Hvidvin Test – 5 af de bedste flasker hvidvin

0

Det er de færreste, der tænker nærmere over det, men hvidvin er ikke blevet opkaldt efter vinens farve. Hvidvin er nemlig ikke hvidt, men kan derimod bedst beskrives som værende enten let gullig, korngul eller derimod gylden til svagt grønlig. Årsagen til, at hvidvin kaldes for hvidvin handler i højere grad om, at det er en beskrivelse, der markerer modsætningen til rødvin. Det betyder også, at du ikke vil kunne finde en hvidvin, der reelt set har en hvid farve.

Modsat hvad mange tror, så bliver hvidvin ikke nødvendigvis lavet på grønne druer. Den afgørende forskel på, hvorvidt der er tale om en rødvin eller en hvidvin er, hvorvidt druernes skal (også kaldet for skind) er med i processen. Hvis ikke skindet er en del af processen, så er der tale om hvidvin, der kommer ud af druekødet, uanset om der er tale om grønne eller blå vindruer. Derfor kan de samme druer bruges til at producere både rødvin og hvidvin.

Det bør desuden også understreges, at hvidvin er en type af vin, der kan tjene mange formål. Den kan fungere som en oplagt aperitif inden et måltid, men forskellige typer af hvidvine kan desuden også kombineres med diverse madretter. Hvis du leder efter hvidvin, så er du – uden tvivl – kommet til det helt rette sted, da du i denne hvidvin test bliver præsenteret for en række rigtig gode hvidvine, hvor du naturligvis kan finde noget, der tiltaler alle og enhver.

Pinot Gris Tradition – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig