Køleskab Test – Bedste køleskab i 2017

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Denne gang har vi lavet en stor test med køleskabe, som vi efterhånden har fået mange forespørgsler på. Det er efterhånden flere år siden, at Tænk foretog deres test af kølefryseskabe. Siden 2012 er der kommet rigtig mange nye- og tekniske køleskabe på markedet, som vi har valgt at teste. I testen har vi valgt både at teste ældre- og nye køleskabe, som er vurderet på lige vilkår. Forud for testen udvalgte vi 15 køleskabe fra kendte mærker som Bosch, Electrolux, Siemens, Gram og Liebherr. I det følgende afsnit bliver du præsenteret for de tre bedste køleskabe fra vores test. I det andet og sidste afsnit vil du kunne en masse brugbar- og praktiske viden omkring køb af køleskab. På et senere tidspunkt kan du forvente, at der bliver udgivet en test af kølefryseskabe.

Gram KS 3406-90 F X

Test af Gram KS 3406-90 F X
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Whiteaway 3.794,00 3.794,00 Læs mere
Skousen 4.124,00 4.124,00 Læs mere
Wupti 4.124,00 4.124,00 Læs mere
de3bedste 4.174,00 4.174,00 Læs mere

Vi var godt klar over, at det ikke blev noget nemt at udpege det bedste køleskab. Det var et meget tæt løb, men det endte med, at dette Gram køleskab blev valgt som bedst i test.

Glimrende køleskab til den mellem-store familie

Størrelsesmæssigt er det et køleskab, der vil passe til de fleste familier. Indbygningshøjden er på 1845 mm., mens køleskabet har en kapacitet på 363 liter. Dermed er det et meget rummeligt køleskab, hvor der er plads til en stor mængde madvarer. Den måler desuden 595 mm. i bredden og 600 mm. i bredden, så den vil passe ind i de fleste danske køkkener. Det er et elegant køleskab i rustfrit stål, som udstråler elegance og eksklusivitet. Det vil passe bedst ind i et nymoderne køkken, da det er utroligt stilrent.

Den er lavet i kvaliteten Easy Off stell, som er meget svært at få fingeraftryk på. Derudover er den nem at tørre af, hvilket er ganske praktisk.

Lav energiforbrug og støjniveau

Det årlige energiforbrug er angivet til 173 kWh/år, hvilket er ganske fornuftigt. Den er kategoriseret som A++ i forhold til energiklasse, hvilket er det 2. bedste. Eltilslutningen er 230 volt. Det er et energieffektivt køleskab, som ikke vil gøre ondt på elregningen.

Da vi skulle finde bedst i test, tog vi også et hurtigt kig på støjniveauet. Den er målt til blot 37 dB(a), hvilket er tæt på at være lydløst.

Praktiske rum, hylder og dør

På billedet til højre kan du se køleskabet indvendigt. Som du kan se, er det et køleskab med en masse hylder, rum m.m. Læg desuden mærke til, at køleskabet har en vendbar dør, så du kan få den til at passe ind i dit køkken.

Nedenfor får du et overblik over køleskabets indhold:

 • Grøntsagsskuffe
 • Flytbare, robuste glashylder
 • Dørhylder
 • Flaskehylde

Der skulle derfor ikke være nogen fare for, at du ikke kan få plads til dine madvarer og diverse flasker.

Hos Skousen er der blevet skrevet 20 anmeldelser af produktet, som har givet en samlet karakter på 4,5 ud af 5 stjerner. Et par få har valgt at give køleskabet 4 ud af 5 stjerner, mens de resterende kunder har givet køleskabet topkarakter. Produktet bliver bl.a. rost for at være dejligt rummeligt, fin temperatur, lækkert design og god inddeling af diverse rum og hylder. Det er blot nogle af grundene til, at dette Gram køleskab er kåret som bedst i test. På nuværende tidspunkt mener vi ikke, at man kan finde bedre køleskab til den samme pris.

De vigtigste specifikationer

 • Klimaklasse: SN-T
 • Længde på ledning: 2,2 meter
 • Døralarm: Ja
 • Belysning: Ja

Bosch KSV36AI41

Test af Bosch KSV36AI41
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 5.834,00 5.834,00 Læs mere
Whiteaway 6.894,00 6.894,00 Læs mere
Skousen 7.494,00 7.494,00 Læs mere
de3bedste 7.690,00 7.690,00 Læs mere

I en test hvor der har været så mange køleskabe involveret, er det ingen skam at komme på 2. pladsen. Dette Bosch køleskab har ligesom vores testvinder en masse interessante kvaliteter. Dog koster dette køleskab 1665 kr. mere end vores bedst i test, hvilket har afgjort udfaldet.

Hvis du er økonomisk bevidst, så kan det alligevel være en god idé at købe dette køleskab. Den er blevet kategoriseret som A+++ energiklasse, samtidig med at den kun bruger 75 kWh/år. Selvom det her og nu kan virke som en høj pris, vil pengene kunne tjenes hjem på langt sigt.

Køleskabet har indbygget ventileret køl, hvilket sørger for at temperaturen er ensartet overalt i kølerummet. Fordelen ved det er, at madvarerne holdes friske, og man begrænser bakterievækst i madvarerne. Du har selv mulighed for at indstille temperaturen med den automatiske temperaturindstilling. Inde i kølerummet er der indbygget LED belysning, hvilket gør det ganske overskueligt at se, hvad der ligger på hylderne.

Sammenlignet med vores testvinder har den et anelse højere støjniveau, samtidig med at selve kapaciteten er en smule mindre.


Find det rette køleskab

Man kan godt være lidt på bar bund første gang, man skal købe et køleskab. Hvis man før har købt et køleskab har man derimod en lidt bedre idé om, hvad man skal gå efter. I dette afsnit kan du forvente at læse om, hvordan du finder det rette køleskab til dig og din familie.

Hvor stort skal det være?

Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre hvidevarer, er der stor forskel på størrelsen fra produkt til produkt. Man vil typsik kunne spare en del strøm ved at købe et mindre køleskab. Omvendt er det også vigtigt at kunne have plads til alle sine madvarer. Når man snakker om størrelser for køleskabet kigger man på kapaciteten, som er angivet i liter. Vi har lavet en vejledende guide til, hvilket størrelse køleskab du skal købe:

 • Par (2 personer): Ca. 200 liter
 • Lille familie (3 personer): Ca. 250 liter
 • Mellem familie (4 personer): Ca. 300 liter
 • Stor familie (5+ personer): 320 liter+

Hvilken størrelse der er den rette afhænger naturligvis af, hvor tit du køber ind.

Er køleskab økonomisk?

Det kan være fristende at købe et billigt køleskab, men de er sjældent særlig økonomiske. Når du skal finde det mest økonomiske køleskab, skal du kigge efter energiklasse og angivelsen for elforbrug pr. år. Vi anbefaler, at man holder sig til køleskabe med energiklasse A (og gerne med plusser bagved). Den bedste energiklasse er A+++, som Bosch køleskabet er kategoriseret som i vores test.

Passer designet ind?

Uanset om man er den fødte indretningsekspert eller ej, så er det vigtigt at være opmærksom på designet. Det kan være fristende at købe et meget elegant køleskab, men det skal også passe ind i køkkenet. Har du f.eks. et gammelt køkken, vil det sjældent kunne fungere med et køleskab i rustfrit stål rent designmæssigt.

Hvordan er nedkølingsevnen?

De fleste ønsker at holde en temperatur i køleskabet på omkring 5 grader. I den forbindelse er det vigtigt, at køleskabet har en god nedkølingsevne. Har du f.eks. været i Bilka og købt stort ind er det vigtigt, at køleskabet hurtigt kan køle varerne ned. Der er nogle køleskabe, der tager mange timer om at nedkøle madvarer. Du kan med fordel købe et køleskab med en hurtig funktion, hvor man hurtigt kan nedkøle varer. Generelt har de nye køleskabe på markedet en ganske udmærket nedkølingstid.

Hvor længe holder et køleskab?

Står man som sælger i en butik, hvor der sælges køleskabe og andre hvidevarer, vil man ofte blive spurgt om holdbarheden. Det kan være svært at sige, hvor lang tid et køleskab holder, da det kommer an på flere faktorer. De ældre køleskabe vil typisk have en holdbarhed på 5-10 år, mens de nye modeller kan holde op til 10-20 år. Dog kan det være fristende at skifte køleskabet ud før den tid, da der konstant bliver lavet mere energivenlige modeller. Den egentlige holdbarhed afhænger selvfølgelig også af, hvordan man behandler køleskabet.

Hvor skal jeg købe mit nye køleskab?

Nogen foretrækker at købe køleskabet i en butik, mens andre bedre kan lide at handle på nettet. Man kan med fordel starte ud med at besøge en butik, hvor man se, mærke og udforske de forskellige køleskabe. Hvis du finder nogle relevante køleskabe, kan du notere producent og model på din iPhone. Efterfølgende kan du gå hjem og søge på nettet efter et specifikt køleskab. Vores erfaring viser nemlig, at man typisk kan finde køleskabe til lavere priser på nettet. Ikke desto mindre er det værd at tjekke op på, da man nogen gange kan spare op til flere tusinde kroner.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here