Hometrainer Test – Bedste hometrainere til cyklen

0

TestGuro.dk har arbejdet hårdt på at lancere denne hometrainer test, så du kan lykkedes med at vælge den bedste hometrainer på det danske fitnessmarked. Testen tager udgangspunkt i 17 hometrainere, som stammer fra nogle de førende brands – bl.a. Elite, Tacx, BKOOL, Wahoo og mange andre brands.

I denne test vil du nøjes med at blive præsenteret for de 5 bedste hometrainere, som vi har nøje udvalgt. Ydermere vil vi også komme med vores bedste tips til valg af hometrainer, som du kan tage med i dine overvejelser. Vi har af naturlige grunde testet hometrainere i forskellige prisklasser for at undersøge, om der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

BKOOL – Smart Pro 2 hometrainer

Test af BKOOL – Smart Pro 2 hometrainer
Forhandler Pris Information
Coolshop 3.495,00 DKK Se produkt
Cykelpartner 3.498,00 DKK Se produkt

Efter utallige tests lykkedes det os at udpege den bedste hometrainer, som stammer fra BKOOL. Det er modellen Pro 2016 Smart, som befinder sig i mellemprisklassen. Det er i øjeblikket en af de nyeste udgivelser, som allerede har vækket stor opsigt på det danske marked.

Testvindende hometrainer med mange opgraderinger

BKOOL Smart Pro 2 er en testvindende hometrainer, der kommer med rigtigt mange opgraderinger. Sammenligner man med forgængeren fra 2014, så er denne hometrainer både lettere, mere støjsvag og mere stabil. I vores hometrainer test erfarede vi, at denne model er en af de mest lydsvage modeller på markedet.

Softwaren er også blevet opgraderet – en opgradering, som man ikke kan komme uden om at kigge nærmere på. Den nye software er først og fremmest blevet kompatibel med både Mac, PC og tablet. Ydermere kommer den nye software med 3D World, som giver adgang til mange tusinde videoruter og 3D-ruter.

Udvalget af ruter og det samlede indtryk af grafikken er blevet markant forbedret, hvilket har haft en stor indflydelse på testresultatet. Selvom der er blevet lavet mange forbedringer og opgraderinger, så kan denne BKOOL hometrainer fortsat købes til en fair pris.

Brugervenlig og funktionel hometrainer med imponerende brugeranmeldelser

Denne hometrainer fra BKOOL er både brugervenlig og funktionel, hvilket man naturligvis må forvente af den bedste hometrainer på markedet.

Modellen er tilegnet alle cykler med en hjulstørrelse mellem 20″ og 29″. I den anledning anbefales det, at man anvender dæk, som er udviklet til brug på hometrainere.

BKOOL Smart Pro 2 hometrainer er nem at montere og afmontere ved behov. Ydermere erfarede vi, at denne model er ganske vedligeholdelsesfri. Dog kan den naturligvis rengøres med sæbe og vand, hvis den bliver beskidt med tiden.

Det er tilsyneladende ikke kun os, der er vilde med denne hometrainer fra BKOOL. Læser man brugeranmeldelser på nettet, vil man nemlig indse, at der er tale om en særdeles populær hometrainer, som bliver anbefalet til både begyndere, øvede og professionelle.

Videopræsentation


Elite Direto - Interaktiv Hometrainer - ANT+ og Power Meter OTS

Forhandler Pris Information
Cykelpartner 5.999,00 DKK Se produkt
Cykelexperten 6.799,00 DKK Se produkt

I vores hometrainer test havde vi også den store fornøjelse af at teste Elite Turbo Muin, som gjorde et rigtigt godt indtryk på os. Generelt er vi blevet begejstret for hometrainere fra Elite, men Direto skiller sig alligevel lidt ud fra mængden.

Fremragende hometrainer med alt i software

Vi vil beskrive Elite Direto som fremragende, da den kommer med alt det software, som man kan få nytte af. Det er f.eks. meget nemt og overskueligt at gemme træningsdata, så man kan følge sine fremskridt og øge sin motivation. Det tager kun et øjeblik at koble denne hometrainer til en PC med ANT trådløs.

Ydermere medfølger der travelbocks, således at forhjul og baghjul altid befinder sig på samme niveau. Takket være ANT trådløs med dongle er det muligt at køre en lang række forskellige videoruter. Det er også muligt at beskæftige sig med pulstræning, hvor det dog er nødvendigt at eje et pulsur og / eller et pulsbælte.

Forbered dig på en unik indendørs træningsoplevelse

Det er en fornøjelse at træne indendørs, hvis man er i besiddelse af en Elite hometrainer. Det er f.eks. muligt at simulere en stigning på op til 5 %, hvis man ønsker at udfordre sig selv en smule. Ydermere er denne hometrainer udstyret med en elastogelrulle, som reducerer støjniveauet med op til 50 %. Tilmed bliver slitage på dæk reduceret med op til 20 %, hvilket også er en markant fordel.

Elite Direto er endnu en hometrainer i mellemprisklassen, som er egnet til både amatører og professionelle. Alt i alt er vi meget begejstret for denne hometrainer, hvorfor vi har valgt at placere den på 2. pladsen i vores store hometrainer test.

Videopræsentation


Tacx Vortex Smart hometrainer - ANT+/Bluetooth

Test af Tacx Vortex Smart hometrainer - ANT+/Bluetooth
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 2.999,00 DKK Se produkt

Her får du endnu et relevant alternativ til den perfekte hometrainer i form af Tacx Vortex Smart. Det er et relativt billigt alternativ, hvor man ikke desto mindre får kvalitet og ydeevne for alle pengene.

Det er altså ikke helt tilfældigt, at denne hometrainer er havnet på 3. pladsen.

Perfekt opkobling med Tacx software eller tredjepart software

Du er altid sikret perfekt opkobling, uanset om du benytter dig af Tacx software eller tredjepart software. Med i prisen får du Tacx Trainer Software 4, ligesom du får 1 års betalt multiplayer licens. Denne hometrainer fra Tacx er det ideelle valg for dig, der sætter pris på at vedligeholde din cykelform – selv i de kolde vintermåneder. Modellen byder på rigtigt mange nyttige funktioner, som bl.a. omfatter opkobling til software og elektro bremse.

Læs også: Crosstrainer test

Tacx Vortex Smart giver dig mulighed for at opnå maksimal modstand på op til 950 watt. Ydermere kan du vælge lige præcis den software, som stemmer bedst overens med dit niveau, temperament og øvrige ønsker.

Kvalitetshometrainer med nem tilkobling til digitale enheder

Der er ingen tvivl, om at der er tale om en kvalitetshometrainer. Da vi stiftede bekendtskab med denne model i vores hometrainer test, var vi slet ikke i tvivl om, at der var anvendt de bedste dele til at fremstille denne hometrainer.

Nem tilkobling og glimrende kommunikation trådløst via ANT+ og Bluetooth er ligeledes en realitet. Du kan bl.a. koble din hometrainer op på din smartphone og tablet, hvis du gerne vil følge med i dine nyeste træningsdata.

Videopræsentation


Wahoo KICKR 2018 hometrainer

Test af Wahoo KICKR 2018 hometrainer
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 8.499,00 DKK Se produkt
Cykelexperten 9.499,00 DKK Se produkt

I den dyre prisende har vi også afprøvet Wahoo Kickr Snap i vores hometrainer test – med et glimrende resultat i øvrigt. Selvom det er en dyrere hometrainer, så kan den meget vel være det perfekte redskab til dig, der ikke vil gå på kompromis med noget, der angår din træning.

Realistisk træningsoplevelse og mange muligheder for opkobling af software

Wahoo Kickr Snap byder på en meget realistisk træningsoplevelse, hvor man har mulighed for at give den gas og få pulsen op. Modellen kommer bl.a. med en imponerende funktionsteknologi, hvor man vil blive bekendt med den samme modstandsoplevelse, som man kender fra rigtige stigninger og nedkørsler.

Der er rigtigt mange forskellige muligheder for opkobling af software med denne Wahoo hometrainer. Disse softwares kan du med fordel benytte dig af, hvis du vil løfte din træningsoplevelse til et helt nyt niveau.

Opret forbindelse til smartphones og GPS-enheder

Wahoo Kickr Snap er en meget moderne hometrainer, som kan oprette forbindelse til både smartphones og GPS-enheder. Enhederne kan være koblet til seperat eller samtidig – afhængig af hvad du ønsker. Hometraineren byder nemlig på trådløs kommunikation med ANT+ og Bluetooth 4.0.

Ydermere skal det nævnes, at denne Wahoo hometrainer er yderst støjsvag. Modellen er fremstillet af kulstofstål og er desuden designet og udviklet til at kunne stå stabilt på gulvet. Denne hometrainer kræver desuden næsten ikke nogen vedligeholdelse.

Videopræsentation


Wahoo KICKR træningsmåtte

Test af Wahoo KICKR træningsmåtte
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 8.499,00 DKK Se produkt
Cykelexperten 9.499,00 DKK Se produkt

En træningsmåtte til hometrainer er mere eller mindre blevet et must-have, fordi det sikrer optimal beskyttelse. Du kan f.eks. vælge at købe denne Wahoo Kickr træningsmåtte, hvor du kun skal slippe 499 kr. Det er en 6 cm. tyk træningsmåtte, som måler 198 x 91 cm.

En træningsmåtte er blot et eksempel på noget af alt det udstyr og tilbehør, man kan købe til sine hometrainer. Vi anbefaler, at du køber og placerer din træningsmåtte, før du monterer din nye hometrainer.


Hometrainer test – Hvilken hometrailer skal man købe?

Ja, hvilken hometrailer skal man købe? Det er et rigtigt godt og relevant spørgsmål, som er blevet stillet mange gange de seneste årtier. I vores hometrainer test har vi “kun” testet 20 hometrainere, så vi har langt fra testet alle hometrainere på markedet. Der er nemlig rigtigt mange forskellige modeller, hvor der bl.a. er stor forskel på kvalitet, priser, ydeevne og andre data. Vi har allerede udpeget den bedste hometrainer, men vi kan selvfølgelig ikke garantere dig, at det er en hometrainer efter din smag.

Skal du træffe det helt rigtige valg, så bør du ikke nødvendigvis købe den første hometrainer, du får øje på i butikken. Der er nemlig mange faktorer, man skal tage højde for, når man skal udpege den helt rigtige hometrainer.

Nedenfor bliver du præsenterer du for de faktorer, som TestGuro.dk har vægtet højest i denne hometrainer test. Det er faktorer, som du også bør have med i dine overvejelser:

Vægt, størrelse og flytbarhed

Det er ikke en fordel at købe en hometrainer, der er alt for stor og tung, hvis man en dag beslutter sig for at flytte den. Sætter du pris på at kunne flytte din hometrainer rundt, som det passer dig, så bør du vælge en komptakt og let model, som er egnet til at blive flyttet rundt på. Ydermere bør du overveje, om din kommende hometrainer skal kunne fungere uden strøm – eller om det ikke er et must for dig.

Støjniveau

Vil du undgå at blive uvenner med dine naboer, så bør du gå efter en hometrainer, der ikke støjer alt for meget. Kigger man på hometrainere, vil støjniveauet (dBA) typisk være angivet. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du køber en hometrainer med et støjniveau på maksimalt 80 dBA. Du skåner nemlig både dig selv og alle dine medmennesker ved at købe en støjsvag hometrainer.

Watt

Antallet af watt kan også have indflydelse på oplevelsen, når man træner med en hometrainer. Vi anbefaler som udgangspunkt, at man går efter en hometrainer på 800+ watt, så man ikke lader sig begrænse. Dog er det endnu en gang en individuel sag, som er op til den enkelte.

Tilkobling til digitale enheder

I vores hometrainer test opdagede vi, at de fleste nyere hometrainere kan kobles op på digitale enheder såsom PC, tablet og smartphone. Det kan bl.a. lade sig gøre med ANT og Bluetooth, som fungerer glimrende. Er det vigtigt for dig, at du kan finde og sammenligne dine træningsdata direkte på din enhed, så skal du købe en moderne hometrainer med mulighed for tilkobling til diverse enheder.

Hjulstørrelse

Når du skal købe en hometrainer, skal du også være opmærksom på din hjulstørrelse. I vores hometrainer test har vi bl.a. oplevet hometrainere, som passede til hjulstørrelser fra 20″ til 29″, men der findes også hometrainere, der er mere begrænset på det område.

Virtual Reality

Det er en realitet, at der er stor forskel på, hvor realistiske de forskellige hometrainere er. Jo mere virkelighedstro, desto sjovere er det typisk at træne på en hometrainer. Det er i den anledning, at Virtual Reality kommer ind i billedet, da det er et af de store hit i øjeblikket.

Software

Det er også værd at kigge nærmere på, hvilken software den enkelte hometrainer byder på. Ydermere skal man være opmærksom på, om hometraineren også fungerer med softwares fra tredjepart.

Derfor skal du købe en hometrainer

Der er rigtigt mange fordele ved en hometrainer, hvilket har været med til at øge efterspørgslen de seneste år. Går du op i din cykeltræning, så skal du selvfølgelig være ejer af en hometrainer, så du kan træne uanset tid, vejr og sted. I vores hometrainer test erfarede vi bl.a., at en hometrainer kan bruges overalt. Du kan bruge den i soveværelset, i stuen, på kontoret, i garagen eller et helt femte sted, hvor du finder plads.

I stedet for at købe en dyr vintercykel, så kan du nøjes med at købe en hometrainer, så du kan cykeltræne indenfor gennem hele vinteren. Ydermere kan du glæde dig over, at en hometrainer kun kræver minimal vedligeholdelse. Du kan typisk nøjes med at rengøre din hometrainer en gang i mellem, så den holder sig pæn og funktionel. Har du en hometrainer i dit hjem, så vil du ikke længere blive forhindret i at cykeltræne, blot fordi vejret er dårligt.

En hometrainer for alle. Du behøves ikke være professionel eller have cyklet i adskillige år for at kunne få glæde af en hometrainer. Vil du opleve de mange fordele, så kan du købe en hometrainer allerede i dag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here