Miele støvsuger Test – Vi har fundet den model

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Når man hører Miele, tænker mange nok tysk kvalitet, når det er bedst! Og Mieles støvsugere er ingen undtagelse. Der er blevet konceptudviklet, fremstillet og forbedret støvsugere på Mieles egne fabrikker i årevis – ja, faktisk siden deres allerførste støvsuger blev lanceret tilbage i 1931. Miele har altså mange år på bagen og med erfaring og mottoet “Immer besser”, ligger der kvalitet bag arbejdet med deres produkter.

I denne test vil du blive præsenteret for de allerbedste Miele støvsugere, der fås hos de danske forhandlere. Og som altid, når det gælder støvsugere, tester vi i kategorierne: Rengøringsevne, støvemission, energiklasse, design og pris. Det her er bedst i test Miele støvsugere.

Miele Complete C3 Silence

Test af Miele Complete C3 Silence
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Skousen 3.095,00 3.095,00 Læs mere

Denne støvsugermodel fra Miele er vores første udfordrer i kampen om at blive den Miele støvsuger, der klarer sig bedst i test. Denne støvsuger vil, ligesom resten af feltet, blive bedømt på følgende: Rengøringsevne (på hårdt gulv og gulvtæppe), støvemission (herunder filtertype og effektivitet), energiklasse (herunder motoreffekt og støjniveau), design (både udseende og størrelse på de forskellige dele af maskinen) og naturligvis pris.

Rengøringsevne på hårde elementer

Allerede fra starten af får vi en smagsprøve på Mieles kvalitet, da vores første deltager opnår den højest mulige score på dette parameter, nemlig A (på en skala fra A-G).

Noget af det vigtigste i forbindelse med køb af en ny støvsuger er naturligvis, at den har en god sugeevne og dermed en god rengøringsevne – og det må vi sige, at netop denne støvsuger har. Men på trods af, at opnår den højeste score på rengøring af hårde elementer, klarer den sig kun middelmådigt når det kommer til rengøring af gulvtæpper. Her ligger den midt i feltet med den tredjehøjeste score (C).

Det er de færreste støvsugere, hvis der findes nogen overhovedet, der er specialiseret i rengøring af gulvtæpper. Tæpperne er som regel enormt svære at komme til, da skidtet kan komme helt ned i krogene, og det som regel skal igennem en labyrint af en anden verden for at nå op til støvsugeren mund. Et C er altså ikke den bedste karakter, vi nogensinde har set, men den går an, når vi tager kategorien i betragtning.

Energiklasse

Mange af os går op i, hvor meget energi vores maskiner i hjemme bruger, både i forhold til vores elregning og i forhold til miljøet. Hvis du hører til i denne gruppe, kan du med god samvittighed vælge Complete C3 Silence fra Miele. Denne støvsuger ligger nemlig imponerende lavt i sit energiforbrug og har en dertilhørende lille motoreffekt på kun 700 watt. Den ligger altså i den lave ende og bruger ikke megen energi. Naturligvis giver dette støvsugeren topkarakter i denne kategori også.

Man kunne måske godt frygte, at den lave motoreffekt ville få indflydelse på støvsugerens sugeevne, men faktisk er det ikke sådan. Støvsugerens sugeevne bliver ikke påvirket af motoreffekten, og sugeevnen kan derfor sagtens stadig være af høj kvalitet. Desuden resulterer det lave energiforbrug i et lavt støjniveau – helt nede på 68 dB. En almindelig samtale foregår som regel på et støjniveau på 60 dB og de mest larmende støvsugere kan nå op på 85 dB. Støjniveauet er dermed ligeledes i klasse A.

Støvemission

Denne kategori har at gøre med støvsugerens evne til at holde på det støv, den suger op. Så hvis du er meget overfølsom over for støv eller egentlig bare synes, en del af støvsugerens opgaver er at holde på støvet, så skal du have en støvsuger med god støvemission. Denne støvsuger scorer igen topkarakter og får altså et A i evne til at holde på det opsamlede støv. Alt i alt har vi med en klassestøvsuger at gøre indtil videre.

Design og pris

Denne støvsuger er forholdsvis tung og altså ikke praktisk at slæbe op og ned og rundt i hjemmet. Heldigvis gør dens arbejdsradius, at den kan nå rundt i de fleste hjem, uden at man behøver at skifte stikkontakt hele tiden. Støvsugeren fås i hvid og med et klassisk og diskret look, og den kan nemt gemmes væk på forholdsvis lidt plads.

Prismæssigt ligger denne støvsuger i mellemklassen. Der er enormt stor forskel på Miele støvsugernes priser, men her får du en glimrende støvsuger til rimelige penge.

De vigtigste specifikationer

 • Sugestyrkeregulering: Ja
 • Teleskoprør: Ja
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Farve: Hvid
 • Posestørrelse: 4,5 liter
 • HEPA-filter: Ja
 • Møbelmundstykke: Ja
 • Fuge-mundstykke: Ja
 • Nettovægt: 8,20 kg

Miele Complete C3 Comfort HEPA Ecoline

Test af Miele Complete C3 Comfort HEPA Ecoline
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Skousen 2.189,00 2.189,00 Læs mere

Den anden støvsuger, vi har kig på i denne test, er Mieles Complete C3 Comfort HEPA Ecoline, der er en støvsuger af et lidt andet udseende end vores første deltager, men som på mange andre punkter ligner. Der er prioriteret lidt anderledes i udviklingen af denne støvsuger, og forskelle og ligheder mellem de to støvsugere får du her.

Rengøringsevne på hårde elementer

Denne støvsuger er eminent til rengøring af hårde overflader såsom trægulv og fliser. I denne kategori scorer den A, som altså er den bedste karakter. Rengøringsevnen på de hårde overflader kan dermed ikke blive bedre, men hvad så med de drilske tæpper? Denne støvsuger lægger sig i denne kategori i toppen af feltet, da den med sin imponerende rengøringsevne på gulvtæpper, opnår den næsthøjeste karakter, der gives (B).

Energiklasse

I denne kategori bliver der igen skruet helt op – og dermed ned for energiniveauet. Mieles Complete C3 Comfort HEPA Ecoline formår nemlig også her at score den højest mulige karakter (A). Den har en motoreffekt, der ligger på 800 watt. Det er lidt højere end hos vores Mieles Complete C3 Silence, og ligeledes er støjniveauet, som sniger sig op på 74 dB. Lidt mere larmende, men ligger stadig i den bedste klasse for støjniveau (A).

Støvemission

Støvemissionen hos denne støvsuger ligger i højeste klasse og opnår også her den bedste klassificering, der findes. Med den udsøgte evne til at suge og holde på støvet, er det en oplagt støvsuger at investere i, hvis du eller et andet medlem af husstanden er overfølsom over for støv.

Design og pris

Designet på denne støvsuger er elegant og i øjenfaldende på den gode måde. Den flotte, dybe marineblå farve giver støvsugeren et flot look og skjuler også til dels den ellers ret store og tunge krop.

Mieles støvsugere spænder meget bredt rent prismæssigt, og denne støvsuger ligger trygt og godt i middelklassen. Skal man ud at spendere det antal kroner, en Miele støvsuger koster, skal man da også være sikker på, at kvaliteten er i top – og det må vi sige er tilfældet her.

De vigtigste specifikationer

 • Sugestyrkeregulering: Ja
 • Teleskoprør: Ja
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Farve: Blå
 • HEPA-filter: Ja
 • Møbelmundstykke: Ja
 • Fuge-mundstykke: Ja
 • Nettovægt: 8,20 kg

Miele Complete C3 Freshair Ecoline

Test af Miele Complete C3 Freshair Ecoline
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Whiteaway 2.999,00 2.999,00 Læs mere

Den næste testdeltager, som skal forsøge at ”wauwe” dommerpanelet og blive Miele støvsugernes ”bedst i test”, er Complete C3 Freshair. Støvsugeren får sit navn pga. det indbyggede AirClean Plus-filtreringssystem, der er i stand til at fjerne små støvpartikler og bakterier fra udsugningsluften. Complete C3 Freshair blev i 2015 testvinder og det skete bl.a. på baggrund af dens evne til at filtrere støvet. Lad os se, om den klarer det ligeså godt i 2017.

Rengøringsevne på hårde elementer

Ligesom de to tidligere udfordrere af titlen opnår denne støvsuger et A i rengøringsevne på hårde overflader og er dermed en meget udmærket støvsuger at investere i, hvis man har trægulv, fliser eller andre hårde materialer på sit gulv. Hertil skal det dog bemærkes, at sugeevnen på gulvtæppe kun rækker til et C på skalaen, så har du et hjem overdækket med gulvtæppe, skal du genoverveje, om dette er støvsugeren for dig.

Energiklasse

Energiklassen er en faktor, som de seneste år har fyldt mere og mere i folks bevidsthed. Hvis du er en af de fornuftige individer, der bekymrer sig om sin elregning såvel som miljøet omkring dig, så overvejer du også, hvordan du kan spare på dette punkt. Det kan du f.eks. ved at købe en støvsuger, der er meget lidt energikrævende, og denne støvsuger hører til i den kategori. Den scorer et flot A og dermed den bedste placering på skalaen, ligesom sine to meddeltagere.

Motoreffekten er på 800 watt, hvilket er ret effektivt, men dette har for denne støvsugers vedkommende desværre også resulteret i et forholdsvist højt støjniveau på 75 dB.

Støvemission

Denne kategori blev berørt i starten af produktbeskrivelsen i forbindelse med støvsugerens filtreringssystem. Støvsugerens støvemissionen og dens filtreringssystem hænger nemlig uløseligt sammen, og Complete C3 Freshair brillerer på begge områder. Den har som sagt et filtreringssystem, der gør, at støvet ikke kommer retur med udsugningsluften og det giver den altså den højest mulige karakter i denne kategori (A).

Design og pris

Designet på denne støvsuger fra Miele er ikke til at gå galt i byen med. Den er sort og passer dermed ind i ethvert hjem. Den har en rimelig pæn størrelse for en støvsuger og dermed mindre handy at have med på mange forskellige etager. Til gengæld har den en rigtig fin arbejdsradius og kan derfor nå rundt i de fleste hjem.

Prisen på denne støvsuger ligger i mellemklassen, når det gælder Miele støvsugere. Den forhandles til forskellige priser alt afhængig af, hvilken forhandler du køber den hos.

De vigtigste specifikationer

 • Sugestyrkeregulering: Ja
 • Teleskoprør: Ja
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Posestørrelse: 4,5 liter
 • Farve: Sort
 • AirClean Plus-filtreringssystem: Ja
 • Nettovægt: 8,20 kg

Alt i alt en god og ikke mindst stilren støvsuger til en fornuftig pris. Den klarer sig dog ikke helt overbevisende samlet set. Hvor vores første deltager slækkede lidt på rengøringsevnen på gulvtæpper og vores anden deltager havde et lidt for højt støjniveau, pådrager vores tredje deltager sig desværre begge disse mangler og får dermed kun en tredjeplads.

Støvsugerens filtreringssystem er da også af en udmærket klasse, men kan dog ikke helt måle sig med HEPA-filtrene, som begge de to andre testdeltagere er udstyret med, og det er dermed klart, at Mieles Complete C3 Freshair ikke bliver testvinder igen i 2017.


Miele Complete C3 Comfort

Test af Miele Complete C3 Comfort
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Whiteaway 3.799,00 3.799,00 Læs mere

Denne støvsuger fra Miele ligner, ud fra navnet, vores anden testdeltager til forveksling. Men der er naturligvis forskel på de to maskiner.

Complete C3 Comfort er for dig, der kan lide et lækkert design, er vild med effektiv rengøring, har et stort areal at gøre rent på og som i den grad vil spare på elregningen og skåne miljøet.

Rengøringsevne på hårde elementer

Rengøringsevnen på hårde elementer er så væsentlig en faktor, når det gælder støvsugere, fordi de fleste hjem i dag efterhånden er belagt med trægulv, klinker, fliser eller andre hårde elementer. Det er derfor også værd at lægge vægt på denne støvsugers placering i denne kategori, for den ligger nemlig helt i top side om side med sine meddeltagere i konkurrencen.

Når der så er givet rosere til denne støvsugers rengøringsevne på hårde overflader, og det gælder stort set for samtlige af Mieles støvsugere, så skal man stadig have i mente, at gulvtæppet stadig eksisterer – og i nogle husstande i bedste velgående. Men heller ikke på dette punkt er det noget problem for Complete C3 Comfort støvsugeren! Den opnår nemlig den næsthøjeste karakter (B) i denne ellers meget udfordrende kategori.

Mieles støvsugere har op igennem tiden altid haft kvalitet i fokus, hvad enten det gjaldt rengøringen, energiniveauet, designet eller noget helt andet, og det har de stadig den dag i dag. Og det er til at mærke, for samtlige af støvsugerne i denne test er udmærkede støvsugere, og det er marginalerne, der skiller dem ad.

Energiklasse

Nok om selve rengøringen for denne omgang, nu kommer vi nemlig til en lidt anden kategori, som for Miele støvsugerne og alle andre støvsugere er skelsættende. For første gang i vores tests af støvsugere oplever vi, at en støvsuger bryder skalaen, og bliver klassificeret med et A+. Det betyder altså at denne støvsugers energiniveau er helt i top, og det ses da også på maskinens motoreffekt, som ligger ret langt nede i den lave ende, og kun bruger 550 watt. På trods af den lave motoreffekt, ligger støjniveauet dog ikke så lavt som muligt, men et sted i midten med sine 72 dB.

Der er altså virkelig nogle point at hente og nogle penge at spare på elregningen, hvis man beslutter sig for at investere i denne støvsuger.

Støvemission

Støvsugerens evne til at opsnappe og derefter holde støvet i støvsugerposen, klarer Complete C3 Comfort med kryds og slange. Den opnår igen den højest mulige scorer (A) og har ligesom vores tredje testdeltager det indbyggede AirClean filtreringssystem.

Design og pris

Støvsugerens konstruktion ligner til forveksling de andre testdeltageres og kun farven adskiller den ved første øjekast. Den mørke bronze giver noget klasse og stil til støvsugeren.

Pismæssigt ligger vores sidste deltager noget over de resterende testdeltagere, men har til gengæld også en masse ekstra funktioner og dermed noget at have det i. Funktionerne kan ses på forhandlernes hjemmesider.


Bedst i test Miele støvsuger

Konkurrencen har denne gang, som altid, været hård, og der er ikke nogen klar testvinder. Hver af de støvsugere, vi har testet i dag har deres egne forcer i forhold til de andre, og det er derfor meget individuelt, hvad man finder passer bedst til en selv.

Vi må dog alligevel konstatere, at kvalitet og pris for Miele støvsugernes vedkommende hænger ret godt sammen, og det er altså vores fjerde og sidste deltager, Complete C3 Comfort, der løber af med sejren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here