Lysterapilampe Test – Den bedste terapilampe i test

0

Hvis du leder efter den bedste terapilampe på markedet, så er du kommet til det rette sted. Vi tester nemlig i denne artikel, hvilken lysterapilampe der er bedst i test. Vi tester bl.a. på parametrene kvalitet, lysindfald, flytbarhed, design, behandlingstid og som altid pris, når vi finder det bedste produkt til dig som forbruger.

Lysterapilamper er designet til at modstå vinterens depressive indtog, afhjælpe jetlag og hjælpe kroppen med at stille sit indre ur i de mørke vintermåneder. Lysterapilamperne udnyttes kort sagt til at hjælpe kroppen med at finde sin naturlige rytme og ikke blive påvirket lige så kraftigt af omgivelserne som ellers, som om vinteren kan være mørke og kedelige.

Der findes mange forskellige styrker og størrelser af disse lamper, og det er dem, vi kigger lidt nærmere på nu.

I testen indgår desuden en deltager, som ikke direkte måler sig med de andre, da det er en lampe designet til at vække dig på en behagelig og skånsom måde de mærke morgentimer. Den falder altså en smule uden for kategori, men alligevel kan den for nogle være lige netop den form for lampe, som man står og mangler. Længere ned i teksten bliver det tydeliggjort, hvilken lampe, der er tale om.

Lumie Brazil

Test af Lumie Brazil
ForhandlerPrisInformation
Skousen1.699,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.699,00 DKK Se produkt

Med en lysterapilampe slipper du for vintertræthed og uoplagte morgener. Lyset fra lampen, der i lysstyrke og -farve minder om naturligt sollys, har nemlig en dokumenteret effekt på humør og energiniveau. Så hvis du gerne vil slippe for, at humøret følger årstiderne, er en lysterapilampe et godt valg. Denne lampe fra Lumie er medicinsk godkendt til behandling.

Lyset leveres af 3 lysstofrør på hver 36 W og minder med en lystemperatur på 6.400 kelvin ifølge depressionsforeningen om dagslyset under sydlige himmelstrøg. Kelvin-temperaturen fortæller noget om farven på lyset: Jo lavere kelvin-temperaturer, desto mere gult og ”varmt” synes lyset at være. Modsat gælder det, at jo højere kelvin-temperaturer, desto mere blåligt og “køligt” ser det ud. Almindeligt dagslys ligger på omkring 5.500 kelvin her i Danmark. Denne lampe fra Lumie er altså meget varm og formen på den gør også, at den virker indbydende og omfavnende.

Fordele ved Lumie Brazil

Lumie Brazil er en af de større terapilamper. Med sit simple og nærmest kærlige design, vil den passe godt ind i de fleste rum af din bolig.

Denne lampe er certificeret som medicinsk udstyr. Med en lysstyrke på 10.000 lux, er 30 minutters behandling i 35 cm’s afstand fra hovedet passende. Sætter du lampen længere væk, skal du forlænge behandlingstiden. Har du således stillet lampen på en halv meters afstand, forlænges behandlingstiden til en time.

Lumie Brazil ligger prismæssigt i den høje ende og forhandles hos Skousen og WhiteAway. Prisen på hver af forhandlerne afviger ikke fra hinanden.


Lumie Arabica

Test af Lumie Arabica
ForhandlerPrisInformation
Skousen1.170,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.170,00 DKK Se produkt
Wupti1.170,00 DKK Se produkt

Vores anden testdeltager er fra samme producent, nemlig Lumie. Lumie er en af de førende producenter, når det kommer til terapilamper, og er den største producent af lamperne i Europa. Alle lamperne er udviklet i samarbejde med forskere for at sikre kvaliteten og få den medicinske godkendelse, som er et af kendetegnene for Lumie’s lysterapilamper.

Den anvender 2 lysstofrør på 6.400 kelvin til at give et dagslyslignende lys på 10.000 lux. Designet er enkelt og lampen er let at flytte rundt – og strømforbruget er lavet med kun 55 W.

Denne lampe har modsat vores første testdeltager et lidt mere blåligt lys, og anmeldelserne er generelt gode, men dog ikke helt så gode som hos Lumie Brazil. Det lyder bl.a., at lyset kan fremstå en anelse skarpt og ikke helt varmt nok, men minder dog alligevel meget godt om naturligt lys.

Fordele ved Lumie Arabica

Der er kort behandlingstid for Lumie Arabica. Den er vurderet af eksperter til kun at kræve ca. 30 min. behandlingstid og skal placeres ca. 25 cm fra brugeren for at opnå den bedst mulige effekt. Jo længere væk, lampen bliver placeret, desto længere behandlingstid kan du forvente for at opnå samme effekt. En af de største fordele (og samtidig for nogle ulempe) er netop det lidt skarpe, blålige lys, der har en større effekt end et blødere lys og dermed nedsætter behandlingstiden. Den er altså mere effektiv end mange af de andre lamper, men kan desværre for nogle være for kraftig og kold i sin belysning.

Den har en god størrelse og er nem at flytte rundt på, så du kan benytte den alle vegne i hjemmet, og så er den forholdsvis billig. Den forhandles bl.a. hos Skousen og WhiteAway og prisen er ens hos disse to forhandlere.


Philips HF3500 / 01 Wake Up

Test af Philips HF3500 / 01 Wake Up
ForhandlerPrisInformation
Coolshop399,00 DKK Se produkt
Renthjem429,00 DKK Se produkt
Whiteaway429,00 DKK Se produkt
Wupti429,00 DKK Se produkt
de3bedste449,00 DKK Se produkt
Skousen485,00 DKK Se produkt
COOP699,00 DKK Se produkt

Naturlig opvågning i godt humør

Philips Wake-up Light er inspireret af den naturlige solopgang og bruger en unik kombination af lys og lyd til at vække dig på en mere naturlig måde. Lyset øges gradvist i løbet af 30 minutter, indtil rummet er fyldt med lys fra lampen. Det stimulerer en naturlig opvågning, og når rummet er helt oplyst, afspilles den lyd, du har valgt lampen skal afspille, så du kan starte dagen så godt som muligt.

Lampen kommer med flere forskellige naturlyde, som du kan vælge imellem, og lydniveauet øges gradvist over 1½ minut, for at sikre at du kommer op. Hvis du alligevel hellere vil blive liggende lidt længere, er der selvfølgelig også en Snooze-funktion, der udskyder lyden i 9 minutter. Fordi lysfølsomhed er forskelligt fra person til person, er lampen udstyret med 10 forskellige lysindstillinger, med en maksimal lysstyrke på 200 lux.

Den testdeltager, vi har præsenteret for dig her, er til dels lidt svær at sammenligne med de andre deltagere, da meningen med funktionen ikke er 100% den samme. Alligevel er denne lysterapilampe så imponerende i sin kunnen, at den skulle med i testen.

Som det fremgår af det øverste stykke af teksten, så er Philips HF3500/01 en lyslampe, der hjælpe dig godt op om morgenen. Hvor de andre lamper i testen indtil videre har egnet sig godt til at have med ved morgenbordet, er denne lyslampe eminent til at vække dig om morgenen og give en god og naturlig opvågning og start på dagen.

Fordele ved Philips HF3500/01 Wake Up

Denne lyslampe er en af de bedste, du finder til netop opvågning. Teknologien bag den gør, at du i løbet af 30 min. får en stille og rolig opvågning i et gradvist tiltagende lys, der er så tæt på ægte sollys, som den næsten kan være. Lampen er dog ikke egnet til at tage med rundt i huset og har heller ikke som sådan nogen behandlingstid som de andre lamper i denne test, men den er som sagt eminent til lige netop det, den kan.

Derudover er der deltaljen med lysfunktionen, som er med til at gøre din opvågning endnu mere behagelig og – ikke nødvendigvis naturlig men derimod– eventyrlig.

Som en sidste lille gode ved Philips’ Wake Up lampe er prisen. Den har godt nok ikke de samme evner og kunnen som de andre, men er god til noget andet, og så er den altså væsentligt billigere end vores andre testdeltagere. Den forhandles bl.a. hos WhiteAway.


Beurer TL90

Test af Beurer TL90
ForhandlerPrisInformation
Wupti1.009,00 DKK Se produkt
COOP1.099,00 DKK Se produkt
Skousen1.099,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.099,00 DKK Se produkt
Helsebixen1.799,00 DKK Se produkt

Daglig solenergi året rundt:

Denne medicinsk godkendte lysterapilampe fra Beurer kan hjælpe dig med at få dit daglige skud solenergi, uanset hvor koldt og mørkt det måtte være. Beurer leverer tyske kvalitetsprodukter, og lampen kan levere lys på op til 10.000 Lux.

Den starter hurtigt op og flimrer eller blinker ikke, sådan som nogle andre lamper gør. Du tænder lampen med et enkelt tryk på en knap, og den medfølgende bordstander kan let og enkelt justeres til den perfekte hældning.

Beurer er et tysk mærke, som er meget godt med, når det kommer til lys og lamper – og især lysterapilamperne går de meget op i. TL90 er en af de større af deres terapilamper og har fået rigtig gode anmeldelser både på tyske såvel som danske sider.

Lampen leverer 10.000 lux ved 6.500 kelvin med 2 x 36 W lysstofrør. Det giver et behageligt, blinkfrit lys og selv opstarten af lampen sker helt uden flimmer.

Hældningen på lampen kan indstilles på foden og har timer funktion, der slukker lampen automatisk efter den valgte tidsperiode. Lampen kan maksimalt sættes til at lyse i 2 timer i træk, men har også mulighed for at stå tændt uden brug af timer.

Anvendes lampen i 25 cm afstand, tager en behandling en halv time. Fordobles afstanden, fordobles behandlingstiden. Ganske som med de andre lysterapilamper. Og ganske som de andre er Beurer’s TL090 lysterapilampe også certificeret som et medicinsk produkt.

Fordele ved Beurer TL90

Denne lampe fra tyske Beurer har samme effektive behandlingstid som lamperne fra Lumie, og med sin store overflade giver den et behageligt og naturligt lys. Den er flytbar og har den smarte hals, som kan justeres op og ned. Derudover er den meget flot i sit design og passer ind i ethvert nyere indrettet hjem. Den er godkendt og verificeret som medicinsk udstyr og dens timerfunktion gør den meget fleksibel og brugervenlig at have med at gøre.

den forhandles bl.a. hos Skousen og WhiteAway – her til samme pris begge steder – og ligger prismæssigt godt i blandt de andre testdeltagere.


Lumie Brightspark

Test af Lumie Brightspark
ForhandlerPrisInformation
Skousen1.226,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.226,00 DKK Se produkt
Wupti1.366,00 DKK Se produkt

Vores sidste deltager i denne test bliver en genganger, når vi kigger på producenten – vi skal nemlig præsentere dig for endnu en lysterapilampe fra Lumie.

Lumie Brightspark er konstrueret til brug i kontormiljøer, men den bliver efterhånden brugt ligeså meget i private hjem. Det er praktisk at få lysterapi mens du arbejder eller har andre stillesiddende gøremål. Brightspark er perfekt til dem som sidder stille ved et bord i længere tid.

Det moderne og stilrene design passer ind i ethvert kontormiljø og hjem. Samtidig fylder det ikke meget på bordet pga. det slanke design. Lumie Brightspark har integreret håndtag i toppen af lampen og er derfor let at transportere.

Denne lampe fra Lumie er altså designet til kontormiljøer, men kan også sagtens bruge derhjemme. Den er knap så hyggeligt designet som vores andre testdeltagere – da den jo er beregnet til at benyttes på en arbejdsplads – men til gengæld har den så et meget praktisk, slankt design i stedet for, som gør den aldeles nemt flytbar.

Fordele ved Lumie Brightspark

Lumie Brightspark har som sine medprodukter en relativt kort behandlingstid – dog et par minutter længere, men stadig er den effektiv. Da den ikke fylder meget, kan den tages med på arbejde såvel som bruges i hjemmet, hvilket er en stor fordel, hvis man f.eks. arbejder enten tidligt eller sent.

Prismæssigt ligger den sammen med de andre lysterapilamper og der er altså generelt ikke stor afvigelse på dette parameter. Lumie Brightspark forhandles bl.a. hos Skousen og WhiteAway og igen til samme pris.


Bedste lysterapilampe i test

Løbet har været tæt og alle testdeltagere kan vi med stor selvtillid kalde kvalificeret til at vinde titlen som bedste lysterapilampe i test, men der kan jo som altid kun være én vinder, og denne gang har ingen af deltagerne kunnet differentiere sig særligt meget på hverken pris eller kvalitet. Det er altså givet, at uanset hvilken lampe, man vælger, så kommer du hjem med en effektiv, flytbar og medicinsk godkendt lysterapilampe.

Skal vi alligevel have kåret en vinder i blandt – og det skal vi jo – har vi derfor testet på nogle lidt andre parametre også. Designet på lampen spiller en stor rolle for nogle, og her kan vi i hvert fald udelukke vores femte og sidste deltager fra vinderfeltet. Behandlingstiden og afstanden afveg ikke meget fra deltager til deltager, men hvad så med selve belysningen? Blandt mange af anmeldelserne af disse lamper, har det lidt blødere og gullige lys fået meget rod, fordi det er mere behageligt for øjnene, når lampen trods alt skal være placeret forholdsvis tæt på ansigtet under behandlingen.

Derfor har vores første testdeltager, Lumie Brazil, en lille fordel og det er også på den baggrund, at vi i denne test kårer netop denne lampe som lysterapilampe bedst i test!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here