Løbeur test-guide – Bedste løbeure til mænd og damer ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Enhver løber fortjener et godt løbeur, og derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde det helt rette løbeur. Vi har arbejdet på denne løbeur test, da vi ønsker at finde det bedste løbeur på markedet – og det er heldigvis lykkedes. Vi har testet pulsure fra nogle af de førende brands, hvilket bl.a. omfatter Garmin, Polar, Nike, Beurer og mange flere spændende brands.

Løbeur test – Årets største test

Vi har testet 25 løbeure, hvoraf vi har udvalgt de 7 løbeure, som har opnået de bedste testresultater. I denne artikel vil du blive præsenteret for de 7 bedste ure, ligesom du kan få glæde af vores store guide om emnet. Vi har naturligvis testet løbeure med og uden GPS.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Polar M400 GPS HR

Polar M400 GPS HR
Forhandler Pris Information
cykelpartner 1449 kr. Se produkt
Wupti 1699 kr. Se produkt

I vores løbeur test fik vi også mulighed for at teste et løbeur fra Polar – nemlig modellen Polar M400 GPS HR. Der er endnu en gang tale om et ur i den lave prisende, hvor man alligevel får rigtigt meget kvalitet for pengene.

Komfortabelt løbeur med indbygget GPS og høj brugervenlighed

Da vi testede dette Polar løbeur, var vi meget imponeret over både komfort og brugervenlighed. Det er vores indtryk, at det er et meget simpelt ur, hvor man hurtigt vil kunne lære de forskellige funktioner at kende. Tilmed kan man ikke andet end at være imponeret over det sorte, slanke og sporty design. Takket være det skønne design kan uret bæres under både løb og hverdag. Designet vil nemlig kunne passe sammen med alle tænkelige outfits. Det er ligeledes værd at bemærke det højtopløselige display, der er særdeles stilfuldt.

Dette Polar M400 GPS HR løbeur sidder ualmindeligt behageligt på håndledet. Dermed er det et løbeur, som man kan holde ud at gå rundt med hele dagen. Får man dette ur om håndleddet, vil man med det samme blive overbevist over den høje kvalitet. Det er nemlig meget tydeligt, at Polar udelukkende har anvendt de bedste materialer til at fremstille dette ur.

Løbeuret kommer med mange nyttige træningsfunktioner, som gør det endnu sjovere og motiverende at løbe. Du kan hurtigt og ubesværet koble dit løbeur op med Polar Flow App, hvor du kan overføre, planlægge og få feedback på dine løberesultater. Du kan bl.a. holde styr på distance, højdemeter, puls og hastighed med dette fremragende løbeurr. På trods af den lave pris medfølger der der en digital pulssensor, som du kan få stor glæde af.

Polar løbeur byder på utallige funktioner

Polar M400 har rigtigt mange funktioner, som du kan udforske, når du modtager uret. Det er nemlig et løbeur, der vil kunne tilfredsstille langt de fleste løbers behov. Der er rigtigt mange indstillingsmuligheder, hvor du bl.a. kan indstille uret til at holde øje med din gennemsnitshastighed. Løber du langsommere end din gennemsnitshastighed, vil uret informere dig om dette. Du har desuden rig mulighed for at dele dine resultater og udvikling med dine venner, familie og løbekammerater.

Der er endda mulighed for at få notifikationer direkte på din smartphone eller tablet – såfremt du har en digital enhed fra Apple eller Android.

Batterilevetiden er op til 24 dage, men vil selvfølgelig afhænge af, hvor meget du bruger den indbyggede GPS. Der medfølger naturligvis et USB kabel, hvor du hurtigt og ubesværet kan lade dit ur op, når der er behov for det. Alt i alt er der tale om et glimrende løbeur til prisen.

Opsummering

 • Indbygget GPS
 • Mobilnotifikationer til iPhone og Android
 • Vandtæt (30 ATM)
 • Indbygget alarm
 • Høj brugervenlighed
 • Indbygget 3D accelerometer
 • Måler din daglige aktivitet

Video

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 56,6 gram
 • Vandtæt: Ja (30 ATM)
 • GPS: Ja

Garmin Fenix 3

Garmin Fenix 3
Forhandler Pris Information
cykelpartner 3299 kr. Se produkt

Garmin Fenix 3 er et løbeur i den lidt høje prisklasse, hvor man dog kan glæde sig over flere funktioner og fantastiske specifikationer. Løbeuret kan bl.a. måle hastighed, puls, skridt, hastighed og meget mere.

Det komplette løbeur til den kompromisløse løber

Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, at dette Garmin Fenix 3 løbeur hovedsageligt er henvendt til øvede og garmin løbeurprofessionelle. Hvis man er begynder, kan man nøjes med et billigere løbeur med færre funktioner. Vi vil betegne Garmin Fenix 3 som det komplette løbeur, hvor der ikke er gået på kompromis med nogen faktorer. Ønsker du det bedste af det bedste, og vil du have adgang til alle de vigtigste funktioner, så vil løbeuret være lige noget for dig. Du skal købe dette løbeur, hvis løb er mere end blot en hobby for dig.

Garmin har formået at fremstille et løbeur med WiFi, hvilket åbner op for trådløs synkronisering med Garmin Connect. Uret er en stor nyhed, der er blevet forbedret på stort set alle punkter. Den helt store fordel ved den indbyggede WiFi-funktion er, at du ikke skal bruge tid på at overføre data. Dine præstationer vil nemlig automatisk blive overført, hvis du er koblet op på en internetforbindelse.

I vores løbeur test opdagede vi, at løbeuret var udstyret med en praktisk farveskærm, der er letlæselig i alt slags vejr. Tilmed er løbeuret udstyret med ridsefast mineralglas, hvilket ligeleds er et kvalitetsstempel. Selvom der er tale om et løbeur, så kan det også bruges til cykling, svømning og andre sportsgrene.

Indbygget Smart Notifications og Livetrack-Funktion

Dette Garmin løbeur kommer bl.a. med indbygget Smart Notifications, hvor du har mulighed for at forbinde dit løbeur og din smartphone. Dermed vil du kunne modtage SMS’er, e-mails og påmindelser direkte på dit ur. Det er en meget smart feature, som vidner om, at der er tale om et moderne ur.

Ydermere kommer Garmin Felix 3 med en Livetrack-Funktion, hvor dine venner og familiemedlemmer kan følge med i din løbeur. Du har mulighed for at invitere venner og bekendte via de sociale medier, hvor de får adgang til dine løbedata. Takket være Livetrack-Funktion kan venner og nysgerrige bl.a. følge med i statistikker og placering. Er du så uheldig at falde og komme til skade på din løbetur, vil det ligeledes være en fordel at have Livetrack-Funktionen aktiveret.

Såfremt GPS-funktionen er slået fra, vil løbeuret have en batterilevetid på op til 6 uger.

Opsummering

 • Indbygget GPS
 • Ridsefast mineralglas
 • Smart Notifications
 • Livetrack-Funktion
 • Batterilevetid op til 6 uger
 • Egnet til øvede og professionelle

Video

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 70 gram
 • Vandtæt: Ja (10 ATM)
 • GPS: Ja

Beurer PM62 løbeur

Beurer PM62 løbeur
Forhandler Pris Information
Wupti 899 kr. Se produkt

Beurer PM62 er et af de løbeure, som ofte bliver efterspurgt af nye løbere med en ambition om at komme i god form. Beurer har formået at udvikle et ur, hvor alt er tænkt ned i detaljer – lige fra det komfortmæssige til det funktionelle.

Slidstærkt løbeur med baggrundsbelyst display og overskuelig visning af data

Beurer PM62 er et tyskproduceret løbeur, som er henvendt til den kvalitetsbevidste løber. Du får som bruger det komplette overblik over dine træningsdata, hvor du kan holde øje med alt fra gennemsnitspuls og fedtforbrænding til kalorieforbrænding. Du kan sågar bruge dit løbeur under vandet, da det er vandtæt ned til 30 meters dybde.

Det baggrundsbelyste display gør det muligt for dig at bruge dit løbeur tidligt om morgenen og sent om aftenen. Der er også integreret alarm, stopur og kalender, som du kan få gavn af. Derudover medfølger der en opbevaringstaske og et cykelmonteringsbeslag.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 110 gram (nettovægt)
 • Vandtæt: Ja (30 meters dybde)
 • GPS: Nej

Garmin Forerunner 230 løbeur

Garmin Forerunner 230 løbeur
Forhandler Pris Information
Wupti 2099 kr. Se produkt

Garmin Forerunner 230 er et af de nyeste skud på stammen fra den anerkendte producent, som efterhånden har produceret mange forskellige løbeure. Du får nu en glimrende mulighed for at blive ejer af et løbeur i verdensklasse.

Formidabelt løbeur med mange træningsprogrammer og grafisk interface

Garmin Forerunner 230 gør det nemt for dig at tilpasse dine fremtidige træningspas, da du har mulighed for at downloade træningsprogrammer via Garmin Connect, ligesom du kan downloade diverse widgets.

Du kan få glæde af dette løbeur, uanset om du foretrækker at løbe indenfor på et løbebånd eller udenfor i dit lokalområde. Den indbyggede aktivitetstracker sørger for, at du kan holde øje med dit daglige aktivitetsniveau. Du vil i den anledning blive mindet om, hvis du har siddet ned i for lang tid – mere end en time. Slutteligt skal den glimrende batterilevetid også fremhæves, da batteriet har en levetid på op til 16 timer pr. opladning.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 41 gram
 • Vandtæt: Ja (50 meters dybde)
 • GPS: Ja

MyKronoz Zefit løbeur

MyKronoz Zefit løbeur
Forhandler Pris Information
Wupti 378 kr. Se produkt

MyKronoz Zefit hører til blandt de mere utraditionelle løbeure, men det er ikke nødvendigvis noget negativt. Der er i hvert fald masser af gode grunde til at købe dette løbeur, som dine løbeinteresserede venner helt sikkert vil misunde.

Simpelt og let løbeur med de mest basale funktioner

MyKronoz Zefit er ikke verdens mest avancerede løbeur – nærmere tværtimod. Du får dog et løbeur med de mest basale funktioner, da løbeuret måler både skridt, distance og forbrændte kalorier. Du kan tilmed forbinde løbeuret med din smartphone, så du altid får det komplette overblik på din smartphone.

Du kan via den tilhørende applikation sætte mål, holde øje med dine resultater og sætte påmindelser, så du kan holde din motivation oppe. Du kan med fordel have løbeuret siddende på håndleddet døgnet rundt – også når du er i bad. Det skal afslutningsvis nævnes, at du også kan købe løbeuret i en håndfuld andre skønne farver.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 18 gram (ca.)
 • Vandtæt: Ja
 • GPS: Nej

MIO Alpha 2 Black Trim løbeur

MIO Alpha 2 Black Trim løbeur
Forhandler Pris Information
Wupti 1195 kr. Se produkt

MIO Alpha 2 Black Trim står i høj kurs blandt danske løbere, men hvorfor skal du købe netop dette løbeur? Der er flere gode grunde til, at dette løbeur er blevet solgt i så mange eksemplarer, som det er tilfældet.

Maskulint løbeur med komfortabelt silikonearmbånd og offline hukommelse

MIO Alpha 2 Black Trim kommer med et maskulint design, hvorfor løbeuret primært vil være henvendt til mænd og unge fyre. Løbeuret er blevet udstyret med et behageligt silikonearmbånd, som sidder godt på håndleddet både før, under og efter en løbetur.

Du kan bl.a. opleve det praktiske baggrundslys, offline hukommelse, to slags timere, stopur, vurdering af workout data og mange andre funktioner med dette løbeur. Løbeuret er vandtæt ned til 30 meters dybde, så du kan også bruge løbeuret i brusebadet, i svømmebassinet eller i havvandet.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 53 gram
 • Vandtæt: Ja (30 meters dybde)
 • GPS: Nej

TomTom Spark Music løbeur

TomTom Spark Music løbeur
Forhandler Pris Information
Wupti 599 kr. Se produkt

TomTom Spark Music er et løbeur, som har vakt massiv opsigt, siden det havnede på butikshylderne for år tilbage. Løbeuret byder nemlig på funktioner, som de færreste andre løbeure kan tilbyde.

Elegant løbeur med præcis datamåling og forudinstallerede playlister

TomTom Spark Music beskrives bedst som et slankt og elegant løbeur, som man med stolthed kan have siddende på håndleddet. Du kan nemt og bekvemt betjene løbeuret via én knap. GPS-sporing, multisport-tilstand og konstant overvågning af dit aktivitetsniveau er nogle af de funktioner, som er repræsenteret.

Det helt særlige ved dette løbeur er, at det kommer med en lang række forudinstallerede playlister, så du har mulighed for at lytte til motiverende musik under dine løbeture. Der er plads til mere end 500 sange, så du kommer ikke til at løbe tør for musik.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 50 gram
 • Vandtæt: Ja (40 meters dybde)
 • GPS: Ja

Hvilket løbeur skal jeg vælge? Vi guider dig

Batterilevetid

Det vil ofte være en rigtig god idé at vælge et løbeur med lang batterilevetid. Dermed vil du ikke risikere, at dit ur pludselig løber tør før strøm halvvejs på din løbeur. Den reelle batterilevetid vil altid afhænge af flere forskellige faktorer – bl.a. brug af GPS-funktion og WiFi. Bruger du ofte din GPS på dine løbeture, skal du være opmærksom på, at dit løbeur hurtigere vil løbe tør for strøm. I vores store løbeur test har vi bemærket, at der er stor forskel på batterilevetiden for de forskellige løbeure.

En lang batterilevetid er især afgørende, hvis du planlægger at løbe marathon eller halvmarathon inden for en overskuelig tidsperiode. I den anledning skal du naturligvis være udstyret med et løbeur, der kan klare distancen. I vores test har vi ligeledes erfaret, at der meget ofte er en sammenhæng mellem pris og batterilevetid.

Rem

Remmen er ofte en overset faktor, som ikke desto mindre kan have en meget stor indflydelse på hele brugeroplevelsen. Skal man løbe med et ur på håndleddet, så er det nemlig en stor fordel, hvis det sidder godt og behageligt – uden hverken at give kløe, svie eller smerte på anden vis. Materialerne og vægten har noget at sige i forhold til, om løbeuret sidder godt på håndleddet eller ej. Skal du være helt sikker på, at løbeuret sidder godt, kan du med fordel prøve det inden køb. Netop remmen er en faktor, som vi har lagt relativ stor vægt på i vores løbeur test.

Display

Ethvert moderne løbeur er udstyret med et større eller mindre display / skærm. Dog er der stor forskel på størrelsen, opløsningen og brugervenligheden af disse displays. Det er meget forskelligt, hvilke data der bliver vist på det pågældende display – afhængigt af hvor moderne dit løbeur er. Ikke desto mindre er det en fordel, hvis urets skærm er tilstrækkeligt stort til, at man kan overskue de forskellige data. På de mere eksklusive løbeure er det typisk muligt at indstille, hvilke data der skal vises. Ydermere er det meget hensigtsmæssigt, hvis urets display har baggrundsbelysning, så det kan bruges i mørke.

Træningsfunktioner

Et løbeur kan have rigtigt mange forskellige træningsfunktioner. I den anledning er der selvfølgelig nogle funktioner, der er mere nyttige end andre. Det er dog langt hen af vejen en smagssag, hvilke træningsfunktioner man anser som værende de vigtigste. Før du går på udkig efter et løbeur, kan du med fordel lave en liste over, hvilke træningsfunktioner der er et must for dig. De billige løbeure har typisk kun de mest basale funktioner, mens de dyrere løbeure har et væld af både simple- og avancerede funktioner.

Kigger du på løbeure, vil du bl.a. blive præsenteret for disse funktioner:

 • Stopur
 • GPS-funktion
 • Tid- og datovisning
 • Pulsmåling
 • Gennemsnitshastighed
 • Kalorieforbrænding

Og mange, mange andre relaterede træningsfunktioner.

Knapper

I denne løbeur test fandt vi hurtigt ud af, at knapperne har en stor indflydelse på brugervenligheden. Vil du have det bedste løbeur, så skal du gå efter en model med letbetjente knapper. Knapperne skal være lette at betjene, uanset om du løber i lavt eller højt tempo. Tilmed skal knapperne reagere hurtigt, da det vil gøre betjeningen meget nemmere.

Vandtæt

Skal du hovedsageligt løbe i Danmark, så vil det næsten være alfa omega, at dit kommende løbeur er vandtæt. I vores land har vi nemlig rigtigt mange regndage, hvor mængden af regnvand kan være voldsom. Langt de fleste moderne løbeure er vandtætte (i højere eller mindre grad), men der kan være enkelte undtagelser. Løber du af og til i regnvejr, så skal du selvfølgelig købe et vandtæt løbeur, så du er dækket godt ind.

Design

Hvorvidt designet er vigtigt eller ej er naturligvis noget, som du gøre op med dig selv. Ikke desto mindre vil de fleste løbere sætte pris på et flot og elegant løbeur. Vil du også bruge dit løbeur som hverdagsur, vil det være en særlig god idé at lægge vægt på designet. I dag findes der heldigvis mange løbeure, der er både sporty, moderne og elegante.

Skal jeg købe et løbeur med eller uden GPS?

Hvorvidt du skal købe et løbeur med eller uden GPS er svært at komme med et konkret svar på. Langt de fleste nyere løbeure er udstyret med GPS-funktion, og det vil de også være i fremtiden. Der går højst sandsynligt ikke mange år før, at det er mere eller mindre umuligt at købe et løbeur uden GPS-funktion. Takket være de nyeste teknologier er det muligt at få de mest præcise GPS-målinger, og man kan lynhurtigt fange GPS-signal. Et løbeur med GPS er i høj grad henvendt til øvede og professionelle løbere. Dog kan begyndere også sagtens købe et løbeur med indbygget GPS.

Der er som udgangspunkt kun to ulemper ved løbeure med GPS. Du skal nemlig forvente, at prisen er højere, samtidig med at løbeuret bruger mere strøm, hvis GPS-funktionen er aktiveret.

Sådan reducerer du strømforbruget på dit løbeur
 • Deaktiver GPS-funktionen, når du ikke bruger det
 • Sørg for at have den nyeste hardware og software i dit løbeur (moderne løbeure bliver bedre og bedre til at holde på strømmen)
 • Deaktiver baggrundbelysningen, når der ikke er mørkt og dermed ikke behov for ekstra belysning
 • Deaktiver vibrationsalarmer og andre notifikationer (hvis du kan undvære det)

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here