Ismaskine Test – Bedste ismaskine til fantastiske is

0

Is kan nydes 365 dage om året, men der er ingen tvivl om, at der bliver spist flest liter is i sommerperioden. Vil du forkæle dig selv eller din familie med lækkert is, så er første skridt at få købt en ismaskine. Man kan købe is i supermarkedet, men der er intet, der slår hjemmelavet is. Med en ismaskine kan du lave is, lige når det passer dig. Dermed lancerer vi nu denne ismaskine test, hvor du kan læse alt relevant info om maskinen. I følgende afsnit kan du læse vores bud på den bedste ismaskine i 2017.

Wilfa ICM-C15 ismaskine

Test af Wilfa ICM-C15 ismaskine
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.359,00 DKK Se produkt
Skousen 1.359,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.359,00 DKK Se produkt
Wupti 1.375,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.509,00 DKK Se produkt
COOP 1.699,00 DKK Se produkt

Vi vidste på forhånd, at det ville blive en svær opgave at udvælge den bedste ismaskine på det danske marked. Efter at have testet utallige ismaskiner og gjort en masse overvejelser faldt valget på denne Wilfa ismaskine, som har imponeret os på en lang række faktorer.

Design

Selvom det ikke har været det vigtigste kriterie i vores ismaskine test, har vi alligevel brugt lidt tid på at kigge på designet. De fleste mødre går op i, at deres køkkenmaskiner ser ordentligt ude, så man kan tillade sig at lade dem stå fremme i køkkenet. Her er der tale om en rigtig elegant ismaskine i børstet stål, som har skarpe kanter og et stilrent look.

Kapacitet

Det er en ismaskine med kompressor, som har en kapacitet på 1,5 liter. Med denne store kapacitet kan du lave is nok til hele familien, samtidig med at det er praktisk, når man får gæster. Først starter du ud med at hælde de ønskede ingredienser i maskinen. Derefter venter du en time, og så er du klar til at spise lækkert is. Det er desuden muligt at åbne låget undervejs og f.eks. smuldre lidt chokolade i, hvis man ønsker at ændre lidt på smagen.

Rengøring

I denne ismaskine test fandt vi ud af, at ikke alle ismaskiner er lige nemme at rengøre. Heldigvis er denne Wilfa ismaskine ret nem at gøre rent. Alle løse dele kan nemlig gå i vaskemaskinen, hvilket gør arbejdet nemt. Beslutter man sig af den ene eller den anden grund at vaske den i hånden, er det vigtigt at være grundig, så man får alle isresterne med. Du kan nøjes med at tørre indersiden af med en en varm klud.

Temperatur

Frysetemperaturen ligger på mellem -18 til -35 grader. Der er desuden en funktion, der kan holde isen kold i op til 1 time. Derefter gælder det bare om at smide isen i fryseren, hvis man ikke kan spise det hele på en gang.

Motor

Denne ismaskine er udstyret med en kraftig motor på 150 W. Trods det har denne ismaskine et ganske lavt lydniveau.

Brugervenlighed

Brugervenligheden er i særklasse, da enhver vil kunne håndtere denne ismaskine fra Wilfa. Foran maskinen er der nemlig kun 4 simple knapper, som er henholdsvis “Power”, “Time-“, “Time+” og “Start/stop”. Knappernes funktioner forklarer sig selv, og der er generelt ikke så meget at tage fejl af. Der er LCD skærm over knapperne, hvor du kan følge med i, hvor lang tid der er tilbage. Brugervenligheden er blot én af de mange faktorer, som vi har været opmærksomme på i vores ismaskine test.

  • Mål på ismaskinen: 402 x 281 x 245 mm
  • Motor: 150 W
  • Kapacitet: 1,5 liter
  • Type: Ismaskine med kompressor

DeLonghi ICK 5000 ismaskine

Test af DeLonghi ICK 5000 ismaskine
Forhandler Pris Information
COOP 1.699,00 DKK Se produkt
Skousen 1.699,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.699,00 DKK Se produkt
Wupti 1.717,00 DKK Se produkt

I denne ismaskine test fik vi mulighed for at teste op til flere DeLonghi ismaskiner, hvor denne ICK 5000 var vores endelige favorit. Det har ikke haft indflydelse på vores test af ismaskiner, men denne maskine er blevet kåret som testvinder i forbrugsmagasiner.

Kapacitet

En af grundene til at denne maskine har fået 2. pladsen i vores store ismaskine skyldes kapaciteten. Umiddelbart ser den ikke særlig rummelig ud, men det er faktisk muligt at lave op til 1,2 liter softice eller 1,2 liter hård is. Desuden tager det kun 20-40 minutter, så det er hurtigt at lave is til desserten.

Motor

Man skulle tro, at denne ismaskine var udstyret med en stor motor, siden at den kan lave is på under en time. Den har dog en ganske lille motor på 230W. Det er dog en funktionel motor, som har et minimalt støjniveau.

Opskriftshæfte

Få øjnene op for de mange muligheder du har med en ismaskine. Køber du denne Philips maskine får du et opskriftshæfte med i pakken, hvor du kan få en masse inspiration. Du kan tilmed mikse mellem de forskellige opskrifter eller endda lave din helt egen opskrift på hjemmelavet is.

Køleelementer

Da det er en ismaskine uden kompressor skal køleelementer køles efter brug. Kølingstiden er ved denne DeLonghi ismaskine på 18 timer, så der skal gå 18 timer, før du igen kan lave hjemmelavet is. En alternativ løsning kunne dog være at købe et ekstra køleelement. Det medfulgte køleelement er nemlig udtageligt og kan nemt byttes ud.

Video om DeLonghi ICK 5000


Holdbarhed

Når man laver hjemmelavet is er det bedst at spise det hele med det samme, hvor både smag og friskhed er bedst. Såfremt du laver flødeis af rå ingredienser, bør du højst opbevare isen i 1 uge. Sorbet is kan opbevares i omkring 1-2 uger, mens flødeis af kogte ingredienser typisk kan holde op til 2 uger. Holdbarheden afhænger altså i høj grad, om hvilke ingredienser og råvarer du bruger. Det kan være svært at vurdere, men man bør prøve at undgå at lave mere hjemmelavet is, end man kan nå at spise den pågældende dag. I denne ismaskine test har vi erfaret, at valg af ismaskine ikke har noget at sige i forhold til holdbarheden.

Med eller uden kompressor

I vores ismaskine test har vi bevidst udvalgte en maskine med og uden kompressor. Såfremt man køber en ismaskine uden kompressor skal man putte køleelementet i fryseren efter brug, hvor det skal ligge i 8-24 timer. Køber du en ismaskine med kompressor skal du ikke bruge tid på at forberede noget, hvilket gør det til et attraktivt valg. Vores vurdering er også, at de fleste køber en ismaskine med kompressor, fordi det ganske enkelt er nemmere. Der er selvfølgelig lidt forskel på prisen, om man køber en ismaskine med eller uden kompressor. Hvis du forventer at lave hjemmelavet is ofte, vil jeg anbefale dig at vælge en maskine med kompressor.

Læs også vores test af andre køkkenmaskiner som f.eks. af pastemaskiner.

Tænk på dine behov

Ligesom når man skal købe andre køkkenmaskiner, er det vigtigt at tænke på sine behov. Bor du i en stor familie, så vil det være praktisk at købe en ismaskine med stor kapacitet, samtidig med at en kompressor nærmest er en nødvendighed. Hvis du vil lave hjemmelavet is flere gange om ugen, vil det også være praktisk at vælge en, der er nem og hurtig at rengøre. I vores ismaskine test har vi også erfaret, at der er stor forskel på produktionstiden. Hvis du har gæster på besøg, vil det være praktisk, at det ikke tager alt for lang tid at lave isen. Der skal naturligvis også nogle økonomiske overvejelser indover. En ismaskine kan koste fra få hundrede kroner og op til mange tusinde kroner.

Hjemmelavet is vs købeis?

Rent økonomisk vil det være meget billigere at købe en bøtte is i det lokale supermarked. Hvis man bruger en ismaskine rigtig meget, kan det måske være billigere på længere sigt. Købeis er sprængfyldt med kalorier og tilsætningsstoffer, som ikke gør noget godt for krop og sjæl. Ved hjemmelavet is bestemmer man helt selv hvilke råvarer og ingredienser, man benytter sig af. I denne ismaskine test kiggede vi på ismaskiner i forskellige prisklasser, som passer til forskellige behov. Er man typen der kun spiser is, når der er gæster, vil man nok foretrække købeis. I gennem denne nye ismaskine test har vi haft mulighed for at teste henholdsvis hjemmetlavet is og købeis, hvor vi er store fans af hjemmelavet.

Læs mere om emnet

  • Tænk.dk har ligesom os lavet en stor ismaskine test, som du ligeledes vil kunne få gavn af.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here