10 ting du kan gøre for at få hurtigere internet derhjemme

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Det er ingen større fornøjelse at game eller streame film, hvis internettet er ustabilt og langsomt, hvorfor du bør løse denne udfordring på den ene eller anden måde.

Er du også træt af at blive afbrudt i at se det seneste afsnit af din yndlingsserie, så bør du tage affære, før det langsomme internet bliver et alt for stort irritationsmoment. Der kan være mange logiske grunde til, at internettet er langsomt, men hvad stiller man op med langsomt internet? Det finder du svar på i artiklen.

1. Udskift dit forældede udstyr

Drømmer du om lynhurtigt internet i hjemmet, så bør du først og fremmest sætte fokus på dit udstyr. Det er nemlig ikke optimalt at bruge en forældet router, da ældre routere ikke er lige så stabile og kraftfulde som nyere WIFI routere.

En god og stabil router koster en formue, eller gør den? Der er mange danskere forbrugere, som bliver overrasket over, hvor billige moderne routere rent faktisk er. De bedste routere koster nemlig sjældent meget mere end et par tusinde kroner. Du kan blive klogere på, hvilke routere du kan købe til et par tusinde kroner, hvis du kigger på vores router test.

Hvad angår udstyr, kan det også være effektivt at købe en wifi extender, da denne form for udstyr ligeledes er med til at skabe øget stabilitet og hastighed. Shopper du ny router og wifi extender, så vil du være godt kørende.

2. Overvej at skifte bredbåndstype

Det er en realitet, at der er nogle bredbåndstyper, som er mere stabile og hurtigere end andre. Fibernet er et godt eksempel på en bredbåndstype, som leverer samme upload- og downloadhastighed. Du kan med fibernet være sikker på, at du altid får den angivne hastighed i modsætning til mange andre bredbåndstyper.

Fibernet er fremtidens kabelløsning, men det kan desværre være besværligt at få fibernet i hjemmet, da kobber først skal graves op og udskiftes med fiber. Du kan ikke desto mindre forvente, at fibernet bliver mere og mere udbredt, så du kan lige så godt hoppe med på bølgen før eller siden. Skifter du fra en bredbåndstype til en anden, er det ikke usandsynligt, at du kan få glæde af hurtigere internet i hjemmet.

3. Placer routeren et strategisk sted

Du er måske allerede klar over, at WIFI routerens placering har noget at sige, men hvor bør du placere din WIFI router, hvis du gerne vil have så hurtigt internet som overhovedet muligt? Det klogeste vil naturligvis være at placere routeren i nærheden af steder, hvor du ofte bruger internettet – f.eks. i nærheden af stuen eller hjemmekontoret.

Placerer du routeren i kælderen, men opholder du dig altid på 1. eller 2. sal, skal du ikke forvente, at internettet bliver hurtigt. Det er som regel nemt at flytte rundt på en router, så undersøg om du kan finde en bedre placering i din bolig.

4. Mål din signalstyrke

I dag findes der mange forskellige applikationer og tjenester, som gør det nemt at måle signalstyrken. Du kan ved at bevæge dig rundt i hjemmet finde ud af, hvor signalstyrken er bedst. På baggrund af den viden kan du finde den optimale position for din router. Det kan måske lyde meget teknisk i dine ører, men det er faktisk meget simpelt. Du behøver altså ikke at bestille en tekniker, hvis du vil have målt signalstyrken.

5. Overvej at skifte din nuværende internetudbyder ud

Føler du, at du har gjort alt for at optimere din internethastighed, men har det ikke hjulpet, så bør du gå på udkig efter en ny internetudbyder. Det danske bredbåndsmarked er stort, så du kan med al sandsynlighed finde en internetudbyder, som kan tilbyde mere stabilt internet i dit område.

Det er som regel nemt at skifte internetudbyder, da bindingsperioden typisk er meget kort, ligesom køb af ny bredbåndsløsning foregår ganske smertefrit.

6. Opdatér dit udstyr jævnligt

Det er ikke unormalt, at du kan få hurtigere internet i hjemmet, hvis du sørger for at holde dine enheder opdateret. Du bør i den anledning sikre dig, at både computer, smartphone, tablet og router har de nyeste netværksdrivere. Derudover skal firmwaren i din router også være opdateret.

Det kan være en anelse kompliceret at opdatere routerens firmware, så du kan måske få brug for at få en tekniker på hjemmebesøg.

7. Sluk for ubenyttede apps

Apps på din smartphone og tablet kan køre i baggrunden, selvom du ikke bruger dem. Det kan meget vel betyde, at de trækker på hjemmets internetforbindelse og derfor kan sløve internettet i en vis grad. Det tager ikke mange sekunder at lukke apps ned, så du bør gøre det til en vane at lukke alle de apps, du ikke bruger.

8. Vend routerens antenner rigtigt

Det er ikke alle routere, som er udstyret med antenner, men hvis din WIFI router har antenner, skal du sikre dig, at de vender rigtigt. Det anbefales at vende antennen opad, hvis der ønskes et bedre signal i rummet. Såfremt routeren har to antenner, bør de vendes i hver sin retning.

9. Del ikke dit internet med fremmede

Er dit internet ikke adgangskodebeskyttet, så risikerer du, at fremmede logger på internettet og bruger det til alverdens ting og sager. Det er kritisk af flere forskellige årsager. Det går nemlig ud over internethastigheden, ligesom det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er helt optimalt. Du kan værst af alt risikere, at dit internet bliver brugt til ulovlige handlinger, hvilket du selvfølgelig ikke ønsker at blive stillet til ansvar for.

Kan fremmede tilgå dit internet uden at indtaste en adgangskode, så bør du opsætte en unik adgangskode allerede i dag. Det kræver så lidt af dig, så det vil være dumt at lade være.

10. Undgå at overbelaste internettet

Det er klart, at internethastigheden også bliver påvirket af, hvor mange der bruger internettet på samme tid. Bliver der både streamet, gamet og surfet via forskellige enheder, så vil det helt naturligt kunne mærkes på hastigheden.

Den gennemsnitlige familie bestående af to voksne og to børn vil bruge internettet via både smartphones, tablets og computere. Den massive brug vil tære på internettet og vil derfor påvirke hastigheden. Er internettet langsomt, kan det måske være effektivt at opgradere den nuværende bredbåndspakke.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here