Klapvogn test-guide – De bedste klapvogne ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Vores mailboks er endnu en gang blevet fyldt op med mails fra mødre og fædre med små børn, som har ønsket sig en klapvogn test. Vi er i høj grad interesseret i at opfylde ønsker og har derfor været i gang med at teste klapvogne. Enhver forældre er interesseret i at købe den bedste klapvogn, men hvordan finder man egentlig den bedste? Det vil være besværligt selv at skulle teste en masse klapvogne, så derfor har vi gjort arbejdet for dig. Redaktionen bag TestGuro bliver hverken de første eller de sidste til at teste klapvogne. Ikke desto mindre er der grundlag for en ny test, da mange af de offentliggjorte teste er forældede og irrelevante. I vores test har vi kigget på 12 klapvogne fra bl.a. Brio, Carena, Trille, Odder og Teutonia.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Baby Jogger City Premier klapvogn

Test af Baby Jogger City Premier klapvogn

Baby Jogger City Premier er markedets bedste klapvogn – i hvert fald hvis du stoler på vores nyeste testresultat. Det er en relativ ny model, som på rekordtid er blevet et kæmpe hit. Hvad enten du er mor eller far til et barn, så vil du med sikkerhed blive begejstret for denne testvindende klapvogn.

Testvindende klapvogn med justerbart håndtag og praktiske hjul

Baby Jogger City Premier er en testvindende klapvogn, som er en tand bedre end alle andre klapvogne på det danske marked. Vi vil først og fremmest gerne fremhæve det justerbare håndtag, som også er med til at sikre en behagelig tur for forældrene. Du kan nu gå ture med dit barn uden at få ondt i ryg eller knæ takket være de justerbare håndtag.

Den omtalte klapvogn er også udstyret med praktiske hjul, hvor der er individuel affjedring på samtlige fire hjul. Der er i øvrigt tale om terrængående hjul, hvor barnet er sikret den højeste komfort på alle tænkelige underlag.

Moderne design, polstret sæde og meget ekstraudstyr

Baby Jogger City Premier byder på et moderne og praktisk design, hvilket du bør anse som en fordel, hvis du går op i stil og mode. Det er nemt at holde klapvognen ren og pæn, så du skal ikke bruge din fritid på rengøring og vedligeholdelse.

Klapvognen kommer med et polstret sæde, så barnet altid vil sidde godt og behageligt under både kortere og længere gåture. Sædet er tilmed vendbart, hvilket sikrer optimal fleksibilitet og frihed. Der er mulighed for at tilkøbe mange former for ekstraudstyr. Du er mere eller mindre garanteret en god handel, hvis du køber denne klapvogn.

De vigtigste specifikationer:

 • Antal børn: 1
 • Belastning: 23 kg. (barnets kropsvægt)

Bumbleride Indie Klapvogn

Test af Bumbleride Indie Klapvogn

Bumbleride Indie Klapvogn 4 hører også til blandt de bedste klapvogne, så du kan med fordel læse vores korte introduktion. Vi har testet denne klapvogn, som vi mener vil opfylde langt de fleste forbrugeres behov.

Eksklusiv og let klapvogn med foldesystem og automatisk lås

Bumbleride Indie Klapvogn 4 er en eksklusiv og let klapvogn, som enhver familie med mindre børn fortjener at eje. Du kan bl.a. få glæde af det praktiske foldesystem og den automatiske lås, hvor der er tænkt på sikkerheden.

Klapvognen er udstyret med en kaleche, som beskytter barnet mod vind og vejr. Det er meget sandsynligt, at dit barn vil blive glad for denne klapvogn, da alt er blevet tænkt ned til mindste detalje. Klapvognen er blevet fremstillet af lette og samtidig robuste materialer.

Medfølgende lift, luftgummidæk og høj kapacitet

Du får en lift med i købet, hvis du bestiller denne klapvogn. Den medfølgende lift vil komme dig til gode, hvis du gerne vil bruge klapvognen, når dit barn er nyfødt. Dit barn vil på et senere tidspunkt kunne få glæde af det fremadrettede sæde, som er rummeligt og komfortabelt.

Endvidere er det svært ikke at lægge mærke til de praktiske luftgummidæk, som kan holde til langt det meste. Slutteligt skal vi huske at fremhæve den høje kapacitet.

De vigtigste specifikationer:

 • Antal børn: 1
 • Belastning: 25 kg. (barnets kropsvægt)

Graco Fast Action DLX Travel System klapvogn

Test af Graco Fast Action DLX Travel System klapvogn

Graco Fast Action DLX Travel System er ligeledes en af de populære klapvogne, som har fanget vores opmærksomhed. Det er ikke testens bedste klapvogn, men klapvognen fortjener alligevel at få nogle positive ord med på vejen.

Moderne klapvogn med mange lækre detaljer

Graco Fast Action DLX Travel System er en topmoderne klapvogn, som kommer med en verden af smarte features. Der er nogle features, der er mere nyttige end andre, men det er bl.a. værd at fremhæve den store indkøbskurv, den store solskærm og de praktiske kopholdere.

Det tager kun et splitsekund at folde klapvognen sammen, og det kan endda gøres med én hånd. Du får altså en foldbar klapvogn, som vil spare dig for tid og besvær i hverdagen. Klapvognen kan bruges helt fra fødsel, så du kan lige så godt tage klapvognen i brug med det samme.

Medfølgende autostol, mellemhøj kapacitet og regnslag

Du får ikke blot en moderne klapvogn, men også en autostol, hvis du benytter dig af dette tilbud. Der følger nemlig en praktisk autostol med i prisen, så den skal du selvfølgelig også huske at bruge. Autostolen kan let klikkes på klapvognsstellet, så du ikke er nødsaget til at vække dit barn, når barnet skal flyttes fra autostol til klapvogn.

Graco Fast Action DLX Travel System har en mellemhøj kapacitet og kommer med et regnslag, så dit barn kan sidde trygt og godt, når regnen vælter ned fra himlen.

De vigtigste specifikationer:

 • Antal børn: 1
 • Belastning: 15 kg. (barnets kropsvægt)

Sikkerhed og klapvogne

Sikkerhed er uden tvivl en af de vigtigste faktorer, når det handler om klapvogne. Du ønsker naturligvis at passe godt på din guldklump, hvorfor sikkerheden betyder meget for dig. I den anledning vil vi gerne forkæle dig med en håndfuld tips, så du kan optimere sikkerheden for dit barn:

Overvej valg af tilbehør

Der findes mange forskellige former for tilbehør til klapvogne, som kan have flere praktiske funktioner. Det er fint at købe tilbehør, men det er vigtigt, at du sikrer dig, at tilbehøret passer til den pågældende klapvogn. Det kan f.eks. være farligt at bruge et regnslag eller et insektnet, som ikke passer til klapvognen, da barnet risikerer at blive kvalt.

Det betaler sig at læse brugsvejledningen

Det er de færreste mennesker, der rent faktisk læser den medfølgende brugsvejledning, men det bør du gøre. Det er nemlig vigtigt, at du er indforstået med, hvordan klapvognen fungerer. Du skal f.eks. være bekendt med den maksimale belastning, som bør overholdes for at undgå uheld.

Køb en sele og brug den

Det er sund fornuft at købe en klapvognssele, hvis den ikke medfølger. Brug af sele er alfa omega for barnets sikkerhed, så husk at brug den. Selen skal sidde tilstrækkeligt stramt omkring barnet, så barnet ikke kan falde ud.

Pas på fingrene

De fleste moderne klapvogne kan klappes sammen, hvilket er praktisk i forhold til opbevaring og transport. Du skal dog passe godt på dine fingre, da du risikerer at få fingrene i klemme, hvis du ikke er vågen. Du skal tilmed sikre dig, at dit barn ikke kan få fingrene i klemme.

Relateret test: Test af barnevogne og kombivogne.

Det skal du vide om at rejse med klapvogn

Du har rig mulighed for at tage dit barn med på ferie, hvis du vil give dig selv og dit barn oplevelser og minder for livet. Du skal dog være opmærksom på nogle forskellige ting, hvis du ønsker at rejse med klapvogn:

Skal indskrives som indchecket bagage

Det er desværre ikke muligt at medbringe sin egen klapvogn helt ud til flyet, hvorfor du skal have indskrevet klapvognen som indchecket bagage. Der er enkelte flyselskaber, der tillader klapvogne i flykabinen, hvis der er tale om en sammenklappelig klapvogn – også kendt som paraplyklapvogn.

Lån en klapvogn i lufthavnen

De fleste danske lufthavne udlåner klapvogne til fri afbenyttelse, hvilket er en fantastisk service. Du bør på forhånd undersøge, om det er muligt at låne en klapvogn i den lufthavn, du skal flyve fra. Det er typisk muligt at låne klapvognen helt ud til gaten.

Køb en rejseklapvogn

Det er ingen hemmelighed, at der er nogle klapvogne, der er mere egnet til rejser end andre. Forventer du at rejse meget med dit barn, så skal du købe en rejseklapvogn.

Reagér straks ved fejl eller mangler

Du har købt en ny klapvogn til dit barn, men opdager så, at der er fejl eller mangler. Det er selvfølgelig en irriterende situation at stå i, men det er vigtigt, at du reagerer så hurtigt som muligt. Det er ikke hensigtsmæssigt at bruge en klapvogn, hvis der er problemer med f.eks. bremser eller hjul.

Du får altid to års reklamationsret, når du køber en klapvogn, så du skal ikke acceptere fejl eller mangler. Du vil endda opleve, at der er mange producenter, der vælger at forlænge den obligatoriske garantiperiode. Det anbefales at gemme både kvittering og evt. garantibevis, da disse papirer skal vises frem i visse situationer.

Hvilken klapvogn er den bedste for mit barn?

Rigtig mange danske forældre stiller sig selv dette spørgsmål, når de skal købe en klapvogn. I vores klapvogn test har vi præsenteret jer for de to klapvogne, som vi synes er bedst til prisen. Er der ingen af disse to klapvogne der lever op til dine krav, er der heldigvis mange andre muligheder. Vi ønsker at hjælpe dig videre på din jagt og vil derfor komme med en række gode tips til valg af klapvogn.

Sikkerhed

Når du skal købe en klapvogn til dit barn, er det vigtigt at have sikkerheden med i tankerne. I den situation kan du bl.a. kigge på, om der er risiko for at dit barn kan skære sig på noget, få fingrene i klemme eller falde ud af vognen under gåturen. Her er især bremserne en meget vigtig faktor, da de skal være effektive selv efter flere års brug. I forhold til sikkerhed anbefaler vi, at man kun går efter klapvogne med en form for sikkerhedscertifikat. I Danmark bliver der heldigvis stillet mange krav til sikkerheden på klapvogne, så som udgangspunkt kan man forvente, at sikkerheden er i top. Det er desuden en fordel, hvis man finder en klapvogn, som kan køre stabilt på alle underlag (grus, asfalt, skov osv.)

Hjul

Hjulene er også en vigtig faktor, når man skal investere i en ny klapvogn. I vores klapvogn test kiggede vi på mange vogne med drejehjul, som i høj grad kan anbefales. Som vi har været kort inde på i denne guide, vil drejehjul især være en fordel, hvis man går mange ture i byområder. Ved længere ture vil drejehjul derimod ikke være så praktiske.

Kigger man overordnet på markedet for klapvogne, er der henholdsvis vogne med 3 hjul og vogne med 4 hjul. De trehjulede klapvogne vil især være at foretrække for danskere, som nyder at gå ture i byområder. Det er nemlig en fordel, da det forreste hjul kan dreje rundt, hvilket gør det nemt at komme rundt. Går du derimod lange ture med dit barn i forskellige terræn, så vil de firehjulede klapvogne være at foretrække, da de typisk er mere stabile.

Vognens størrelse

Du kan selvfølgelig ikke komme udenom at kigge på vognens størrelse. Når man skal investere mange tusinde kroner i en klapvogn, så er det afgørende, at størrelsen er den rette. TestGuro anbefaler, at man køber en vogn, hvor der er mulighed for at tilpasse størrelsen. I vores klapvogn test var der blandt flere modeller mulighed for at bruge den samme klapvogn i mange år, selvom barnet voksede med tiden. Selvom de justerbare vogne er en smule dyrere end de almindelige vogne, så kan det være en god investering – set på lang sigt.

Opbevaring / transport

Man vil gøre sig selv en stor tjeneste ved at købe en klapvogn, som er nem at folde sammen og dermed opbevare eller transportere. Det vil være fordelagtigt, hvis man ofte er ude at rejse eller blot er på farten. Køber du en klapvogn fra en af de førende producenter, vil der typisk være mulighed for at klippe vognen sammen, så den kun fylder ganske lidt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here