Målmandshandsker Test – De bedste handsker til fodbold

0

Fodbold er verdens mest populære sportsgren, hvorfor det siger sig selv, at der er stor efterspørgsel på fodboldudstyr. Du skal som målmand også have købt det mest nødvendige fodboldudstyr – heriblandt et par gode målmandshandsker.

Det kan være en svær opgave at holde bolden væk fra målnettet, hvis man ikke har fået købt et par professionelle målmandshandsker. Det er derfor et must, at du finder et par handsker, som matcher alle dine krav og ønsker.

Der er rigtig mange producenter af fodboldudstyr, som har gjort sig positivt bemærket på markedet for målmandshandsker. Du kan ved at læse denne guide finde ud af, hvilke brands der er de mest fremtrædende inden for denne type af fodboldudstyr.

Select 99 Hand Guard målmandshandsker

Test af Select 99 Hand Guard målmandshandsker
ForhandlerPrisInformation
Billigsport24549,00 DKK Se produkt

Select er et brand, som du skal kende til, hvis du er målmand og gerne vil have fingrene i de bedste målmandshandsker. Select 99 Hand Guard er blot en af de modeller, som er blevet solgt i mange tusinde eksemplarer i hele verden.

Testvindende målmandshandsker til kamp og træning

Select 99 Hand Guard er et par testvindende målmandshandsker, som kan bruges af både amatører og professionelle. De slidstærke handsker er velegnede til både kamp og træning, så de vil kunne komme langt de fleste målmænd til gode. Du kan forvente at få leveret et par bløde og smidige handsker med glimrende beskyttelse, god åndbarhed og et godt greb. Håndryggen er forsynet med 3 mm Deep Embossed Soft Latex, mens håndfladen er forsynet med 3 mm Soft Contact Latex.

De populære målmandshandsker kan bruges i al salgs vejr og findes desuden i en lang række forskellige størrelser. Det skinner meget tydeligt igennem, at der er tale om kvalitetshandsker, som er fremstillet af gode og slidstærke materialer. Der medfølger desuden udskiftelige skinner til beskyttelse af fingrene og forstærkning.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Select
 • Farver: Rød og hvid (primære farver)

Select 88 Pro Grip målmandshandsker

Test af Select 88 Pro Grip målmandshandsker
ForhandlerPrisInformation
Billigsport24499,00 DKK Se produkt

Select 88 Pro Grip hører også til blandt de bedste målmandshandsker på markedet, så du kan med fordel læse mere om disse danskudviklede handsker. Der er allerede mange danske målmænd, som bruger disse målmandshandsker, og du kan nu gøre de dygtige målmænd kunsten efter ved at afgive en bestilling på de omtalte målmandshandsker.

Professionelle og lette målmandshandsker af højeste kvalitet

Select 88 Pro Grip er professionelle målmandshandsker, som har fundet vej til mange klædeskabe efterhånden. Denne handsketype er tilegnet dig, som er på udkig efter et par letvægtskamphandsker, da handskerne tilhører netop denne handskekategori. Anatomical Fit System er med til at sikre optimal pasform, da handskerne udformes efter håndens naturlige gribeposition.

Den brede latex-strop bidrager med god støtte til håndleddet, mens det anvendte mesh-materiale i fingrene sikrer fremragende luftgennemstrømning. Det 3 mm tykke Deep Embossed Soft Latex i håndryggen og det 3 mm tykke Soft Contact Latex i håndfladen er med til at fremme smidighed og boldkontrol. Der er generelt mange gode grunde til at købe disse målmandshandsker fra Select.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Select
 • Farver: Grøn, hvid og sort (primære farver)

Select 03 Youth målmandshandsker (børn)

Test af Select 03 Youth målmandshandsker (børn)
ForhandlerPrisInformation
Billigsport24109,00 DKK Se produkt

Select 03 Youth er ifølge vores testresultat de bedste målmandshandsker til børn, så leder du efter et par børnehandsker til fodboldbrug, så får du et fremragende bud på de perfekte handsker her.

Komfortable og slidstærke målmandshandsker til børn

Select har designet og produceret rigtig mange målmandshandsker til børn, hvor denne model også er at finde i sortimentet. Du kan med fordel investere i Select 03 Youth målmandshandsker, hvis du gerne vil forkæle din søn eller datter med et par handsker, som kan bruges til både træning og kamp.

Den smarte slids-håndledslukning gør det nemt og hurtigt at iføre sig handskerne, ligesom den specielle lukning giver god bevægelsesfrihed. Håndfladen er forsynet med 3 mm Flexion Latex, hvilket er med til at sikre et perfekt greb i al slags vejr. Det er desuden værd at lægge mærke til den lave pris, som blot gør disse målmandshandsker endnu mere attraktive.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Select
 • Farver: Blå og hvid (primære farver)

Select 55 Extra Force Grib målmandshandsker

Test af Select 55 Extra Force Grib målmandshandsker
ForhandlerPrisInformation
Billigsport24309,00 DKK Se produkt

Select 55 Extra Force Grib er et prisvenligt alternativ til nogle af de dyrere målmandshandsker, som er blevet omtalt i denne test. Har du et begrænset budget, så kan du overveje at investere i disse middelmådige målmandshandsker fra Select.

Billige målmandshandsker med god støtte og luftgennemstrømning

Select 55 Extra Force Grib koster som bekendt mindre end de fleste andre professionelle målmandshandsker, og det kan desværre mærkes en smule på kvaliteten. Du får dog et par fine handsker, som vil matche de mest basale behov.

Håndfladen er forsynet med 3 mm tyk New Basic Latex og er desuden varmebehandlet, hvilket har haft en positiv indvirkning på holdbarheden. Den gode pasform sikres takket være Anatomical Fit System, mens hurtig, korrekt og nem justering sikres takket være den brede latex-strop. Målmandshandskerne er ikke velegnet til professionel brug, men det er selvfølgelig ikke alarmerende, hvis du primært betragter fodbold som en fritidsinteresse.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Select
 • Farver: Blå og hvid

Valg af målmandshandsker

Den fornuftige forbruger (og målmand) sørger for at tænke sig godt om, før han eller hun smider et par målmandshandsker i indkøbskurven. Der er nemlig rigtig mange faktorer, der skal tages højde for, hvis det skal være muligt at finde de ideelle handsker.

Selvom du er en dygtig målmand, så er det ikke sikkert, at du ved alt om målmandshandsker. Det vil ikke desto mindre være en fordel, hvis du har et basalt kendskab til de mest prominente brands og de mest almindelige teknologier inden for målmandshandsker.

Du finder de helt rigtige målmandshandsker ved at foretage dig følgende:

Udforsk markedet for målmandshandsker

Det er praktisk talt umuligt at finde de helt rigtige målmandshandsker, hvis du ikke er villig til at gøre en indsats. Det første du skal gøre er derfor at udforske markedet, så du får en fornemmelse af, hvilke målmandshandsker du kan vælge mellem. I den anledning vil det give god mening at besøge både fysiske- og online forhandlere.

Sammenlign interessante målmandshandsker

Du vil på din jagt efter de perfekte målmandshandsker helt sikkert komme til at falde over flere interessante muligheder. Danner du dig et overblik over de mest interessante målmandshandsker, og laver du sidenhen en ærlig sammenligning, kan du gøre valget lidt nemmere for dig selv.

Find de ønskede målmandshandsker til den laveste pris

Har du fundet de perfekte målmandshandsker, så bør du undersøge, hvor du kan købe handskerne til den laveste pris. Det finder du nemmest ud af ved at sammenligne priser, så den ulejlighed bør du altså gøre dig, hvis du gerne vil spare penge.

 • Gribeeffekt
 • Materiale
 • Støtte
 • Pasform
 • Ventilation

Det er ikke hensigtsmæssigt at vælge et par målmandshandsker på baggrund af ét kriterium, da alle ovennævnte kriterier spiller en vis rolle. Der er dog intet i vejen for, at du prioriterer nogle kriterier højere end andre.

Derudover er det selvfølgelig også en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvorvidt kvaliteten lever op til prisen. Der skal helst være en tydelig sammenhæng mellem pris og kvalitet, da du ellers risikerer at købe et par målmandshandsker, som ikke er pengene værd.

I denne test har vi taget højde for samtlige nævnte kriterier, da vi ikke mener, at man skal gå på kompromis med noget. Du går altså aldrig helt galt i byen ved at købe nogle af de målmandshandsker, som er blevet rangeret højest i vores test.

Valg af størrelse

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man vælger den rigtige størrelse, hvis man skal kunne få optimal glæde af sine nyindkøbte målmandshandsker. Du ved med garanti, hvilken størrelse du bruger i fodboldstøvler, men er du mon klar over, hvilken størrelse handsker der passer dig?

Selvom du kan være meget ivrig efter at købe nye målmandshandsker, så er det alfa omega, at du bruger tid på at finde din ideelle handskestørrelse. Du skal i den anledning bruge et målebånd, da du skal måle håndens længde – fra fingerspids til håndrod. Såfremt du ikke har et målebånd inden for rækkevidde, kan du tage udgangspunkt i din højde, når du skal vælge størrelse. Den sidstnævnte metode er dog ikke lige så nøjagtig som den førstnævnte.

Benytter du dig af en overskuelig størrelsesguide, så kan du med udgangspunkt i din håndlængde hurtigt finde svar på, hvilken størrelse du skal vælge. De fleste større producenter af målmandshandsker har udarbejdet deres egen individuelle størrelsesguide, som du bør gøre brug af.

Opsummeret skal du gøre følgende:

 1. Find et målebånd
 2. Mål din håndlængde (mål fra fingerspids til håndrod)
 3. Gør brug af en størrelsesguide (find den rigtige størrelse med udgangspunkt i din håndlængde)

Målmandshandsker må gerne være en anelse større end din hånd, så længe de sidder tæt og komfortabelt. Det er altså bedre, at målmandshandskerne er lidt for store end lidt for små. Skal du være sikker på at vælge den rigtige størrelse, bør du gå ind i en fysisk butik, hvor du har mulighed for at prøve målmandshandsker i forskellige størrelser.

Forskel på størrelserne fra mærke til mærke

Du skal være opmærksom på, at størrelserne på målmandshandsker kan variere fra mærke til mærke, så du kan ikke bare vælge den handskestørrelse, som du er vant til at bruge. Skifter du fra et mærke til et andet, skal du huske at undersøge, om der er forskel på størrelserne.

Hvordan plejer jeg mine målmandshandsker?

Det er umuligt at sige noget om, hvor længe dine målmandshandsker kan bruges, da levetiden afhænger af mange faktorer. Du kan dog gøre noget aktivt for at forlænge levetiden, da du kan pleje handskerne på flere forskellige måder.

Det er helt naturligt, at dine handsker vil blive mudrede og beskidte, når du bruger dem, så det skal du ikke lade dig slå ud af. Du kan nemlig nemt vaske dine målmandshandsker efter brug. Det kan tage lang tid at vaske handsker, hvis det skal gøres ordentligt, men tiden er givet godt ud, så det handler bare om at få det gjort.

Du kan med fordel tage dine målmandshandsker med i bad, da de sagtens kan skylles under bruseren. Bruger du tilmed handskevask, og lader du handskerne ligge på gulvet, før du gnubber dem rene, så kan du opnå et fremragende resultat. Det er ikke strengt nødvendigt at bruge handskevask, men handskevask kan ikke desto mindre være med til at sikre en mere dybdegående rengøring.

 • Tip: Brug handskevask til handskerengøring (det giver rene handsker og sørger for at holde gribeegenskaberne intakte)

De traditionelle målmandshandsker har bedst af at lufttørre, så hvis du vil forlænge handskernes levetid, bør du holde dem væk fra direkte sollys og diverse varmekilder. Du skal desuden tage hensyn til, at der kan være forskel på, hvordan man plejer og vedligeholder forskellige målmandshandsker.

Køb et par reservehandsker

Selvom du måske ikke spiller fodbold på et topprofessionelt niveau, så kan du jo sagtens lære noget af de professionelle målmænd. Du gør helt sikkert dit bedste for at passe på dine handsker, men du risikerer alligevel, at de går i stykker en dag. Går handskerne i stykker under en kamp eller et træningspas, vil det være en fordel for dig at have et par reservehandsker liggende i din sportstaske.

Det er meget muligt, at du i årevis har klaret dig fint med et par målmandshandsker, men har du tænkt over, hvad du vil stille op, hvis dine målmandshandsker bliver beskadiget under en kamp? Er dine målmandshandsker våde efter vask, vil det ligeledes være rart, hvis du blot kan finde dine reservehandsker frem.

Du betragter med al sandsynlighed dine målmandshandsker som dit kæreste eje, hvorfor det vil være trist, hvis de går i stykker, men situationen vil ikke være helt lige så kritisk, hvis du ejer flere par målmandshandsker.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here