Inspiration: Sådan slipper du af med akne

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Akne er uden tvivl en af de mest udbredte hudsygdomme herhjemme, og faktum er, at langt de fleste mennesker vil få akne i løbet af deres liv. Sygdommen starter typisk omkring puberteten og ses mest i aldersgruppen 14-18 år.

Betegnelsen, akne, dækker over en håndfuld hudsymptomer bestående af bumser, røde knopper, hudorme og en håndfuld andre symptomer. Selvom det er ubehageligt at være plaget af akne, så skal du vide, at det stort set aldrig er decideret farligt. Der er dog mange personer med akne, som kæmper med lavt selvværd og andre psykiske problemer.

Vil du gerne slippe af med bumser, hudorme og røde knopper, så anbefaler vi dig at bruge nogle af de redskaber og produkter, som vi præsenterer dig for i artiklen. Vi kan allerede nu afsløre, at der er tale om produkter, som mange andre danskere har haft succes med at bruge.

1. Køb en dermaroller

Der er tonsvis af gode grunde til at investere i en dermaroller, så det er måske ikke så mærkeligt, at dette redskab står højt på danskernes ønskeliste.

Investerer du i en dermaroller, og bruger du den jævnligt, så kan du mindske synlige porer, fjerne døde hudceller, stramme huden op og meget mere. Du kan dermed få en flottere og sundere hud på rekordtid, og det siger du vel ikke nej til, gør du?

Er du på udkig efter den bedste dermaroller til hjemmebrug, så gør du klogt i at læse vores dermaroller test. Du får på denne side en masse gode tips til, hvordan du skal bruge din nyindkøbte dermaroller, hvis du gerne vil opnå de bedste behandlingsresultater.

2. Undgå at klemme dine bumser ud

Det er måske nemmere sagt end gjort, men du bør så vidt muligt undgå at klemme dine bumser ud. Akne er nemlig en bakterie, som lever i dine porer, hvorfor du risikerer, at bakterien spreder sig, hvis du presser bumserne ud. Du øger desuden risikoen for ardannelse og betændelse.

Gør du det klart for dig selv, at du skal lade dine bumser være i fred, så undgår du at gøre dine hudproblemer større, end de er i forvejen.

3. Vask dit ansigt flere gange om dagen

Lider du af akne i ansigtet, skal du sørge for at vaske dit ansigt flere gange om dagen – gerne op til 2-3 gange. Du bør i den forbindelse bruge en mild ansigtsrens. Før du går i gang med at vaske dit ansigt, skal du sikre dig, at dine hænder er helt rene, så du ikke risikerer at overføre bakterier fra hænder til ansigt. Hvad angår vandets temperatur, så er det vigtigt, at vandet ikke er alt for varmt, da varmt vand kan forårsage irritation.

4. Tag en snak med din læge

Er du hårdt ramt af akne, og føler du ikke, at der er nogle produkter eller redskaber, som afhjælper dine hudproblemer, så bør du tage en snak med din læge. Du kan være heldig, at dine hudproblemer går væk af sig selv, men du bør i første omgang undersøge, hvilke muligheder der er for at dæmpe symptomerne.

Din læge ved med garanti meget mere om effektiv behandling af akne, end du gør, så det er bestemt tiden værd at lægge vejen forbi lægen. Føler du ikke, at din læge er kompetent nok, kan du alternativt henvende dig til en hudspecialist. Det kan desuden være en god idé at snakke med venner og bekendte, da mange af dine jævnaldrende bekendte helt sikkert også har kæmpet med akne.

5. Undgå at bruge makeup

Du bør (hvis muligt) undgå at bruge makeup, da unaturlig creme og makeup ikke gør noget godt for huden. Hvis det er vigtigt for dig at bruge makeup, bør du bruge makeup uden parfume, parabener eller andre skadelige kemikalier. Derudover bør du altid fjerne makeup og vaske dit ansigt, før du lægger dig til at sove om aftenen.

Det kan som kvinde være svært at lade være med at bruge makeup, men du bør som minimum prøve at begrænse dit forbrug af makeup. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du kun bruger makeup i weekenden. Små skridt tæller også i det store regnskab.

6. Lev sundt

Der er mange eksperter og forskere, som mener, at der er en sammenhæng mellem kost, livsstil og akne. Akne er som tidligere nævnt en hudsygdom, så du slipper ikke nødvendigvis af med sygdommen, blot fordi du lever sundt. Du kan dog dæmpe symptomerne og sikre dig, at dine symptomer ikke forværres. Følg disse råd:

  • Spis sundt (grøntsager, kød, frugt, nødder m.v.)
  • Motionér på daglig basis (30+ minutters aktivitet om dagen)
  • Kvit cigaretterne
  • Undgå at drikke alkohol og sodavand

En sund livsstil kan ikke blot hjælpe på dine hudproblemer, men kan også føre til styrket selvværd, øget overskud og øget livsglæde. Du har altså intet at miste ved at leve sundere. Tværtimod har du meget at vinde.

7. Få medicinsk behandling

Det er efterhånden muligt at behandle langt de fleste sygdomme med medicin, så effektiv medicinsk behandling kan måske også hjælpe dig. Du bør altid undersøge mulighederne ordentligt, før du svinger kreditkortet og køber noget medicin, som du i realiteten ikke føler dig særlig tryg ved.

Det er muligt at behandle akne med både gel og tabletter, men hvilke produkter skal du købe? Du får nogle konkrete idéer herunder:

Gel:

  • Epiduo gel
  • Clindoxyl gel
  • Acnatac gel

Fælles for ovennævnte produkter er, at de smøres på huden i et tyndt lag én gang om dagen. Gel kan være et meget effektivt behandlingsmiddel, hvis du altså lider af moderat akne. Du kan læse mere om de forskellige produkter på nettet, ligesom du kan forhøre dig om produkterne hos din læge.

Tabletter:

  • Tetracyklin
  • Isotretinoin

Er du plaget af svær akne, så vil din læge som regel anbefale dig at købe tabletter i stedet for gel. Det er dog ikke alle patienter, som kan få ordineret tabletter, da tabletterne har visse bivirkninger. Tabletterne skal typisk tages over en længere periode på 2-4 måneder.

De bedste tabletter til behandling af akne er de tabletter, som kan købes på recept. Du kommer altså ikke uden om at tale med din læge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here