Køle-fryseskab Test – Bedste fritstående køle-fryseskab

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Da vi i sin tid udgav vores store køleskab test, lovede vi at lave en tilsvarende test af køle-fryseskabe inden udgangen af dette år. Vi er derfor glade for at kunne udgive denne store køle-fryseskab test, som har der været fokus på i de seneste mange dage. Vi har opbygget en stor viden omkring køle-fryseskabe, og det er lykkedes at kåre en bedst i test. Der findes i forvejen flere tests af køle-fryseskabe, men der har været efterspurgt en ny og aktuel test. For at få et så retvisende billede som muligt udvalgte vi 14 køle-fryseskabet, som vi har testet på alle de vigtige punkter. Vi har valgt at se bort fra alle tidligere tests / undersøgelser af køle fryseskabet og i stedet foretaget vores helt egen test. Der findes både integrerede- og fritstående køle-fryseskab, men vi har valgt at holde vores fokus på fritstående kølefryseskabe, som er i de absolut mest populære.

Bosch KGE36BW40

Test af Bosch KGE36BW40
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 4.477,00 4.477,00 Læs mere
de3bedste 4.499,00 4.499,00 Læs mere

Det var ikke nogen nem beslutning, men vi blev til sidst enige om, at dette Bosch køle-fryseskab var testens bedste. I vores køle-fryseskab test var vi generelt glade for Bosch skabe, men denne KGE36BW40 skilte sig alligevel ud fra mængden. Skulle du imod forventning ikke synes om dette skab, kan du med fordel kigge på nogen af de andre Bosch køle-fryseskabe.

Elegant design

Selvom det er de færreste forbrugere, der vælger et køle-fryseskab udfra designet, er det alligevel værd at bemærke. Overfladen er i hvid, hvilket giver et moderne og eksklusivt look. Størrelse- og designmæssigt vil dette fryseskab passe ind i langt de fleste moderne hjem. Designmæssigt mener vi ikke, at man kan finde et bedre kølefryseskab.

Rummelighed og bedre holdbarhed

Bosch KGE36BW40 har en kølekapacitet på 215 liter og frysekapacitet på 86 liter, således at det sagtens kan indeholde kølervarer til en stor familie. Selvom det er et forholdsvis stort fryse selskab forbruger det kun ganske lidt i elektricitet og energi. Det er derfor et skab, der på længere sigt kan spare dig for store elregninger. Dette fryse køleskab er tildelt energimærket A+++, hvilket er det absolut bedste indenfor energiklasser. Selvom det ikke er det billigste køle fryseselskab på markedet, så er det altså billigt i drift.

I vores køle-fryseskab test bemærkede vi, at KGE36BW40 har ventileret køl, hvilket er en stor fordel. Denne funktion sørger nemlig for, at temperaturen er den samme på samtlige hylder. Uanset om du stiller dine madvarer på øverste, midterste eller nederste hylde, så vil temperaturen altså være den samme. Det er bl.a. en af de grunde til, at vi har kåret det som bedste køle- fryseskab. Den store fordel er nemlig, at ingen madvarer vil blive holdt dårligt nedkølet – takket være ventileret køling. Helt praktisk vil kølingsfunktionen sørge for, at kulden vil blive fordelt over hele skabet.

Indstil nemt temperaturen

Med dette køle-fryseskab kan du nemt og hurtigt indstille temperaturen ved at benytte dig af den elektroniske temperaturstyring. Ved de traditionelle kølefryse-skabe, er det nødvendigvis at dreje på en knap for at indstille temparaturen. Det er en lille detalje, men siger endnu engang noget om hvor moderne Bosch køle-fryseskabe er.

Glimrende overblik

Dette køle fryseskab har indbygget LED belysning, hvilket er med til at sikre et godt lys. Generelt er det et køle-fryseselskab, hvor der er stor fokus på overblik. Der er mange praktiske hylder, så man nemt kan finde frem til de ønskede kølevarer. Det skal desuden nævnes, at pærerne er sparepærer, som kun har et minimalt brug af strøm.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 1860 mm
 • Årligt energiforbrug: 150 kWh/år
 • Lydniveau: 38 dB
 • Kapicitet køleskab: 215 l.
 • Kapacitet fryseskab: 89 l.

Siemens KG39EBI40

Test af Siemens KG39EBI40
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Skousen 4.449,00 4.449,00 Læs mere
Wupti 5.299,00 5.299,00 Læs mere
de3bedste 5.407,00 5.407,00 Læs mere

I vores køle-fryseskab test kiggede vi også på en masse produkter i den lave prisende – heriblandt Siemens KG39EBI40. Vi testede 6 køle-fryseskabe i samme prisklasse, hvor dette Siemens fryseskab løb med sejren.

Glimrende køle-fryseskab til prisen

Dette køle-fryseskab er ikke lige så godt som vores testvinder fra Bosch, men det koster trods alt også betydeligt mindre. Den er mærket med energiklasse A+++, som bekendt er den anden bedste energiklasse. Det er derfor et glimrende køle-fryseskab, hvis man vil spare penge og skåne miljøet. Designmæssigt er det også et ganske flot køle-fryseskab i hvid, som vil være forholdsvis neutralt i et hvidt køkken. Helt overordnet har vi konkluderet, at dette køle-fryseskab vil kunne opfylde langt de fleste behov for både par og familier.

Ligesom vores testvinder har dette Siemens køle-fryseskab også ventileret køl, så der er ensartet temperatur i hele skabet. En af fordelene ved denne funktion er, at det er muligt at begrænse bakterietilvæksten i madvarerne.

De vigtigste specifikationer

 • Kapacitet køleskab: 250 liter
 • Kapacitet fryseskab: 89 liter
 • Lydniveau: 38 dB
 • Dørhængsling: Højrehængt
 • Højde: 2,01 m.

Find et køle-fryseskab efter dine behov

Det er nemmere sagt end gjort at finde det helt rette køle-fryseskab. I vores kølefryse-skab test har vi præsenteret dig for vores to favoritter, men de falder ikke nødvendigvis i din smag. I dette afsnit vil du kunne blive meget klogere på, hvad du skal tænke over, når du skal vælge et køle fryseskab. Når man køber et kølefryseskab har man som regel en forventning om at kunne bruge fryseskabet i mange år fremover. Da der er tale om et forholdsvis dyrt produkt, er det derfor vigtigt at vælge det bedste køle-fryseskab på baggrund af dine krav.

Disse forhold anbefaler vi dig at være ekstra opmærksom på:

Køle-fryseskabets indretning

Når du har et kølefryseskab stående foran dig, skal du først og fremmest vurdere, om der er tilstrækkelig plads. Hvis I er en stor familie med 2-3 børn, så er det nødvendigt med et rummeligt fryseskab. Derudover kan det anbefales at købe et kølefryseskab med mange hylder og diverse bokse, så der er plads til både mælk, grøntsager, æg m.m. Du kan med fordel købe et skab, hvor hylderne nemt kan tages ud, så der kan stå en gryde eller en anden bøtte ved behov. Indretning har desuden noget at sige om, hvor nemt / svært skabet er at rengøre. Hvis I er tilhængere af storindkøb, er det nødvendigt med en stor køle- og frysekapacitet.

Temperaturen i køle-fryseskabet

Det er langt fra alle køle-fryseskabet, der er lige gode, når det kommer til køling. Vi har kigget på flere produkter i vores køle-fryseskab test med ventileret køl, hvilket er meget anbefalesværdigt. Køber du et fryseskab med ventileret køl, så vil du kunne sikre dig, at temperaturen er ensartet i hele køleskabet. I den forbindelse bør man finde et skab med elektronisk temperaturstyring, da det er det mest brugervenlige.

Valg af størrelse

Størrelsen på et køle-fryseskabet er altid angivet i liter, hvilket gør det overskueligt at sammenligne flere produkter. Den nødvendige størrelse på køle-fryseskabet afhænger i høj grad, hvor mange personer I er, og hvor ofte I køber ind. Nedenfor har vi lavet en kort oversigt, som du kan benytte dig ved valg af størrelse:

 • 1-2 personer (enlige og par): 150 liter
 • 3-4 personer (almindelig familie): 200 liter
 • 5 eller flere personer (stor familie): 250 liter
 • Bemærk at overstående kun er vejledende og ikke nødvendigvis passer i jeres tilfælde.

Støjer kølefryseskabet meget?

Det er de færreste køle-fryseskabe, der støjer rigtig meget. Ikke desto mindre er det værd at undersøge støjniveauet nærmere, inden du investerer i et kølefryseskab. Handler du online, vil lydniveauet som regel være angivet i dB (decibel). Der er enkelte køleskabe, som larmer meget, når de åbnes og lukkes. Hvis du vil undgå at købe et larmende kølefryse-skab, bør du holde dig fra køleskabet, som er testet til over 40 dB.

Derfor bør du vælge et kølefryseskab

I forbindelse med vores kølefryseskab test har mange af vores læsere spurgt, hvilke fordele der er ved et køle-fryseskab. Kort beskrevet er et køle-fryseskab et produkt, hvor køleskab og fryser er samlet i én og samme maskine. Den helt store fordel ved et kølefryseskab er, at man altid har sine madvarer ved hånden, uanset om man skal bruge mad fra køleskabet eller fryseren. Derved har man også et godt overblik over, hvilke madvarer man har på køl.

Du skal dog ikke købe et køle-fryseskab, hvis du køber stort ind af frostvarer. I dette tilfælde vil det være mere anbefalesværdigt at købe en seperat fryser.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here