Isterningmaskine Test – Maskiner til knust is til hjemmebrug

0

En isterningmaskine er en praktisk køkkenmaskine i mange forskellige henseender. Det er svært at leve uden en isterningmaskine, hvis man sætter pris på at køle sine drinks ned med isterninger i forbindelse med festlige lejligheder.

Det er efterhånden blevet et must-have at eje en isterningmaskine, så det er måske også på tide, at du får anskaffet dig en isterningmaskine. Der er tonsvis af gode grunde til at investere i en isterningmaskine, som kan gøre din hverdag meget nemmere – og køligere.

Vi vil i vores store isterningmaskine test komme med korte præsentationer af de isterningmaskiner, som vi har vurderet er de bedste på markedet. Vi ønsker kort og godt at hjælpe dig med at finde din ideelle isterningmaskine, så du kan nyde iskolde drikkevarer i fremtiden.

Jagten på de bedste isterningmaskiner på markedet

Det kan umiddelbart lyde meget omfattende at skulle finde de bedste isterningmaskiner på markedet, men det behøver ikke at være så kompliceret. Vores strategi har været at udpege en lang række isterningmaskiner, som vi har testet for at finde de bedste af slagsen.

De bedste isterningmaskiner er svære at lokalisere, hvis man ikke ved, hvad der er op og ned. Det er hovedårsagen til, at vi har valgt at offentliggøre resultatet af vores nyeste isterningmaskine test.

Wilfa ICE-12S isterningmaskine

Wilfa ICE-12S isterningmaskine
ForhandlerPrisInformation
kitchenone949 kr.Se produkt

Wilfa ICE-12S er den ultimative isterningmaskine på det danske marked, da den giver dig mulighed for at lave isterninger på ingen tid. Du kan med denne isterningmaskine lave isterninger til alle dine gæster, så dine gæster kan nyde kolde drinks.

Topmoderne isterningmaskine med stor kapacitet

Wilfa ICE-12S er en topmoderne isterningmaskine, som designmæssigt byder på elegante og stilrene detaljer. Isterningmaskinen udstråler eksklusivitet og elegance, så der er ingen grund til at gemme maskinen alt for langt væk. Det kompakte og moderne design er blot noget af det, der har været med til at gøre denne isterningmaskine meget attraktiv.

Du kan lave intet mindre end 70 isterninger i timen med denne isterningmaskine, som kan lave isterninger i to forskellige størrelser. Isterningmaskinen kan klare op til 12 kilo is på 24 timer, så der er ingen risiko for, at du vil løbe tør før isterninger til din næste store fest.

Lille, hurtig og effektiv

Wilfa ICE-12S er en mindre isterningmaskine, som man nemt kan finde plads til i køkkenskabet. Den optager næsten ingen plads, hvilket er en fordel, når man ikke har alt for meget plads at gøre godt med. Der er både indikatorer for tømning af iskurv samt påfyldning af vand.

Det tager omkring 6-13 minutter at lave en portion isterninger, så du kan hurtigt lave en portion isterninger, hvis du har brug for at stille din tørst. Det er nemt at betjene denne isterningmaskine, hvor du blot skal fylde vand i maskinen, vælge størrelse og starte maskinen. Herefter skal du læne dig tilbage og vente på, at dine isterninger er klar.

De vigtigste specifikationer:

 • Motoreffekt: 100 watt
 • Antal størrelser: 2

Anslået kapacitet: 70 isterninger i timen


Caso Icemaster Pro isterningmaskine

Caso Icemaster Pro isterningmaskine
ForhandlerPrisInformation
1599 kr.Se produkt

Caso Icemaster Pro er en af de mest populære isterningmaskiner i øjeblikket, og det er der flere gode grunde til. Du bliver her præsenteret for en af testens bedste isterningmaskiner, som med høj sandsynlighed vil falde i din smag.

God og effektiv isterningmaskine med mange features

Caso Icemaster Pro er en fremragende isterningmaskine, som byder på høj kapacitet. Du kan nemlig lave 500 gram isterninger i timen med denne isterningmaskine svarende til omkring 25-50 isterninger i timen. Isterningmaskinen kommer med rustfrit stål kabinet, hvor det eksklusive design i den grad kommer til udtryk.

Det kan variere, hvor mange isterninger der kan laves i timen, da du kan vælge mellem to forskellige størrelser. Du kan nemt og hurtigt angive, hvor store dine isterninger skal være, afhængig af hvad de skal bruges til. Vandstandsindikator og automatisk frakobling er nogle af de funktioner og features, du kan benytte dig af.

Udtagelig isterningkurv, god isolering og gennemsigtigt låg

Caso Icemaster Pro er udstyret med et gennemsigtigt låg, så du altid kan følge med i produktionen af isterninger. Isterningmaskinen har også en udtagelig isterningkurv, så du nemmere kan transportere isterningerne eller hælde dem over i en anden beholder.

Denne isterningmaskine imponerer også med sit lave støjniveau, gode isolering og den anerkendte kompressorteknik. Du vil desuden opleve, at det er nemt og komfortabelt at rengøre og vedligeholde denne isterningmaskine.

De vigtigste specifikationer: 

 • Motoreffekt: 90 watt
 • Antal størrelser: 2
 • Anslået kapacitet: 25-50 isterninger i timen / 500 gram isterninger i timen

Hvorfor investere i en isterningmaskine?

Det er måske nemmere at spørge om, hvorfor man ikke skal købe en isterningmaskine, da der er mange flere fordele end ulemper. Det er en individuel sag, om man mener, at en isterningmaskine er et must-have eller et nice-to-have. Det er ikke desto mindre en realitet, at der bliver solgt rigtigt mange isterningmaskiner til privatpersoner i hele verden.

Vi er i forbindelse med denne isterningmaskine test blevet opmærksomme på, hvilke fordele der er ved isterningmaskiner. Disse mange fordele vil vi gerne gennemgå, så du nemmere kan beslutte dig for, om du har brug for en isterningmaskine i dit hjem:

 • Det er nemt og bekvemt – Du skal aldrig mere bruge tid på at kæmpe med isterningeposer, hvis du investerer i en isterningmaskine. Det er ingen hemmelighed, at det er meget nemmere at lave isterninger med en isterningmaskine sammenlignet med isterningeposer og andre tilsvarende løsninger.
 • Isterninger med kort varsel – Det tager som udgangspunkt omkring 12-24 timer at lave isterninger, hvis man benytter sig af isterningeposer. Det tager til sammenligning omkring 10-20 minutter at lave isterninger med en isterningmaskine. Således kan du lave isterninger med meget kort varsel, hvis du har brug for at køle din sodavand, juice eller en helt tredje væske.
 • Optager ingen plads i fryseren – Det er ikke alle lejere og ejere, der har oceaner af fryseplads, hvorfor en isterningmaskine er en genial opfindelse. Du kan med en isterningmaskine slippe for, at dine isterninger optager plads i din fryser. En isterningmaskine optager kun en smule skabsplads, da de fleste moderne maskiner er meget kompakte og praktiske.
 • Simpel betjening – Du behøver ikke at have arbejdet som bartender eller have taget et kursus i at lave isterninger for at betjene en isterningmaskine. Det eneste du skal gøre er at fylde vand i beholderen, hvorefter du skal vælge størrelse og starte maskinen. Det er med andre ord svært at fejle, når det drejer sig om at betjene en isterningmaskine. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være nogle praktiske ting vedrørende rengøring og vedligeholdelse, som kan være værd at læse op på.
 • Du sparer penge på sigt – Hvis du er storforbruger af isterninger, så vil du kunne spare mange penge på sigt, hvis du køber en isterningmaskine. En isterningmaskine koster naturligvis nogle penge i indkøb, men der er nærmest ingen løbende udgifter med undtagelse af vandforbrug.
 • Praktisk til hverdag og fest – Der er mange danskere, der vælger at investere i en isterningmaskine, fordi der skal holdes en større eller mindre fest i den nærmeste fremtid. Du kan dog også sagtens købe en isterningmaskine til hverdagsbrug, hvis du foretrækker at nyde dine drikkevarer med isterninger.

Du kan spare penge med en isterningmaskine

Det er korrekt forstået, at en isterningmaskine koster en sum penge – typisk omkring tusinde kroner. Det er mange penge, men du kan faktisk spare penge med en isterningmaskine, hvis du formår at tænke langsigtet. Hvor mange penge du kan spare afhænger af dit forbrug af isterninger. Det er altså individuelt, om det kan betale sig at købe en isterningmaskine.

Det kan hurtigt blive dyrt at købe isterningeposer og / eller færdiglavede isterninger i pose, hvis man er storforbruger. Det er meget almindeligt, at det koster 20-50 kr. at købe en pose færdiglavede isterninger, og det kan hurtigt løbe op, hvis du har brug for flere poser.

Investeringen i en isterningmaskine vil hurtigt kunne tjenes hjem, fordi en isterningmaskine er meget billig – faktisk næsten gratis – i drift. Du skal nemlig kun bruge vand for at holde din isterningmaskine kørende, så det kan hurtigt gå hen og blive en ganske fornuftig investering.

Du kan selv regne lidt på, om det giver økonomisk mening at købe en isterningmaskine. Det er dog vigtigt at bemærke, at den eventuelle besparelse ikke er den eneste fordel ved at købe en isterningmaskine. Du kan med god grund læse om nogle af de øvrige fordele, hvis du erfarer, at du ikke kan spare penge.

Skal jeg købe eller leje en isterningmaskine?

Det er ganske frivilligt, om du vil købe eller leje en isterningmaskine, da begge disse muligheder er tilgængelige. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge muligheder, som du kan tage med i dine overvejelser.

Det kan umiddelbart virke som en god idé at leje en isterningmaskine, hvis man skal holde en fest og gerne vil holde sine udgifter nede. Det er billigt at leje, men hvis du forventer at leje en isterningmaskine flere gange i løbet af de kommende år, så kan det måske bedre betale sig at købe en isterningmaskine.

Det kan hurtigt blive dyrt at blive ved med at leje en isterningmaskine, da du aldrig vil komme til at eje maskinen. Den fornuftige forbruger vil derfor vælge at købe en isterningmaskine, da det ofte er fornuftigt set med økonomiske briller.

Der er stor efterspørgsel på nye såvel som brugte isterningmaskiner, så du kan sagtens sælge din isterningmaskine, hvis du ikke længere får den brugt. Der findes en håndfuld second-hand platforme, hvor du kan sætte din isterningmaskine til salg, hvis du ønsker det.

Hvad skal jeg overveje ved køb af en isterningmaskine?

Du kommer ikke til at eje den isterningmaskine, du altid har drømt om, hvis du ikke gør dig nogle overvejelser. Det kan selvsagt være en udfordring at gøre sig nogle overvejelser, hvis man ikke ved, hvad man skal overveje. Det er netop grunden til, at vi giver dig det store overblik over, hvad der er vigtigt ved køb af en isterningmaskine. Læs med nedenfor:

 1. Kapacitet – Kapacitet er vigtigt, fordi det handler om, hvor mange isterninger en isterningmaskine kan lave i timen. En høj kapacitet er som udgangspunkt at foretrække, men det er i princippet slet ikke sikkert, at du har brug for en isterningmaskine med høj kapacitet. Forventer du kun at bruge din maskine til hverdagsbrug, så vil kapaciteten være mindre vigtig.
 2. Betjening – Det er i langt de fleste tilfælde nemt at betjene en isterningmaskine, men der er nogle isterningmaskiner, der er mere avancerede end andre. Det skal helst være nemt at vælge størrelse, fylde vand i beholderen og bruge de øvrige funktioner. Vores erfaring er, at de fleste isterningmaskiner kan betjenes uden forudgående læsning af brugsvejledningen.
 3. Størrelser – Det er fordelagtigt at vælge en isterningmaskine, som kan lave isterninger i forskellige størrelser, så du altid kan vælge den ønskede størrelse. Den ideelle størrelse til en isterning vil i høj grad afhænge af, hvad isterningerne skal bruges til. Du vil som regel kunne stille dig tilfreds med to størrelsesmuligheder.
 4. Pris – Du skal også overveje, hvor mange penge du vil bruge på din kommende isterningmaskine. Du behøver ikke at lægge dig fast på et eksakt beløb, men overvej gerne dit budget.

Hvem fremstiller isterningmaskiner?

Det kommer måske som en stor overraskelse, at der ikke er særligt mange producenter af isterningmaskiner. Wilfa, Temptech og Caso er de producenter, der er mest kendt for at fremstille isterningmaskiner, men der er også en håndfuld andre producenter.

Du kan også undersøge, om din foretrukne producent har valgt at specialisere sig i isterningmaskiner, da det trods alt er en meget almindelig køkkenmaskine i vores moderne verden. Det er meget sandsynligt, at flere producenter vil hoppe med på bølgen omkring isterningmaskiner i fremtiden, så du har endnu flere maskiner at vælge mellem.

Du er ikke nødvendigvis sikret en god handel, blot fordi du køber en isterningmaskine fra et kendt mærke, men du vil sjældent blive helt skuffet. Du kan finde frem til de mest populære mærker ved at søge på nettet, hvor der er mange danske forhandlere af isterningmaskiner. Du kan kontakte de respektive forhandlere, hvis du har ubesvarede spørgsmål til nogle af de isterningmaskiner, vi har omtalt i vores test.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here