Køkkenmaskine Test – Bedste og uundværlige køkkenmaskiner

0

En god køkkenmaskine er mere eller mindre et must-have for alle danskere, som bruger tid i køkkenet hver dag. Denne køkkenmaskine test vil hjælpe dig med at finde de bedste på markedet. Danskerne er generelt flittige til at bage og bruge tid i køkkenet, hvor det er afgørende at have det rette udstyr. Uanset om du ser madlavning som en fornøjelse eller ej, vil du kunne gå glæde af en god og stabil køkkenmaskine.

En køkkenmaskine kan hurtigt gå hen og blive din bedste ven i køkkenet- du har uendelige muligheder for madlavning, hvilket du vil blive præsenteret for senere i denne guide. Vi har ikke desto mindre kåret den bedste køkkenmaskine, som har differentieret sig fra de øvrige i vores test. Vi har kigget på 21 køkkenmaskiner fra forskellige producenter, i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner.

Kenwood KMM060 Major Titanium

Test af Kenwood KMM060 Major Titanium
Forhandler Pris Information
KitchenOne 5.176,00 DKK Se produkt

Som altid kårer vi en bedst i test, som gives til det produkt, som har scoret det højeste resultat. Ved denne køkkenmaskine test er vi kommet frem til, at denne Kenwood køkkenmaskine er den bedste i øjeblikket. Modellen hedder KMM060 Major Titanium og er en model, som har solgt forrygende hos danske- og udenlandske forhandlere.

Her får du en stor og kraftfuld køkkenmaskine med en motoreffekt på 1500 watt, som kan klare selv de mest krævende opgaver indenfor madlavning. Du kan f.eks. lave en kage- eller rugbrødsdej eller endda råkost og is, som blot er nogle af de mange muligheder. Du får en alt-i-én maskine, så du slipper for at have en masse små maskiner til at stå i køkkenet. Køkkenmaskinen er udstyret med 4 kraftudtag, som gør det muligt at montere forskelligt tilbehør. Du kan f.eks. tilslutte en juicepresser, ismaskine eller foodprocessor. Denne Kenwood køkkenmaskine er designet således, at den kan bruges til at lave store deje, men den kan også bruges til mindre deje.
Test af Kenwood KM060 Major Titanium
Det er en fleksibel maskine, hvor du kan justere røreredskaberne, så de passer perfekt til den enkelte dej. Maskinen er desuden udstyret med trinløs hastighedsregulering og pulsfunktion (højeste hastighed), hvilken du kan se på produktbillede ovenfor. Med disse hastighedsmuligheder og glimrende pulsfunktion, kan du forvente et godt resultat – hver gang.

Ved udvikling af denne køkkenmaskine er der tænkt over sikkerhed. Der medfølger nemlig et stabilt stænklåg, som giver en ekstra sikkerhed, som nedsætter risikoen for at få fingrene i klemme. Derfor er det også en køkkenmaskine / røremaskine, som er mulig at bruge sammen med børn. Stænklåget har dog også en anden funktion end sikkerhed, som handler om at holde ingredienserne i maskinen. I vores køkkenmaskine test stødte vi på flere modeller, hvor låget ikke var stabilt nok til at holde ingredienserne i maskinen.

Som prikken over i’et har vi valgt denne model som den bedste køkkenmaskine på baggrund af dens overlegne design. Køkkenmaskinen er uden tvivl bedst i test, hvad angår både design, brugervenlighed og funktionalitet. Det er en stilren og elegant køkkenmaskine, som vil pynte i det danske køkken.

Det er desuden værd at være opmærksom på den vejledende pris på 6499 kr. Hvis du køber denne Kenwood røremaskine hos Kitchenone.dk, kan du spare mange penge. Hos forhandleren er der tilføjet 5 kundeanmeldelser af køkkenmaskinen, som har givet en gennemsnitsscore på 4,8 ud af 5.

De vigtigste specifikationer

 • Skål: 6,7 liter (med låg)
 • Ledningsoprul: Ja
 • Kapacitet: 5 kg.
 • Vægt: 9,7 kg.
 • Inkluderet tilbehør: Piskeris, glasblender, k-spade og dejkrog

Se også denne videopræsentation af Kenwood “Major” køkkenmaskine:


Bosch MUMXL10G

Test af Bosch MUMXL10G
Forhandler Pris Information
KitchenOne 3.713,00 DKK Se produkt

Her bliver du præsenteret for endnu en køkkenmaskine, som befinder sig i mellemprisklassen. Producenten er Bosch, som har haft stor succes med denne MUMXL10G med en motoreffekt på 1600 watt. Denne Bosch køkkenmaskine har klaret det så godt i vores køkkenmaskine test, at den er havnet på en 2. plads.

Takket være modellens planetariske rotation bliver dejen bearbejdet i både siden og højden, hvilket er medvirkende til et godt resultat. Omdrejningshastigheden er konstant, uanset hvilken hastighed du vælger, hvor tung dejen er, og hvor stor mængden af dej er. Ligesom vores testvinder er denne køkkenmaskine designet til at kunne håndtere større mængder ad gangen. Med i prisen får du en masse praktisk tilbehør såsom røreskål, låg, røreris, æltekrog og påhældningshjælp. Benytter du dig af det medfølgende tilbehør, vil der nærmest være uanede muligheder.

Du har her mulighed for at købe en Bosch køkkenmaskine, som er meget nem at arbejde med. Der er 7 hastighedstrin med turbofunktion, som du kan skifte mellen afhængig af opgaven. Som du kan se på billedet til højre medfølger der et transparent låg, hvilket er en stor fordel, når der skal tilsættes ingredienser. Du behøves nemlig ikke slukke for maskinen hver gang, at nye ingredienser skal tilføjes. I det transparente låg er der en praktisk påfyldningsåbning, som er med til at optimere sikkerheden. Du kan glæde dig over hurtig bearbejdning af råvarer / ingredienser, lang levetid og stor ydeevne. Bosch er en producent, som er kendt for at anvende kvalitetsmaterialer til deres køkkenmaskiner. Dermed kan du kan du forvente, at MUMXL10G er en køkkenmaskine i høj kvalitet.

Da det kom til rengøringsdelen i vores køkkenmaskine test, var vi ligeledes glade for denne model. Du kan nøjes med at tørre selve maskinen af med en fugtig knud, mens det meste tilbehør kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

Bosch yder en forrygende garanti på denne køkkenmaskine. De giver dig nemlig mulighed for at prøve maskinen hjemme i op til 60 dage uden forpligtelser. Det kalder producenten for fuld tilfredshed eller pengene tilbage, hvilket er et fantastisk tilbud. Vi skal desuden gøre opmærksom på, at der er tale om en kampagne, hvor denne model kun findes i et begrænset antal.

De vigtigste specifkationer

 • Skål: 5,4 liter
 • Ledningsoprul: Ja
 • Vægt: 10,4 kg.
 • Antal udtag: 3

 • KitchenAid Artisan køkkenmaskine

  Test af KitchenAid Artisan køkkenmaskine
  Forhandler Pris Information
  Skousen 5.499,00 DKK Se produkt
  Whiteaway 5.669,00 DKK Se produkt
  COOP 7.999,00 DKK Se produkt
  KitchenOne 7.999,00 DKK Se produkt
  Wupti 7.999,00 DKK Se produkt

  Om man ønsker det eller ej, så kommer man nærmest ikke udenom producenten KitchenAid, når emnet er køkkenmaskiner. I vores køkkenmaskine test var vi så heldige at skifte bekendtskab med KitchenAid Artisan, hvilket var en stor fornøjelse.

  Denne KitchenAid Artisan køkkenmaskine har gennem tiden været indstille til flere designpriser og har været udstillet i San Francisco New York på “Museum of Modern Art”. Der er ingen tvivl om, at denne røremaskine har et flot design, men den har også mange andre kvaliteter. Køkkenmaskinen har fået en 3. plads i vores køkkenmaskine test, da den har levet op til vores forventninger omkring effektivitet, kraft og fleksibilitet. Du får en maskine med en motoreffekt på 300 watt og 10 hastighedsindstillinger. Den arbejder altid på fuld effekt, uanset om dejen er lille og let eller stor og tung. Der er udelukkende anvendt de bedste materialer, så du får en køkkenmaskine i høj kvalitet, som du kan få glæde af mange år fremover.
  Høj kvalitet af udstyr til KitchenAid Artisan
  KitchenAid Artisan kan købes i 28 forskellige farver, så du garanteret kan finde maskinen i din yndlingsfarve. Køkkenmaskinen vi har udvalgt er sort, som er den model, som er den mest almindelige farve blandt danske forbrugere. Der er desuden mulighed for at få en gratis kogebog med til en værdi af 399 kr. Det kræver blot, at du udfylder et skema, som følger med denne køkkenmaskine. Der findes rigtig meget ekstra tilbehør, som du kan købe, hvis du har behov for det. Det er f.eks. muligt at købe pastavalse, ismaskine og kødhakker til denne maskine.

  Det skal du desuden nævnes, at du får 5 års garanti på denne KitchenAid Aritsan køkkenmaskine, hvilket er et stort plus. Ved langt de fleste modeller i vores køkkenmaskine test, fik man “kun” 2-3 års garanti. Leder du efter en røremaskine, som du kan bruge mange år fremover, så vil denne maskine være et glimrende valg. Foreløbigt har 29 kunder gives deres bedømmelse af dette produkt, hvilket har givet en gennemsnitsscore på 4,8 ud af 5. På baggrund af kundeanmeldelser er denne køkkenmaskine altså lige så god som vores testvinder fra Kenwood.

  De vigtigste specifikationer

  • Skål: 4,8 liter
  • Vægt: 10,65 kg

  Det har vi lagt vægt på i vores køkkenmaskine test

  Nu hvor du har læst resultatet af vores test, ønsker du måske at vide mere om, hvordan vi har lavet denne test. Som altid har vi lagt vægt på en række faktorer, som vi mener er de vigtigste ved køb af en køkkenmaskine. Disse faktorer kan du læse om nedenfor:

  Volume / kapacitet

  Først og fremmest har vi været opmærksomme på køkkenmaskinernes kapacitet. Skålens volume har været forskellig fra maskine til maskine og svinger typisk mellem 4 og 7 liter. Vi har belønnet køkkenmaskiner med en stor kapacitet, da det giver flere mulighed for brugeren. Hvilken størrelse der er den rette for dig afhænger dog af dine personlige behov. Bor du f.eks. alene med din kæreste, vil du ikke have brug for en særlig stor køkkenmaskine.

  Brugervenlighed

  Næstefter har vi kigget på, hvodan brugervenligheden har været for de enkelte køkkenmaskiner. I vores køkkenmaskine test stod det os klart, at det ikke var alle producenter, som prioriterede brugervenlighed lige højt. Ikke desto mindre mener vi, at det er en vigtig faktor, da det skal være nemt og hurtigt at håndtere en køkkenmaskine. I forhold til brugervenlighed har vi samtidig lagt vægt på, hvor nemt man kan tænde og slukke maskinen samt justere på hastigheden. Derudover har vi testet, hvor let man kan montere og afmontere maskinen, og om den er let at flytte rundt.

  Kvalitet

  I forhold til kvalitet har vi forsøgt at danne os et overordnet indtryk af maskinen og de anvendte materialer. De anvendte materialer har bl.a. stor indflydelse på maskinens holdbarhed og levetid. Vi har også vurderet sammenhængen mellem pris og kvalitet, som danner grundlag for vores valg af den bedste køkkenmaskine.

  Ydeevne

  Der er ingen tvivl om, at ydeevnen har været den vigtigste faktor i vores køkkenmaskine test. Generelt har de omtalte røremaskiner rigtig mange muligheder, men der er selvfølgelig maskiner, som har flere muligheder end andre. Ved ydeevne skal man bl.a. se på, hvor god køkkenmaskinen er til at blende og piske. I den forbindelse er det også vigtigt at kigge på, hvor hurtigt og effektivt maskinen arbejder.

  Støjniveau

  Når vi tester produkter indenfor elektronik og hvidevarer, er vi altid opmærksomme på støjniveauet. Det har vi også været i denne test, hvor støjniveuaet har været endnu en vigtig faktor. Oplevelsen ved at anvende en køkkenmaskine kan hurtigt blive forringet, hvis maskinen støjer meget under brug.

  Derfor skal du købe en køkkenmaskine

  Der er rigtig mange fordele ved at købe en køkkenmaskine, hvilket vi vil redegøre for i dette afsnit.

  Alt-i-én maskine

  Som vi allerede har været kort inde på, kan man se en køkkenmaskine som en alt-i-én maskine, som stort set kan klare alle opgaver. Det kan til tider være hårdt at bruge kræfter på at ælte en dej, mikse ingredienser sammen eller blande fars. Det er her, hvor en køkkenmaskine kan komme dig til undsætning og klare det hårde arbejde for dig. Det eneste du skal foretage dig er at finde ingredienser frem og putte dem i maskinen. Derudover skal du naturligvis følge med i processen, så du sikre dig, at alting går som det skal. I løbet af få minutter vil du have dejen klar til en kage eller et rugbrød. Da der er tale om en alt-i-én køkkenmaskine, behøves du ikke investere i en masse mindre køkkenprodukter.

  Mulighed for tilbehør

  Ved langt de fleste køkkenmaskiner kan man montere forskelligt tilbehør. Der er en række kraftudtag, hvor man kan montere det medfølgende tilbehør. Hvis du gerne vil have en fleksibel køkkenmaskine, skal du sørge for, at der er kraftudtag og gerne medfølger tilbehør. Såfremt du har brug for andet tilbehør, kan du tilkøbe det til din køkkenmaskine med det samme eller på et senere tidspunkt. De mest almindelige tilbehør til en køkkenmaskine er blendere, råkostjern, saftpressere, piskeris og kødhakker. Du skal dog være opmærksom på, at de ældre modeller typisk ikke har særlig mange muligheder for anvendelse af tilbehør. Derudover er der ikke særligt meget tilbehør, som bliver udviklet til de ældre modeller. Vil du have flest mulighed for at købe mest muligt tilbehør til din køkkenmaskine, bør du gå efter en nyere model. KitchenAid og Kenwood er to producenter af køkkenmaskiner, hvor der findes meget forskelligt tilbehør.

  Store besparelser

  Langt de fleste køkkenmaskiner på det danske marked befinder sig i prisklassen 3000-6000 kroner. Det kan umiddelbart virke som mange penge at bruge på en køkkenmaskine. Dog vil man ofte kunne spare mange penge ved at købe en køkkenmaskine med mulighed for tilbehør. Skal du f.eks. til at købe separate maskiner til blending, piskning, islavning osv., så kan det hurtigt løbe op i mange penge. Du bør altså tænke langsigtet og eventuelt regne på, hvor mange penge du vil bruge på forskellige maskiner til køkkenet. Vores indtryk er, at det i langt de fleste tilfælde kan betale sig at købe en køkkenmaskine.

  Nemmere opvask og mindre rod

  Med en køkkenmaskine kan du glæde dig over et køkkenbord, som roder mindre end normalt. Hvis man i gamle dage skulle lave en salat, var man nødt til at finde både køkkenknive, rivejern og skærebrædder frem fra skabet. Når man skal lave en salat i dag, kan man nøjes med at finde sin køkkenmaskine fremfor skabet. Man har dermed kun sin køkkenmaskine at tage hensyn til i stedet for flere redskaber. Anvender man en køkkenmaskine, bliver rengøringsdelen også meget nemmere. Langt det meste tilbehør som man kan købe til en køkkenmaskine, kan nemlig tåle en tur i opvaskemaskinen. Du sparer dermed både tid, besvær og penge ved at købe en af de mange moderne køkkenmaskiner.

  Forhandlere af køkkenmaskiner online

  Man kunne nævne utallige forhandlere af køkkenmaskiner, men vi vil nøjes med at nævne de bedste. Vi har kigget på udvalget af køkkenmaskiner online og vil præsentere jer for de største forhandlere:

  Whiteaway.com

  Whiteaway byder på et stort udvalg på intet mindre end 73 køkkenmaskiner. Priserne strækker sig fra 699 og op til 8279, så der er både billige- og dyrere maskiner. Hos forhandleren kan du f.eks. købe en køkkenmaskine fra KitchenAid, Bosch, Bjørn, Wilfa og OBH. På hjemmesiden har du mulighed for at specificere din søgning på baggrund af producenter, farver, motoreffekt, kapacitet og tilbehør. Hos forhandleren får du gratis levering og gratis retur, uanset hvilken køkkenmaskine du vælger.

  Kitchenone.dk

  Kitchenone er endnu en anbefalelsesværdig forhandler af køkkenmaskiner, hvor du finder de bedste køkkenmaskiner fra producenter som Braun, Kenwood, Witt, Omega, Philips og mange, mange flere. Du får gratis ved levering ved køb over 500 kr., hvilket vil sige, at der er gratis fragt ved alle røremaskiner. Du får desuden 365 gratis returret, hvilket er endnu en markant fordel ved denne forhandler.

  Wupti.com

  Sidst, men ikke mindst er der Wupti, som vi også kan anbefale ved køb af en ny køkkenmaskine. Klikker man sig ind på kategorien, bliver man præsenteret for 92 produkter fra mærker som Bosch, Braun, Electrolux, OBH, Tefal og mange flere. Du får desuden fri og hurtig levering samt ekstra returret. Hvis du har spørgsmål til forhandlerens produkter, kan du med fordel kontakte dem på deres livechat. Her kan du hurtigt og nemt få svar på spørgsmål vedrørende den ønskede køkkenmaskine.
  Hos de nævnte forhandlere kan du på baggrund af dine individuelle krav finde en stabil køkkenmaskine til en overkommelig pris.

  Læs også:

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here