Kamera Test – Bedste kameraer til skarpe billeder

0

Hvis du leder efter et nyt kamera, så er du med garanti ikke i tvivl om, at der findes en række forskellige typer af kameraer på det danske marked, hvilket ligeledes også er ensbetydende med, at der er mange forskellige modeller at vælge mellem. Derfor er det heller ikke just det nemmeste valg at skulle foretage, hvis du ikke har synderligt meget viden indenfor dette område. Du skal dog være opmærksom på, at der findes mange typer af kameraer og derfor er det også vigtigt, at du sørger for at danne dig et overblik over dine egne behov og krav.

Det er også ensbetydende med, at dit kommende kamera skal købes med udgangspunkt i dine egne behov. Et kamera skal med garanti bruges til at fotografere diverse oplevelser og lejligheder, du ønsker at mindes. Derfor er det naturligvis også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge et rigtig godt kamera, der giver dig muligheden for at gøre lige netop dette. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er ensbetydende med, at du dermed skal ud og investere i et uhyre dyrt spejlreflekskamera, da der findes mange andre digitalkameraer, der sagtens kan klare jobbet for langt de fleste.

Hvis du står overfor at skulle investere i et nyt kamera, så er det derfor også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, da det selvfølgelig er essentielt, at du rent faktisk ender med at købe et kamera, der stemmer godt overens med dine krav og behov. Det er ikke sikkert, at dine behov kræver mere end et almindeligt digitalkamera, men det kan naturligvis også sagtens tænkes, at du i stedet skal bevæge dig i retning af et spejlreflekskamera. Uanset hvad, så kan du med garanti finde et passende kamera i denne kamera test.

Panasonic Lumix DMC-GX80

Test af Panasonic Lumix DMC-GX80
Forhandler Pris Information
DustinHome 4.990,00 DKK Se produkt

Hvis du vælger et Panasonic Lumix DMC-GX80, så får du et kompakt digitalkamera, der nemt kan være i lommen, når du rejser. Det er blevet udstyret med en 16 MP Live MOS-sensor, hvilket naturligvis er med til at sikre, at du kan tage suveræne billeder – selv ved svage lysforhold. Kameraet bliver desuden leveret med et 12-32 mm objektiv, der kan give dig intet mindre end 27 gange optisk zoom, så du altid kan få en helt tæt visning af dit motiv.

Du kan desuden også sikre dig, at du kan tage fotos i 4K-opløsning ved 25 FPS, så du til hver en tid kan få de bedste fotos af de øjeblikke, der ganske enkelt ikke må gå tabt. Ikke nok med det, så kan du også optage 4K-video, der er i fire gang så høj kvalitet som Full HD. Med funktionen Light Composition er kameraet i stand til at syntetisere billederne, hvilket gøres ved at vælge og gemme en lysere pixel. Ydermere, så har Panasonic også valgt at udstyre DMC-GX80-kameraet med en 3” LCD-skærm hvorpå du kan se både billeder og video.


Canon PowerShot G1 X Mark II

Test af Canon PowerShot G1 X Mark II
Forhandler Pris Information
DustinHome 4.999,00 DKK Se produkt
de3bedste 5.292,00 DKK Se produkt
Wupti 5.557,00 DKK Se produkt

PowerShot G1 X Mark II fra Canon kan bryste sig af, at være udstyret med en 1.5-type sensor, der ligeledes er blevet udstyret med et APS-C-lignende overfladeområde, der lyder på hele 18,7 mm. x 14,0 mm. Ydermere, så er der også tale om et kamera, der har en opløsning på 12,8 megapixel (3:2)og samtidig er den også udstyret med Canons egen CMOS-teknologi, der gør det muligt at opnå den samme billedkvalitet som med et digitalt spejlreflekskamera. Sensoren kan bruges til flere billedformater til at tage billeder med 12,8 megapixel-opløsning i 3:2 billedformat eller derimod med 1,31 megapixel-opløsning i 4:3 billedformat.

Canon har desuden valgt at udstyre deres PowerShot G1 X Mark II med et 24 mm. vidvinkelobjektiv, der kan bryste sig af intet mindre end 5 gange optisk zoom. Det bruger desuden også Canons egen præcisionsteknologi og avancerede objektivekspertise, hvilket er med til at sikre, at der er tale om et digitalkamera, der er i stand til at producere skarpe billeder i høj opløsning. Den er desuden også blevet udstyret med en 1.5-type sensor, der er blevet kombineret med den lysstærke f/2-3.9-blænde med ni lameller, hvilket er med til at give en enestående isolering af motivet, uanset hvad, det er.


Panasonic Lumix GM1

Test af Panasonic Lumix GM1
Forhandler Pris Information
DustinHome 3.795,00 DKK Se produkt

Med Panasonic Lumix GM1 er du garanteret, at du får den absolut højeste billedkvalitet, mens du samtidig også kan være sikker på, at du finder de mest realistiske detaljer såvel som en særdeles god opløsning og farvegengivelse. Panasonic har valgt at udstyre dette kamera med en stor Digital Live MOS-sensor på intet mindre end 16 megapixel, mens det indbyggede Micro Four Thirds-system betyder, at du selvfølgelig har muligheden for at fotografere med højere opløsning og følsomhed, mens det samtidig også vil betyde, at den generelle støj på billederne vil blive elimineret. Derfor er du også sikret rene billeder i en høj kvalitet.

Det både hurtige og præcise autofokussystem, der er indbygget i kameraet og går under navnet Contrast AF byder på en signaloverførsel mellem kamerahuset og det påsatte objektiv på helt op til 240 FPS. Det kommer desuden også med en funktion, der hedder Low Light AF, der gør det lettere at fokusere ved fotografering i mørke ned til 4 EV. Det stopper dog ikke her, for Panasonic kommer også med en funktion (Pinpoint AF), der gør det muligt at forstørre billeder fra 3 gange til 20 gange i trin på 0,1 gang.


Hvilke faktorer bør overvejes ifm. kamerakøb?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange faktorer, der skal tages op til overvejelse, hvis du står overfor at skulle investere i et nyt kamera – uanset om du leder efter et digitalkamera, kompaktkamera eller derimod et større DSLR-kamera. Det skal dog understreges, at der findes en række faktorer, der er vigtigere end andre og derfor er det også essentielt, at du sørger for at se nærmere på disse faktorer, inden du køber dit kommende kamera. Nedenfor kan du se hvilke faktorer, du bør tage op til overvejelse i forbindelse med købet af dit kommende kamera, så du er garanteret det rette køb.

Brugervenlighed

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge et brugervenligt kamera, der er nemt at håndtere. Hvis ikke dette er tilfældet, så er det irrelevant, hvorvidt det kan tage gode billeder eller ej. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad de tolker som værende brugervenligt, men, som udgangspunkt, så skal det blot være simpelt at bruge kameraet, så det ikke skaber problematikker i forbindelse med brugen. Du kan blandt andet vælge at stille dig selv de følgende spørgsmål:

  • Har kameraet en god størrelse for dit vedkommende?
  • Ligger kameraet godt i hånden?
  • Er det nemt og hurtigt at både slukke og tænde kameraet?
  • Kan du hurtigt finde ud af, hvad de forskellige knapper bruges til?
  • Er det nemt for mig at transportere kameraet?

Pixels

Du bør selvfølgelig lede efter et kamera, der byder på så mange pixels som muligt. Det er med til at afgøre, hvor stort dine billeder kan gengives. Det er ligeledes også ensbetydende med, at der kan fanges flere detaljer, bedre farver og bedre kontraster med kameraer med højere mængde pixels. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste kameraer med et stort antal af pixels, vil være ensbetydende med, at billederne fylder mere og dermed også optager mere plads på dit hukommelseskort. Det betyder dog, at du kan være sikker på, at kvaliteten og detaljerne er helt i top.

Optik

Når du står overfor at skulle investere i et nyt kamera, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at have fokus på at vælge et kamera, der kan sikre dig en særdeles god billedkvalitet. I denne forbindelse er optikken blandt andet noget, der spiller en stor rolle. Det er forskelligt fra brand til brand, hvorvidt de gør brug af deres egne optikker eller de derimod køber optiker fra eksterne producenter, der efterfølgende implementeres i deres kameraer. Ingen af delene er bedst, så derfor skal du se nærmere på hvert enkelt kameras optik.

Zoom

I dag kommer alle moderne digitalkameraer naturligvis med en form for zoom, hvilket giver dig muligheden for enten at komme tættere på eller justere på dit motiv uden, at det er noget, der ender med at forringe kvaliteten af dine billeder. I denne forbindelse anbefales det, at du vælger et kamera, der kommer med optisk zoom, da det giver de bedste resultater. Der findes også mange modeller med digital zoom, der bygger på at forstørre et udsnit af billedet uden, at det er noget, der gør, at billedet bliver skarpere. Det betyder også, at du bør vælge optisk zoom, hvis muligheden er der.

Husk på, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet

Hvis du har intentioner om at skulle investere i et nyt digitalkamera (eller en anden form for kamera), så har du ovenfor fået opskriften på, hvad du skal holde øje med, når du står overfor at skulle investere i et kamera. Ikke nok med det, så er det dog også særdeles vigtigt, at du sørger for at huske på, at der til hver en tid vil være en sammenhæng mellem både pris og kvalitet, når det kommer til kameraer – og det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forhold til alle typer af kameraer; lige fra ganske simple analoge kameraer til professionelle spejlreflekskameraer.

Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du kan forvente, at du skal være villig til at betale for god kvalitet. Ikke dermed sagt, at du skal føle dig nødsaget til at investere i én af de dyreste modeller på markedet, da der findes mange andre rigtig gode kameraer, der kan erhverves til gode priser.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here