Kattefoder Test – Bedste kattemad 2018

0

Det er naturligvis vigtigt, at du sørger for altid at have foder til din kat. Det er dog ikke helt så let, som det lyder, da der findes et bredt spektrum af forskellige former for kattefoder på det danske marked – og det er særdeles vigtigt, at du sørger for at finde frem til noget foder, der er intet mindre end det helt rette for lige netop din kat. Der findes mange forskellige typer af kattefoder og de har alle noget forskelligt, der har været fokus på i forbindelse med produktionen, hvilket du naturligvis skal sørge for at være opmærksom på, når du skal vælge nyt kattefoder.

Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, så du dermed ikke ender med at investere i noget kattefoder, der reelt set ikke er det helt rette for lige netop dit kat. Der er mange ting, der kan ende med at gå galt i en sådan forbindelse, men du kan selvfølgelig både risikere, at din kat ikke får nok næring og dermed heller ikke udvikler sig nok, mens du samtidig også kan risikere, at det ender med at gå den helt anden vej og din kat ganske enkelt indtaget alt for mange kulhydrater og deslige.

Hvis du mener, at det er vanskeligt at finde rundt i den store jungle af kattefoder på det danske marked, så vil du med garanti kunne benytte dig af denne kattefoder test som en form for rettesnor til at finde frem til noget passende foder, som passer rigtig godt til din kat. I denne kattefoder test bliver du nemlig præsenteret for en lang række forskellige typer af kattefoder, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige faktorer, hvorfor du med garanti også vil kunne finde noget kattefoder, der appellerer til både dig og din kat.

Four Friends Senior kattefoder

Four Friends Senior kattefoder
Forhandler Pris Information
PetDreams 99 kr. Se produkt

Four Friends Senior er kattefoder, som er specialudviklet til de skiftende behov, som ældre katte har. Du har i den anledning mulighed for at købe sund og velsmagende foder til din elskede kat.

Sundt kattefoder med aloe vera

Four Friends Senior er kvalitetsfoder, som er henvendt til alle katteracer. Dette foder indeholder 30 % kylling og byder tilmed på aloe vera ekstrakt. De økologiske ingredienser er nemme at fordøje, ligesom smagsvarianten falder i god jord hos langt de fleste katte. Du kan tilmed glæde dig over, at dette foder er sundt og nærende.

Dette kattefoder er især egnet til ældre katte, som er allergiske over for korn, men andre katte vil også kunne få glæde af det. Varianten fås i både større og mindre poser, så du kan vælge mellem henholdsvis 2 og 6 kg. Det skal desuden nævnes, at der er penge at spare ved at vælge den store pose.

De vigtigste specifikationer

  • Størrelse: 2 eller 6 kg.
  • Proteinindhold: 33 %
  • Fedtindhold: 13 %

Four Friends Weight Control kattefoder

Four Friends Weight Control kattefoder
Forhandler Pris Information
PetDreams 119 kr. Se produkt

Four Friends Weight Control er det kattefoder, du bør købe, hvis din kat er overvægtig. Det er nemlig udviklet specielt til overvægtige katte. Vejer din kat mere end den burde, så kan du overveje at købe denne form for kattefoder.

Nærende kattefoder med højt proteinindhold

Four Friends Weight Control er nærende kattefoder, som indeholder minimum 18 % kyllingekød og 17 % kalkunkød. Der er dermed tale om kattefoder, som er rig på protein. Det høje proteinindhold og det lave fedtindhold gavner din overvægtige kat og dens helbred, hvorfor det er et godt valg.

Dette kattefoder fremmer sund vægtkontrol og kan endvidere serveres på flere forskellige måder – enten tørt eller gennemvædet med vand. Du kan forlænge din kats levetid ved at købe sundt kattefoder uden for mange fedende ingredienser.

De vigtigste specifikationer

  • Størrelse: 2 eller 6 kg.
  • Proteinindhold: 37 %
  • Fedtindhold: 10 %

Four Friends Kitten kattefoder

Four Friends Kitten kattefoder
Forhandler Pris Information
PetDreams 29 kr. Se produkt

Four Friends kan selvfølgelig også byde på kattefoder til killinger. Der er tale om Four Friends Kitten, som er en yderst populær variant. Varianten giver komplet ernæring til killinger og kan desuden bryste sig af et højt indhold af protein.

Smagfuld og kornfri kattefoder med lækker smag og højt proteinindhold

Four Friends Kitten er et godt eksempel på foder, som alle kattekillinger elsker og slet ikke kan få nok af. Denne variant er hundrede procent fri for kemiske konserveringsmidler og korn, hvilket du bør betragte som vigtige fordele.

Producenten har skabt den perfekte balance af næringsstoffer til at understøtte den optimale udvikling og vækst for kattekillinger. Dette foder indeholder minimum 40 % kyllingekød. Derudover medfølger der en fodringsguide, som er let at følge for enhver katteejer.

De vigtigste specifikationer

  • Størrelse: 300 gram, 2 kg. eller 6 kg.
  • Proteinindhold: 38 %
  • Fedtindhold: 20 %

Hvilke krav skal jeg stille til min kats foder?

Din kat har selvfølgelig brug for et foder, der både indeholder kulhydrater, fedt og proteiner – og det skal selvfølgelig også være i de rette mængder og i en optimeret balancegang, som afhænger af, hvor i livets faser din kat er i. Det skal desuden også nævnes, at dette er en balancegang, der ligeledes også vil påvirkes af kattens race og dens fysiske tilstand. Eksempelvis kan det være, at du har valgt at lade din kat neutralisere eller at den er overvægtig, hvilket vil stille andre krav til din kats foder. Du kan læse meget mere om, hvad du skal stille krav til og have med i dine overvejelser nedenfor:

Hvor i livet er din kat?

Noget af det første, du skal sørge for at tage op til overvejelse er, hvor i livet din kat befinder sig. Hvis din kat er i én af livets første faser (killing), så vil den have brug for store mængder af både fedt og protein for at kunne sikre, at den ender med at få en optimal opbygning af kattens muskulatur. Derfor er det ganske enkelt også altafgørende, hvorvidt kattefoderet i killingestadiet er blevet optimeret til denne tidsperiode, så du kan være sikker på, at du din kat får en både god og ordentlig opbygning af muskulaturen – det er nemlig uhyre svært at indhente senere.

Hvis din kat derimod allerede er voksen, så er det andre krav, der skal stilles til dens foder. Det er blandt andet vigtigt, at du sørger for at finde noget foder, der kan være med til at vedligeholde den allerede opbyggede muskulatur, hvilket også er ensbetydende med, at foder til voksne katte vil have et lavere indhold af energi pr. pille, end hvad en killing har behov for og hvad derfor også vil være i killingefoder. Hvis din kat derimod er i dens gyldne år, så er der igen behov for foder med relativt meget energiindhold pr. pille, da en ældre kat har besvær med at optage energien fra foderet.

Læs også: Hundefoder test

Er din kat blevet kastreret eller neutraliseret?

Hvis du har en kat, der enten er blevet neutraliseret eller derimod kastreret, så vil det ændre din kats behov væsentligt. Hvis din kat er neutraliseret, så vil du opleve, at din kat pludselig får en stor ændring i sit stofskifte og det betyder også, at den vil være ekstra udsat for at blive overvægtig. Derfor bør du vælge kattefoder, der indeholder en lavere energimængde, hvis din kat er neutraliseret – der findes heldigvis decideret foder, der er blevet lavet til neutraliserede katte, hvorfor det ikke bør være synderligt vanskeligt for dig at finde.

Ydermere, så skal det også nævnes, at de fleste neutraliserede katte både drikker og urinere mere, hvilket også er med til at betyde, at mange neutraliserede katte ender med at få urinvejsproblemer. Kattefoder til neutraliserede katte vil derfor også være tilpasset til en sådan situation med en optimeret mængde af salte og mineraler. Desuden er sådant kattefoder også produceret på en sådan vis, at kattens urin holdes på et lavt pH-niveau, da det kan være med til at mindske risikoen for urinvejsproblemer på meget markant vis. Det er blandt andet problemer såsom krystaldannelse, der mindskes med denne type af foder.

Er din kat kræsen eller spiser den det meste?

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at der findes uhyre meget forskelligt kattefoder på det danske marked, hvorfor du med garanti også vil kunne finde noget kattefoder, der passer perfekt til din kat og dens smagspræferencer. Det kan sagtens tænkes, at du har oplevet, at din kat ikke har været interesseret i at spise det foder, du har serveret til den. I en sådan sammenhæng er der ikke andet for end at eksperimentere og forsøge at indkøbe smagsprøver af forskellige typer af foder, indtil du finder noget kattefoder, som din kat er rigtig glad for.

Når du har fundet noget passende kattefoder, så kan du naturligvis vælge at investere i en større mængde af foder til din kat, så du derved også altid har noget kattefoder til rådighed i hjemmet, som du er sikker på, at din kat er glad for og derfor også kan lide – men sørg for at de andre punkter også tages med i overvejelserne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here