Mosfjerner Test – Bedste mosfjerner til benzin

0

Det er nemmere sagt end gjort at passe og pleje en græsplæne, hvis man ikke har adgang til de helt rigtige maskiner og redskaber til formålet.

I dag er det relativt simpelt at komme mos til livs takket være den innovative mosfjerner, som finder vej til flere og flere redskabsskure i hele landet. Du kan nemt og effektivt undgå, at din græsplæne ødelægges af mos, hvis du benytter dig af en professionel mosfjerner.

Holder du af din have – herunder din græsplæne – så skal du sørge for at bruge tid på løbende vedligeholdelse af græsplænen.

Der er mange fordele ved en mosfjerner, som du kan læse mere om, når du har læst det nyeste testresultat.

De bedste mosfjernere til prisen

Har du klikket dig ind på denne side, fordi du gerne vil finde den bedste mosfjerner til prisen, så kan vi informere dig om, at du ikke vil blive skuffet. Det er nu blevet tid til at afsløre, hvilke mosfjernere der har klaret sig bedst i test i denne omgang.

Du vil sjældent blive skuffet, hvis du køber en testvindende mosfjerner, men hvis den testvindende mosfjerner ikke er noget for dig, så finder vi et godt alternativ til dig.

Bosch ALR 900 mosfjerner

Bosch ALR 900 mosfjerner
Forhandler Pris Information
Renthjem 1219 kr. Se produkt

Bosch ALR 900 er navnet på testens bedste mosfjerner, da denne maskine gør mosfjerning let som en leg. Der er mange gode mosfjernere på det danske marked, men der er visse gode grunde til, at denne maskine er blevet rangeret højere end de øvrige maskiner.

Grundig mosfjerner med stor opsamlingsboks og revolutionerende system

Du kan købe en af de bedst bedømte og grundige mosfjernere på markedet, hvis du fremadrettet vil gøre mosfjerning nemmere end hidtil. Mosfjerneren er udstyret med en 900 watt stor motor og byder i øvrigt på Jet-Collect – et revolutionerende system. Du kan således nemt og hurtigt fjerne mos fra din græsplæne uden at tilstoppe maskinen.

Bosch ALR 900 bliver leveret med en stor og rummelig opsamlingsboks med en kapacitet på 50 liter. Dermed kan du fjerne mos uden for mange afbrydelser. Mosfjerneren klarer sig også fantastisk, når man fokuserer på brugervenligheden, da den er meget nem at håndtere.

Praktisk opbevaring og lang levetid

Bosch ALR 900 er nem at opbevare, da det er muligt at klappe opsamlingsboksen sammen, så den kun fylder en lille smule. Hvad enten du vil fjerne mos eller blot vil lufte din græsplæne, så vil denne mosfjerner med garanti opfylde dine behov.

Denne populære mosfjerner har en lang levetid ved korrekt anvendelse og opbevaring, så du bør læse den medfølgende brugsvejledning før brug. Mosfjerneren har fire forskellige indstillinger, som du med fordel kan afprøve.

De vigtigste specifikationer:

 • Effekt: 900 watt
 • Arbejdsbredde: 32 cm.
 • Vægt: 9,4 kg.

Gardena EVC 1000 mosfjerner

Gardena EVC 1000 mosfjerner
Forhandler Pris Information
Renthjem 1097 kr. Se produkt

Gardena EVC 1000 er en mosfjerner, som har gjort sig positivt bemærket i hele verden. Der er mange fordele ved denne mosfjerner, som dog også har få nævneværdige ulemper.

Kraftfuld mosfjerner med flere indstillinger og ergonomisk design

Gardena EVC 1000 er blevet forsynet med en kraftfuld PowerPlus motor, som gør det nemt og bekvemt at fjerne mos. De skarpe og forskudte knive trænger ubesværet ned i plænen, så græsplænen bliver luftet. Mosfjerneren har tre forskellige indstillinger / dybdeniveauer, som du kan bruge i forskellige situationer.

Denne mosfjerner er ergonomisk udformet – bl.a. i forhold til de sammenklappelige håndtag. De sammenklappelige håndtag er praktiske, da de letter både anvendelses- og opbevaringsdelen, hvilket vil komme dig som forbruger til gode.

Fornuftig kvalitet og høj brugervenlighed

Gardena EVC 1000 er ikke testens bedste mosfjerner, men den kan langt hen ad vejen følge med den førnævnte maskine. Du skal dog være bekendt med, at mosfjerneren relativt hurtigt bliver overbelastet, hvorfor der kan opstå uønskede afbrydelser undervejs.

Gardena har i årevis designet og udviklet professionelle og brugervenlige haveredskaber, så du kan være helt tryg ved at købe et produkt fra dette brand. Du kan i den anledning overveje at bestille denne mosfjerner, hvis du ønsker at eje en kvalitetsmaskine.

De vigtigste specifikationer:

 • Effekt: 1000 watt
 • Arbejdsbredde: 30 cm.
 • Vægt: 10,5 kg.

Bosch AVR 1100 mosfjerner

Bosch AVR 1100 mosfjerner
Forhandler Pris Information
Renthjem 1307 kr. Se produkt

Bosch AVR 1100 er en af tidens bedste mosfjernere, hvorfor maskinen fortjener at blive omtalt i vores splinternye test. Mosfjerneren forhandles i en prisklasse, hvor de fleste kan være med, så du kan med god grund læse mere om maskinen, hvis du har et middelhøjt budget.

Driftsikker mosfjerner med specielle luftningskanaler og vertikalskærere

Du kan nu blive den heldige ejer af en driftsikker mosfjerner, som med sine specialudviklede luftningskanaler sikrer, at opsamling af mos og ukrudt sker grundigt og effektivt. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at producenten har tænkt det hele ned i detaljer, da denne maskine er gennemført på alle mulige måder.

Du er sikret hurtig og bekvem vertikalskæring med denne mosfjerner, som klarer det hårde og besværlige havearbejde for dig.

Den pladsbesparende maskine med sammenklappelig opbevaringsboks og sammenklappelige håndtag vil helt sikkert falde i din smag. Opbevaringsboksen kan rumme op til 50 liter mos og ukrudt.

Glimrende arbejdsbredde, nem vedligeholdelse og kvalitetsknive

Bosch AVR 1100 er udstyret med kvalitetsknive i borstål, som arbejder skånsomt og effektivt. Det er ingen sag at vedligeholde denne mosfjerner, da du blot skal sørge for at tømme opsamlingsboksen ved behov og sørge for at opbevare maskinen korrekt.

Den omtalte mosfjerner har en glimrende arbejdsbredde på 32 cm. og en effekt på hele 1100 watt. Det skal desuden nævnes, at der er tale om en forholdsvis let mosfjerner med en vægt på 9,9 kg. Den eneste reelle ulempe ved maskinen er, at den støjer en smule under brug.

De vigtigste specifikationer:

 • Effekt: 1100 watt
 • Arbejdsbredde: 32 cm.
 • Vægt: 9,9 kg.

Hvem skal købe en mosfjerner?

Det korte svar er, at det bør alle boligejere med egen have.

Du skal som boligejer sørge for at bruge tid på at pleje din græsplæne, hvis græsplænen skal fremstå flot og velholdt hele året rundt. Du kan trimme græsset med en almindelig græstrimmer, men har du tænkt over, hvad du stiller op med mos og ukrudt i din have?

Det kan være fristende at tro, at mos går væk af sig selv, men det er desværre ikke tilfældet – tværtimod. Du er derfor nødt til at se problemet i øjnene, da mos ikke lige pludselig forsvinder fra græsplænen. Der er ingen tvivl om, at det er mest attraktivt at opholde sig i en have, hvor græsplænen er pæn og nydelig, hvorfor effektiv behandling med en mosfjerner er at foretrække for dig som forbruger.

Du kan få glæde af en mosfjerner, uanset om du har en større eller mindre have. Det er altså ikke kun boligejere med større haver, som kan bruge en mosfjerner i hjemmet. Det har førhen været ualmindeligt svært at komme mos og ukrudt til livs, men det er heldigvis ikke tilfældet længere.

En mosfjerner er ikke en større investering, da de fleste mosfjernere koster omkring tusinde kroner. Den travle boligejer vil måske overveje at hyre en gartner, men du bør i første omgang overveje, om du ikke kan klare opgaven på egen hånd, hvis du køber en mosfjerner.

Hvornår er det bedst at bruge en mosfjerner?

Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, at der er nogle tidspunkter, som er bedre end andre, når det drejer sig om brug af en mosfjerner. Det er som hovedregel bedst at fjerne mos i enten marts eller april måned, hvor græsset typisk begynder at vokse. På dette tidspunkt er det lettest at fjerne mos, da mospuderne sidder løst.

Betyder ovenstående, at man kun kan fjerne mos i marts og april? Nej, du kan naturligvis fjerne mos stort set hele året rundt, men der er som bekendt nogle måneder, som er bedre end andre.

Der er dog mange gode grunde til, at de fleste boligejere vælger at fjerne mos i foråret. Det er nemlig meget vigtigt, at græsset begynder at vokse, efter man har fjernet mos, hvorfor sommer, vinter og efterår ikke er de bedste årstider til mosfjerning.

Det er meget forskelligt, hvor ofte vi danskere foretrækker at bruge en mosfjerner i haven. Du kan som udgangspunkt nøjes med at bruge din mosfjerner én gang om året, så din græsplæne er klar til en ny havesæson. Det kan i øvrigt være meget besværligt at fjerne mos, hvis man kun fjerner mos hver anden eller tredje år, hvorfor en årlig tur med mosfjerneren er givet godt ud.

Købe eller leje mosfjerner – Hvad kan bedst betale sig?

Du har netop læst, at du kun skal bruge din mosfjerner én gang om året, så du er måske begyndt at overveje, om det bedre kan betale sig at leje en mosfjerner. Det er ikke vores intention at træffe en beslutning på dine vegne, men vi vil gerne informere dig om, at både leje og køb af mosfjernere er muligt i vores moderne tidsperiode.

Derfor kan det godt betale sig at købe en mosfjerner:

 1. Det giver økonomisk mening på sigt – Du skal som boligejer bruge din mosfjerner år efter år, hvorfor det hurtigt kan give mening for dig at købe en mosfjerner. Du vil typisk kunne tjene din investering hjem igen på to eller tre år. Det kan med andre ord sjældent betale sig at leje en mosfjerner, hvis man altså forstår at tænke langsigtet.
 2. Du kan låne den ud til venner og familie – Der er ingen grund til, at din mosfjerner står og samler støv, når du ikke bruger den. Det kan du heldigvis undgå ved at låne den ud til venner og familie, som helt sikkert vil beundre din gavmildhed. Du kan evt. dele din mosfjerner med din(e) nabo(er), så I kan splitte omkostningerne.
 3. Du sparer en masse besvær – Du kan spare en masse besvær ved at købe en mosfjerner, da du slipper for at skulle indhente tilbud, ligesom du slipper for at skulle forholde dig til lange og ugennemsigtige lejekontrakter.

Der er også visse ulemper ved at købe en mosfjerner, som du bør kende til, hvis du ikke vil ende med at blive skuffet. Ejer du en mosfjerner, så bliver der stillet nogle krav til dig mht. løbende vedligeholdelse og opbevaring. Alt i alt er det meget fornuftigt at købe en mosfjerner.

Sådan finder du din kommende mosfjerner

Vi kan desværre ikke love dig, at du finder din kommende mosfjerner i vores test, men du skal ikke opgive håbet af den grund. Der findes nemlig en hel verden af mosfjernere, som fortjener at blive udforsket.

Forventer du at købe en mosfjerner i den nærmeste fremtid, så anbefaler vi dig at lægge vægt på følgende faktorer:

 • Effekt – Effekten eller styrken er en vigtig faktor, da det siger noget om, hvor effektiv maskinen er. Effekten vil altid være oplyst, hvis det vel at bemærke drejer sig om en elektrisk mosfjerner. Den eneste ulempe ved en mosfjerner med en kraftig motor er, at den typisk er dyr i drift.
 • Arbejdsbredde – Arbejdsbredden er også værd at lægge vægt på, da arbejdsbredden trods alt har stor indflydelse på, hvor hurtigt du kan fjerne mos fra din have. Du skal være ekstra opmærksom på denne faktor, hvis du har en stor have.
 • Brugerhåndtering – En god mosfjerner er nem og komfortabel at arbejde med, og det skal din kommende mosfjerner selvfølgelig også være. Er det nemt at skubbe maskinen rundt i haven, er det nemt at tømme beholderen, og hvilke indstillingsmuligheder er der? Det er noget af det, du skal finde svar på.
 • Funktionalitet – Funktionalitet er en altafgørende faktor, da maskinen selvfølgelig skal kunne udføre opgaven til perfektion. I dag er der stor forskel på, hvor avancerede mosfjernere er, hvorfor det er værd at undersøge, hvilke funktioner der er repræsenteret.
 • Opbevaring – Det er skønt at eje en brugervenlig og effektiv mosfjerner, så længe den også er nem at opbevare. Du vil med sikkerhed blive gladest for en mosfjerner, som kan foldes sammen, så den ikke optager for meget plads i dit skur e.l.

Andre gode tips til at bekæmpe mos i haven

Det er vores store ønske, at du skal finde din ideelle mosfjerner, så det håber vi, at du får held med. Du vil i dette afsluttende afsnit få en masse gode tips til, hvordan du bekæmper mos i din have:

 1. Hold plænen trimmet (slå græsset en gang om ugen om sommeren)
 2. Brug en vertikalskærer (vær opmærksom på, om din mosfjerner byder på vertikalskæring)
 3. Giv din plæne gødning (brug et produkt med indhold af både plænegødning og jernvitriol)
 4. Prik små huller i græsplænen (græsrødderne skal have luft)
 5. Troml plænen i vækstsæsonen (i perioden fra maj til oktober)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here