Kettlebell Test – De bedste på markedet lige nu

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Kettlebells bliver med stor fornøjelse brugt i både offentlige fitnesscentre og private fitnessrum. Du har med al sandsynlighed også prøvet at stå med en kettlebell i hånden, hvis du blot interesserer dig en lille smule for cardio, fitness og / eller crossfit.

Kettlebells er udviklet til dig, som ønsker en mere eksplosiv og dynamisk træning med vægttab og / eller muskelopbygning for øje. I dag er det de færreste mennesker, som kan se sig selv i spejlet og påstå, at dette træningsredskab – den såkaldte kettlebell – ikke er en fantastisk opfindelse. Der er nemlig en lang række fordele ved at træne med kettlebells. De mange fordele har efterhånden fundet vej til mange danskers bevidsthed.

Du er måske landet på denne side, fordi du gerne vil finde de bedste kettlebells til hjemmet. Er det tilfældet, kan du glæde dig over, at vi i de kommende afsnit præsenterer dig for de bedste kettlebells til prisen. I denne guide vil du også lære, hvordan du kan finde de perfekte kettlebells med udgangspunkt i dine personlige behov. Derudover vil du kunne finde masser af inspiration til anbefalelsesværdige øvelser.

De bedste kettlebells til dit hjemmefitness

Det er en relativ krævende opgave at skulle finde de bedste kettlebells til et hjemmefitness, hvis man ikke ved, hvad man skal gå efter. Der er heldigvis hjælp at hente, da vi med offentliggørelsen af denne test gør dig klogere på, hvilke kettlebells der er pengene værd. I de kommende afsnit vil vi kort beskrive nogle af de kettlebells, som har gjort størst indtryk. Der findes helt sikkert også kettlebells efter din smag.

Titan Fitness kettlebell - 36 kg.

Test af Titan Fitness kettlebell - 36 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 999,00 999,00 Læs mere

Titan Fitness kettlebell er en af de tungeste kettlebells på markedet, hvorfor du selvsagt skal være stærkere end gennemsnittet for at kunne få glæde af dette redskab. Der er om ikke andet mange gode grunde til at købe denne robuste kettlebell til hjemmetræning.

Slidstærk kettlebell af støbejern

Denne kettlebell vejer intet mindre end 36 kg. og er dermed kun tilegnet mænd og evt. kvinder med mange års erfaring inden for styrketræning og crossfit. Den tunge kettlebell er fremstillet af jern og byder på tykke håndtag. Du er dermed sikret et fremragende greb under din træning.

Det er værd at tage højde for, at denne kettlebell ikke er blevet belagt med gummi, hvorfor det er en ualmindelig god idé at træne på et slidstærkt underlag. Titan Fitness har formået at designe en kettlebell, som byder på et råt og enkelt design. Elsker du at løfte tungt, så vil dette redskab være tilegnet dig.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Titan Fitness
 • Vægt: 36 kg.
 • Materiale: Jern

Abilica kettlebell – 24 kg.

Test af Abilica kettlebell – 24 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica 475,00 475,00 Læs mere

Abilica kettlebell er en kettlebell, som grundet sin høje kvalitet og lave pris er blevet et populært valg herhjemme. Du kan nu også blive ejer af en mellemtung kettlebell, hvis du ønsker at få mest muligt for pengene.

Prisvenlig kettlebell med lækker finish og kraftig gummibund

Abilica har gennem tiden produceret rigtig mange forskellige kettlebells til både private og erhverv – heriblandt denne kettlebell på 24 kg. Såfremt denne kettlebell enten er for let eller tung til dig, kan du kigge nærmere på, hvad forhandleren ellers kan tilbyde. Der forhandles nemlig kettlebells i mange forskellige vægtklasser.

Den omtalte kettlebell imponerer først og fremmest brugerne med sin lækre finish og høje kvalitet. Det er generelt begrænset, hvor høje krav man kan tillade sig at stille til en kettlebell i den lave prisklasse, men det er ingen hemmelighed, at denne kettlebell er enestående. Abilica skal have ros for at udvikle en gennemført kettlebell med fede detaljer og en kraftig gummibund.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Abilica
 • Vægt: 24 kg.
 • Materiale: Jern

Reebok kettlebell - 20 kg.

Test af Reebok kettlebell - 20 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 960,00 960,00 Læs mere

Reebok er et af de mærker, som man ofte støder på, når man kigger efter tøj og udstyr til fitness. Du kan i den anledning være heldig at falde over denne kettlebell, som efter vores vurdering er alle pengene værd.

Veludviklet kettlebell med ergonomisk greb

Reebok har tilsyneladende ikke haft som ambition at udvikle den billigste kettlebell, men har i stedet ladet kvaliteten komme i første række. Du skal dog slet ikke være et øjeblik i tvivl om, at producenten har anvendt de mest slidstærke materialer til at fremstille denne kettlebell. Du får leveret en kettlebell, som byder på glimrende slidstyrke og holdbarhed.

Denne kettlebell er fremstillet af hundrede procent støbejern og gør sig tilmed positivt bemærket med sit ergonomiske greb. Redskabet er blevet belagt med gummi for at sikre optimal sikkerhed og ekstra god holdbarhed. Det er derudover værd at bemærke det brede greb, som gør denne kettlebell velegnet til tung træning. Den fine kettlebell vejer 20 kg. og er brugbar til både styrketræning og crossfit.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Reebok
 • Vægt: 20 kg.
 • Materiale: Støbejern

Fitmax kettlebell – 12 kg.

Test af Fitmax kettlebell – 12 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Nettofitness 239,00 239,00 Læs mere

Fitmax er også en af de producenter, som har fået massiv opmærksomhed i vores nyeste test af kettlebells. Producenten har nemlig været repræsenteret i testen med denne kettlebell, som tilhører den lave prisklasse.

Massiv kettlebell med vinyl overflade

Fitmax står bag denne mindre tunge kettlebell på 12 kg. Du får en massiv kettlebell i høj kvalitet til en meget overkommelig pris. Leder du efter en billig kettlebell, som kvalitetsmæssigt er mere end acceptabel, kan du overveje at afgive en bestilling på dette fine redskab fra Fitmax.

Fælles for alle seriens kettlebells er, at de kommer med en stilren overfalde af vinyl i en lang række farver. Denne udvalgte kettlebell er rød med sorte håndtag. Overfladen gør den særlig modstandsdygtig over for slid og er dermed velegnet til daglig kettlebell træning. Du kommer med garanti ikke til at slide denne kettlebell op lige foreløbigt.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Fitmax
 • Vægt: 12 kg.
 • Materiale: Støbejern

Toorx kettlebell - 4 kg.

Test af Toorx kettlebell - 4 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 119,00 119,00 Læs mere

Toorx tager hensyn til uerfarne fitnessudøvere ved at fremstille lette(re) kettlebells, som kan bruges af både mænd og kvinder. Står en let kettlebell højt på din ønskeliste, bør du bruge ét minut på at læse beskrivelsen af dette redskab.

Prisvenlig kettlebell i flot design

Toorx har til danskernes store tilfredshed udviklet nogle robuste og komfortable kettlebells, som ikke koster en formue. Du har i serien mulighed for at vælge mellem en række kettlebells i forskellige vægtklasser – heriblandt denne kettlebell på 4 kg. Toorx er ikke lige så kvalitetsbevidst, som man kunne ønske sig, men når alt kommer til alt, så har vi at gøre med en meget fornuftig kettlebell.

Kvaliteten ikke er på sit højeste, men du kan til gengæld forvente at blive positivt overrasket over den høje komfort. Det er nemlig en stor fornøjelse at træne med denne kettlebell takket være det formidable greb. Derudover skal vi rose producenten for at bruge tid på at skabe et flot design.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Toorx
 • Vægt: 4 kg.
 • Materiale: PVC (plast)

Hvor stor (tung) er den ideelle kettlebell?

Den ideelle kettlebell vejer et sted mellem 2 og 50 kg.

Der er en meget logisk grund til, at kettlebells fremstilles i mange forskellige vægtklasser. Det skyldes selvfølgelig, at det ikke er alle mennesker, som er lige stærke. De fleste vil kunne træne med en kettlebell med en vægt på 2 kg., mens det er de færreste mennesker, som kan håndtere en tung kettlebell på 50 kg.

Langt størstedelen af alle danske fitnessudøvere vil kunne stille sig tilfreds med kettlebells, som befinder sig i intervallet 4-20 kg. For at få dækket dine behov bør du have adgang til både tunge og mindre tunge kettlebells. Du vil nemlig opleve, at der er stor forskel på, hvor tungt du kan løfte afhængig af, om du træner den ene eller anden muskelgruppe.

Det er med andre ord umuligt at sige noget om, hvor stor (tung) den ideelle kettlebell er, da det på alle måder er en individuel sag. Er du meldt ind i et lokalt fitnesscenter, kan du med fordel prøve at løfte nogle af de forskellige kettlebells for at finde ud af, hvilke størrelser / vægtklasser der er tilegnet dig.

Hvilken kettlebell skal jeg vælge?

Det er først og fremmest vigtigt at pointere, at du ikke behøver at holde dig til én kettlebell, hvis du altså har et ønske om at eje flere kettlebells. Du kan gøre dig selv klogere på dine behov ved at stille nogle relevante spørgsmål. Her kommer nogle af de spørgsmål, som er gode at stille, når man skal finde den bedste kettlebell til hjemmet:

 • Hvor tung skal den være?
 • Hvilket materiale skal den være lavet af?
 • Hvilken producent skal den stamme fra?
 • Hvilke andre forhold er værd at tage hensyn til? (greb, design m.v.)

Jo mere kræsen du er, desto færre kettlebells vil du have at vælge imellem, men det kan faktisk være en fordel at være kræsen anlagt. Stiller du mange krav, er der større sandsynlighed for, at du vil ende med at modtage en kettlebell, som lever fuldt ud op til dine forventninger.

Det er på internettet, at du finder det største udvalg af kettlebells til hjemmetræning. Du er velkommen til at smutte forbi nogle af de fysiske sportsforretninger, men du skal være forberedt på, at de fysiske butikker kun har et mindre udvalg af kettlebells.

I øjeblikket opleves der en stor efterspørgsel på kettlebells, som er fremstillet af støbejern, fordi de er slidstærke og har en lang levetid. Der er også en mindre procentdel af forbrugerne, som ønsker at købe kettlebells af plast med henblik på at spare penge. Er du kvalitetsbevidst, og spiller prisen ikke en afgørende rolle for dig, kan du med god samvittighed købe en kettlebell, der er fremstillet af støbejern.

Kettlebell træning – Læs en begynderguide om emnet

Kettlebell træning er ikke så kompliceret, som man kunne forestille sig, men al begyndelse er som bekendt svær. Det er derfor, at vi råder dig til at læse en begynderguide om emnet, så du rent faktisk ved, hvad du skal stille op med dine kettlebells, når du engang får dem leveret. Korrekt udførsel af øvelser garanterer dig ikke blot de bedste resultater, men har også en positiv indvirkning på din skadesrisiko.

Herunder finder du en kort liste over nogle af de øvelser, som du bør lære at kende:

 • Kettlebell Swing
 • Kettlebell Clean
 • Kettlebell Lunge Press
 • Kettlebell Military Press
 • Kettlebell Goblet Squat

Søger du på internettet, vil du hurtigt finde ud af, at der findes mange andre øvelser end dem, som vi har nævnt ovenfor. Du kan på Youtube.com finde brugervenlige videoinstruktioner til de mest populære øvelser. Du vil helt sikkert opleve, at det er nemmere at forstå en videoguide sammenlignet med en lang skriftlig guide uden brug af illustrationer eller videoer.

Det er en realitet, at kettlebell træning er en meget effektiv træningsform, men hvis du ikke tager dine forholdsregler, risikerer du at pådrage dig skader og skavanker. Når du træner med kettlebells, skal du undgå pludselige og ukontrollerede bevægelser. Det er nemlig ukontrollerede bevægelser, som er skyld i allerflest alvorlige træningsskader.

Vil du holde dig skadesfri, så tag dine forholdsregler og lad være med at kaste dig ud i øvelser, som du ikke har helt styr på. Er du ikke vant til at træne med kettlebells, bør du få en fagkyndig ven eller bekendt til at vejlede dig. Er der ingen i dit netværk, som interesserer sig for træning, kan du opsøge en professionel træningscoach.

Køb en træningsmåtte og pas godt på dit gulv

Såfremt dit gulv skal forblive flot og velholdt, er det alfa omega, at du beskytter det ordentligt, når du dyrker fitness i hjemmet. Du kan i den forbindelse nøjes med at købe en træningsmåtte, da træningsmåtten kan sørge for, at dit gulv ikke tager skade af din intensive kettlebell træning.

Det koster adskillige tusinde kroner at udskifte beskadiget gulv, hvorfor det godt kan betale sig at investere i en træningsmåtte. Det er desuden vigtigt, at du sørger for at bruge din nyindkøbte træningsmåtte hver gang, du træner med dine kettlebells.

I forhold til opbevaring af kettlebells kan du overveje at købe et praktisk stativ. Du kan ved at investere i et stativ opbevare dine kettlebells på en nem og skånsom måde. Alternativet er at opbevare redskaberne på gulvet, men det gavner hverken dit gulv eller dine kettlebells, hvorfor det som udgangspunkt ikke kan anbefales.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here