Hvad er en damprenser?

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Det er mere eller mindre obligatorisk at vide, hvad en damprenser er, da damprenseren kan bruges til en lang række nyttige rengøringsformål. Det er et emne, som du kan blive meget klogere på ved at læse denne guide.

Hvad er en damprenser, og hvad kan den bruges til? Det er blot nogle af de vigtige spørgsmål, som du kan forvente at finde svar på, på denne side.

Hvad definerer en damprenser?

Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, hvad en damprenser er, da det ikke er alle, som er klar over, hvad der definerer en damprenser.

En damprenser er en maskine, som af udseende ligner en støvsuger, men den fungerer ikke på samme måde som en støvsuger. Dampen fra maskinen kan opnå en temperatur på omkring 100-150 grader, så det er muligt at fjerne både sæbe og fedt fra forskellige overflader. Dampen virker både desinficerende og bakteriedræbende grundet den høje temperatur.

Det er muligt at rengøre hjemmet på en hurtig, nem og miljøvenlig måde ved brug af en moderne damprenser. Du kan læse om de mest populære damprensere i vores damprenser test.

Hvornår kan jeg få glæde af en damprenser?

Du kan potentielt set få glæde af en damprenser i mange forskellige situationer, så du bør gøre op med dig selv, om du kan undvære en damprenser i dit liv. Nedenfor får du et overblik over, hvilke rum og hvilke overflader du kan rengøre med en traditionel damprenser:

 • Badeværelse
 • Køkken
 • Vinduer, glasdøre og skærme
 • Tøj
 • Bil
 • Afløb

Ja, den er god nok. Du kan rent faktisk rengøre både badeværelse, køkken, vinduer, tøj, bil, afløb og meget mere med en damprenser. Det kræver dog, at du finder en alsidig og veludviklet damprenser, som bliver leveret med diverse tilbehør.

Der findes flere specialudviklede damprensere, som har én primær funktion. Der findes f.eks. en såkaldt tøjdamper, som er udviklet til at dampe tøj, så du slipper for at stryge tøjet. Det mest optimale vil dog være, hvis du kan finde en alt-i-én damprenser, som kan det hele.

Hvilken damprenser skal jeg vælge?

Du ved, hvad en damprenser er, og hvad den kan bruges til, men hvordan finder du den rigtige? Det er ikke den nemmeste opgave at skulle udpege én damprenser i det store udvalg. Det er ikke desto mindre den opgave, som du bliver bedt om at løse, hvis du gerne vil købe nyt rengøringsudstyr til dit hjem.

Har du en forestilling om, at alle damprensere fra samme prisklasse er lige gode, så kan du meget vel ende med at blive skuffet. Der er nemlig stor forskel på de damprensere, som forhandles på det danske marked. Du vil ikke desto mindre være sikret en god handel, hvis du køber en damprenser fra en af de førende producenter på markedet. Det er vores vurdering, af følgende producenter gør et godt stykke arbejde:

 • Hoover
 • Kärcher
 • Morphy Richards
 • Nilfisk
 • Philips

Det er ikke uden grund, at vi anbefaler netop disse brands, da vi rent faktisk har testet damprensere fra en lang række brands. Du kan altså med fordel tage anbefalingen til dig, hvis du gerne vil have så meget værdi for pengene som overhovedet muligt.

Den dyre damprenser er som regel bedre end den billige, men du kan ikke tage det som en selvfølge, at de dyre produkter er de bedste. Det fungerer nemlig ikke altid sådan. Ønsker du at finde den bedste damprenser, skal du prioritere nedenstående faktorer højt:

 • Damptemperatur
 • Brugervenlighed
 • Tilbehør
 • Holdbarhed
 • Vægt
 • Sikkerhed

Såfremt det skal være muligt at fjerne støv, snavs og fedt på effektiv vis, er det vigtigt, at damptemperaturen er på minimum 100 grader. Det vil dog være en fordel, hvis temperaturen kan blive endnu højere, da damptemperaturen har meget at sige i forhold til resultatet.

Skal du kunne rengøre hele dit hus eller hele din lejlighed med en damprenser, så er det alfa omega, at du ejer forskellige former for tilbehør. Medfølger der ikke tilbehør, bør du undersøge, om det er muligt at købe tilbehør ved siden af. Det kan som regel godt betale sig at købe en lidt dyrere damprenser, hvis man får en stor tilbehørspakke med i købet.

En let og praktisk damprenser bør være at foretrække, da damprenseren helst skal være nem at anvende og opbevare. Handler du på nettet, vil der næsten altid være oplyst vægt og mål på de forskellige damprensere. Du skal desuden kunne føle dig tryg, når du rengører dit hjem, hvorfor maskinens sikkerhed spiller en stor rolle.

Effektiv forebyggelse af allergi

Selvom det er rædsomt at lide af allergi, så kan du smile ved tanken om, at det er muligt at forebygge allergi på flere forskellige måder. Det er et faktum, at allergikere og husstøvmider ikke er gode venner, hvorfor du skal gøre dit bedste for at holde dit hjem støvfrit. Støvsugeren kan klare en stor del af arbejdet, men du bør også eje en damprenser.

Det er nemt at fjerne husstøvmider fra både tæpper, madrasser, sofabetræk og sengebetræk, så der er ingen grund til, at du fremprovokerer din allergi unødigt. Det er som udgangspunkt ikke muligt at erstatte en støvsuger med en damprenser eller omvendt, da begge maskiner byder på hver sine fordele.

Du bør som allergiker sørge for at rengøre dit hjem oftere end andre mennesker, da blot en smule støv kan være nok til at fremprovokere din allergi. Afhængig af hvor meget din allergi præger din hverdag bør du rengøre dit hjem 1-2 gange om ugen. Det er kedeligt at gøre rent, men det er ikke desto mindre vigtigt, at det bliver gjort. Forhindrer din allergi dig i at gøre rent, kan du hyre en rengøringskone, som kan komme og gøre rent et par gange om ugen.

Det karakteristiske ved damprenseren er, at den fungerer uden brug af rengøringsmidler eller allergifremkaldende kemikalier. Du kan dermed passe godt på dit helbred, da du ikke udsætter dig eller andre beboere i husstanden for skadelige kemikalier. Foruden at skåne dit helbred vil du også beskytte naturen og nærmiljøet, da kemikaliefri rengøring er godt for vores miljø. Det kalder vi rengøring med god samvittighed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here