Mikrobølgeovn Test – Bedste mikrobølgeovn 2018

0

Hvad gør man, hvis man gerne vil finde den bedste mikrobølgeovn til prisen? Vi har valgt at foretage en omfattende mikrobølgeovn test, så du ikke risikerer at købe en mikroovn, som ikke lever op til dine forventninger. På forhånd udvalgte vi 7 forskellige mikrobølgeovne fra producenterne Whirlpool, Electrolux og Gorenje . Disse tre producenter må i dag betegnes som de mest kendte på det danske marked indenfor mikrobølgeovne. Når man først har ejet en mikroovn, kan man sjældent leve foruden. En mikrobølgeovn er nemlig en nyttig køkkenmaskine i mange situationer, som vi vil komme yderligere ind på senere i artiklen.

Forbrugerrådet Tænk foretog en test af mikroovne i 2009, som dog ikke er særlig aktuel længere. Derfor vi mener i høj grad, at der er grundlag for en ny test, som tager udgangspunkt i de nyeste mikroovne på markedet. Der findes både fritstående mikroovne og indbygningsmikroovne, men vi har valgt at rette vores fokus mod fritstående mikroovne.

Whirlpool JC 216 WH

Test af Whirlpool JC 216 WH
Forhandler Pris Information
Whiteaway 2.023,00 DKK Se produkt
Skousen 2.199,00 DKK Se produkt

Besøger man hvilken som helst forhandler af mikroovne i Danmark vil man opdage, at producenten Whirlpool bidrager til den største del af sortimentet. Whirlpool er i dag en af de førende producenter af bl.a. vaskemaskiner, tørretumblere og ikke mindst mikrobølgeovne. I vores test havde vi kig på Whirlpool mikrobølgeovne, hvor denne “Whirlpool JC 216WH” løb med prisen som vinder af vores mikrobølgeovn test . Vi har kåret denne mikroovn, da vi har vurderet den som det bedste mikrobølgeovn til prisen. Der findes bedre mikroovne, men de koster også væsentlig mere.

Moderne design

Det er en moderne mikroovn i hvid, som vil passe ind i de fleste danske hjem. Designmæssigt er den meget enkelt, hvilket er medvirkende til den høje brugervenlighed. I højre side bliver du præsenteret for dens forskellige funktioner og programmer. Der findes næsten funktioner / programmer til alle formål, så enhver kan finde ud af at bruge ovnen. Det eneste minus er farven på mikroovnen, da hvid er en smule upraktisk. Dog kan den hurtigt og nemt tørres af med en klud, hvis den bliver støvet og / eller fedtet.

Hurtig optøning

Denne Whirlpool mikrobølgeovn benytter sig af det smarte Jet Defrost program, hvor man kan optø frosne madvarer på ganske kort tid. Sammenligner man med tradtionelle programmer, så vil du med Jet Defrost kunne optø dine frosne madvarer op til 7 gange hurtigere. Hvis du har en travl hverdag, hvor tingene gerne må gå lidt hurtigt, så er dette en glimrende mikroovn. Du har måske en pizza eller en lasagne i fryseren, som du gerne vil have tøet op på ganske minutter.

Hurtig opvarmning

Med Jet Start kan du varme dine madvarer med op på imponerende kort tid. Vælger du denne funktion, vil mikrobølgeovnen kunne varme på fuld kraft i 30 sekunder. Det er ligeledes en stor fordel for dig, som har en travl hverdag.

Grill-funktion

I vores mikrobølgeovn test erfarede vi også, at denne Whirlpool mikroovn har en grill-funktion. Den har en grilleffekt på 800 W, så du bl.a. kan grille pølser, kød og brød. Det er så enkelt, at du blot skal trykke på knappen “Grill” i højre side af mikroovnen.

Rummelig mikroovn

Vores testvinder har et ovnrum på 30 liter, samtidig med at drejetallerken har en diameter på 27 cm. Det er altså en rummelig mikrobølgeovn, hvor der er plads til lidt af hvert. Den har en effekt på 1000 watt, således at den hurtigt kan opvarme dine madvarer.


Caso MCG30 CHEF

Test af Caso MCG30 CHEF
Forhandler Pris Information
Whiteaway 1.196,00 DKK Se produkt
Skousen 1.300,00 DKK Se produkt
Wupti 1.300,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.919,00 DKK Se produkt

Det er en elegant mikroovn i sølv med en ganske praktisk størrelse. Ligesom vores testvinder har den indbygget grill, så man kan grille lidt af hvert. Selvom den er billigere end vores testvinder har samme ovnrum på 30 liter – nemlig i alt 30 liter. Du kan altså tilberede en stor mængde mad ad gangen, hvilken er en stor fordel.

Den har 9 programmer, som kan benyttes i forskellige tilberedningssituationer. Du kan dermed vælge det program, der passer bedst til de madvarer, som du skal have optøet og / eller varme. Hvis dine madvarer er frosne, kan du enten vælge vælge at indstille tiden eller vægten. Dermed kan du hurtigt komme i gang med at tilberede din mad.

I det store display i højre hjørne kan du både se hvad klokken er og holde dig opdateret med din madlavning. Den er desuden børnesikret, så du ikke behøves bekymre dig for, om dine børn kan komme galt afsted.

I vores mikrobølgeovn test har vi kigget på rigtig mange mikroovne, men ingen til under 700 kr. kan slå denne model fra Caso. Tidligere kunder er tilsyneladende enige med os. Det er i hvert fald vores konklusion efter at have læst en række af de anmeldelser, som er blevet skrevet af købere af dette produkt. Kunderne er bl.a. glade for brugervenligheden, gode funktioner og pænt design.


Vigtigste kriterier ved valg af mikrobølgeovn

Hvad gør man, hvis man gerne vil købe en god mikrobølgeovn, men ikke har den store viden om mikroovne? Man kan enten købe en mikroovn, som man synes ser god ud. Alternativt kan man “teste” og sammenligne en række mikrobølgeovn udfra en række kriterier. Vi anbefaler naturligvis valgmulighed 2, da det er den mest hensigtsmæssige mulighed. Nedenfor har vi lavet en liste over de ting, som du bør have med i dine overvejelser. De nedenstående ting er netop disse, vi har taget udgangspunkt i, da vi lavede vores mikrobølgeovn test:

Design

Selvom design ikke er det vigtigste kriterie, så er det ikke desto mindre værd at have med i tankerne. Tænk bl.a. over hvordan mikroovnen både design- og størrelsesmæssigt vil passe ind i dit køkken. Derudover har designet også indflydelse på, hvor nem (eller svær), mikrobølgeovnen er at håndtere.

Effekt

Du kan med fordel købe en mikroovn med høj effekt, da det typisk vil gøre processen hurtigere. Ulempen ved en høj effekt er, at energiforbruget ligeledes vil stige. En god mikrobølgeovn skal helst have en effekt på minimum 600 watt.

Ovnrum

En af de vigtigste kriterier er ovnrum, da det siger noget om, hvor stor kapacitet ovnen har. Som udgangspunkt anbefaler vi en mikrobølgeovn, som har et ovnrum på minimum 19 liter. Dog afhænger vigtigheden af det i høj grad af, hvilke madvarer du vil lave.

Programmer / muligheder

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilke muligheder man egentlig har med mikroovnen. Rigtig mange danskere efterspørger f.eks. en mikrobølgeovn med grill-funktion og / eller varmluft-funktion. Det er ganske forskelligt fra ovn til ovn, hvor mange programmer der er tilknyttet. Du bør derfor på forhånd gøre det klart med dig selv lige netop, hvilke programmer / funktioner, som du ikke kan undvære.

Brugervenlighed

Brugervenlighed er et vigtigt kriterie ved langt de fleste produkter, og mikrobølgeovne er bestemt ikke en undtagelse. Hvis du ikke er så teknisk, vil det f.eks. ikke være anbefalesværdigt at købe en avanceret mikroovn. En brugervenlig mikroovn er en mikrobølgeovn, hvor de forskellige muligheder og funktioner fremstår klart og er nemme at bruge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here