Loddestation Test – Hvilken er den bedste i test?

0

Hvis du leder efter en loddestation, der enten kan bruges i privaten eller derimod i professionelt regi, så bør der ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at vælge blandt et utal af forskellige modeller, der dertil også stammer fra en lang række forskellige brands. Det betyder også, at du kan være sikker på, at du kan finde en passende model.

Hvad det dog også betyder er, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med en største omhu. På denne måde har du nemlig bedre forudsætninger for, at du ender med at investere i en loddestation, der reelt set stemmer overens med dine forskellige krav og præferencer – og det er naturligvis noget, der skal være af den højeste prioritet.

Hvis du har svært ved at danne dig et overblik over det store marked, så kan du passende gøre brug af denne loddestation test til at finde frem til en model, der er god for netop dig. De mange stationer, der er blevet beskrevet i denne test kan bryste sig af, at udmærke sig på flere punkter og være blandt de bedste modeller på markedet.

Loddestation Weller WHS 40

Test af Loddestation Weller WHS 40
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools678,00 DKK Se produkt

Den første loddestation, du finder i denne test er WHS 40, der er en ganske imponerende loddestation, der kommer fra Weller. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er et oplagt valg for dig, der skal bruge en sådan station til privat brug, da den både er prisbillig, men samtidig også byder på en effektivitet, der gør, at den klare mange opgaver.

Mere specifikt, så er der tale om en loddestation, der kommer med en trinløs temperaturindstilling, der gør det muligt for dig at regulere temperaturen fra 200°C og helt op til 450°C. Det er desuden også ganske simpelt for dig at justere på temperaturen, da det er noget, der blot kan gøres ved hjælp af en lille reguleringsknap, der er at finde på selve transformatoren.

Loddepen på 12 V

Weller har desuden valgt at udstyre denne maskine med en loddepen, der kan bryste sig af en spænding, der lyder på 12 V og samtidig også på en effekt, der lyder på 40 Watt ved en temperatur på 200°C. Samtidig kommer denne loddepen også med et kabel, der måler 1,5 meter i længden og med et 3-benet stik for tilslutning til transformatoren.

Transformatoren er derimod blevet udstyret med et tilslutningskabel, der har en længde, der lyder på godt og vel 1,8 meter med Europastikprop uden jord. Samtidig skal det naturligvis også gøres klart, at der er tale om en CE-godkendt loddestation, der bliver leveret med både loddekolbestativ, en rensesvamp såvel som en loddespids á 2 mm.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 200°C – 450°C.
 • Effekt: 40 Watt
 • Transformator – Spænding: 18 V.

LS 48D Loddestation Holzmann

Test af LS 48D Loddestation Holzmann
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools486,50 DKK Se produkt

Hvis du har et ønske om, at kunne investere i en loddestation, du kan få til en rigtig god pris, så bør du ikke være et sekund i tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på denne model, der kommer fra producenten Holzmann og går under navnet LS 48D, da du her har mulighed for at erhverve dig en rigtig god loddestation til en mindst lige så god pris.

På trods af, at prisen befinder sig nederst på prisskalaen, så har du faktisk mulighed for at opnå temperaturer, der strækker sig fra blot 100°C og helt op til 450°C, hvilket naturligvis er mere end nok, da du til normal brug blot bruger mellem 215°C og 300°C, mens du til lodning bruger omkring 315°C og til større opgaver med lodning bruger ca. 400°C.

Effektiv og sikker loddestation

Der bør bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der i dette tilfælde er tale om en både effektiv og sikker loddestation, hvilket du naturligvis kan se på temperaturområdet ovenfor. Samtidig skal det dog også gøres klart, at den kan bryste sig af en samlet motorydelse, der lyder på cirka 48 Watt og dertil også en spænding, der lyder på hhv. 230 V og 50 Hz.

Dertil skal det også gøres klart, at Holzmann har gjort meget ud af, at skabe en station, hvor sikkerheden er helt og aldeles i top. Det har blandt andet resulteret i, at den kommer med en beskyttelseskasse, der er blevet dobbeltisoleret for at kunne sikre den absolut bedste sikkerhed for brugeren af denne LS 48D-loddestation fra østrigske Holzmann.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 100°C – 450°C.
 • Effekt: 48 Watt.
 • Transformator – Spænding: 230 V / 50 Hz.
 • Beskyttelseskasse: Dobbeltisoleret.
 • Vægt: 1,46 kg.

Apex Tool Group WS 81

Test af Apex Tool Group WS 81
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools3.823,75 DKK Se produkt

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi med denne model træder et par trin op ad stigen. Her er der nemlig tale om en særdeles professionel loddestation, der kan bruges til samtlige arbejdsopgaver, hvad end den skal bruges til simple opgaver i hjemmet eller du derimod har planer om, at skulle bruge Apex Tool Group WS 81 i professionelt regi.

Der er tale om en maskine, der blandt andet kan bryste sig af elektronisk temperaturstyring, mens den oven i købet også kan bryste sig af, at være både S-mærket og at være en del af isolationsklasse II. Den kommer desuden også med en jordet udførelse, hvilket alt sammen er noget, der er med til at forøge den generelle sikkerhed ved brug af stationen.

Til lodning på printkort og øvrige komponenter

Denne model fra Apex Tool Group er primært blevet skabt med henblik på, at skulle bruges til lodning på printkort og på diverse former for komponenter, der kan bryste sig af en stor termisk masse med bevarelse af en præcis kontrol over temperaturen. Du har nemlig mulighed for at gøre brug af en trinløs variable temperaturindstilling på stationen.

Samtidig skal det også gøres klart, at samtlige elektronisk styrede Weller-loddeværktøjer nemt kan tilsluttes til denne loddestation fra Apex Tool Group. Den bliver dog leveret med en særdeles hurtig loddepen, der kan bryste sig af en effekt, der lyder på intet mindre end 80 Watt, som kombinerer effektiv temperaturoverføring og en lav pris på spidsen.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 150°C – 450°C.
 • Effekt: 80 Watt.
 • Transformator – Spænding: 230 V / 50 Hz.
 • Beskyttelsesklasse: 1.
 • Vægt: 3,12 kg.
 • Størrelse: 166 mm. x 115 mm. x 101 mm.

Loddestation Weller WHS 40D

Test af Loddestation Weller WHS 40D
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools1.161,25 DKK Se produkt

Her er der tale om endnu en loddestation fra Weller, der minder meget om den tidligere model, der er blevet beskrevet ovenfor. Det skyldes, at det er en videreudvikling af WHS 40, der er beskrevet tidligere. I dette tilfælde får du en station, der en kende kraftigere og dertil også mere effektiv, som derfor også vil kunne bruges til flere opgaver.

Du får dog stadig en station, der kan bryste sig af, at byde på en trinløs temperaturindstilling, der strækker sig fra 200°C og helt op til 450°C. Derfor er den også i stand til at opnå høje temperaturer, der gør, at den kan anvendes til mange opgaver – har du behov for en lavere temperatur end de føromtalte 200°C, så er WHS 40D ikke det rette valg.

Nem indstilling af maskinen

Det skal desuden også gøres klart, at det er nemt og enkelt for dig at indstille på temperaturen på denne maskine, da der er blevet monteret en såkaldt reguleringsknap på transformatoren. Samtidig er denne station også blevet udstyret med en fremragende loddepen, der har en effekt på 40 Watt ved 200°C, mens den samtidig også har en spænding på 12 V.

Weller WHS 40D kommer desuden også med et kabel, der har en længde, der lyder på 1,5 meter. Samtidig er det også udstyret med et 3-benet stik for tilslutning til selve transformatoren. Transformatoren er desuden også udstyret med et tilslutningskabel med en længde på 1,8 meter med Europastikprop uden jord – maskinen er CE-godkendt og har en spænding på 230 V.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 200°C – 450°C.
 • Effekt: 40 Watt.
 • Transformator – Spænding: 230 V / 50 Hz.
 • Vægt: 1,53 kg.
 • Loddespids: 2 mm.

Apex Tool Group WTCP-51

Test af Apex Tool Group WTCP-51
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools2.573,75 DKK Se produkt

Apex Tool Group står bag en lang række af nogle af de bedste loddestationer på det danske marked. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det er modeller, du roligt kan vælge at investere i. I dette tilfælde er der tale om en maskine, der tilhører isolationsklasse II og er såkaldt jordet loddestation, der byder på kontinuerlig temperaturregulering.

Endvidere, så er det også særdeles nemt for dig at bestemme arbejdstemperaturen via valget af loddespidser. Loddepenen er nemlig meget specielt og fungere ved, at en permanentmagnet tiltrækkes ved loddespidsens registrerende element, når temperaturen falder. Når strømmen sluttes, så tilføres spidsen varme og den dem regulerende del bliver umagnetisk.

Leveres med en TCP-S-loddepen

Hvis du vælger at investere i en WTCP-51 fra Apex Tool Group, så får du samtidig en loddestation, der bliver leveret med en TCP-S-loddepen, der er blevet udstyret med en PT-B7-loddepids, der kan opnå en temperatur, der lyder på 370°C, mens transformatoren er en såkaldt PUT-50. Den leveres naturligvis også med et stativ med en rensesvamp.

Transformatoren skal blot tilsluttes til 230 V 1-faset vekselstrøm, da den kan transformere strømmen ned til 24 Volt. Samtidig er den medfølgende loddepen blevet udstyret med integreret udsugning i håntaget, hvilket er ensbetydende med, at den kan tilsluttes et udsugningsaggregat til lodderøg. Slutteligt, så skal det også nævnes, at den leveres med alt i udstyr og tilbehør.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 100°C – 480°C.
 • Effekt: 80 Watt.
 • Transformator – Spænding: 230 V / 24 V.
 • Vægt: 2,70 kg.

Apex Tool Group WD 1000

Test af Apex Tool Group WD 1000
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools4.702,50 DKK Se produkt

Apex Tool Group WD 1000 er en digital loddestation med en effekt, der lyder på 80 Watt, hvilket også er ensbetydende med, at den er ideel i forbindelse med brug på printkort såvel som diverse komponenter, der har en stor termisk masse, hvor det er vigtigt, at der bevares en præcis temperaturkontrol for at sikre det bedste resultat.

Du kan finde rigtig mange forskellige former for loddeværktøj til denne model, da du kan tilslutte samtlige elektronisk styrede loddeværktøjer på op til 80 Watt til denne station. Den bliver desuden leveret med den både uhyre populære og samtidig også meget velrenommerede loddepen WSP 80 såvel som et stativ til både loddepen og til en rensesvamp.

Registrerer selv tilsluttet værktøj

Den moderne station kan bryste sig af, at være udstyret med en elektronisk kontrolenhed, der er i stand til at registrere hvilket værktøj, der er tilsluttet og samtidig er den også i stand til at regulere på diverse parametre på automatisk vis. På denne måde er du garanteret, at din loddestation altid er korrekt indstillet til netop dit formål.

Du har naturligvis nemt ved at følge med i den nuværende temperatur på det store digitale display, mens du også kan justere på temperaturen via skærmen, da den er touch-kompatibel. Der sidder desuden også en trykknap, der hurtigt kan indstille loddestation til tre forudindstillede temperaturer. Du kan aktivere en setback-funktion hvis, det er ønskes.

De vigtigste specifikationer

 • Temperaturområder: 100°C – 315°C.
 • Effekt: 80 Watt.
 • Transformator – Spænding: 230 V / 24 V.
 • Vægt: 4,50 kg.

Fokuser på egne behov og krav, når du vælger loddestation

Hvis du har planer om, at skulle investere i en ny loddestation, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge med særligt henblik på dine egne behov og krav. Der findes rigtig mange modeller på det danske marked, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en passende station, der harmonerer med de tanker, du har gjort dig.

Hvad ovenstående betyder er naturligvis også, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu. Hvis du sørger for at gøre dette, så er der også langt bedre forudsætninger for, at du ender med at investere i en loddestation, der reelt set stemmer godt overens med de krav og behov, du har dikteret i forhold til dit valg.

Det kan virke appellerende at lade sig forføre af billige priser og gode tilbud, men det skal gøres klart, at pris og kvalitet oftest går hånd i hånd, når der er tale om værktøj og maskiner af denne kaliber. Derfor skal du bestemt ikke spare eller gå på kompromis, hvis du skal investere i en ny loddestation.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here