Loftemfang Test – Bedste loftemfang m. og uden indbygning

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Modsat hvad mange mennesker umiddelbart skulle tro, kan det vise sig mere komplekst end som så at udvælge den rette emhætte til sit køkken. Emhætter kommer i mange typer og designs, hvilket giver god grund til at overveje dit valg, før du tager en beslutning.

De mange detaljer og modeller kan måske virke overvældende. Husk derfor, at udbuddet i sidste ende er til for at skabe frihed for dig, da du har chancen for at vælge et produkt, der ikke kun dækker behovet i dit hjem, men også matcher dine personlige ønsker til design.

I denne test hjælper vi dig igennem din beslutning ved at gennemgå udvalgte emhætter af typen loftemfang. Loftemfang er emhætter, der fremfor at hænge synligt i køkkenet, er integreret i loftet over komfuret. Disse modeller vælges af mange, der ønsker et mere diskret look, men fortsat kender til vigtigheden af at have en effektiv emhætte i et køkken.

Et loftemfang vil derfor fortsat være synlig som en plade i loftet, men du slipper ved denne løsning for at støde hovedet ind i emhætten under madlavningen eller for at have et forstyrrende udhæng i vejen for udsynet i dit samtalekøkken.

Til gengæld stiller valget af et loftemfang visse krav til udformningen af dit køkken. Hvor stor er afstanden mellem loft og kogezone eksempelvis, kan emhætten indbygges i dit nuværende loft, og hvor skal motoren placeres?

Tal med fordel med en fagperson om disse udfordringer, hvis du på forhånd er i tvivl om, hvorvidt et loftemfang er muligt i netop dit hjem. Vælger du denne løsning i dit køkken, vil du dog opleve en æstetisk og funktionel løsning, som rigtig mange husejere sætter pris på.

I den følgende test gennemgår vi fire emhætter af typen loftemfang, hvorefter vi til slut kårer en vinder. Følg med.

Thermex Integrata Monsun II, 1200 x 600mm, Hvid, m/motor

Thermex Integrata Monsun II, 1200 x 600mm, Hvid, m/motor
Forhandler Pris Information
Wupti 13260 kr. Se produkt

Denne loftemfangmodel leveres med motor og kommer i et flot, hvidt design, der sørger for udsugning til perfektion, men uden at gå på kompromis med æstetikken i dit køkken.

Modellen er 1200 mm bred, hvilket udmærker sig på markedet, og skal ses som en kvalitet, da dette udgør din sikkerhed for, at ingen varm os fra komfuret slipper ud i lokalet. I denne forbindelse kan det pointeres, at loftemfanget har en sugeevne på 700 m3/time, og at motoren er intern.

Thermex Integrata Monsun II er udstyret med fire LED-lys samt en praktisk fjernbetjening. Et godt arbejdslys er særdeles vigtigt ved madlavning, og LED har her både længere holdbarhed og et væsentligt lavere strømforbrug end f.eks. halogen.

Thermex-emhætten udmærker sig herudover ved at have et fantastisk lavt lydniveau på kun 56 dB, hvilket er alfa-omega for et godt indeklima, imens du laver mad for hele familien. Går du op i lydgener, vil denne model derfor leve op til dine krav.

Fjernbetjeningen gør det muligt for dig at kontrollere emhætten fra afstand. Derved kan du sidde ved køkkenbordet og styre emhættens funktioner, så du er fri for at rejse dig. Det er en fed og blæret funktion.

Skal der nævnes et minus i forbindelse med denne luksus model, må det være prisen, som er i den lidt dyrere ende. Dog er det vigtigt at have i mente, at man ved en investering i denne model får et flot og effektivt produkt for pengene.


Bosch Emfang CubeDesign DII31JM60 – sort

Bosch Emfang CubeDesign DII31JM60 – sort
Forhandler Pris Information
Wupti 9290 kr. Se produkt

Dette stilfulde emfang fra Bosch i sort kommer til en enormt rimelig pris og er perfekt til mindre køkkener med dets gode sugestyrke og lave lydniveau.

Modellen, som Bosch meget passende har døbt ”CubeDesign”, giver et flot visuelt og minimalistisk udtryk, der vil passe ind i mange moderne køkkener, eksempelvis som en spændende kontrast til et hvidt køkken. Modellen er dog ikke fuldt integreret i loftet, men tilbyder en løsning, der kan give associationer til de klassiske frithængende emhætter, selv om det visuelle udtryk er stærkt.

Med en kapacitet på op til 510 m3/time renses luften hurtigt og effektivt med denne Bosch-model, hvilket giver dig effektiv luftrensning trods en mindre størrelse. Denne pointe er afgørende, da en fritsvævende model ikke får støtte af muren til at lede madosen den rette vej, hvilket gør det særligt vigtigt for denne model, at dens effekt er tilstrækkelig.

Bemærk hertil, hvordan Bosch Emfang CubeDesign DII31JM60 også udmærker sig ved et lavt støjniveau på 67 dB. I forhold til emfangets størrelse er det et meget lavt. Dertil er emhætten monteret med en særlig lydsvag funktion, der ligeledes holder støjniveauet nede.

Emfanget kan brugervenligt styres med en praktisk TouchSelect-betjening, hvorfra du kan vælge imellem flere effektniveauer og nemt styre den ønskede belysning fra de fire indbyggede LED-lamper.

Noget ganske særligt ved denne Bosch-model er, at den har et automatisk eftersug på seks minutter. Det er med til at holde dit køkken sundt og tage det værste os. Skulle du derfor glemme emhættens funktioner, så har du her et automatisk sug, der hjælper dig på vej.

Som en sidste vigtig pointe er det værd at bemærke, at overfladerne og kablerne i dette emfang er nemme at rengøre, og at metalfedtfiltret bl.a. kan vaskes i opvaskemaskinen.

Denne Bosch-model inkorporerer derfor på fornem vis de allervigtigste krav til en god emhætte og sågar til en tilgængelig pris. Desværre gælder dette kun for mindre køkkener, da modellen, trods sin ydeevne, fortsat ikke kan dække behovet hos dig, der har et større køkken.


Gerson Cielo, hvidt glas

Gerson Cielo, hvidt glas
Forhandler Pris Information
Wupti 13995 kr. Se produkt

Med denne indbygningsmodel fra Gerson får du en stilren og elegant emfang-løsning til dit køkken.

Virksomheden Gerson udmærker sig på markedet ved at gå rendyrket efter produkter med lang levetid, lavt lydniveau og high-tech kvalitet. Dette afspejler sig ved flere ambitiøse specifikationer i Gerson Cielo-modellen, men viser sig allerede ved blot at kaste et blik på den stærke sugestyrke på 600 m3/time.

Denne model har herudover en god bredde på 1200 mm og en intern motor, der gør den til en velegnet indbygningsmodel til alle store samtalekøkkener.

Designet bærer på samme vis præg af luksus, funktionalitet og kvalitet. Modellen har et minimalistisk look, forstået på den måde, at designet fremstår både skrabet og skarpt. De indbyggede LED-lys er i denne forbindelse stilrent inkorporeret bag glas, hvilket giver det perfekte lys til tilberedning af mad. Glasmaterialet er herudover praktisk, da du nemt kan tørre overfladen over med en klud.

Hvis der er noget, du skal lægge særligt mærke til ved Gersons Cielo-modellen, er det lydniveauet. Denne loftemfang har et slående lavt lydniveau på kun 35 dB, hvilket suverænt gør den til testens mindst støjende løsning.

Denne model fra Gerson er med sine ekstraordinære specifikationer dermed netop ekstraordinær. Og det gode fokus på ambitiøse og kvalitetsfulde løsninger afspejler sig i sagens natur i prisen, der ligger på den anden side af 10.000 kr., hvilket er et minus, som du have i dine overvejelser.


Gerson Eclisse, hvidlakeret, 1000 m³ loftmotor

Gerson Eclisse, hvidlakeret, 1000 m³ loftmotor
Forhandler Pris Information
Wupti 15495 kr. Se produkt

En anden model fra Gerson er Eclisse, der er et loftemfang med ekstern loftmotor. Denne model har en sugeevne på imponerende 1000 m3/time, hvilket gør den til testens mest effektfulde model til dig, der ønsker fuld smæk på udluftningen i dit køkken.

Gersons Eclisse har et flot og stilrent design i hvidt, der uden tvivl vil gøre sig smukt og diskret i loftet i langt de fleste hjem, hvilket må betragtes som et kæmpe plus. Modellen måler dog 1250 mm i bredden samt 600 mm i dybden, hvilket i denne forbindelse gør den til testens største model, hvorfor den er særlig velegnet til større køkkener.

Emfanget er desuden veludstyret med to praktiske og større LED-lys, der sørger for det rette arbejdslys under din madlavning fra den store overflade i loftet.

Lydniveauet i denne model er dog mindre imponerende, idet niveauet ligger på 68 dB, hvilket synes at afspejle den høje sugeevne. Lydniveauet er dog ikke værre, end at det ikke vil påvirke indeklimaet, men det er alligevel værd at overveje set i forhold til de andre mere lydsvage modeller.

Eclisse fra Gerson er udover at være testens største og mest effektfulde model også den dyreste løsning i denne omgang. Prisen synes dog at afspejle et effektivt og æstetisk kvalitetsprodukt, selv om Eclisse ikke er en løsning for alle hjem på grund af den store størrelse.


Testens vinder er!

Vi har nu set nærmere på de fire forskellige emfangmodeller; Thermex Integrata Monsun II, 1200 x 600mm, Hvid, m/motor, Bosch Emfang CubeDesign DII31JM60 – sort, Gerson Cielo, hvidt glas og Gerson Eclisse, hvidlakeret, 1000 m³ loftmotor. 

Det står til slut klart, at de fire løsninger adskiller sig i sugestyrke, design, støjniveau og andre specifikke specifikationer, men at de alle på hver deres måde er stærke løsninger. Det er dog blevet tid til at kåre en vinder af loftemfang-testen.

Vi må dog først fremhæve, at det er udfordrende at kåre én enkelt vinder, da prisforskellen på de fire emfang er stor. I endnu højere grad vil vi dog kort bemærke, at den perfekte løsning skal vælges på baggrund af størrelsen på dit køkken, da denne især har betydning for, hvor stor en effekt – og dermed sugestyrke –  du skal gå efter.

Med dette in mente vil vi alligevel være ærlige og give prisen for det bedste emfang til testens tredje produkt – Gerson Cielo i hvidt glas.

Med denne model får du et utroligt smukt design, en god sugestyrke samt et fantastisk lydniveau til en pris i mellemlejet. Modellen er testens næstdyreste, men ved at give blot en smule mere end ved Thermex-modellen får du meget for pengene.

Vælg denne model, hvis du har et større køkken, ønsker en langtidsholdbar løsning og sætter pris på god ovenbelysning og et minimum af lydgener. Særligt lydniveauet var i denne omgang med til at vinde os over. Vinderen af testen bliver derfor Gerson, da deres Cielo-model synes at samle løsninger, der vil dække behovet i langt de fleste hjem uden at gå for vidt med effekten på sugeevnen.

Har du et mindre køkken, anbefaler vi derimod testens mindste model fra Bosch, der elegant og formidabelt har sammensat et loftemfang, som vi ikke kan sætte en finger på i forhold til hverken støj, design eller udsugningskapacitet.

Et emfang er ikke blot et emfang, og vi anbefaler derfor, at du overvejer behovet til netop dit køkken. Både hvad angår sugeevne, brugervenlighed og design. Sammenhold herefter disse parametre med produktets pris, og du vil være godt på vej mod den rette løsning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here