Højtryksrenser Test – De bedste højtryksspulere lige nu

0

Vil du sikre en mere effektiv rengøring af din bolig, så kan du med fordel investere i en højtryksrenser – eller også kendt som en højtryksspuler. Vores test af tager udgangspunkt i 20 højtryksrensere, hvor mærkerne Nilfisk, Sand Future, Powerplus og Texas er repræsenteret. I offentliggørelsen af vores højtryksrenser test har vi besluttet os for kun at omtale de 10 bedste modeller. Til alle omtalte modeller bliver der henvist til mindst én forhandler, hvor du kan købe den pågældende højtryksrenser. Denne artikel vil tage udgangspunkt i vores testresultat, men vi leverer naturligvis også en guide med masser praktisk information og gode tips til rengøring af udendørsarealer.

Sand Future højtryksrenser CEN130.8

Forhandler Pris Information
10-4.dk 839 kr. Se produkt

Her har vi et glimrende alternativ til vores testvinder fra Nilfisk. Der er tale om en mindre kendt producent (Sand Future), som dog har fået stor succes med deres højtryksrensere. Modellen her er blandt de billigste i vores test, men den har alligevel havnet på en rigtig flot 2. plads.

Slank, kompakt og effektiv højtryksspuler

Det første man normalt vil lægge mærke til er det slanke design, som gør maskinen nem at opbevare og transportere. En af de store fordele ved denne model er, at den både kan bruges af private og professionelle. Den er egnet til gør-det-selv manden, ligesom den kan bruges af håndværkere og andre professionelle fagfolk. Det er en højtryksrenser, som byder på nogle glimrende funktioner. Du vil bl.a. kunne bruge selv-sug funktionen samt automatisk start / stop. Når du bruger selv-sug funktionen, har du mulighed for at bruge en ekstern kilde. Det kunne f.eks. være en regnvandsbeholder.

Det er desuden en meget effektiv model, fordi den har et pumpetryk på op til 130 bar. Derudover har den en maksimal volumen på 420 liter / timen, hvilket er mere end de fleste andre højtryksspulere på markedet.

Det basale tilbehør medfølger

En af hovedårsagerne til, at denne højtryksrenser ikke er dyrere end den er skyldes, at der kun medfølger det basale tilbehør. Det er derfor op til dig og vurdere, om du har brug for en masse tilbehør eller ej. Kan du nøjes med det basale tilbehør, vil denne Sand Future højtryksrenser meget vel kunne leve op til dine forventninger. Selvom der kun medfølger det basale tilbehør, så har du naturligvis mulighed for at købe tilbehøret enkeltvis. Der er nemlig et stort tilbehørsprogram, som bl.a. omfatter børster, slanger og dunke.

Højtryksrenser med alle de nødvendige godkendelser

Køber du en Sand Future højtrykspuler, så kan du være sikker på, at alle tilladelser er overholdt. Denne model har modtaget flere certifikater og har dermed fået både CE, LVC og EMC godkendelse. Det er et kæmpe kvalitetsstempel i sig selv og vigtig dokumentation for, at alle sikkerhedsforhold er i orden.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 130 bar
 • Vægt: 13 kg.

Nilfisk højtryksrenser 2100W E140.3-9

Nilfisk højtryksrenser 2100W E140.3-9
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2239 kr. Se produkt

Der er ingen tvivl om, at denne højtryksrenser er topmodellen fra Nilfisk i øjeblikket. Det er den dyreste model, men du får til gengæld også en komplet højtrykspulser med alt det tilbehør, som du overhovedet kan ønske dig.

Fremragende ydeevne

Køber du denne højtryksrenser, så får du en af de bedste rensere på markedet. Takket være den høje ydeevne er det en model, som kan klare alle tænkelige rengøringsopgaver. Det er en renser med minimale begrænsninger, hvilket gør det til den komplette højtryksrenser. Vi har igen at gøre med en opretstående udgave, som har en rigtig god mobilitet. Denne udgave er udviklet til at klare nogle af de lidt mere krævende opgaver. Den skiller sig altså ud fra vores testvinder ved at kunne klare nogle af de sværere opgaver i boligen.

Nilfisk E 140.3-9 er udstyret med et ekstra løftehåndtag og et indbygget teleskophåndtag, som gør den ganske praktisk i forhold til anvendelighed, opbevaring og transportering.

Driftsikker induktionsmotor og stor tilbehørspakke

Først og fremmest er denne model udstyret med en stor og driftsikker induktionsmotor. Motoren er kraftig og er udviklet til at blive sat under pres. Det er en langtidsholdbar motor, som sikre at du kan bruge din nye højtryksrenser i rigtigt mange år fremover.Prisen er som bekendt ikke den laveste, men du får ikke mindst en højtryksrenser i enestående kvalitet.

Den medfølgende tilbehørspakke inkluderer følgende dele:

 • Tornado PR-dyse
 • Stålarmeret SuperFlex højtryksslange (10 meter)
 • Powerspeed dyse
 • Skumsprayer og dunk

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 150 bar
 • Vægt: 19,8 kg.

Bosch AQUATAK 33-11 1300W højtryksrenser

Bosch AQUATAK 33-11 1300W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 739 kr. Se produkt

Bosch AQUATAK 33-11 er en mindre højtryksrenser, som befinder sig i den lave prisklasse. Du kan med god grund overveje at købe denne højtryksrenser, hvis du har et lavt budget, men ikke er villig til at gå på kompromis med kvaliteten.

Handy højtryksrenser med praktisk bærehåndtag og stor tilbehørspakke

Bosch AQUATAK 33-11 kan blive din, hvis du altså kan se fordelene ved at købe en flot, handy og effektiv højtryksrenser fra en af de førende producenter. Denne højtryksrenser klarer langt det meste – lige fra rengøring af bilen til rengøring af de beskidte havemøbler. Det er nemt at betjene maskinen, da den vejer ganske lidt og desuden har et praktisk bærehåndtag.

Der medfølger en stor tilbehørspakke ved køb af denne højtryksrenser, hvor vandfilter, lanse og højtryksslange er noget af det tilbehør, som følger med i pakken. Samtlige tilbehørsdele kan opbevares på maskinen, hvilket også er meget praktisk. Maskinen har en slangelængde på 3 meter og en vægt på 3,8 kg.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 110 bar
 • Vægt: 3,8 kg.

Bosch AQT 35-12 Car Wash Set 1500W højtryksrenser

Bosch AQT 35-12 Car Wash Set 1500W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1299 kr. Se produkt

Bosch AQT 35-12 Car Wash Set er selvsagt den højtryksrenser, som du skal investere i, hvis du foretrækker at vaske din bil på egen hånd og kun vil stille dig tilfreds med det bedste resultat. Bosch har i hvert fald gjort sit ypperste for at udvikle den bedste højtryksrenser til bilvask.

Effektiv højtryksrenser med høj rengøringseffekt og driftsikker metalpumpe

Bosch AQT 35-12 Car Wash Set er mere effektiv og grundig end de fleste andre højtryksrensere i samme prisklasse. Du kan med dette sæt nemt og hurtigt rengøre din bil, så bilen kommer til at skinne. Der er desuden en bred vifte af rengøringsmuligheder takket være den innovative 3-i-1 dyse.

Højtryksrenseren bliver leveret med alt det tilbehør, som du kan få brug for, når du skal rengøre din bil. Det omfatter vaskebørste, 3-i-1 dyse, højtryksslange, lanse og meget mere. Du behøver altså ikke at købe ekstra tilbehør, da det hele medfølger. Den omtalte højtryksrenser er klar til brug med det samme, når den leveres.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 120 bar
 • Vægt: 5,53 kg.

Bosch AQUATAK 120 EASY 1500W højtryksrenser

Bosch AQUATAK 120 EASY 1500W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 999 kr. Se produkt

Bosch AQUATAK 120 EASY er propfyldt med den nyeste teknologi og ikke mindst en masse kraft. Du vil med al sandsynlighed blive glad for denne højtryksrenser, da den vil kunne hjælpe dig i mange forskellige rengøringssituationer.

Driftsikker højtryksrenser med roterende dyser og høj fleksibilitet

Bosch AQUATAK 120 EASY er en driftsikker højtryksrenser, som først og fremmest byder på roterende dyser. De roterende dyser muliggør fjernelse af selv det mest genstridige snavs. Du kan f.eks. bruge denne højtryksrenser, når du skal rengøre din bil eller din altan.

Pistolen og de øvrige tilbehørsdele kan nemt og sikkert opbevares på maskinen under brug. Du har således altid det mest nødvendige tilbehør lige ved hånden. Det er usandsynligt, at du ikke vil blive tilfreds med rengøringsresultatet, hvis du bruger denne effektive model.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 120 bar
 • Vægt: 5 kg.

Bosch AQUATAK 37-13 PLUS 1700W højtryksrenser

Bosch AQUATAK 37-13 PLUS 1700W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1519 kr. Se produkt

Bosch AQUATAK 37-13 PLUS er med en effekt på 1700 watt en af de mest kraftfulde højtryksrensere fra producenten. Du kan således forvente at få leveret en yderst effektiv og kompromisløs højtryksrenser.

Brugervenlig højtryksrenser med slidstærk universalmotor og innovativ rengøringseffekt

Du klarer nemt rengøringen af bilen, terrassen, altanen, motorcyklen eller noget helt femte med denne højtryksrenser, som er blevet forsynet med en slidstærk universalmotor. Højtryksrenseren arbejder hurtigt og effektivt, hvilket giver dig mulighed for at mindske din arbejdstid.

Bosch AQUATAK 37-13 PLUS skal også roses for sit praktiske design, sit brede tilbehørsprogram og sin driftsikre metalpumpe. Endvidere kommer modellen med automatisk stop-funktion, som gør maskinen mere energieffektiv.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 130 bar
 • Vægt: 6,53 kg.

Bosch AQUATAK 45-14 X 2100W højtryksrenser

Bosch AQUATAK 45-14 X 2100W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2789 kr. Se produkt

Bosch AQUATAK 45-14 X er i skrivende stund producentens topmodel, så hvis du vil have fingrene i en af de bedste højtryksrensere, så skal du overveje at købe denne model. Bosch har tilmed anvendt den nyeste teknologi til udviklingen af denne anmelderroste højtryksrenser.

Alsidig højtryksrenser med XL-hjul og specialdesignet metalpumpe

Det er en mere eller mindre umulig opgave ikke at lade sig imponere af denne højtryksrenser, som byder på så mange kvaliteter. Den alsidige højtryksrenser kommer bl.a. med XL-hjul, teleskopgreb, specialdesignet metalpumpe og integreret tilbehørsholder. Den specialdesignede metalpumpe gør det muligt at anvende vand fra eksterne vandkilder.

Du betaler en relativt høj pris for denne højtryksrenser, men pengene vil være givet godt ud, da du får en fantastisk maskine til hjemmet. Du vil helt sikkert blive lykkelig for at eje denne højtryksrenser, når du skal kaste dig ud i nogle af de mere krævende rengøringsopgaver.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 140 bar
 • Vægt: Ukendt

Bosch AQUASURF 250 højtryksrenser

Bosch AQUASURF 250 højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 229 kr. Se produkt

Bosch AQUASURF 250 skiller sig ud fra de traditionelle højtryksrensere på flere forskellige parametre. Du kan blive klogere på, hvordan højtryksrenseren adskiller sig ved at læse den korte produktbeskrivelse.

Billig højtryksrener til rengøring af terrasser

Bosch AQUASURF 250 er testens billigste højtryksrenser, hvilket hænger sammen med, at det ikke er en traditionel højtryksrenser. Der er nemlig tale om en terrassevasker, som er velegnet til let rengøring af indkørsler og terrasser. Det er desuden muligt at fjerne mos med denne maskine.

Modellen er blevet forsynet med et drejeled, som gør maskinen mere komfortabel og hurtigere i brug. Det er vigtigt at pointere, at denne højtryksrenser som udgangspunkt ikke kan bruges til mere krævende rengøringsopgaver.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 135 bar
 • Vægt: Ukendt

Makita HW102 1300W højtryksrenser

Makita HW102 1300W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 711 kr. Se produkt

Makita gør sig også positivt bemærket på markedet for højtryksrensere – bl.a. med denne fine model. Makita er langt fra lige så populær som Bosch, men du bør alligevel give producentens produkter en chance, hvis du ønsker at få så meget kvalitet for pengene som muligt.

Moderne højtryksrenser med letvægtsdesign og slidstærke hjul

Makita HW102 kommer med et praktisk letvægtsdesign, som gør det nemt at flytte og opbevare højtryksrenseren. Den vejer kun 4,4 kg. og er dermed en af testens letteste modeller.

Højtryksrenseren fjerner effektivt snavs fra stort set alle tænkelige overflader, hvorfor du vil kunne få stor glæde af modellen. Den solide aluminiumspumpe, de slidstærke hjul og den høje brugervenlighed er også nogle af de vigtigste fordele ved denne højtryksrenser.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 100 bar
 • Vægt: 4,4 kg.

Nilfisk C 105.7-5 Compact 1400W højtryksrenser

Nilfisk C 105.7-5 Compact 1400W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 739 kr. Se produkt

Nilfisk C 105.7-5 Compact er et prisvenligt alternativ til nogle af de mange dyrere højtryksrensere på markedet. Du får her et pragtfuldt redskab til udendørs rengøring, som kan spare dig for meget tid i fremtiden.

Prisvenlig højtryksrenser med Click & Clean teknologi og spulehåndtag

Nilfisk C 105.7-5 Compact er velegnet til rengøring af indkørsler, flisegange og mange andre steder i hjemmet. Denne model kommer med spulehåndtag med drejeled og lynkobling, automatisk stop-funktion og en praktisk holder til spulehåndtag og dyserør.

Den integrerede aluminiumspumpe sikrer en øget holdbarhed, mens den populære Click & Clean teknologi gør det nemt at tilkoble diverse tilbehør. Tilbehørspakken indeholder spulehåndtag, højtryksslange, skumsprayer med dunk og meget mere.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 105 bar
 • Vægt: 5,1 kg.

Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA Compact 1400W højtryksrenser

Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA Compact 1400W højtryksrenser
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1129 kr. Se produkt

Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA Compact gør det nemmere end nogensinde før at varetage de mest krævende rengøringsopgaver i hjemmet. Det tager nemlig ingen tid at vaske bilen eller rense hegnet, hvis man er indehaver af en effektiv højtryksrenser.

Danskudviklet højtryksrenser med indbygget trolley og opretstående design

Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA Compact er en danskudviklet højtryksrenser, som tager hensyn til danskernes strenge kvalitetskrav. Højtryksrenseren er blevet udstyret med en indbygget trolley, som gør det nemt at transportere maskinen. Det er desuden ganske nemt at opbevare højtryksrenseren, når den ikke er i brug.

Der er mange andre fordele ved denne højtryksrenser, såsom opretstående design, nem betjening, spulehåndtag med lynkobling og stort udvalg af tilbehør. Såfremt du opbevarer og vedligeholder højtryksrenseren korrekt, kan du bruge den i adskillige år, hvorfor det er en glimrende investering.

De vigtigste specifikationer

 • Pumpetryk: 110 bar
 • Vægt: 6 kg.

Hvad er en højtryksrenser?

Overvejer du at købe en højtryksrenser, men er du ikke helt klar over, hvad det er og hvad den kan bruges til, så kommer der her en kort introduktion. Helt kort og godt er en højtryksrenser en rengøringmaskine, som man kan bruge til at rengøre den udvendige del af boligen. Det er altså en eldrevet maskine, som leverer et højt vandtryk på mellem 100 og 150 bar. Køber du en højtryksspuler, så medfølger der typisk en masse tilbehør. Der findes rigtigt mange forskellige mundstykker og anden form for tilbehør, som er udviklet til specifikke arbejdsopgaver. Det er ingen hemmelighed, at en højtryksrenser har et meget stort vandforbrug. Bruger du din højtryksspuler i flere timer, vil det øjeblikkeligt kunne ses på vandmåleren. Som udgangspunkt man du forvente, at denne type maskine bruger mellem 300 og 400 liter vand i timen. Det er derfor ikke nogen billig maskine i drift. Det er selvfølgelig en ting der er værd at have med i overvejelserne, hvis du går og overvejer at købe en højtryksspuler.

Korrekt opbevaring er vigtigt

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du opbevarer din højtryksrenser. Det er først og fremmest meget vigtigt, at den bliver opbevaret i et frostfrit rum eller skab. Såfremt der bare er lidt vand tilbage i maskinen, vil det lynhurtigt fryse til, og det vil kunne have indflydelse på den fremtidige ydeevne. Specielt i vinterperioden skal du altså være opmærksom på, hvordan du opbevarer din højtryksspuler.

Disse muligheder har du med en højtryksspuler

Er du i tvivl om, om en højtryksspuler kan løse de rengøringsopgaver, som du efterspørger? Så bør du læse de kommende afsnit, hvor vi kommer med en nærmere introduktion til, hvad denne type maskine kan:

Til bil

Der er rigtigt mange danskere, som ønsker en højtryksspuler til at rengøre deres bil. Det kan lade sig gøre at bruge denne type maskine til at rengøre en bil. Man skal dog være forsigtig med, at der ikke kommer vand ind i følsomme bildele, som ikke har godt af at blive udsat for store mængder vand. Generelt kan man spare rigtig meget tid ved at bruge en højtryksspuler fremfor en almindelig vandslange. Derudover er effekten også meget større, og du vil hurtigere kunne rengøre din bil end førhen. Bemærk dog at der er nogle højtrykspulere, som er mere egnet til bilvask end andre.

Til fliser

Det er ligeledes meget oplagt at bruge en højtrykspulser til at rengøre fliser i hjemmet. Med denne maskine ved hånden kan du lynhurtigt rengøre dine fliser for alger og skidt, så de bliver flotte og skinnende igen. Når man skal rengøre fliser, er det dog afgørende, at man bruger den helt rette rengøringsteknik. I nogle tilfælde kan strålen nemlig være så hård, at den kan ødelægge overfladen og dermed gøre skade på fliserne. Vi anbefaler til hver en tid, at du bruger et mundstykke, som er egnet til den enkelte opgave. Når du skal rengøre fliser, skal du bruge en patio cleaner, som sørger for, at vandtrykket bliver fordelt over et større areal.

Til kloak

Ydermere er der rigtigt mange forbrugere, som vælger at købe denne type rengøringsmaskine til at rengøre kloakken. Der er forskellige holdninger til, hvorvidt det er en god idé at højtryksspule kloakker og afløbsrør. Som udgangspunkt er kloakker udviklet til at være selvrensende, og det burde derfor ikke være nødvendigt at rense dem. Muligheden er der dog, selvom der er en vis risiko for, at man kan gøre skade på afløbet.

Til tag

Går du og overvejer, om du kan bruge en højtryksrenser til dit tag, så er det afgørende, hvilken tagtype du har. Hvorvidt højtryksspuling er en god idé vil nemlig afhænge af, hvilket materiale dit tag er lavet i. Det er ikke blot en dårlig idé, men direkte ulovligt at højtryksspule plader, som er fremstillet (eller indeholder) asbest. Det er ligeledes en rigtig dårlig idé at højtryksspule tage af tegl og tagpap, da tagene vil kunne tage stor skade. Dog vil der være mulighed for at højtryksspule tag af betontagsten. Igen skal du dog være forsigtig, da tag af beton naturligvis også kan tage skade.

Til terasse

Det er ganske almindeligt at bruge en højtrykspulser, når man skal fjerne skidt og alger fra sin terrasse. Når man højtryksspuler en terrasse, bør man altid sætte maskinen ned på det laveste vandttryk. Derudover er det vigtigt, at du bruger en decideret terrassevasker til formålet. En terrassevasker medfølger ikke nødvendigvis i pakken, men så kan du købe det som tilbehør.

Til murværk / mursten

I vores højtryksrenser test erfarede vi, at det ikke altid er en god idé at højtryksspule murværk og mursten. Såfremt der er en lille utæthed i din mur, vil der være risiko for, at vandet trænger igennem. Det kan i værste falde resultere i dårlig isolering samt skimmel og råd. Derfor skal du undersøge grundigt, om det er en god idé, før du tager din højtryksrenser i brug.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here