Kummefryser Test – Bedste rummelige kummefrysere

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

I dagens Danmark er det blevet stadigt mere og mere populært, at familien bruger en større del af sin samlede tid på at lave sund mad. Mange familier har en travl hverdag og i et forsøg på at mindske tiden på indkøb, så forsøger de fleste mennesker at planlægge deres indkøb til mad bedre.

Inden du begiver dig ud på markedet og køber en kummefryser, så har vi testet fire forskellige af slagsen. En meget billig, en dyr og to i mellemklassen. Som det fremgår af teksten nedenunder, så har vi kigget på de samme funktioner ved de forskellige kummefrysere, så det har været muligt at lave en sammenligning.

Vi vil se på kummefryserens kapacitet. Altså være opmærksomme på, hvor meget fryseren rent fysisk kan indeholde, og vi vil kigge på kummefryserens indfrysningskapacitet.

Dette begreb dækker blot over, hvor mange kilo fryseren kan fryse på et døgn. Indfrysningskapaciteten er vigtig, idet den skal bruges som pejlemærke i forhold til, hvor meget eller hvor lidt optøet mad, du kan putte i en fryser uden risiko for senere fordærvede madvarer.

For hver kummefryser undersøger vi også det årlige energiforbrug, og vi oplyser dig om kummefryserens energimærkning, som har betydning for forbruget af strøm.

Vi ser på apparatets støjniveau. Et element som da i hvert fald spiller en rolle, såfremt fryseren skal placeres indenfor.

Derudover vil vi se på de ekstra features, som kummefrysere er udstyret med i dag. De varierer fra fryser til fryser og vil blive behandlet i hvert enkelt afsnit.

Electrolux EC 4231AOW

Electrolux EC 4231AOW
Forhandler Pris Information
skousen 3784 kr. Se produkt
Whiteaway 3748 kr. Se produkt
Wupti 3784 kr. Se produkt

Denne kummefryser fra anerkendte Electrolux er en lækker sag, som kan rumme hele 400 liter. Med så stor en kapacitet er du sikker på, at du hele tiden har plads i fryseren. Størrelsen betyder også, at kummefryseren er et godt valg til husstanden med mange personer. For eksempel børnefamilien med 2 eller flere børn. Den egner sig i det hele taget godt til dig, som har et stort behov for – året rundt – at skulle fryse varer ned. Er du for eksempel jæger, så er der gode muligheder for, at du selv kan opbevare dit bytte.

Kummefryseren er energiklasse A+.

Modellen fra Electrolux har en indfrysningskapacitet på 19 kilo, hvilket betyder, at du her får en kummefryser, som på dette område er meget konkurrencedygtig.

Ser vi nærmere på kummefryserens tekniske specifikationer, så er der flere ting, som udmærker denne vare. Den bruger kun 339 kWh/år, og samtidigt er den ikke særligt larmende. Med et maksimalt støjniveau på 45 dB er du sikret mod konstant at skulle lægge øre til den velkendte brummen af en arbejdende fryser.

Kummefryseren er desuden udstyret med funktionen TempAlert, som advarer dig, hvis den når en temperatur over det tilladte. Det kan spare dig for mange penge i fordærvede madvarer. Med LowFrost funktionen skal du ikke tænke på at afrime fryseren hver anden måned, men kan i stedet nøjes med at gøre det en gang årligt.

Kummefryseren fra Electrolux er en god vare til prisen. Særligt skal dens store kapacitet med antal liter nævnes samt indfrysningskapaciteten og LowFrost funktionen.


Scandomestic BSW357A+

Scandomestic BSW357A+
Forhandler Pris Information
skousen 4099 kr. Se produkt
Whiteaway 4099 kr. Se produkt

Scandomestics kummefryser er med sine 283 liter noget mindre end Electrolux’ store model. Men der stadig tale om en kummefryser med meget plads, hvor du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt du har plads i fryseren, når du er ude at gøre dig dine indkøb.

Kummefryseren er energiklasse A+ som førnævnte model.

Denne kummefryser har en indfrysningskapacitet på 13 kilo, hvilket for de allerfleste mennesker er rigeligt. Det er sjældent at have behov for at skulle fryse flere kilo ned pr. døgn, hvis vi antager, at fryseren skal bruges i en ganske almindelig husholdning. Kummefryseren har et årligt energiforbrug på 263 kWh/pr. år, som er noget mindre end det energiforbrug, Electrolux fremviste. Men her skal du huske på, at der er forskel på både fysisk kapacitet og indfrysningskapacitet.

Lydniveauet er på 50 dB. Eller med andre ord. Et lydniveau svarende til en samtale mellem to mennesker. Kummefryseren hér er ikke udstyret med automatisk afrimningsfunktion, hvilket betyder, at du selv skal være opmærksom på at gøre dette, når kummefryseren bliver for iset. Det er er vigtigt, at du husker at afrime fryseren, så denne kan bibeholde sin evne til at holde temperaturen lav.

Alt i alt en kummefryser uden for mange dikkedarer. Den kan det, den skal, uden at det bliver prangende.


LiebHerr GT 2132-20

LiebHerr GT 2132-20
Forhandler Pris Information
Wupti 5907 kr. Se produkt
skousen 6621 kr. Se produkt
Whiteaway 6621 kr. Se produkt

LiebHerrs kummefryser er en elegant model, som på trods af at den kun har en kapacitet på 193 liter, placerer sig langt oppe på listen, når du ønsker at finde ud af, hvilken kummefryser, som er bedst. Selvom 193 liter lyder af lidt i forhold til både Electrolux’ og Scandomestics kummefrysere, så er 193 liter stadig en del, og fryseren vil kunne opfylde de fleste familiers grundlæggende behov.

Kummefryseren udmærker sig i første omgang ved en energimærkning, som er helt oppe på A++.

LiebHerrs indfrysningskapacitet er på hele 20 kilo, hvilket betyder, at du her får en kummefryser, som i høj er egnet til dig, som har behov for at skulle fryse store mængder af mad uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt det når at fryse til tiden. Med et årligt energiniveau på 172 kWh så er du også sikret et apparat, som ligger i den absolut lave ende, når det gælder forbrug af strøm.

Lydniveauet er helt nede på 38 dB, hvilket praktisk talt betyder, at kummefryseren næsten er lydløs.

Kummefryseren er udstyret med StopFrost-systemet, som er med til at sikre fryseren mod at rime til. Funktionen reducerer isdannelsen med op til 70% og sørger for, at du næsten aldrig behøver at afrime fryseren manuelt.

I forhold til øvrige specifikationer så er der lige en enkelt funktion mere, som der er værd at nævne. Fryseren er nemlig sikret ved strømafbrydelse forstået på den måde, at optøningstiden ved strømsvigt er hele 51 timer.

Med Liebherrs model får du en meget lækker kummefryser. Den er dyrere end de fleste, men også bedre på langt de fleste parametre.


Candy CFU 050 E

Candy CFU 050 E
Forhandler Pris Information
Whiteaway 1359 kr. Se produkt
skousen 1501 kr. Se produkt

Candys kummefryser er et eksempel på, at du nu også kan få en kummefryser, som ikke nødvendigvis skal stå i bryggerset, i garagen eller andetsteds udenfor. Med en kapacitet på 34 kilo kan fryseren faktisk stå i en lejlighed eller et mindre hus, hvor den kan gøre gavn for den mindre familie – eller blot gavne dig, som ikke har det helt store behov for at kunne fryse adskillige kilo ned. Eller måske blot trænger til et supplement til en anden fryser.

Candys kummefryser har energimærke A+.

Med en indfrysningskapacitet på blot 2 kilo, så skal du være opmærksom på, at fryseren ikke er i stand til at håndtere store mængder af fersk mad, som skal fryses ned på samme tid. Den egner sig i højere grad til nedfrysning af eksempelvis rester fra aftensmad eller lignende.

Det årlige energiforbrug er på 157 kWh. Umiddelbart ikke meget, men du skal huske at se på det i forhold til fryserens ringe kapacitet. Man kan sige, at den i forhold til sin størrelse faktisk forbruger uforholdsmæssigt meget energi.

Lydniveauet holder sig nede på 41 dB, hvilket trods alt er lavt. Dette er bestemt vigtigt for en kummefryser, som muligvis skal stå i en lejlighed, hvor det er ønskværdigt, at den er så lydsvag som muligt. Da fryseren ikke er udstyret med nogen form for afrimningsfunktion, så skal du selv sørge for at fjerne de rester af is, som uafvendeligt opstår.

Candys største fordel er prisen. Du får en meget billig kummefryser, men i sidste ende betaler du selv prisen for dens manglende udstyr. Ringe evne til at indfryse større mængder af fødevarer og manglen på afrimningsfunktion er to store minusser ved denne fryser.


Og vinderen af kummefryser testen er…

Når man tester elektroniske apparater, så er det vigtigt, at man sørger for at teste disse på de samme parametre, når muligheden er der.

Med disse kummefrysere har vi fokuseret på elementer, som er målbare på alle apparater. For eksempel energiforbrug. Når det alligevel er svært at sammenligne energiforbrug, så hænger det sammen med, at kummefryserne ikke er lige store. Det er jo fair nok, at Electrolux’ fryser har et  – i forhold til de andre – højere energiforbrug, når dens kapacitet på samme tid er meget stor.

På den måde bliver det helhedsindtrykket, som afgør, hvilken kummefryser, der umiddelbart klarer sig bedst i test.

LiebHerrs kummefryser er uden tvivl en lækker sag, som på alle målbare forhold ligger helt i top. Således ligger den også i toppen, når det kommer til prisen. Og prisen er også en vigtig del at have med i sine overvejelser, når man skal investere i en fryser.

Candys og Scandomestics frysere lider under flere forhold – men manglen på blandt andet automatisk afrimningsfunktion diskvalificerer dem til at vinde noget i denne test. Specielt Candys kummefryser er et lysende eksempel på, at lav pris i mange tilfælde har store omkostninger, når det handler om kvalitet.

Således er Electrolux’ fryser vinderen. Her får du en fryser, som ikke koster det hvide ud af øjnene, og desuden på alle målte parametre er absolut god.

Markedet med kummefrysere kan godt virke uoverskueligt, men hvis du sætter dig for at finde en sådan, så skal du som minimum tjekke kummefryserens energimærke og kWa pr. år. Kapacitet og indfrysningskapacitet er også elementer, som er let målbare og derfor kan give dig et praj om, hvorvidt du har fat i en kummefryser, som lever op til de krav, som du stiller.

En kummefryser kan bære en hjælpende hånd, når du skal planlægge madinkøb. Du får nu muligheden for at købe stort ind, og på den måde sparer du tid, men også penge. Det er nemlig i langt de fleste tilfælde billigere at købe meget mad af gangen. Med det ekstra indkøb af mad følger også et spørgsmål om opbevaring, og netop her kan en kummefryser vise sig at være en solid investering.<

Et lille notabene til energimærkningen af kummefrysere

Langt de fleste kummefrysere i Danmark har energimærket A – efterfulgt af et enkelt eller flere plusser. Sørg for, at du køber en fryser, der som minimum har et enkelt plus og gerne flere. På den måde gavner du ikke bare dig og din pengepung. Du bidrager også til langt mindre udledning af CO2, hvilket er vigtigt for miljøet.

Andre overvejelser, du bør gøre dig inden køb af kummefryser

Men du skal selvfølgelig også tænke på andre parametre, end dem vi umiddelbart tester for her. Du skal gøre dig overvejelser om, hvorvidt den skal stå indenfor eller udenfor. Og du skal tænke på, om du ønsker fryseren børnesikret.

Vigtigst af alt skal du gøre dig overvejelser om, hvad du præcist har af behov. Og du skal vide, at de fleste mennesker har en tendens til at undervurdere den mængde plads, de har brug for. Et godt råd er, at du altid bør købe et kummefryser indeholdende lidt flere litre, end du umiddelbart tænker, at du har brug for.

Populært sagt er der i dag to store faste økonomiske poster hos en gennemsnitlig dansk familie. Den ene er boligudgiften, mens den anden er madbudgettet. Boligudgiften er sjældent variabel, men du kan foretage dig aktiviteter, så du kan skrue på økonomien i forhold til maden. Her kan en kummefryser være behjælpelig. Vi håber, ovenstående test har gjort dig klogere på valg af fremtidig kummefryser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here