Jagtkikkert Test – Køb den bedste kikkert til jagt

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du ofte går på jagt, så medbringer du med garanti også en såkaldt jagtkikkert. Hvis du har gjort dig overvejelser om, at udskifte din nuværende kikkert eller derimod skal investere i din første af slagsen, så har du mulighed for at vælge blandt et utal af forskellige modeller – og derfor kan du også finde den rette jagtkikkert for dit vedkommende.

Det bør dog understreges, at det kan tage lang tid. Der er mange modeller, der skal ses igennem og der er mange aspekter, der skal være med i dine overvejelser. Det er naturligvis også derfor, at det er særdeles vigtigt, at du har fokus på at vælge med den absolut største omhu. Det giver dig bedre forudsætninger for at vælge den rette model.

Hvis du har svært ved at danne dig et overblik over det store marked, så er du kommet til det helt rette sted. På denne side bliver du præsenteret for en jagtkikkert test, der byder på en række af de bedste jagtkikkerter på markedet, der hver især formår at udmærke sig på flere forskellige punkter. Derfor kan du også finde en god kikkert i denne test.

Aite Optical And Electronics – LA-600A

Test af Aite Optical And Electronics – LA-600A
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 1.499,00 1.499,00 Læs mere

Den første jagtkikkert, du bliver præsenteret for i denne test kommer fra en særdeles anerkendt producent af flere forskellige former for jagtudstyr, der hedder Aite Optical And Electronics. Det er bestemt et brand, der kan bryste sig af, at være yderst populært blandt de danske jægere og derfor er dette naturligvis også en model, du bør overveje.

Mere specifikt, så hedder denne model LA-600A og kan bryste sig af, at kunne måle ved brug af laser. Den kan måle afstande på helt op til 600 meter med blot cirka 1 meters nøjagtighed, hvorfor du bestemt er garanteret, at det er en kikkert, der er til at stole på, når du først befinder dig i naturen – og det er selvfølgelig noget, der er af høj prioritet.

Den kommer desuden også med en indbygget kikkert, der er blevet udstyret med hele 8 gange optisk zoom. Samtidig er det også muligt at gøre brug af LA-600A til at måle vinklen i grader, så du dermed kommer til at kende den nøjagtige hældning til dit mål – derfor er det også en ideel kikkert til jagt, hvis du vil vide afstand og vinkel til byttet.

Er udstyret med en justerbar optik

Der skal desuden ikke herske nogen tvivl om, at den er blevet udstyret med en justerbar optik, der lyder på plus-minus 5. Det betyder også, at du sagtens vil kunne bruge denne jagtkikkert til at stille skarpt som det er tilfældet på en alm. kikkert, mens du også sagtens vil kunne bruge den uden briller, selvom du normalvis gør brug af briller på daglig basis.

Både afstand og vinkel bliver vist på digital vis. Det foregår naturligvis via displayet, der er blevet indbygget i kikkerten. Når du kigger ind i kikkerten, så får du vist følgende informationer: vinkel i grader (+/-), afstand til mål i meter, horisontal/vandret afstand i m såvel som vertikal/lodret afstand i m (+/-). Alle informationer, du har brug for til jagt.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at hvis du har intentioner om at skulle investere i en ny kikkert, der skal bruges til jagt, så kan du roligt vælge at investere i LA-600A fra Aite Optical And Electronics. Det er en uhyre god kikkert til jagt, da den viser samtlige informationer, du har behov for, er særdeles præcis og kan stille skarpt på byttet.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 185 gram.
 • Højde: 104 mm.
 • Længde: 72 mm.
 • Bredde: 41 mm.
 • Garanti: 1 år
 • Batteri: 1 stk. Lithium CR2(3V)-batteri (medfølger)
 • Stof-etui: Medfølger

Asphen Classic Kikkert

Test af Asphen Classic Kikkert
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Pro-Outdoor 799,95 799,95 Læs mere

Hvis det ikke er den første kikkert til jagt, du er ved at investere i, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der er gode forudsætninger for, at du har hørt om Asphen. Det er nemlig et brand, der i mange år har produceret kikkerter, der kan bryste sig af, at være af den absolut bedste kvalitet – og denne model fra Asphen er bestemt heller ingen undtagelse.

Ikke nok med, at Asphen i mange år har stået bag en længere række af jagtkikkerter, der kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet, så er det også modeller, der er mulighed for at erhverve sig til en rigtig god pris. Det er ligeledes også noget, der gør sig gældende for deres Classic-model, som både byder på en høj kvalitet og som du samtidig også kan få til en god pris.

Med andre ord, så er du garanteret, at du får rigtig meget for pengene, hvis du vælger at investere i en jagtikkert som Asphen Classic. Hvad end du står over for at skulle investere i din første jagtkikkert eller du derimod blot mener, at det er ved at være på tide, at du får udskiftet din nuværende, så bør der ikke være nogen tvivl om, at Asphen Classic er et godt bud.

Kikkerten er vandtæt og nitrogenfyldt

Det skal naturligvis nævnes, at kikkerten er helt og aldeles vandtæt, mens den samtidig også er nitrogenfyldt, så den ikke dugger. Derfor kan den naturligvis også bruges i alle typer af vand, mens du også kan medbringe den i alle omgivelser. Det er selvfølgelig noget, der er af høj prioritet, hvis du primært kommer til at bruge kikkerten her i landet.

Ydermere, så bør det også gøres klart, at Asphen Classic er en jagtkikkert, der er blevet udstyret med Bak-4 prismer, hvilket er ensbetydende med, at der er tale om en rigtig kompakt kikkert, der er nem at finde plads til i tasken eller i lommen. På trods af størrelsen, kan du dog være sikker på, at den fortsat giver en rigtig god forstørrelse og et godt lysindtag.

Denne model bliver desuden leveret med en rigtig flot og slidstærk taske, der også er blevet udstyret med en praktisk bærerem og en pudseklud. Det betyder selvfølgelig, at du har de bedste forudsætninger for at have din Asphen Classic med dig rundt, når du er på jagt. Det er en kikkert, der både kan bruges af nybegynderen og dig med flere års erfaring, der ved hvad, du er på udkig efter.

De vigtigste specifikationer

 • Forstørrelse: 10x el. 8x (afhængig af model)
 • Frontlisediameter: 42 mm.
 • Prismer: BaK4 Prismer
 • Coating: MC – Multicoatet.
 • Synsfelt på 1000 m.: 95 meter.
 • Udgangspupil: 4,2 mm.
 • Vandtæt: Ja.
 • Dugfri: Ja – nitrogrengas
 • Dimensioner: 140 mm x 125 mm.
 • Vægt: 635 gram
 • Garanti: 2 års garanti

Zeiss Conquest HD 8x42

Test af Zeiss Conquest HD 8x42
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Pro-Outdoor 8.199,95 8.199,95 Læs mere

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke går på kompromis med noget som helst, når du køber din kommende jagtkikkert, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på Zeiss Conquest HD 8×42. Det er – uden tvivl – én af de mest eftertragtede modeller på markedet, der er en revolution hvad angår både design, ergonomi og optik.

Det er en jagtkikkert, der kan bryste sig af, at kombinere den perfekte og velkendte Zeiss-kvalitet med den nyeste teknologi, som du oven i købet får til en god pris ydelsen taget i betragtning. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Conquest HD kan giv dig en kompromisløs introduktion til premium-klassen, når det kommer til jagtkikkerter og særligt jagtkikkerter fra Zeiss.

Den er blandt andet blevet udstyret med et helt nyt HD-linsesystem, der gør, at den for alvor kan demonstrere sin styrke ved at give både optimal billedkvalitet og dertil også en naturlig farvegengivelse. Ydermere, så bør det også nævnes, at den byder på et særligt stort synsfelt, der naturligvis giver dig nogle helt unikke synsoplevelse.

Du er garanteret klart syn under alle vejrforhold

Denne jagtkikkert fra Zeiss kommer desuden også med en beskyttelsescoating, der går under navnet LotuTec®, hvilket er med til at garantere, at du får et klart syn under alle vejrforhold. Ikke nok med det, så er det oven i købet også med til at gøre det meget nemmere for dig at gøre dine linser rent, når der er behov for dette, hvis den har været brugt meget.

Endvidere, så kommer den også med ZEISS T* flerlagscoating, der blandt andet er med til at give CONQUEST HD en unik og særdeles lys transmission på intet mindre end 90%, og det gør, at der er tale om en jagtkikkert, der ligeledes også kan bryste sig af, at være særdeles velegnet til brug i tusmørke. Derfor er det en kikkert, der kan bruges hele døgnet.

Zeiss Conquest HD 8×42 kan bryste sig af, at være robust, kompakt og samtidig også let at have med sig alle vegne. Det er bestemt en bemærkelsesværdig letvægter, men ikke blot i forhold til den ydelse, for det er i lige så høj grad noget, der gør sig gældende i forhold til det nye, markante design, der er med til at give en perfekte ergonomi og dermed også en god håndtering.

De vigtigste specifikationer

 • Forstørrelse: 8x
 • Objektivdiameter: 42 mm.
 • Udtrædelsespupil – Ø: 5,25 mm.
 • Dæmringstal: 18,3.
 • Synsfelt på 1000 m.: 128 meter.
 • Subjektiv synsvinkel: 59 grader
 • Objektivtype: HD.
 • Prismesystem: Schmidt Pechan
 • Coating: LotuTec / T*.
 • Nitrogenfyldt: Ja.
 • Vandtæthed: 400 mbar.
 • Længde: 150 mm.
 • Bredde ved PD 65 mm.: 120 mm.
 • Vægt uden taske: 795 gram

Zeiss Terra 4-12x50

Test af Zeiss Terra 4-12x50
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Pro-Outdoor 4.399,95 4.399,95 Læs mere

Hvis du er på udkig efter en såkaldt sigtekikkert og har et ønske om, at kunne sikre dig, at den give dig maksimal forstørrelse, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Zeiss Terra 4-12×50. Her er der nemlig tale om en model, fra Zeiss, der kan bryste sig af, at være blandt de absolut bedste på markedet.

Hvis du ofte har behov for eller derimod blot foretrækker at skyde på længere afstand, så er det naturligvis også uhyre vigtigt, at du har en rigtig god sigtekikkert – og det kan du sagtens få, hvis du vælger at investere i en Zeiss Terra 4-12×50, der oven i købet giver dig muligheden for at erhverve dig en særdeles god sigtekikkert til en pris, der er mere end fair.

Den er blevet udstyret med en linse, der har en diameter på 50 mm., hvilket også er med til at sikre, at der bringes ekstra lys ind, som der ofte er behov for, hvis du er på jagt ved skumringen. Derfor er du bestemt også sikret, at der er tale om en kikkert, der kan bryste sig af, at være særligt godt velegnet til de danske forhold, hvor det ofte er mørkt.

Forstørrelse fra 4x til 12x

Som navnet på denne Zeiss Terra 4-12×50 også giver udtryk for, så er der mulighed for at opnå en størrelse, der lyder på alt lige fra 4x til 12x. Det er derfor også en model, der er særligt velegnet til skydning på længere afstande, som der også er givet udtryk for tidligere. Den føromtalte linse gør det desuden nemt at få øje på byttet, hvad end det er på kort eller lang afstand.

Alt i alt, så har du mulighed for at erhverve dig en såkaldt sigtekikkert til dine jagtture til en særdeles god pris holdt op imod hvor effektiv, den er. Derfor er det bestemt også en investering, du ikke bør tøve med at gøre dig, hvis du længe har været på udkig efter en sigtekikkert, du kan have med dig, når du tager på jagt forskellige steder i den danske natur.

Zeiss er desuden et særdeles velkendt brand, der står bag et væld af forskellige typer af kikkerter og andre former for jagtudstyr. Brandet er særdeles velrenommeret og populært blandt danske jægere – og i store dele af verden. Denne kikkert kan desuden bryste sig af, at være vandtæt indtil 400 mbar og være funktionsdygtig temperaturerne -25°C til +50°C.

De vigtigste specifikationer

 • Forstørrelse: 4.0 x – 12.0 x
 • Effektiv Objektivdiameter: 50.0 mm.
 • Udtrædelsespupil – Ø: 12.4 mm. – 4.2 mm.
 • Dæmringstal: 11.3 – 24.5.
 • Synsfelt på 100 m: 9.0 meter – 3.0 meter.
 • Øjenafstand: 90 mm.
 • Midterrørsdiameter: 25.4 mm.
 • Objektivrørsdiameter: 60 mm.
 • Okularrørsdiameter: 41 mm.
 • Vægt: 495 gram
 • Længde: 335 mm.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here