Løbevogn Test – Bedste babyjogger i 2017

0

Selvom du har fået barn, så er det ikke ensbetydende med, at du skal nedprioritere din motion. Du har stadig mulighed for at dyrke motion, hvilket med fordel kan foregå ved hjælp af en løbevogn, da du dermed kan tage barnet med på tur. Det vil betyde, at barnet både får luft, en spændende tur og du får en løbetur, du længe har længtes efter.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forskellige løbevogne på det danske marked. Det er ikke blot ensbetydende med, at du kan være sikker på, at du kan finde en god løbevogn, der passer til de tanker, du har gjort dig. Det betyder dog også, at det kan være en vanskelig proces, da der er mange vogne at vælge mellem.

Hvis du er på udkig efter en ny løbevogn, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bestemt er kommet til det helt rette sted. Det skyldes, at du i denne løbevogn test bliver præsenteret for en række forskellige løbevogne, der hver især udmærker sig på baggrund af flere forskellige punkter – og dermed også er blandt de bedste vogne på markedet.

Baby Jogger Summit X3

Test af Baby Jogger Summit X3
Forhandler Pris Information
Pixizoo 4.249,00 DKK Se produkt

Hvis du leder efter en god løbevogn, der er blandt de bedste på markedet, så er Summit X3-løbevognen fra Baby Jogger et oplagt valg. Det skyldes, at det er en vogn, der blandt andet kan bryste sig af, at den er uhyre manøvredygtig i alle typer af terræner. Derfor vil du selvfølgelig også sagtens kunne have denne løbevogn med overalt på din løbetur.

Samtidig skal det også gøres klart, at der her er tale om en kombineret løbe- og klapvogn, der er blevet udstyret med en bremse og samtidig også en låsefunktion på håndtaget. Det er også ensbetydende med, at den sagtens kan bruges til andet end løbeture, hvilket f.eks. vil være, at blive taget i brug som en ganske almindelig klapvogn til dagligt brug.

Løbevognen kan lynhurtigt foldes sammen

Ét af de aspekter, der særligt har været med til at adskille Summit X3 fra Baby Jogger fra de mange andre typer af løbevogne på det danske marked er, at det er muligt for dig at folde den sammen i løbet af ganske få sekunder, så du hurtigt kan få vognen ind i bilen, hvis du f.eks. er kørt ud til et naturareal for at løbe eller hvis den skal med på ferie.

Hvis du vælger at investere i denne løbevogn, så skal der selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at du samtidig også vælger at investere i en løbevogn, der kan bryste sig af, at være blevet udstyret med et utal af forskellige funktioner og typer af udstyr, der er med til at sikre, at det er en vogn, der kan bruges i alle sammenhænge og på alle underlag.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 34 kg.
 • Siddehøjde: 61 cm.
 • Skulderbredde: 32 cm.
 • Med sele: Ja
 • Vægt: 12,2 kg.
 • Baghjul: 16″
 • Forhjul: 12″

Thule Urban Glide 2

Test af Thule Urban Glide 2
Forhandler Pris Information
Pixizoo 4.299,00 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at denne løbevogn fra Thule kan bryste sig af, at være blandt de bedste på markedet. Der er tale om en smart løbevogn, hvor der er plads til hele to børn og derfor er den naturligvis også en kende større. Det er dog en oplagt model for dig, der har fået tvillinger eller har to mindre børn, du skal finde plads til.

Vognen kan bryste sig af et unikt letvægtsdesign, der gør, at den er særligt perfekt til både ture rundt i byen, men også på andre underlag. Dertil skal det også gøres klart, at det er en model, der er nem at folde sammen og derfor er det også let at pakke den ind i bilen. Skal du rejse langt, så er det oven i købet muligt at pille de tre hjul af vognen.

Udstyret med drejeligt forhjul

Thule Urban Glide 2 er en løbevogn, der er udstyret med drejeligt forhjul, så derfor er det nemt for dig at manøvre den rundt. Det er noget, der særligt er vigtigt, hvis den skal medbringes på en løbetur, men hvis du foretrækker det, så er det dog også muligt at låse forhjulet fast, så det ikke drejer rundt – det er noget, der afhænger af dine præferencer.

Det skal desuden også gøres klart, at det er muligt for dig at justere styret på denne model fra Thule i forskellige højder, så det altid er behageligt at gå eller løbe med vognen. Den har også en rigtig god affjedring bagtil, hvilket er med til at opretholde barnets komfort, uanset om turen foregår på et ujævnt underlag eller derimod blot på asfalten.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 45 kg.
 • Siddehøjde: 53 cm.
 • Skulderbredde: 32 cm.
 • Med sele: Ja
 • Vægt: 14,5 kg.
 • Sammenfoldet størrelse: L89 cm., B78,1 cm., H35,5 cm.

Bumbleride Speed

Test af Bumbleride Speed
Forhandler Pris Information
Pixizoo 5.499,00 DKK Se produkt

Ved at vælge en Bumbleride Speed, så får du samtidig en løbevogn, der har den helt perfekte balance mellem en rigtig god ydeevne, en letvægtigt konstruktion og en holdbarhed, der er helt i top. Det er noget, der i høj grad skyldes, at vognen byder på et design, der er specialbygget og er designet af Bumbleride selv, hvorfor samtlige aspekter er i top.

Bumbleride Speed er desuden også blevet udstyret med såkaldt Speed3-styring, hvilket er et helt unikt og anderledes styresystem, der kommer med hele tre indstillinger; den kan både være låst, den kan indstilles til maksimalt 30 graders drejning samt en indstilling med 360 graders fuld drejning. Derfor er der optimale indstillinger til alle aspekter.

Leveres med justerbart håndtag

Det skal desuden også nævnes, at Bumbleride har valgt at udstyre deres lækre løbevogn med et justerbart håndtag, der er med til at sikre, at det kan justeres på en sådan vis, at det altid er behageligt for dig at løbe eller gå med vognen. Det skal dertil også nævnes, at den kommer med en kaleche med SPF 45, så barnet er beskyttet mod solen.

I forbindelse med design og fremstilling af denne løbevogn, der byder på en blanding af sølv og sort, så er der også blevet tænkt på det sikkerhedsmæssige aspekt, når den bruges på vejen. Bumbleride Speed er derfor blevet udstyret med en række reflekterende logoer og detaljer, der gør det nemmere at se vognen, når I bevæger jer rundt i trafikken.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 29,9 kg.
 • Siddehøjde: 53 cm.
 • Materialer: Polyester og aluminium
 • Vægt: 10,8 kg.
 • Udfoldet: L 99 X B 63,5 X H 117 cm.
 • Sammenklappet med hjul: L 84 X B 63 X H 39 cm.
 • Sammenklappet uden baghjul: L 84 X B 48 X H 27 cm.

Trille Jogger

Test af Trille Jogger
Forhandler Pris Information
Pixizoo 1.449,00 DKK Se produkt

Trille står bag en lang række forskellige produkter til babyer og børn, hvilket blandt andet inkluderer både barnevogne, løbevogne og meget andet. Derfor kan du naturligvis også roligt vælge at investere i en smart løbevogn fra Trille som f.eks. kunne være deres Jogger. Den er nemlig blandt de bedste løbevogne på det danske marked.

Det har ganske enkelt aldrig været nemmere for dig at løbetræne med små børn, hvorfor det er en god idé hvis, du vælger at investere i en Trille Jogger, hvis du gerne vil kunne løbetræne med små børn. Det skal dog gøres klart, at der er tale om en model, der både kan bruges som løbevogn og samtidig også fungerer fremragende som alm. klapvogn.

Særdeles letvægtig løbevogn

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at Trille Jogger kan bryste sig af, at være særdeles letvægtig, da den ikke vejer mere end blot 7 kg. I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du også er opmærksom på det faktum, at den kun kan anvendes til børn med en vægt på op til 15 kg., hvorfor den primært er blevet lavet til de mindste i familien.

Der er mulighed for at ryglænet kan ligges helt ned, så du derfor også vil kunne give dit barn de bedste forudsætninger for at tage en middagslur. Under sædet er der desuden også plads til en stor varekurv, der kan bruges til at transport af diverse ting til og under turen. Den kommer med luftgummihjul, der sikrer en god høj komfort på alle underlag.

De vigtigste specifikationer

 • Højde til styr: 103 cm.
 • Bredde: 63 cm.
 • Længde/dybde: 130 cm.
 • Sammenklappet: L: 86 cm., B: 50 cm., H: 25 cm.
 • Vægt: 7 kg.
 • Alder: Til børn under 15 kg.
 • Med sele: Ja

Thule Glide

Test af Thule Glide
Forhandler Pris Information
Pixizoo 3.299,00 DKK Se produkt

Denne løbevogn fra Thule kan bryste sig af et design, der ikke blot er særdeles flot og smart, men dertil skal det bestemt også gøres klart, at det er letvægtigt design, der gør det muligt for dig at bruge det til at løbe i samtlige typer af terræner. Det er naturligvis også værd at notere sig hvis, du er typen, der ofte løber i andre terræner end på asfalt.

Samtidig skal det også understreges, at Thule Glide er blevet udstyret med et fast forhjul, der er med til at sikre, at vognen er ideel til både løbeture og til gåture. Den er oven i købet blevet udstyret med et styr, der er ergonomisk og behageligt udformet, mens det selvfølgelig også er muligt for dig at indstille det i flere forskellige højder og stillinger.

Udstyret med effektiv affjedring bagtil

Det er bestemt også værd at bemærke, at Thule bestemt har gjort en stor indsats for at sikre, at vognen har en rigtig god affjedring bagtil, hvilket er med til at gøre det behageligt for barnet at være med på løbeturen – uanset hvilket underlag, det foregår på. Komforten bliver desuden opretholdt på bedste vis, da Glide er udstyret med et polstret sæde og en ventileret top.

Endvidere, så er barnet også hele tiden godt beskyttet, da vognen kommer med en kaleche, der har mange indstillinger. Denne kaleche kommer desuden med en række kighuller, så du altid har mulighed for at se dit barn. Vognen er udformet og konstrueret på en sådan vis, at den nemt og enkelt kan foldes sammen med blot én hånd.

De vigtigste specifikationer

 • Siddehøjde: 53 cm.
 • Skulderbredde: 34 cm.
 • Bæreevne: 34 kg.
 • Længde: 87,5 cm.
 • Bredde: 53 cm.
 • Højde: 23 cm.
 • Vægt: 10 kg.

Hvornår kan jeg tage mit barn med i en løbevogn?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at løb med en løbevogn er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil kunne tilbringe mere tid sammen med dit barn i en travl hverdag. Det skal dog gøres klart, at det er meget vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at dit barn reelt set er klar til at komme med på én af dine løbeture i en løbevogn.

I denne forbindelse skal det gøres klart, at der ikke findes en bestemt alder eller størrelse, barnet skal have. Det er derimod en individuel vurdering, der bør foretages. Det er dog særdeles vigtigt, at du overvejer det meget kraftigt inden, du vælger at tage dit barn med en tur i løbevognen – du bør dog som minimum vente til barnet er seks måneder.

Det er uhyre vigtigt, at det er vigtigt, at barnets nakke og hoved får den korrekte støtte under hele turen. Det kan være svært for babyen at holde hovedet selv. Hvis du er i tvivl, så bør du naturligvis vælge at konsultere med en sundhedsplejerske eller lignende inden, du vælger at tage barnet med på den første løbetur i en løbevogn.

10 gode råd for dig, der skal købe løbevogn

Hvis du står over for, at skulle investere i en løbevogn, så bør du som minimum overveje følgende:

 1. Hvad bliver den primære anvendelse? Løbevogn eller klapvogn?
 2. Hvor mange børn kommer til at bruge vognen?
 3. Hvilke typer af terræn skal den bruges i?
 4. Hvilke løbeambitioner har du med og uden den nye vogn?
 5. Hvor meget vejer vognen? Vælg en letvægtig vogn til løb.
 6. Skal der være ekstra plads til f.eks. indkøb?
 7. Hvordan er selesystemet i den pågældende vogn?
 8. Er det nemt for dig at klappe løbevognen sammen?
 9. Hvor meget fylder den, når den først er blevet klappet sammen?
 10. Hvor stor er den i udfoldet tilstand? Kan den komme rundt?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here