Moccamaster Test – Bedste moccamastere 2017

0

Moccamaster har i rigtig mange år været betragtet som værende verdens absolut bedste kaffemaskiner. Der er et væld af kaffeeksperter og -nørder hele verden over, der sværger til Moccamaster og det er der naturligvis flere gode grunde til. De populære og særdeles anerkendte maskiner, der bliver produceret af Technivorm bliver gang på gang udnævnt som værende de bedste på markedet, hvilket sker i et bredt spektrum af forskellige tests, anmeldelser og andet. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at Moccamaster fra Technivorm hele tiden formår at opnå gode placeringer i tests, får ros af kaffeeksperter fra hele verden og meget andet.

Det kan dog være vanskeligt at forstå, hvad der helt konkret er så fantastisk ved disse maskiner. For at kunne forstå hvad, der helt konkret er med til at gøre Moccamaster til én af de bedste kaffemaskiner på markedet, så er du også nødsaget til at vide, hvordan du kan brygge en fantastisk og endda perfekt kop kaffe. Det kræver blandt andet, at du bruger den rette vandtemperatur, den rette gennemvædning af kaffepulveret, den rette gennemløbshastighed og ligeledes også den rette fordeling af færdig kaffe i kanden eller koppen – dét er kriterierne, der skal opfyldes at for at kunne brygge en perfekt kop kaffe.

Som du med garanti har regnet ud, så er Moccamaster en serie af kaffemaskiner, der er i stand til lige netop dette. I denne Moccamaster test finder du en række forskellige modeller fra den populære serie af kaffemaskiner fra Technivorm, hvorfor du med garanti også kan finde en model, der er lige noget for dig, uanset om du har specielle krav i forhold til størrelse, design, brygning til kop/kande eller noget helt fjerde. Du finder desuden også relevant information om Moccamaster-maskiner, der kan hjælpe dig med at vælge den helt rette maskine for lige netop dit vedkommende.

Moccamaster Cup-one

Test af Moccamaster Cup-one
Forhandler Pris Information
Wupti 1.246,00 DKK Se produkt
Skousen 1.290,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.290,00 DKK Se produkt
KitchenOne 1.296,00 DKK Se produkt
COOP 1.499,00 DKK Se produkt

Som også er nævnt ovenfor, så kan Moccamaster Cup-one skille sig ud fra mængden ved at være den absolut eneste en-kops filterkaffemaskine i hele verden, der oven i købet også er blevet godkendt af European Coffee Brewing Center (forkortes oftest til ECBC). Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at der er tale om en kaffemaskine, der er både lille og meget lydsvag. Den bruger cirka 4 minutter på at lave en kop kaffe á 0,33 cl., der er blevet brygget på perfekt vis og derfor vil den selvfølgelig også være perfekt tempereret.

Selve maskinen er blevet udført i ridsefast aluminium, der er med til at give den et særdeles flot look, da den efterfølgende er lakeret i en hvid farve. Den kan blandt andet bryste sig af, at være udstyret med en autosluk-funktion, så den slukker automatisk efter endt brygning. Dertil kommer den også med en effekt, der lyder på intet mindre end 1090 W, der selvfølgelig er med til at sikre en god bryggeproces og dermed også en færdigbrygget kaffe, der smager eminent. Den har desuden også en kompakt størrelse, der betyder, at det er nemt at finde plads til den i ethvert køkken.

Videogennemgang af Cup-one


Moccamaster CD011

Test af Moccamaster CD011
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.490,00 DKK Se produkt
Wupti 1.490,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.549,00 DKK Se produkt
Skousen 1.599,00 DKK Se produkt

Hvis ikke du er interesseret i en såkaldt en-kops filterkaffemaskine, så vil Moccamaster CD011 AO med stor sandsynlighed være en maskine, der appellerer mere til dig. I dette tilfælde er der nemlig tale om en eksklusiv kaffemaskine, der er blevet fremstillet i ridsefast aluminium, hvilket naturligvis giver maskinen et særdeles moderne look. Modellen bliver desuden leveret med en filtertragt og er dertil også blevet udstyret med en automatisk drypstop-funktion. Det betyder selvfølgelig, at du ikke skal være bekymret for, om du ender med at spilde kaffe på dit køkkenbord.

Med Moccamaster CD011 AO får du muligheden for at brygge helt op til 10 kopper kaffe ad gangen. Det er muligt at lave en frisk kande kaffe på blot 6 minutter, mens den samtidig vil være i stand til at slukke på automatisk vis efter 40 minutters inaktivitet. Den kommer desuden med en effekt, der lyder på 1520 Watt, hvilket lige netop er med til at sikre, at den kan varme hurtigt op og dermed er du også sikret en rigtig god bryggeproces. Det er selvfølgelig også noget, som de to varmelegemer er med til at understøtte på meget kraftig vis, da det sikrer en hurtig opvarmning til en god temperatur.


Moccamaster KBGT741

Test af Moccamaster KBGT741
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.447,00 DKK Se produkt
Skousen 1.447,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.447,00 DKK Se produkt
Wupti 1.447,00 DKK Se produkt

Én af de ting, der særligt er med til at adskille Moccamaster KBGT741 Termo fra andre type af Moccamaster-maskiner er, at der faktisk er tale om en maskine, der er i stand til at brygge direkte ned i en termokande. Udover dette, så kan du selvfølgelig også være sikker på, at maskinen tilfredsstiller absolut alle krav om både tid, temperatur og samtidig sikrer den dig også, at du får den absolut bedste smag og aroma i din kaffe – præcis som det gør sig gældende for øvrige maskiner fra Moccamaster.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at maskinen er blevet udstyret med en filterholder med en såkaldt dryp-stop-funktion, der gør, at kanden sagtens kan fjernes under brygning uden, at det betyder, at kaffen løber ud over bordet. Den byder på en samlet kapacitet, der lyder på 1,25 liter, mens den ligeledes også er i stand til at bryste sig af en samlet effekt på hele 1450 Watt. Det er selvfølgelig den høje effekt, der er med til at drive værket og sikre, at kaffen brygges på intet mindre end perfekt vis.


Moccamaster H931 Homeline

Test af Moccamaster H931 Homeline
Forhandler Pris Information
KitchenOne 999,00 DKK Se produkt
Skousen 1.039,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.039,00 DKK Se produkt
Wupti 1.039,00 DKK Se produkt
COOP 1.749,00 DKK Se produkt

I dette tilfælde er der tale om den absolut mest populære kaffemaskine fra Moccamaster-serien. Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at det er lige netop denne model, der har banet vejen for Moccamaster-serien og derfor er det ligeledes også denne model, der har formået at vinde et væld af priser, tests og opnå gode anmeldelser fra en lang række af de mest anerkendte kaffeeksperter fra hele verden. Det betyder også, at den er blevet udført i ridsefast aluminium og samtidig også har den klassiske konstruktion, der blandt andet byder på 2 varmelegemer.

Det er blandt andet de to varmelegemer i Moccamaster H931 Homeline AO, der er med til at sikre, at den opnår den helt rette temperatur i løbet af kort tid, hvilket er med til at sikre et godt resultat. Det betyder også, at du med denne maskine får muligheden for at brygge intet mindre end 10 kopper kaffe i løbet af blot 6 minutter. Det er dog ikke kun de to varmelegemer, der kan sikre dette – det er ligeledes også den høje effekt, der lyder på intet mindre end 1520 W, hvilket er én af de meget ikoniske parametre, der fremmer Moccamaster-maskiner.


Moccamaster CD Grand AO

Test af Moccamaster CD Grand AO
Forhandler Pris Information
Skousen 2.719,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.719,00 DKK Se produkt
Wupti 2.999,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at denne maskine er blevet skabt til dig, der har et større behov. Det betyder også, at den f.eks. med fordel kan anvendes på mindre arbejdspladser eller derimod blot hjemme hos dig, der foretrækker at kunne lave store kander kaffe. Med Moccamaster CD Grand AO får du nemlig muligheden for at brygge intet mindre end 1,8 liter kaffe på blot 7 minutter, hvilket er svarende til hele 16 liter eller 128 kopper kaffe pr. time. Derfor kan den også dække langt de fleste behov.

Det er selvfølgelig også værd at bemærke, at det er en kaffemaskine, der er blevet udstyret med funktioner som både kalkindikator og autosluk. I og med, at der er tale om en relativt stor kaffemaskine, der kan bruges til dig med relativt store behov, så er det selvfølgelig også en kaffemaskine, der byder på en stor effekt. Mere specifikt, så kan Moccamaster CD Grand AO faktisk bryste sig af en samlet effekt, der lyder på hele 2070 Watt. Maskinen er blevet udført i ridsefast aluminium, der både giver den et rigtig flot look og samtidig er den også modstandsdygtig overfor ridser.


Hvad er med til at gøre Moccamaster til en god kaffemaskine?
Som nævnt i introduktionen til denne artikel, så er der mange faktorer, der har indflydelse på en kaffemaskine og dens evne til at lave rigtig god kaffe. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er mange forskellige parametre, der er med til at gøre Moccamaster fra Technivorm til en særdeles god kaffemaskine, der kan brygge en kop kaffe, der er meget tæt på at være perfekt. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvilket konkrete parametre, der gør at anerkendte kaffeeksperter, anmeldere og andet til hver en tid vil anbefale en Moccamaster-maskine.

Brygtemperatur

For at kunne trække de helt rette smagsstoffer ud af kaffen, så er det vigtigt, at vandtemperaturen ligger på minimum 92 grader, men samtidig er det også særdeles vigtigt, at temperaturen ikke er for høj, eftersom det vil ende med at brænde kaffen og samtidig vil det også resultere i, at der trækkes flere bitterstoffer ud. Der er mange billige kaffemaskiner på markedet, der har problemer med at varme vandet nok op, inden det bliver spyttet ud. Det skyldes oftest, at der er udstyret en række varmeelementer, der er for små, hvilket vil få kaffen til at smage af surt kaffefilter.

På dette punkt adskiller Moccamaster sig fra de mange andre kaffemaskiner på markedet. Det er en maskine, der er blevet udstyret med imponerende varmeelementer, der oftest er mere end dobbelt så kraftig som mange af de billigere modeller på markedet. Det er naturligvis med til at sikre, at vandet rent faktisk vil ende med at opnå en optimal temperatur på meget kort tid, så bryggetiden samtidig også kan holdes på under 6-8 minutter. Derfor er du også garanteret, at Moccamaster kan bryste sig af en rigtig god brygtemperatur – uanset modellen, du vælger.

Gennemvædning

En Moccamaster vil altid starte sin bryggeproces ved først at væde kaffepulveret (det er en proces, der kaldes for pre-infusion). Efter dette, så vil den selvfølgelig start på at uddrive den primære ekstrakt, hvilket også er med til at sikre, at vandtemperaturen er helt rigtig. Moccamasteren er udstyret med et helt særligt brusehoved, der gør et godt stykke arbejde med at fordele vandet over majoriteten af kaffepulveret. Det er med til at sikre, at der trækkes mest mulig aroma ud af pulveret. Du kan med fordel vælge at røre lidt rundt i kaffepulveret i løbet af processen, da dette forbedrer resultatet.

Gennemløbshastighed

Maskinen byder desuden også på et meget effektiv varmeelement, der er med til at gøre, at bryggetiden rammer cirka 6,5 minutter, hvilket er en bryggetid, der anbefales af langt de fleste kaffekendere. Indenfor dette tidsrum vil det samtidig også betyde, at den kan opnå både opvarmning, pre-infusion og ligeledes også selve uddrivningen i løbet af blot 6,5 minutter, hvilket bestemt må siges at være imponerende. Bryggetiden er både meget optimal i forhold til smag, men samtidig er det også med til at sikre, at du relativt hurtigt vil kunne få serveret den kaffe, du er i færd med at lave.

Blanderør og kande

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at én af de mest prominente detaljer ved de meget velkendte Moccamaster-maskiner er, at den er udstyret med en tragt, der er blevet monteret på den medfølgende glaskande. Det er en tragt (det kaldes ofte også for et blanderør) er med til at sikre at kaffen bliver blandet under brygningen. Det er selvfølgelig med til at sikre, at du dermed kommer til at undgå smagslag, men samtidig vil det også kunne udjævne temperaturen i hele kanden, så du dermed får den mest perfekte kaffe.

Det er selvfølgelig noget, der nemt vil kunne gøres med et par hurtige omrøringer, men langt de fleste ender dog med at glemme dette, når de har brygget deres kaffe. Det er en skam, for det vil give en uens kaffeoplevelse. Kandens varmeplade er desuden udstyret med sit helt eget varmeelement, der byder på to varmeindstillinger til enten hele eller halve kander. Det er vigtigt, at du ikke lader kaffen stå på varmepladen i mere end 20 minutter. Er det nødvendigt at kaffen står længere, så er det bedre at hælde den over i en termokande i stedet for.

Guide til valg af kaffe: http://politiken.dk/mad/madnyt/art5471830/Guide-Ordentlig-kaffe-for-pengene

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here