Køkkenvægt test – Bedste og mest præcise køkkenvægte ifølge anmeldelser og tests

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

En køkkenvægt vil være uundværlig for de fleste danskere. Køkkenvægten er en god hjælper i køkkenet, når vægten af diverse ingredienser skal måles. Den helt store fordel ved en decideret køkkenvægt fremfor andre vægte er, at den kan måle vægt mere nøjagtigt. Som bekendt er det ikke alle køkkenvægte, som er lige gode til at angive den præcise vægt. Med udgangspunkt i den viden har vi valgt at lave denne test, hvor vi på forhånd har udvalgt 10 køkkenvægte. Følgende test er uafhængig og tager ikke udgangspunkt i nogle tidligere tests af køkkenvægte. Der findes forskellige modeller, men vi har valgt udelukkende at fokusere på digitale-køkkenvægte, som er bedst på præcision, design og funktionalitet.

Beurer KS36

Test af Beurer KS36

I mellemprisklassen har vi testet denne Beurer KS36 som scorede topkarakterer i vores køkkenvægt test. Der er tale om en digital præcisions-vægt til vejning af b.la. mel, pigment og krydderier. Det er en let og elegant køkkenvægt, som især er praktisk for diabetikere, da den er nem at transportere.

I vores test blev vi bl.a. imponeret over, at Beurer køkkenvægten har en målepræcision på 1 gram. Det eneste minus ved denne køkkenvægt er, at den kun har en kapacitet på 2 kg. Hvis du har brug for at veje ingredienser med en højere vægt end 2 kilo, skal du altså lede efter et alternativ. Sidst, men ikke mindst er det vigtigt at nævne, at modellen har autosluk-funktion. Køkkenvægten slukker altså af sig selv, hvis den har været inaktiv i et par minutter.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 190 x 95 x 20
 • Garanti: 5 år (udvidet garanti)

 • Jacob Jensen køkkenvægt

  Test af Jacob Jensen køkkenvægt

  I den høje prisklasse har vi stiftet bekendtskab med en Jacob Jensen køkkenvægt. Det er naturligvis en designer model i hvidt design og aluminium. Her får man en god og stabil køkkenvægt med en kapacitet på 5 kg. Hvis man ønsker det, kan man hænge uret op på væggen, hvor det kan forvandle sig til et nedtællingsur. Her vil et være muligt at sætte tiden fra 1 minut og op til 12 timer. Den byder altså på imponerende fleksibilitet og vil kunne pynte i et hvert dansk køkken. Aluminiumsophæng er naturligvis inkluderet i prisen.

  Der er rigtig mange fordele ved denne elegante køkkenvægt, som også imponerer med tara funktion og baglys. Der er samtidig akustisk alarm og hukommelse for sidste indstilling. Ligesom vores testvinder har denne vægt en præcision på 1 gram. Det eneste minus ved Jacob Jensen køkkenvægten er prisen. Hvis du går ind for design og kvalitet, vil køkkenvægten dog være det oplagte valg. Såfremt du mener hvid er en upraktisk farve til en køkkenvægt, kan du vælge at købe modellen i sort.

  De vigtigste specifikationer

  • Mål: 303 x 181 x 35 mm

  Soehnle Page Profi

  Test af Soehnle Page Profi

  På 3. pladsen i vores køkkenvægt test finder vi denne Soehnle Page Profi med en effektiv HOLD-funktion. Denne funktion sørger for at bevare måleresultatet, således at vægten vises 10 sekunder efter, at man har flyttet den vejede genstand. Sammenligner man med de andre produkter i vores køkkenvægt test, så skiller denne model sig ud, når det kommer til kapacitet. Den omtalte Soehnle vægt har nemlig en imponerende kapacitet på 15 kg. Det er en tynd vægt med en stilren overflade i glas.

  Køkkenvægten fylder kun minimalt, da designet er fladt hele vejen rundt. Selv knapperne er flade, hvilket har været muligt, da producenten har valgt at anvende touch-knapper. Med i prisen medfølger 2 stk. AAA batterier. Ligesom testens bedste køkkenvægt, så kan denne vægt også prale af sine 5 års garanti. Den omfattende garantiperiode giver dig en indikation om, at kvaliteten er i top.

  De vigtigste specifikationer

  • Mål: 200 x 18 x 263 mm
  • Garanti: 5 år (udvidet garanti)

  OBH 9807

  Test af OBH 9807

  Den sidste køkkenvægt du vil blive præsenteret for i denne test er fra producenten OBH Nordica. Det mest bemærkelsesværdige ved denne køkkenvægt er dens størrelse. Har man vægten stående foran sig, vil man få oplevelsen af en ultra-tynd OBH 9807 med en tykkelse på 13 mm. Det er en flot platform i rustfrit stål, som er udstyret med et stort LCD display.

  Det er en brugervenlig vægt, hvor man kan anvende nulstilling mellem hver vejning. Den har ligesom nogle af de andre modeller i vores køkkenvægt test autosluk-funktion, hvor den automatisk slukker efter 60 sekunders inaktivitet.


  En dyr køkkenvægt behøves ikke være bedre

  For 4-5 år siden skrev Politiken.dk en nyhed om, at køkkenvægte har tendens til at kokse og veje forkert. Der er som sagt gået mange år siden den artikel blev skrevet, men alligevel er der ikke sket nogen ændringer på den front. I vores køkkenvægt test erfarede vi, at der fortsat er rigtig mange utilfredsstillende modeller på det danske marked. En køkkenvægt er utilfredsstillende, hvis den ikke kan vise den præcise vægt og ikke overholder kravene for brugervenligheden.
  I artiklen har vi omtalt 4 køkkenvægte, som alle har en præcision på 1 gram. Til vores store overraskelse oplevede vi desværre også køkkenvægte, som målte op til 3-5 gram for meget eller for lidt. Nogen vil mene, at det er et mindre udsving, men ikke desto mindre netop hvad vægtene er designet til at vise det nøjagtige resultat. Derfor anbefaler vi ikke, at du køberen som har en målepræcision på over 1 gram.

  Læs også vores test af badevægte

  Hos TestGuro.dk har vi erfaret, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, når det kommer til køkkenvægte. Vi har testet flere modeller i den høje prisende (400+ kroner), som ikke har levet op til krav om præcision og brugervenlighed. Dog kan det godt betale sig at gå efter nogle af de lidt dyre mærker såsom Beurer og Jacob Jensen. Ønsker man en køkkenvægt i mellemprisklassen, vil en vægt fra f.eks.
  OBH være oplagt. Den største fordel ved at købe en dyrere fra en kendt producent er, at man ofte vil kunne få udvidet garanti. Som du flere gange er blevet præsenteret for i artiklen, kan du få op til 5 års garanti på en køkkenvægt. Du er dermed sikret, at du ikke skal ud og investere i en ny vægt de første 5 år. Køber man en billig køkkenvægt, vil det være mest almindeligt at garantiperioden kun er på 2 år.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here