Løbebånd Test – De bedste løbebånd 2017

0

Har du en målsætning og ambition om at tabe dig og / eller komme i form, så vil det være oplagt at købe et løbebånd. Der er mange fordele ved et løbebånd, og det er ikke uden grund at flere og flere danskere vælger at investere i et løbebånd til deres private hjem. Vi har lavet denne løbebånd test, da vi har fået indtrykket af, at mange danskere finder det kompliceret at vælge det rette løbebånd. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde det helt rette løbebånd på baggrund af dine krav og pengepung.

For de fleste vil indkøb af et løbebånd være et køb, hvor der skal gøres mange overvejelser, da løbebånd ikke er et billigt indkøb. Der findes mange hundrede løbebånd på det danske marked, men det er vigtigt at bemærke, at der kan være stor forskel på kvaliteten. I vores test har vi lagt fokus på, at vi ønsker at finde løbebånd, hvor man får mest kvalitet for pengene.

Sole F63 bluetooth løbebånd

Test af Sole F63 bluetooth løbebånd
Forhandler Pris Information
Abilica 12.900,00 DKK Se produkt

Vi har testet rigtig mange løbebånd, men der er ingen af de øvrige løbebånd, som har kunne måle sig med dette løbebånd fra Sole. Selvom Sole F63 er en af de nyeste modeller, så er det lynhurtigt blevet et stort hit. Kigger man på løbebånd, så kan man næsten ikke komme udenom denne producent. Sole dominerer det danske marked, når det handler om løbebånd, og de har efterhånden vundet mange fine priser. Research viser ligeledes, at flere andre store medier har kåret denne model – Sole F63 som testvinder. Sole står også bag mange andre løbebånd i den høje prisende, som primært er henvendt til professionelle. Dette Sole løbebånd er til gengæld henvendt til den aktive person, som ønsker at komme i form.

Glimrende navigering

På trods af at der er tale om et topmoderne løbebånd, så kan du glæde dig til at opleve et brugervenligt løbebånd med nem
navigation. Løbebåndet er nemlig udstyret med et stort display, som byder på simpel navigation. Det indbyggede display viser desuden alle relevante informationer såsom hastighed, tid, kalorieforbrug, puls og meget mere. Den store fordel ved dette løbebånd er, at du ikke behøves studere hele brugsvejledningen for at lære maskinen at kende. Der er hurtigknapper, hvor du nemt kan skifte hastighed og stigning. Tilmed er der 10 programmer, som bl.a. omfatter 2 pulsprogrammer og 2 programmer, som du kan selv kan definere efter din smag.

Indbyggede højtaler

Som noget unikt har dette Sole løbebånd indbygget højtaler, hvor du kan tilslutte din smartphone og mp3-afspiller. Således vil du kunne høre musik under træningen, hvilket kan være med til at holde tempoet og motivationen oppe. Det tager ganske få sekunder at tilslutte en smartphone eller anden enhed, og du kan forvente glimrende lyd via de indbyggede højtalere.

Stærk og lydsvag motor

I vores løbebånd test erfarede vi også, at Sole F63 er udstyret med en kraftfuld, men samtidig lydsvag motor. Den er nemlig udstyret med Soles nye dæmpningssystem, som har det overordnede formål at mindske belastningen på dine led. Dette er med til at nedsætte risikoen for at udvikle skader og gør desuden løbeturen mere skånsom sammenlignet med løb på asfalt. Systemet har desuden den klare fordel, at det er med til at holde støjniveauet i bund.

Let at folde op og flytte

En sidste, men stor fordel ved dette løbebånd er, at det kan foldes op ved behov. Derudover er den udstyret med transporthjul, hvilket giver dig muligheden for at flytte den. Alt i alt er det en rigtig godt løbebånd i mellemklassen, som man vil kunne få glæde af mange år fremover. Man kan selvfølgelig også overveje Sole F85, hvor man får et løbebånd i verdensklasse, men hvor prisen ligeledes er høj. Sole F85 kan købes hos den anviste forhandler, og den er lige nu på tilbud.

Hvis du går meget op i dine løberesultater, kan du ligeledes overveje at købe et pulsur, som måler og registrerer de vigtigste data.

De vigtigste specifikation

 • Vægt: 115 kg.
 • Mål: 210 x 89 x 144 cm. (længde x bredde x højde)
 • Maksimale hastighed: 18 km/t.
 • Maksimale stigning: 15 %
 • Mål på løbeplade: 51 x 152 cm.

Titan ST690

Test af Titan ST690
Forhandler Pris Information
Wupti 8.625,00 DKK Se produkt
Helsebixen 9.999,00 DKK Se produkt
Apuls 10.499,00 DKK Se produkt

Selvom Sole er en af de største forhandlere af løbebånd, så må man ikke glemme en forhandler som Titan. Titan er endnu en anerkendt forhandler, som står bag mange løbebånd i den billige prisende. Det er klart, at Titan ikke kan tilbyde den samme kvalitet, men til gengæld er prisen også væsentligt lavere. I vores løbebånd test kiggede vi bl.a. på denne model Titan ST690, hvor man rent faktisk kan købe et billigt løbebånd i rigtig høj kvalitet.

Titan ST690 er til private og semiprofessionelle

Dette Titan ST690 løbebånd er henvendt til private og semiprofessionelle, som ønsker at sikre den bedste løbeoplevelse. Her får du et løbebånd med en kraftfuld motor og en stor løbeflade på 51 cm. i bredden. Sammenligner vi denne model med vores testvinder, så er det ingen hemmelighed, at det omtalte Titan løbebånd ikke er lige så lydsvag. Det helt store plus ved dette løbebånd er, at der er ekstra stødsabsorbering, som gør det betydeligt mere behageligt at løbe. Det er især en fordel for dig, som har tendens til at døje med skader, når du løber.

24 programmer og 3 brugerprogrammer

Titan ST690 programmerDette løbebånd byder på ikke mindre end 24 programmer, ligesom der er 3 brugerprogrammer. Der er en stor computer med LCD-skærm, hvor du kan navigere mellem de 24 programmer. Der er desuden 5 programmer, som der kan indstilles individuelt inden for 10 forskellige løbeniveauer. I starten kan dette løbebånd godt virke en smule uoverskueligt, da det byder på rigtig mange forskellige programmer. Dog vil man hurtigt komme til at kende de forskellige programmer og finde ud af hvilke programmer, der passer bedst til ens individuelle behov.

Indbygget computer med mange funktioner

Dette Titan løbebånd er ligeledes udstyret med en intelligent computer, som kan udregne en lang række relevante data. Systemet hedder PWM Control System, som kort beskrevet er et beregningsprogram til at udregne forskellige værdier. Nedenfor får du overblikket over, hvilke funktioner den indbyggede computer byder på:

 • Puls
 • Tidsmåling
 • Kalorieforbrug
 • Hastighed
 • Bodyfat
 • Ventilator
 • Radio
 • Incline
 • Mulighed for tilkobling af MP3 / smartphone

Knapper til ændring af hastighed, hældning og støddæmpning

I denne store løbebånd test oplevede vi også, at dette løbebånd har hurtige tast-knapper, hvor man kan justere på hældning og hastighed. Det kan være relevant at ændre på de 2 faktorer, hvis man ønsker, at det enten skal være hårdere eller lettere. Der er desuden mulighed for at bruge tast-knapperne til at sørge for ekstra støddæmpning. Det skal desuden nævnes, at der er mulighed for at folde løbebåndet sammen.

De vigtigste specifikationer

 • Hastighed: 1-22 km/t
 • Løbeflade: 140 x 51 cm.
 • Motor: 3 HK
 • Maksimale brugervægt: 150 kg.
 • Maksimale stigning: 15 %
 • Mål: 183 x 83 x 133 cm. (længde x bredde x højde)

Nordic Track C300

Test af Nordic Track C300
Forhandler Pris Information
Apuls 17.999,00 DKK Se produkt

På vores top 3 liste i den komplette løbebånd test indgik dette løbebånd fra Nordic Track. Nordic Track er en af de mindre kendte producenter på det danske marked, men de fremstiller ikke desto mindre nogle ganske fine løbebånd. I hvert fald er vi helt vilde med dette Nordic Track løbebånd, som du kan erhverve til en fornuftig pris.

Løbebånd til aktivt og professionel forbrug

Uanset om du vil definere dine løbeaktivitet som aktiv eller professionel, så vil du kunne få glæde af dette løbebånd. Modellen er nemlig henvendt til både aktive løbere og decideret professionelle. Du skal købe dette løbebånd, hvis du vægter løbeoplevelse højere end noget andet. Producenten har valgt at udstyret løbebåndet med en effektiv 3 HK motor. Motoren fungerer i kontinuerlig drift, således at løbebåndet virker perfekt uanset hastighed.

Fremragende dæmpningssystem

Ligesom vores testvinder fra Sole har dette løbebånd også et imponerende dæmpningssystem. Et løbebånd med dæmpningssystem er uundværligt for dig, som ønsker at passe på bl.a. ryg, knæ og hofte. Du kan nemt tilpasse dæmpningen, så det bliver så behageligt og skånsomt som muligt for dig og din krop. Du kan bl.a. vælge mellem, om der skal blød dæmpning, eller om der skal være fast dæmpning, hvor du får en fornemmelse af udendørsløb.

Hurtigknapper sikre høj brugervenlighed

Ligesom mange andre løbebånd byder denne model også på hurtigknapper. Hurtigknapperne har 2 km/t intervaller, så du kan justere hastigheden, hvis du ønsker at blive mere udfordret, eller hvis du er ved at gå kold. Ydermere er der lavet håndtag, som stikker en anelse ud fra dette display. Med disse håndtag kan du justere hastigheden i intervaller på blot 0,1 km/t. Man kan med justere hastigheden via håndtagene, da det er nemmest tilgængeligt, når man løber i høj fart.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 125 kg.
 • Mål: 216 x 91 x 148 cm. (længde x bredde x højde)
 • Maksimale personvægt: 135 kg.
 • Hastighed: 1-22 km/t
 • Antal træningsprogrammer: 32
 • Indbygget højtaler: Ja
 • Transporthjul: Ja

Reebok medium måtte

Test af Reebok medium måtte
Forhandler Pris Information
Wupti 449,00 DKK Se produkt

Når du køber et løbebånd, skal du huske også at løbe et underlag for at skåne dit gulv. Disse underlag er også kendt som løbebåndsmåtter, som kan købes til overkommelige priser. Vælger du alternativt blot at stille dit løbebånd på gulvet, vil du hurtigt kunne se ridser eller mere alvorlige skader. Der er rig mulighed for at købe et godt underlag, som ikke koster mere end 300-600 kr. Det er en meget lav pris sammenlignet med, hvor dyrt det er at få skiftet gulv.

Her er et eksempel på en løbebåndsmåtte, som du kan købe til en fair pris. Måtten beskytter dit gulv og dæmper desuden lyden. Måtten er desuden også oplagt at bruge til en romaskine, crosstrainer eller lignende.


Optimal vedligeholdelse af løbebånd

Hvis du ønsker at sikre den længst mulige levetid for dit løbebånd er det afgørende, at du bruger lidt tid på rengøring og vedligeholdelse. Uanset om man bruger løbebåndet i et fitnesscenter eller derhjemme i sit private hjem, bør rengøring være prioriteret. Løber man på et løbebånd i et fitnesscenter er det normalt, at man tørrer maskinen af for sved efter brug. Det samme bør man gøre derhjemme for at sikre optimal hygiejne. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at man anvender løbebåndet på den korrekte måde og ikke udsætter den for et unødigt højt pres.

Fordele og ulemper ved et løbebånd

Der er både fordele og ulemper ved et løbebånd, som vi kort vil introducere dig for nedenfor. Det kan være gavnligt at kende til de pågældende fordele og ulemper, så du bedre kan vurdere, om et løbebånd er noget for dig eller ej.

Fordele

Vejret begrænser dig ikke

En af de helt store fordele ved et løbebånd er, at du ikke behøves at være afhængig af vejret. Med et løbebånd er du ikke begrænset at vejret, og du kan derfor løbe, uanset om der er snestorm, regnvejr eller stegende sol.

Stort overblik over relevante data

Med et løbebånd får du et komplet overblik over de vigtigste data. Du kan bl.a. se data omkring puls, kalorieforbrug, gennemsnitsforbrug og meget mere, som du kan notere på computeren e.l. Derved kan du måle din fremgang, hvilket kan være med til at holde motivationen oppe

Mere skånsomt underlag

Døjer du med problemer med dine led, så vil en løbecykel være det perfekte alternativ i forhold til løb i det fri. Underlaget er affjedrende, og du vil derfor blive udsat for mindre slid og mindske risikoen for diverse skader af bl.a. knæ og hofte. Derudover undgår du helt ujævnheder i asfalt, huller og andre udfordringer, som man kan opleve i det fri.

Mulighed for underholdning samtidig

Såfremt du er god til at multitaske, vil der være rig mulighed for at se din yndlings tv-serie, mens du giver den gas på løbebåndet. Det kræver dog først og fremmest, at du investerer i et lydsvagt løbebånd. Det samme gælder i øvrigt i en motionscykel, som man ligeledes kan have i hjemmet.

Ulemper

Ingen frisk luft

Den helt store ulempe ved at løbe på løbebånd hjemme i stuen eller i fitnesscentreret er, at man ikke får frisk luft. De fleste nyere løbebånd er udstyret med ventilaton, men det er ikke mindre naturlig luft. Hvis man ikke kan undvære frisk luft, når man løber, så skal man ikke investere i et løbebånd.

Ingen udvikling af balance

En anden ulempe er, at du ikke vil kunne udvikle din balance ved at løbe på et løbebånd. Det skyldes, at du løber på en fast plade uden ujævnheder eller lignende, hvor din balance kan blive udfordret.

Kan blive ensformigt og demotiverende

En tredje, men markant ulempe er, at det kan være meget kedeligt at løbe på et løbebånd. Selvom du løber langt, så kommer du ingen vegne, og du møder ikke andre mennesker eller oplever naturen. Der ligger derfor en stor udfordring i, at man formår at holde motivationen oppe.

Vejledning – sådan finder du det rette løbebånd

Slutteligt vil vi anbefale dig at se nedenstående video, hvor du bliver vejledt til at finde det rette løbebånd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here