Kælk Test – De bedste kælke og bobslæder

0

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at du kan finde kælke i mange forskellige varianter, der adskiller sig på mange punkter. Derfor er det heller ikke en nem investering – særligt ikke hvis, du ønsker at investere i en kvalitetsrigtig én af slagsen, som ikke blot er én af de mange kælke, der sælges i diverse super- og byggemarkedet rundt omkring i landet.

Af denne årsag er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, hvis du har planer om, at skulle købe en kælk. Det gør sig gældende, hvad end kælken er til dig selv, om det er til dit barn eller en helt tredje. Dertil skal det også nævnes, at en kælk ikke blot er en kælk, men at der derimod er stor forskel på de mange modeller på markedet.

Hvis du føler, at det er vanskeligt at finde hoved og hale i det store marked, så er du – uden tvivl – kommet til det helt rette sted. Det skyldes, at du i denne kælk test bliver præsenteret for en række forskellige modeller, der kan bryste sig af, at være blandt de bedste på markedet. De udmærker sig hver især på baggrund af forskellige forskellige faktorer.

EKO® SNOW-COMET 100

Test af EKO® SNOW-COMET 100
ForhandlerPrisInformation
e-home1.299,00 DKK Se produkt

Den første kælk, du finder i denne test er en såkaldt bobslæde, der kan bryste sig af, at være blevet fremstillet i Schweiz, hvor de er kendt for at lave både bobslæder og kælke, der er på et helt andet niveau. Det skal naturligvis gøres klart, at der er plads til 1-2 personer på denne EKO® SNOW-COMET, men højeste fart opnås naturligvis ved én person.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en kælk, der både har et design og en teknologi, der gør, at den befinder sig i en klasse helt for sig selv. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at hvad end sporet er snorlige eller det er kurvet, så kan du være sikker på, at denne lækre bobslæde er i stand til at holde sig stabil hele vejen ned.

Solid bremse med bred stålplade

Det bør naturligvis gøres klart, at bremsen på denne kælk kan bryste sig af, at være en bred profileret stålplade, der gør, at den nemt kan stoppe på selv de mest isglatte skråninger, hvilket naturligvis er særdeles vigtigt, hvis du opnår for høj fart. Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at kælken f.eks. ender med at vælte, hvis du er på vej ned.

Ydermere, så skal det også gøres klart, at den er blevet fremstillet ved en særlig teknik, der kaldes for sprøjtestøbning af HDPE-kunststof. Det er med til at sikre, at den har opnået en form, der gør, at den kan opnå en høj fart, mens den oven i købet også kan bryste sig af, at være kuldebestandig til intet mindre end -50 grader celcius, hvilket er mere end nok.


EKO® SNOW-STAR 100

Test af EKO® SNOW-STAR 100
ForhandlerPrisInformation
e-home949,00 DKK Se produkt

Her er der igen tale om en kælk, der kan bryste sig af, at være Swiss Made og samtidig også har en størrelse, der gør, at der er plads til to personer, eftersom den måler 100 cm. i længden. Det skal dog gøres klart, at du er i stand til at opnå en større fart, hvis du blot sidder på én person på denne EKO® SNOW-STAR 100-kælk, der desuden også er af høj kvalitet.

Det skal desuden også understreges, at EKO® SNOW-STAR kan bryste sig af, at være udstyret med et sæt brede løbere fremstillet i plastik, der er blevet forsynet med løbere i rustfrit stål. Det er naturligvis noget, der er med til at give både et fremragende glide såvel som styreegenskaber, hvilket gør sig gældende på både ny og gammel sne med denne kælk.

Forreste og bagerste sektioner er afrundet

Samtidig bør det også gøres klart, at der er tale om en kælk, der er blevet udstyret med både forreste og bagerste sektioner, der er blevet afrundet, hvilket er med til at øge sikkerheden sammen med de stropper, der kommer på kælken, som du naturligvis har mulighed for at holde fast i, når du er på vej ned af en bakke i høj fart på sne eller is.

På lige fod med den model, der er blevet beskrevet ovenfor, så er EKO® SNOW-STAR 100 samtidig også en model, der er blevet fremstillet ved hjælp af sprøjtestøbningsteknikken, der også betyder, at den er blevet fremstillet af HDPE-kunststof. Samtidig kan du også være sikker på, at den er kuldebestandig ned til -50 grader celcius, hvorfor den kan bruges overalt.


EKO® SNOW-STAR 120

Test af EKO® SNOW-STAR 120
ForhandlerPrisInformation
e-home1.149,00 DKK Se produkt

Hvis du som modellen ovenfor virker appellerende, men gerne vil have en kælk, der er en kende større, så skal du selvfølgelig vælge at se nærmere på denne model. Det er den samme model, der blot er en kende større, eftersom den måler 120 cm. i længden hvorimod den ovenstående model har en længde, der lyder på 100 cm., hvorfor den er en kende større.

Samtidig skal det også gøres klart, at den har en størrelse og en form, der gør, at der er plads til intet mindre end tre personer på denne EKO® SNOW-STAR 120. Du kan være sikker på, at der er tale om en såkaldt bobslæde, der kan bryste sig af, at byder på både et æstetisk, funktionel, traditionel design såvel som en uhyre overlegen konstruktion.

Fremstillet ved sprøjtestøbning

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at der igen er tale om en kælk, der kan bryste sig af, at være fremstillet ved sprøjtestøbning, hvilket er med til at sikre, at den opnår en helt særlig form, der gør det muligt for dig at køre særdeles stærkt. Samtidig skal det også nævnes, at den er fremstillet i HDPE-kunststof og er derfor også kuldebestandig til hele -50 ° C.

Både de forreste og bagerste sektioner på denne kæl er desuden blevet afrundet, hvilket er gjort med henblik på, at kunne øge sikkerheden. Den er desuden også blevet udstyret med stropper til hver af de tre personer, som der kan holdes fast i, når det virkelig går stærkt. Derfor er sikkerheden naturligvis helt og aldeles i top på denne kælk.


Bobslæde Snow Future Grå

Test af Bobslæde Snow Future Grå
ForhandlerPrisInformation
Eurotoys799,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale om en rigtig god bobslæde, der både egner sig rigtig godt til de mindre børn, men naturligvis også de lidt ældre børn. Der er tale om en decideret bobslæde, hvilket også er ensbetydende med, at der er tale om en kælk, der gør det muligt for dig at opnå en særdeles høj fart på denne kælk.

Dertil har den selvfølgelig også et design og en udformning, der tiltaler langt de fleste børn, da den virker som en kælk, der har et racing-agtigt udseende. Ydermere, så skal det også gøres klart, at der er tale om en model, der er blevet udstyret med statiske bremser, hvilket er ensbetydende med, at du kan vide dig sikker på, at den bremser effektivt.

Bobslæde udstyret med rat

Der skal selvfølgelig heller ikke lægges skjul på, at der er tale om en bobslæde, der er blevet udstyret med et rat, der gør det markant nemmere at styre kælken rundt, hvad end der er fart på, om det går stejlt ned eller det derimod blot går stille og roligt for sig. Det er også noget, der er med til at gøre det sjovere, da man dermed bedre kan styre den rundt på banken.

Endvidere, så skal det også nævnes, at den kommer med en rigtig god affjedring, hvorfor den også kan bruges til mindre hop og deslige. Den måler 117 cm. i længden, omtrent 50 cm. i bredden såvel som cirka 30 cm. i højden, hvorfor den har en rigtig god størrelse, mens den også har en maksimal brugervægt, der lyder på max. 110 kg.


Bobslæde Snow Shuttle Deluxe Blå

Test af Bobslæde Snow Shuttle Deluxe Blå
ForhandlerPrisInformation
Eurotoys649,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en kælk, der med garanti kommer til at være særdeles appellerende for dit barn, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bestemt bør vælge at tage et nærmere kig på Bobslæde Snow Shuttle Deluxe Blå. Der er nemlig tale om en kælk, der har et design og en udforming, der gør, at den appellerer til langt de fleste børn.

Det skal dog gøres klart, at det det ikke kun er selve designet, der gør, at det er en bobslæde, der appellerer til rigtig mange. Det handler i lige så høj grad om, at du har mulighed for at styre denne bobslæde ved hjælp af rattet, der er blevet monteret på den forreste del af kælken, hvilket gør det markant sjovere at kælke ned af bakken med denne kælk.

Bobslæden udstyret med stålskinner under mederne

Hvis du skal bruge kælken på egen hånd eller du derimod leder efter en kælk til dit barn, der – med garanti – kan opnå en høj fart, så skal du se nærmere på denne Bobslæde Snow Shuttle Deluxe Blå. Her der nemlig tale om en kælk, der er blevet udstyret med stålskinner under mederne, der gør, at der kan opnås en særdeles høj fart – uanset om det er sne eller is.

Det skal dog gøres klart, at den maksimale brugervægt for denne brugerslæde byder på et lavere niveau, eftersom den maksimalt har en brugervægt, der lyder på 90 kg. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at den desuden også har rigtig gode mål, da den måler hele 110 cm. i længden, mens den også har en bredde på 47 cm. og en højde på 25 cm.


Hvad er vigtigt, når jeg skal investere i en kælk?

Der bør ikke være nogen tvivl om, at der findes mange forskellige kælke på det danske marked. Derfor er der også mange forskellige aspekter, der skal tages op til overvejelse, når du skal investere i kælk. Det er også noget, der betyder, at du skal sørge for at købe kælk med største omhu – uanset om det er til dig eller det er en gave.

Som der er givet udtryk for ovenfor, så skal du være klar over, at du skal vælge med den største omhu, fordi der er mange forskellige aspekter, der skal overvejes og vurderes. Du har mulighed for at læse nærmere om en række af de mest vitale aspekter, der skal overvejes, hvis du har planer om at skulle købe en ny kælk, bobslæde eller lignende.

Størrelse

Du har mulighed for at finde kælke, bobslæder og deslige i mange forskellige størrelser. Derfor er det også noget, du skal sørge for at tage op til overvejelse, når du skal købe en ny kælk. Du skal f.eks. finde ud af, om den blot skal bruges af én person eller der derimod skal være plads til flere personer på kælk.

Materialer

Hvis du for alvor skal have fart på, når du kører på en kælk, så skal den naturligvis være fremstillet af gode, letvægtige materialer. Det betyder derfor også, at det er noget, du skal sørge for at have fokus på, hvis du har planer om at skulle investere i en ny kælk, der kan bruges om vinteren.

Funktioner

Der er mulighed for at finde kælke og bobslæder på det danske marked med flere forskellige funktioner. Du har f.eks. mulighed for at finde modeller, der er udstyret med rat, med træksnore og meget andet. Det er derfor også noget, du bør sørge for at have med i dine forskellige overvejelser.

Pris

Det skal understreges, at det bestemt ikke bør være prisen, der afgør hvorvidt, du vælger en bestemt model eller ej. Kælke kan findes i mange prisklasser, men oftest skal du naturligvis være villig til at betale for en højere kvalitet – og det gør sig også gældende, når det kommer til en ny kælk.

Skinner

De fleste kælke er udstyret med skinner. Det gør, at de kan opnå en højere fart. Hvis du vil sikre dig, at du kan opnå den højest mulige fart, så bør du vælge en model, der er udstyret med metalskinner, der glider rigtig godt på både sne og is.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here