del opgaver for kommunen og ved at Stihl’s fungere til UG, men MTD er dog en del billigere.

  Mvh,
  Christian

 2. Hej Lars,

  Tak for de pæne ord.

  Det kan godt være lidt træls at slå sin græsplæne med en plæneklipper, hvorfor en havetraktor er helt fantastisk. Hvis din have kun er 100 kvadratmeter stor, kan du sagtens nøjes med en mindre havetraktor. Jeg kan varmt anbefale Texas Rider 6100E, som også bliver omtalt i testen – Læs mere her: http://testguro.dk/go/texashavetraktor/

  Børn på 5-6 år og havetraktorer er som udgangspunkt ikke noget, der bør gå hånd i hånd. Ifølge Arbejdstilsynet må et barn først håndtere en havetraktor, når barnet er fyldt 15 år. I vores havetraktor test har vi ikke testet nogen havetraktorer, der er egnet til børn.

 3. Hej Martin,

  Det er en spændende test, du har lavet.

  Jeg synes det er blevet rigtig træls at slå min græsplæne. Bor i et rækkehus med ca. 100 kvm. græsplæne.

  Kan du anbefale mig en god havetraktor til denne størrelse græsplæne? Og gerne en model som passer til et barn på 5-6 år, så jeg ikke selv behøver slå græsset.

  På forhånd tak og god weekend.

  Venligst,

  Lars Baunesen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here