Knivsliber Test – Manuelle og elektriske knivslibere

0

Døjer du også med sløve knive, så skal du naturligvis have fat i en knivsliber. En knivsliber kan hurtigt blive din bedste ven i køkkenet, hvis du drømmer om, at dine knive skal blive skarpe og funktionelle igen. Vores knivsliber test har til formål at fortælle dig, hvilke knivslibere der de bedste på markedet. Takket være knivsliberen behøves du ikke investere mange penge i nye knive til dit køkken. Du kan altså spare både tid og penge ved at vælge denne løsning.

Vi har i alt testet 10 knivslibere, hvor kendte mærker såsom OBH Nordica, Global, Kenwood og Caso har været repræsenteret. Som altid bliver du henvist til en eller flere forhandlere, hvor du kan købe de omtalte knivslibere.

OBH Nordica SHarpX-treme

OBH Nordica SHarpX-treme
Forhandler Pris Information
Wupti 599 kr. Se produkt
kitchenone 599 kr. Se produkt

Skal vi pege på den bedste knivsliber, vil valget uden tvivl falde på OBH SharpX. Det er den knivsliber, som vi har kåret som bedst i test denne gang, og det er der mange gode grunde til. OBH Nordica har efterhånden fremstillet rigtigt mange knivslibere, men der er ingen af de øvrige modeller, der kan hamle op med denne funktionelle model.

Effektiv slibning og automatisk justering

Denne testvindende OBH knivsliber byder først og fremmest på effektiv slibning takket være et slibehjul med diamantbelægning. Knivsliberen kommer med slibehjul med keramiske stave, der er med til at vedligeholde slibningen.

Modellen har også et affjedret slibehjul, der helt automatisk justeres og kan bruges til alle knive. Den har dog visse begrænsninger, der bl.a. omfatter brødknive, sakse og savtakkede knive. Ikke desto mindre er det en knivsliber, der er rigtigt behagelig at arbejde med, da den præsterer gang på gang.

Det er en relativ dyr knivsliber, som dog lever hundrede procent op til prisen. Skulle du være i tvivl, så er det en elektrisk knivsliber, der arbejder på 40 watt:

 • Slibehjul med diamantbelægning – 600 omdrejninger i minuttet
 • Kemarisk slibehjul – 330 omdrejninger i minuttet

Når du har brugt denne knivsliber, vil du føle, at dine knive er lige så gode som nye. Knivsliberen er med til at sikre skånsom vedligeholdelse, så du ikke skal købe nye knive til køkkenet lige foreløbigt.

OBH SharpX knivsliber er det sikre valg

Du går aldrig helt galt i byen, hvis du vælger at investere i denne OBH SharpX knivsliber. Det er nemlig et særdeles pålideligt produkt, der kommer med mange nyttige funktioner og egenskaber. Takket være den høje brugervenlighed vil du hurtigt blive komfortabel med knivsliberen. Selvom det er en af de dyrere knivslibere, kan du til gengæld forvente en ekstraordinær lang levetid.

Video

Vil du gerne se knivsliberen i aktion, kan du med fordel se nedenstående video. Det er en officiel præsentationsvideo, der er blevet produceret af OBH Nordica:

De vigtigste specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Effekt: 40 watt
 • Farve: Sølv

OBH Nordica Arctic

OBH Nordica Arctic
Forhandler Pris Information
kitchenone 510 kr. Se produkt

Producenten er fortsat OBH, men designmæssigt skiller knivsliberen sig fra ud fra mange af de øvrige modeller i testen. Det er en model, der er nem og komfortabel at bruge og opbevare. OBH Arctic kommer med unik og patenteret knivslibning med en justerbar slibevinkel, hvor man kan vælge mellem henholdsvis 30 og 45 grader.

Elektrisk knivsliber med mange muligheder

I denne knivsliber er der indbygget fjeder, hvilket har til formål at sikre, at den altid tilpasser sig knivæggets elektrisk knivslibervinkel. Der er to forskellige muligheder for knivslibning med denne model. Man kan først og fremmest vælge keramisk slibning, hvilket er meget egnet til præcision og polering. Der er også diamant-slibning, der er egnet til almindelig grovere slibning.

Det er en rigtig god knivsliber, fordi den er nem at opbevare og vedligeholde. Modellen byder på en kompakt størrelse, så den sagtens kan opbevares i skuffen eller i skabet, uden at det vil skabe problemer. Den kan endda hænges op i håndtaget, ligesom den kan monteres via den smarte magenetiske mund. Hvordan du foretrækker at opbevare din knivsliber er selvfølgelig noget, som du skal tage stilling til.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Farve: Sølv

Dick knivsliber/strygestål

Dick knivsliber/strygestål
Forhandler Pris Information
Wupti 1059 kr. Se produkt

Dick er producenten af denne ovale knivsliber, som måler 30 cm. i længden. Der er tale om en manuel knivsliber, hvor du skal bruge håndkraft, hvis du vil slibe dine knive. Det er ingen større videnskab at betjene denne knivsliber, som byder på fin brugervenlighed.

Du kan hurtigt og nemt gøre dine sløve knive skarpe igen takket være denne knivsliber, som er fremstillet af robuste materialer.

De vigtigste specifikationer

 • Type: Manuel
 • Effekt: 0 watt (ingen motor)
 • Farve: Sølv og rød

Er en knivsliber pengene værd?

Ja, som udgangspunkt er en knivsliber pengene værd, men det kommer naturligvis an på, hvilken model du ender med at købe. Det er nemlig langt fra alle knivslibere, der er lige effektive. Vi kan varmt anbefale dig at købe en knivsliber, hvis du oplever, at dine knive er så sløve, at de ikke længere yder sit optimale. Med en knivsliber har du mulighed for at give dine knive en forvandling, så de bliver skarpe igen. Man vil ofte blive overrasket over, hvor meget man kan gøre med slibning.

I vores knivsliber test har vi fundet ud af, at der er rig mulighed for at købe en god knivsliber for 500-800 kr. Det er i den prisklasse, hvor du finder de bedste løsninger. Hvis du køber en af knivsliberne fra vores test, vil du med høj sandsynlighed blive glad for dit køb. Vi skal dog samtidig gøre opmærksom på, at der også er mange knivslibere, som ikke lever op til forventningerne. Generelt bør du være indstillet på, at du får, hvad du betaler for. De billigste løsninger vil altså typisk være de løsninger, der skaber de dårligste resultater.

Skal jeg vælge en manuel eller elektrisk knivsliber?

I forbindelse med vores knivsliber test oplevede vi, hvor meget tid og besvær man kunne spare ved at vælge en elektrisk model. Køber du en elektrisk knivsliber, kan du være sikker på, at du får det ønskede resultat med slibningen. Samtidig vil du spare en masse unødige kræfter på at kæmpe med en manuel knivsliber, som ikke er særlig nem at håndtere. Generelt har vi været meget begejstret for de elektriske modeller, som heldigvis kan erhverves til fornuftige priser. Der er ingen tvivl om, at de manuelle redskaber naturligvis er meget billigere. Til gengæld skal du bruge rigtigt lang tid på at slibe knivene, før du kan se og mærke, at dine knive bliver mere skarpe.

Der findes mange fine alternativ til den moderne knivsliber. Det drejer sig b.la. om strygestål og håndslibesten, som man i høj grad brugte i gamle dage. Hvorvidt man er til den nye- eller gammeldags metode er naturligvis en smagssag. Ikke desto mindre findes der flere alternative løsninger, hvis man gerne vil gøre sine knive mere skarpe.

Forhandlere af knivslibere

Der er rigtigt mange forhandlere af knivslibere, hvor du har mulighed for at gøre en god handel. Vi har foreløbigt henvist til online forhandlere, men der er selvfølgelig også en række fysiske forhandlere. Vi kan bl.a. anbefale at besøge disse forhandlere:

 • Wupti
 • IKEA
 • Kop og Kande
 • Harald Nyborg

Besøger du en af overstående forhandlere, kan du helt sikkert finde en knivsliber efter din smag. Du har også mulighed for at købe en brugt knivsliber på bl.a. Den Blå Avis samt Gul og Gratis, hvis du har interesse i det.

Vi håber, at vores knivsliber test og dertilhørende guide har gjort dig lidt klogere på emnet.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here