Kødhakker Test – Elektroniske og gammeldags med håndsving

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

En kødhakker er et uundværligt køkkenredskab for dig, som er tilbøjelig til at købe kød i store mængder. Kødhakkere hører til blandt de køkkenredskaber, som for alvor er på vej frem på det danske marked.

Det er ikke nødvendigt at komme med en grundig introduktion til, hvad man bruger en kødhakker til, da det siger sig selv. Du bruger en kødhakker til at hakke kød, så du kan gøre din hverdag en smule nemmere.

Hvordan finder man den bedste kødhakker, når markedet er spækket med kødhakkere fra mange forskellige mærker? Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal på jagt efter markedets bedste kødhakker. Vi hjælper dig med at kickstarte din jagt med denne nye test, som skal handle om kødhakkere.

Tidens mest populære kødhakkere

Du kan kigge længe efter den rigtige kødhakker uden at finde frem til noget brugbart, hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter. Vi vil indledningsvis gerne præsentere dig for tidens mest populære kødhakkere, så du får en bedre fornemmelse af, hvad du kan vælge mellem. Vi har klart en forventning om, at de udvalgte kødhakkere vil stemme overens med dine behov.

Bosch MFW45020 kødhakker

Bosch MFW45020 kødhakker
Forhandler Pris Information
kitchenone 649 kr. Se produkt

Bosch MFW45020 er ifølge vores test den bedste kødhakker til prisen. Du kan i hvert fald få fingrene i en anmelderrost og eftertragtet kødhakker til en yderst fair pris. Vi har haft fornøjelsen af at kigge nærmere på denne kødhakker, som velfortjent er gået hen og blevet testens helt store vinder.

Kraftfuld kødhakker med stor kapacitet og høj effektivitet

Bosch MFW45020 er en kraftfuld og flot kødhakker, som kan bruges af både private og erhverv. Du får en effektiv hjælper i køkkenet, som kan klare 2,7 kg. i minuttet. Du kan foruden at skære kød også bruge din kødhakker til at hakke fisk og grøntsager.

Den kraftfulde 1600 watt motor giver dig mulighed for at hakke en lang række forskellige ingredienser. Kødhakkeren er let at håndtere, opbevare og rengøre, så det skal du ikke bekymre dig om. Det er tilmed værd at lægge mærke til det pladsbesparende design, den store påfyldningsplade og de brugervenlige knapper.

Smart tovejsfunktion, høj sikkerhed og integreret opbevaringsplads

Bosch MFW45020 byder på praktisk tovejsfunktion og sikkerhedsfrakobling, så du er sikret den højeste sikkerhed. Maskinen er tung og robust, hvorfor du kan forvente, at den står sikkert og stabilt på de praktiske gummifødder.

Kødhakkeren byder også på integreret opbevaringsplads, så du nemt kan opbevare både ledning og diverse tilbehør. Du kan med fordel læse nogle af de positive bedømmelser, der er skrevet om denne kødhakker, hvis du fortsat ikke er helt overbevist. Du kan desuden få glæde af Boschs tilfredsgaranti – 100 % tilfreds eller pengene tilbage.

De vigtigste specifikationer: 

 • Mærke: Bosch
 • Motoreffekt: 1600 watt
 • Vægt: 4,45 kg.

Kenwood MG700 kødhakker

Kenwood MG700 kødhakker
Forhandler Pris Information
kitchenone 1694 kr. Se produkt

Kenwood MG700 er en yderst kraftig og topmoderne kødhakker, som stilmæssigt passer ind i langt de fleste danske køkkener. Du kan også forkæle dig selv og dit køkken med denne kødhakker, hvis høj kvalitet og høj sikkerhed er vigtige faktorer i din verden.

Stor kødhakker med høj ydeevne og kvalitetsmaterialer

Denne topmodel byder på høj ydeevne, hvor det er muligt at hakke op til 3 kg. i minuttet. Du vil med sikkerhed få glæde af denne kødhakker med den kraftige motor på 2000 watt. Det stærke design i formstøbt aluminium vil højst sandsynligt falde i din smag, hvis du sætter pris på elegance og eksklusivitet.

Denne kødhakker er meget nem at håndtere, da du blot skal forholde dig til to forskellige hastigheder. Den kraftfulde motor kan ved korrekt brug kunne holde sig effektiv i mange år fremover. Du kan generelt forvente, at denne kødhakker er fremstillet af de bedste materialer.

Reversfunktion, tre hulskiver og god stabilitet

Kenwood MG700 kommer med den såkaldte reversfunktion, som giver motoren mulighed for at køre baglæns. Der medfølger tre hulskiver i tre forskellige størrelser, som du bl.a. kan bruge til at lave pølser og kebbe.

Kødhakkeren er fremstillet af kraftigt aluminium, hvilket er med til at sikre en glimrende stabilitet. Du kan hurtigt blive gode venner med denne kødhakker, som kan håndteres uden de store madlavningsevner. Det er desuden en fordel, at der medfølger en meget overskuelig og lærerig manual, som du kan tage frem, hvis du bliver i tvivl om noget.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Kenwood
 • Motoreffekt: 2000 watt
 • Vægt: 7,3 kg.

Tefal HV8 kødhakker

Tefal HV8 kødhakker
Forhandler Pris Information
kitchenone 744 kr. Se produkt

Tefal HV8 er endnu et godt eksempel på en fremragende kødhakker, som hører til blandt de mest populære kødhakkere i øjeblikket. Tefal er en populær, erfaren og anerkendt producent, som bl.a. har specialiseret sig i at designe, udvikle og fremstille kødhakkere til køkkener i hele verden.

Fremragende kødhakker med kraftfuld motor til enhver kødelsker

Du får her en fremragende kødhakker, som kommer med en kraftfuld og stabil motor på 1800 watt. Du kan hurtigt og effektivt hakke kød i tre forskellige størrelser, afhængig af hvilken størrelse du foretrækker. Det er muligt at hakke helt op til 2,3 kg. i minuttet, så det er svært at kritisere ydeevnen og effektiviteten.

Tefal HV8 er en kødhakker, der kan hakke store mængder kød på ingen tid, uden at rester vil sætte sig fast. Det hænger sammen med, at knivene kan køre i modsat retning, så de sidste kødklumper automatisk vil blive skubbet ud. Således vil der aldrig være noget kød, der går til spilde.

Nem opbevaring af tilbehør, smart udløserknap og tre hulskiver

Tefal HV8 gør det nemt at opbevare forskellige former for tilbehør. Kødhakkeren har nemlig en integreret opbevaringsboks, hvor du kan opbevare alt dit tilbehør, så det ikke optager plads andetsteds. Kødhakkeren har også en smart udløserknap for lettere montering og afmontering af dele.

Den omtalte kødhakker har også tre hulskiver, som du frit kan benytte dig af, når du skal behandle den ene eller anden form for kød. Du kan kort og godt være sikker på at få leveret en kødhakker af høj kvalitet, som helt sikkert vil leve op til dine forventninger. Vi vurderer, at det er svært at finde en bedre kødhakker til prisen.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Tefal
 • Motoreffekt: 1800 watt
 • Vægt: 4,6 kg.

Har jeg brug for en kødhakker?

Det er af gode grunde svært at svare dig på, om du har brug for en kødhakker uden at have et mere indgående kendskab til dig og dine indkøbsvaner. Du bør overveje at købe en kødhakker, hvis du elsker kød og ofte køber meget store mængder kød – f.eks. en halv ko ad gangen. Det er en realitet, at man sagtens kan hakke kød uden en kødhakker, men en kødhakker gør det hele meget nemmere og sjovere.

De fritstående kødhakkere er også populære blandt jægere og restauranter, som sætter pris på at kunne skære kødet på egen hånd. Du kan som privatperson købe hakket oksekød i dit lokale supermarked, men der er ingen tvivl om, at kødet bliver mere lækkert, hvis du hakker det selv – med en kødhakker selvfølgelig.

Læs også: Test af minihakker

Det er langt fra alle køkkener, der er udstyret med en kødhakker, men det skal ikke nødvendigvis afholde dig fra at købe denne smarte og brugervenlige køkkenmaskine. Det kan faktisk være decideret hyggeligt og sjovt at hakke kød, så der er ingen grund til at betragte det som en sur pligt, før man har prøvet det.

Hvilket kød til kødhakker?

Du kan i realiteten hakke det meste kød, hvis du er den heldige ejer af en kødhakker. Det er dog ikke alt kød, der er beregnet til at blive hakket. Det er ikke hensigtsmæssigt at hakke kødet fra midten af dyret, da det er meget mere oplagt at nyde denne del som stege og bøffer. Der er altså noget kød, der både er for dyrt og smagfuldt til at komme en tur i kødhakkeren.

Såfremt du ønsker at hakke kød til tartar, så kan du sagtens benytte dig af magre udskæringer som filet, tyndsteg, klump og mørbrad fra okse. Det er i sidste ende kun dig, der kan bestemme, hvad du vælger at putte i din kødhakker.

Du kan selvfølgelig hakke både svinekød, oksekød og andre former for kød, så du altid har kød liggende til en særlig lejlighed. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt kødet har godt af at blive hakket, så spørg din lokale slagter til råds.

Hvilken kødhakker skal jeg vælge?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at markedet boomer med kødhakkere i alverdens størrelser og farver. Det er derfor ikke helt nemt at vælge den perfekte kødhakker, fordi det netop kan være svært at definere det perfekte.

Vi har allerede introduceret dig for de tre kødhakkere, som vi vurderer er de bedste i øjeblikket. Det er dog ingen garanti for, at en af disse kødhakkere lever op til dine behov og ønsker. Du kan gennemsøge markedet for kødhakkere, hvis du kun vil stille dig tilfreds med den bedste kødhakker.

 • Ydeevne – Det vil næsten altid være angivet, hvor mange kg. kød en kødhakker kan hakke i minuttet. Det er med til at definere ydeevnen, som er en vigtig faktor. Skal du hakke en større mængde kød, så vil en høj ydeevne være en meget stor fordel.
 • Fleksibilitet – Du kan gøre klogt i at købe en kødhakker, der byder på høj fleksibilitet, så du kan få opfyldt dine personlige krav. Det er f.eks. meget normalt, at man kan hakke kød i forskellige størrelser.
 • Håndtering – En kødhakker skal nemt kunne håndteres uden at lægge alt for mange kræfter i. Du skal lade køkkenmaskinen klare arbejdet, så du kan slappe af og observere, hvordan kødet bliver hakket i en lind strøm.
 • Rengøring – Den fornuftige forbruger sørger for at vælge en kødhakker, der er nem at rengøre efter brug. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis de aftagelige dele tåler en tur i opvaskemaskinen, så du ikke skal vaske alle delene i hånden.
 • Opbevaring – Det er selvfølgelig begrænset, hvor mange køkkenmaskiner du kan finde plads til i dine køkkenskabe. Hvis du skal kunne finde plads til en kødhakker, så bør du vælge en praktisk og kompakt kødhakker.

Pris og kvalitet hænger åbenlyst sammen

Der kan være blandede holdninger til, hvorvidt pris og kvalitet hænger sammen, når der bliver debatteret forskellige varer. Det skinner dog tydeligt igennem, at der er en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet, når samtaleemnet er kødhakkere.

Du kan sagtens finde en billig kødhakker til få hundrede kroner, men du bør ikke have de store forventninger til kvaliteten. De bedste kødhakkere befinder sig i mellemprisklassen og i den høje prisklasse, hvor du er garanteret kvalitet for alle pengene. Du vil på længere sigt kunne glæde dig over, at du har brugt mange penge på en kødhakker, da levetiden ofte vil være meget lang.

Der findes mange fine kødhakkere, der kan købes til under tusinde kroner, så en kødhakker behøver ikke at være et dyrt indkøb. Det skal dog nævnes, at de dyreste kødhakkere ikke nødvendigvis er de bedste.

Gode tips vedrørende køb af kødhakker

Vi vil gerne slutte denne store guide af med en håndfuld gode tips vedrørende køb af kødhakkere, så du føler dig godt rustet til din kommende søgen:

 1. Sammenlign og vurdér forskellige kødhakkere – Det er en god idé at finde en håndfuld kødhakkere, som du efterfølgende kan sammenligne og vurdere. Du vil med denne strategi til sidst stå tilbage med én kødhakker, som lever op til flest af dine krav.
 2. Vælg en anerkendt forhandler – Du bør købe din kommende kødhakker hos en anerkendt forhandler, som du føler, at du kan stole hundrede procent på. Det kunne meget vel være en dansk forhandler, så du er godt stillet i forhold til levering, returnering, kundeservice osv.
 3. Find opskrifter og lad dig inspirere – Det er fuldt ud tilladt at finde opskrifter og lade sig inspirere, hvis man gerne vil forkæle sig selv og sine nærmeste med smagfuldt kød. Dine gæster vil med garanti sætte pris på, at du selv har hakket kødet og lagt en masse kærlighed i det.
 4. Husk at gemme kvitteringen – Finder du langt om længe den perfekte kødhakker, så skal du huske at gemme kvitteringen, når du har svinget kreditkortet. Kvitteringen vil nemlig være meget vigtig i en situation, hvor du ønsker at få repareret, ombyttet eller returneret din kødhakker.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here