Motionscykel Test – Bedste kondicykel 2017

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Efter endnu en gang at havde taget et kig i vores mailindbakke kan vi konkludere, at der er et stort ønske om en motionscykel test. Vi elsker at opfylde læserønsker, så har derfor vi valgt at tage udfordringen op og finde den bedste motionscykel til prisen. Længere nede i artiklen kan du læse om, hvordan og hvorledes man kan finde den rette motionscykel med udgangspunkt i sine personlige behov. I første afsnit vil vi afsløre, hvilken kondicykel der har klaret sig bedst i testen. I testen har vi haft kig på 6 forskellige motionscykler fra producenterne Kettler, Reebok og Titan.

Reebok Bike ZR8

Test af Reebok Bike ZR8

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

I vores motionscykel test var Reebok en af de repræsenterede producenter med to forskellige modeller. Denne Reebok ZR8 kondicykel har klaret sig bedst på en lang række parametre. ZR8 ligger i mellemprisklassen og vil være et fornuftigt valg for langt de fleste danske motionister. Det er en ny og miljøvenlig model, som hverken bruger strøm eller batteri. Den er nemlig selvgerende af strøm, hvilket er glimrende for både økonomien og miljøet.

Et væld af muligheder

Med denne motionscykel har du mulighed for at vælge mellem ikke mindre end 32 modstandsniveauer. Udover de mange modstandsniveauer er der også 12 programmer samt ét individuelt program. Hvis du gerne vil i gang med det samme, kan du blot benytte dig af Quick start funktionen.

Derudover er cyklen udstyret med en brugervenlig computer, hvor der bliver vist distance, hastighed, tid, puls, omdrejninger m.m. Der er pulsmåling på styret, hvilket er ganske praktisk. Sadlen på cyklen er utrolig komfortabel, således at man kan sidde behageligt i længere tid. Det er naturligvis muligt at justere sædet, så den er tilpasset dine ben. Generelt er det en motionscykel i meget høj kvalitet, som kan bruges af alle med vægt op til 135 kg.

Det kan desuden anbefales at købe en Reebok måtte for at beskytte dit gulv. Alt i alt er det en glimrende og billig motionscykel til dig, der gerne vil i form.

De vigtigste specifikationer

  • Størrelse: 114 x 51 x 136 cm. (L x B x H)
  • Vægt: 35 kg.
  • Bremsesystem: Elektronisk bremsesystem (M-force)
  • Svinghjulsvægt: 9 kg.

Købsguide – Motionscykler

De fleste danskere er interesseret i at købe en billig motionscykel, men det er vigtigt også at stille krav til kvaliteten. I vores motionscykel test kostede den billigste cykel 3000 kr., mens den dyreste kondicykel kostede lidt over 8000 kr. Der er altså stor forskel på prisen, afhængig af om man skal have en cykel til en nybegynder, trænet eller professionel. En motionscykel er et glimrende træningsredskab at købe til hjemmet, hvis man gerne vil i form.

Bremsesystem

Det er meget vigtigt at gå efter en motionscykel med et solidt bremsesystem. De fleste motionscykler har enten en mekanisk- eller elektronisk bremsesystem. De dyre cykler er somregel udstyret med et mekanisk bremsesystem. Prismæssigt kan det anbefales at købe en kondicykel med elektronisk bremsesystem, som fungerer rigtig godt. Køber du en billig motionscykel, så bør du som udgangspunkt ikke have de store forventninger til bremserne. Det er nemlig et af steder hvor der spares, hvis prisen skal holdes nede.

Svinghjul

Man kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at købe en motionscykel med et kraftigt svinghjul. I den anledning skal du primært være opmærksom på vægten af svinghjulet. Vores testvinder har et svinghjul med en vægt på 9 kg., hvilket er ganske fornuftigt. Det er dog også udemærket med et svinghjul på 7-8 kg. Jo tungere svinghjulet er, desto bedre kører cyklen i princippet.

Programmer + niveauer

I vores motionscykel test har vi været meget opmærksomme på, hvor mange (og hvilke) programmer de udvalgte motionscykler havde. Det er desuden en fordel med en cykel, som har mange modstandsniveauer, så du kan finde det niveau, der passer bedst til dig. På den måde kan du også vælge at udfordre dig selv og vælge et hårdere niveau.

Saddel

Sadlen er ligeledes et rigtigt vigtigt kriterie, da der er stor forskel på kvaliteten af sadlerne. Hvis man vælger at købe en lidt for billig motionscykel med en hård saddel, så vil man hurtigt køre død i det. I forhold til både komfort og motivation er det derfor vigtigt, at man sikrer sig at sadlen er blødt og komfortabelt at sidde på. Ulempen ved at handle cykler på nettet er netop, at man ikke får muligheden for at mærke sadlen før køb. Derfor kan det anbefales at køre forbi en fysisk forhandler, hvor de sælger den ønskede model.

Et godt tip

Man bør overveje nøje, hvor man vælger at stille sin nye motionscykel. Man bør vælge et rum, hvor der er mulighed for en vis form for udluftning, og hvor der er tilstrækkelig plads. Det kan være en god idé at købe en cykel, som er nem at flytte rundt med. Dermed kan du f.eks. vælge at flytte din kondicykel foran fjernsynet, så du kan se dit yndlingsprogram, samtidig med at du forbrænder en masse kalorier.

Læs også vores test af Puky løbecykel.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here