Mousserende Vin Test – Testvindende vin med brus 2017

0

Mousserende vin er bedst kendt for sine bobler. Det er fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvilket er med til at skabe kulsyre, der selvfølgelig betyder, at der kommer bobler. Det skal gøres klart, at der findes rigtig mange forskellige typer af mousserende vin på markedet, men de mest populære af slagsen i Danmark er Champagne og Asti.

Hvis du leder efter én eller flere mousserende vine, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det kan være svært at vælge. I denne mousserende vin test bliver du præsenteret for en række forskellige typer af mousserende vin, hvorfor dermed garanti også vil være enten én eller flere af disse vine, der falder inden for din smag og dit interesseområde.

Champagne Brut Tradition – Jean Pernet, Epernay, Champagne, Frankrig

Champagne Brut Tradition – Jean Pernet, Epernay, Champagne, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 215 kr. Se produkt

Her er der tale om en traditionel og klassisk champagne, der stammer fra Jean Pernet. Champagnen har naturligvis en klassisk sammensætning af druer, der lyder således: 45% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 15% Meunier. Det er desuden en flaske champagne med fine bobler, der føles blidt mod tungen og derfor fuldender smagen.

Det skal desuden understreges, at det er en champagne, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Denne kvalitet opnås ved, at der bliver blandet en Reserve-vin i fra tidligere år. Det er derfor også med til at sikre, at der kan opnås en jævn kvalitet fra år til år. Du skal derfor ikke frygte for, hvorvidt kvaliteten er svingende fra årgang til årgang.


Crémant d'Alsace Brut – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig

Crémant d'Alsace Brut – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 119 kr. Se produkt

Produktionen af en cremant som denne Crémant d’Alsace fra Vins Sipp Mack, der fremstillet i Alsace i Frankrig har en varighed, der lyder på to år. Vinen fremstilles nemlig efter Champagne-metoden, men da vinen ikke er fremstillet i Champagne-distriktet, så er det ikke tilladt at kalde vinen for champagne, hvorfor den går under navnet cremant.

Der er tale om en vin, der byder på både fyldige og bløde aromaer. Du vil opleve, at den i munden har fine bobler, eftersom den har en meget cremet, elegnat struktur og en sprød finale. Det er naturligvis noget, du kan takke den lækre sammensætning af druer for; 50% Pinot Blanc, 25% Chardonnay og 25% Pinot Noir.


Prosecco Blue Millesimato – Val d´Oca, Veneto, Italien

Prosecco Blue Millesimato – Val d´Oca, Veneto, Italien
Forhandler Pris Information
jysk vin 65 kr. Se produkt

Prosecco Blue Millesimato fra Val d’Oca er en både herlig og sprød mousserende vin. Den kan bryste sig af, at have en unik og charmerende floral duft, der virker appellerende og tiltrækkende, og samtidig byder den også på liflige bobler, der med garanti kommer til at gå rent ind hos enhver, denne flaske serveres for – skal serveres afkølet ved 6-8 grader.

Der er tale om en nærmest blomstrende bouquet, der er kombineret med æble, lime og fersken, der ligeledes bliver efterfulgt af en fin koncentreret og afbalanceret smag. Den byder på elegant syre og en diskret sødme, hvorfor det er et anbefalelsesværdigt valg som velkomstdrik eller derimod til lette fiskeretter eller en form for lækker tapas.


Riesling Brut Sekt – Weingut Kirsten, Mosel, Tyskland

Riesling Brut Sekt – Weingut Kirsten, Mosel, Tyskland
Forhandler Pris Information
jysk vin 143 kr. Se produkt

Riesling Brut Sekt fra Weingut Kirsten er en vin, der kommer fra de stejle skiferdækkede skråninger. Markerne ar en eksposition mod sydvest. I dette område finder du mange klipper, mens rødderne stikker dybt, hvilket er med til at give et højt indhold af mineraler. Drueren bliver endda udvalgt og plukket på manuel vis, for at sikre kvaliteten.

De er desuden også blevet presset meget forsigtigt, hvilket naturligvis er gjort for at kunne bevare både duft og aroma. Det skal desuden understreges, at der er tale om en vin, der fremstår ren, mens den har en smag af frisk frugt og elegante bobler, der byder på en let cremet mousse. Eftersmagen af Riesling Brut Sekt er både tør og intens.


Champagne Rosé Brut – Champagne Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig

Champagne Rosé Brut – Champagne Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 389 kr. Se produkt

Hvis du er glad for både rosé og champagne, så bør du naturligvis kombinere dette. Det kan du bl.a. gøre med en roséchampagne som denne fra Doyard-Mahé. Det er en flot champagne, der byder på en intens lyserød farve såvel som fine bobler, en frisk og elegant duft af frugt med noter af røde frugter, der indbyder til at smage på den.

Dertil er der tale om en champagne, der kan bryste sig af en frisk og saftig frugtsmag såvel som en cremet fylde. Hos vinhuset Doyard-Mahé har de desuden også formået at skabe en blid og behagelig eftersmag, hvilket skyldes sammensætningen af druer; 88% Chardonnay og 12% Pinot Noir. Den egner sig godt som aperitif eller til lette retter.


Crémant d'Alsace Rosé – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig

Crémant d'Alsace Rosé – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 119 kr. Se produkt

Cremant og champagne minder på mange punkter om hinanden. Det skyldes, at en cremant er fremstillet efter samme metode som en champagne – og det gælder naturligvis også en rosé-cremant. I dette tilfælde er der tale om en lækker vin, der har en klar rosa farve samt en duft, der byder på fine aromaer af både hindbær og solbær.

Den rene røde frugt fortsætter desuden i munden sammen med de elegante bobler og bløde tanniner, som denne rosé cremant fra Alsace i Frankrig ligeledes også byder på. Vins Sipp Mack har produceret denne vin med 100% Pinot Noir-druer, hvilket er med til at gøre den velegnet til et væld af forskellige formål; mad, aperitif eller noget tredje.


Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze– Val d´Oca, Veneto, Italien

Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze– Val d´Oca, Veneto, Italien
Forhandler Pris Information
jysk vin 160 kr. Se produkt

Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze er en prosecco, der stammer fra et 107 hektar stort område, der særligt er kendt for at være dét område, der leverer druer til en speciel Cru Prosecco. Val d’Oca, der står bag denne vin, ejer 7 hektar af dette område, hvor de dyrker druer til fremstilling af deres mousserende vine såsom Superiore di Cartizze.

Her er der tale om en mousserende vin, der har en flot strågul farve, mens den ligeledes også byder på bløde, indsmigrende aromaer såvel som fine elegante bobler, der ligger godt på tungen. Dertil skal det også nævnes, at vinen har en smule restsødme, der sammen med syren er med til at garantere en både spændstig og lækker oplevelse.


Champagne Cuvée Désir Extra Brut – Champagne Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig

Champagne Cuvée Désir Extra Brut – Champagne Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 399 kr. Se produkt

Hvis du leder efter en både utrolig let og elegant champagne, så bør du bestemt vælge at se nærmere på denne Cuvée Désir Extra Brut fra Doyard-Mahé. Det er en champagne, der byder på en klar lysegul farve med et gyldent skær. Dertil er du også sikret, at du kommer til at opleve fine bobler og en delikat duft af blomster og hvide frugter.

Smagen er både frisk og sprød, hvilket er ensbetydende med, at den er velegnet i flere forskellige sammenhænge. Ydermere, så skal det også understreges, at den byder på noter af citrusfrugt samt en både lang og behagelig eftersmag. Denne champagne skal serveres afkølet ved en temperatur, der lyder på mellem 7 og 9 grader.


Der findes mange typer af mousserende vin

Som der også gives udtryk for, så findes der flere forskellige typer af mousserende vin. Fremgangsmåden for produktion såvel som de druer, der bruges til dette varierer naturligvis fra vin til vin. Derfor skal det også gøres klart, at alle og enhver er i stand til at finde en rigtig god vintype, der er lige noget for dem, uanset hvad, de er til.

Derfor skal du også være klar over, at der er forskel på mousserende vin; der er forskel på smagen, der er forskel på de formål, de bedst tjener og der er bestemt også forskel på prisen. Hvis du ønsker et nærmere kendskab til nogle af de mest populære former for mousserende vin, så kan du læse mere om en række af disse vintyper nedenfor.

Champagne

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at den mest populære type af mousserende vin er champagne. Det er en mousserende vin, der oprindeligt stammer fra distriktet af samme navn, der har beliggenhed i Frankrig. Dertil skal det også nævnes, at det oftest er den mest eksklusive form for mousserende vin, der kommer fra Champagne-distriktet.

Asti

Asti er bestemt også populært på det danske marked. Oftest bliver det betragtet som en billigere løsning end champagne. Faktum er dog, at der findes et væld af lækre former for Asti (der tidligere er gået under navnet Asti Spumante). Det er en mousserende vin, der oprindeligt stammer fra Asti-regionen, der er beliggende i Italien.

Cava

Endvidere, så skal det også understreges, at Cava er en meget populær type af mousserende vin på det danske marked. Al Cava stammer oprindeligt fra Spanien. Derfor kan du også være sikker på, at du vil kunne finde frem til en række forskellige typer af Cava, da de bliver produceret flere forskellige steder rundt omkring i Spanien.

Spumante

Spumante stammer – ligesom Asti – også fra Italien. Hvis du har et i sinde at skulle investere i en mousserende vin, der kategoriseres som værende Spumante, så skal du være klar over, at der er tale om en mousserende vin af varierende kvalitet og sødme. Derfor skal du også sørge for at vælge med omhu, hvis du har planer om at købe en Spumante.

Crémant

Crémant er en type af mousserende vin, der benytter den samme fremgangsmetode til at fremstille champagne – i og med, at de ikke er fremstillet i Champagne-distriktet, så må de ikke kaldes for champagne. I dag bliver Crémant fremstillet mange steder som Bourgogne, Alsace, Limoux, Die, Loire, Jura og Bordeaux i Frankrig samt fra Luxembourg.

Sekt

Den primære bestanddel af de typer af mousserende vine, der er blevet beskrevet ovenfor bliver produceret i enten Frankrig eller Italien. Det er dog ikke tilfældet med Sekt, der derimod er en mousserende vin, der bliver produceret i enten Tyskland, Østrig eller derimod i Ukraine. Derfor kan der også være stor forskel på smagen af sekt.

Vin handler om præferencer

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at da der findes rigtig mange forskellige typer af mousserende vin, så vil der også være stor forskel på, hvad folk har af præferencer i denne forbindelse. Selvom der findes mange anmeldere og score-systemer, der bliver brugt til at placere vin på en skala, så handler det i bund og grund om egne præferencer.

Det er naturligvis også noget, der er ensbetydende med, at du skal sørge for at købe mousserende vin med henblik på hvad, du selv kan lide. Der er ikke nogen grund til, at du vælger at købe en særlig type af vin, fordi den enten er eksklusiv, populær eller derimod blot fordi, at nogen har givet den gode anmeldelser eller den har fået en god score.

Det er dog vigtigt at understrege, at ovenstående ikke er ensbetydende med, at du blot skal købe og håbe på det bedste. Det kan stadig være en rigtig god idé, at du sørger for at holde øje med andre folks anmeldelser og at du ser nærmere på hvordan, den er blevet placeret af Robert Parker el.lign., da det gør det nemmere at vælge en god vin.

I bund og grund, så skal det naturligvis gøres klart, at vin handler om præferencer og det handler om at nyde smagen af den eller de vine, du ender med at investere i. Det er også ensbetydende med, at du skal sørge for at købe med hjertet og ikke med hjernen, når du skal købe vin – uanset om der er tale om mousserende eller anden form for vin.

Alle kan finde den perfekte mousserende vin

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde den perfekte mousserende vin for dit vedkommende. Som tidligere nævnt, så er udvalget særdeles stort, hvilket også er ensbetydende med, at du med garanti vil kunne finde frem til lige netop dén mousserende vin, der er den bedste for dit vedkommende set i forhold til f.eks. præferencer, pris og andet.

Det kan dog sagtens tænkes, at det er noget, der kommer til at tage relativt lang tid, eftersom udvalget er stort og det betyder, at det kan tage lang tid at sortere blandt de mange muligheder. Det er dog vigtigt, at du både vælger med omhu, men også at du er villig til at prøvesmage forskellige mousserende vine, så du kan udvide din horisont.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here