Nespresso maskine Test – Den bedste kapselmaskine

0

Oh ja, kaffe. Hvem af os danskere elsker ikke en god kop kaffe? Som vi nævnte i en af vores andre tests omkring fuldautomatiske espressomaskiner, så elsker vi danskere simpelthen kaffe! Vi drikker faktisk ca. 4 kopper kaffe om dagen. Kaffe er for nogen en opkvikkende start på morgenen, en bombe af nydelse og god smag eller bare et must i en hektisk hverdag. Uanset hvad, kan os kaffedrikkere nok hurtigt blive enige om, at der sjældent findes bedre end en god kop kaffe.

I den artikel, du nu har givet dig i kast med at læse, vil vi præsenterer fire af Nespressos bedste kapselkaffemaskiner for dig. Nespresso er det mærke, der vinder klart mest på dette marked, og derfor har vi valgt at teste en række af deres udbud for at se, hvilken Nespresso maskine der klarer sig bedst i test.

Nespresso kaffemaskinernes smag og design

Nespresso tilbyder til samtlige af sine maskiner 24 Grand Crus smagsvarianter, som tilfredsstiller enhver smag på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Alle Grands Crus kan også nydes med mælk eller mælkeskum i tilberedningen af et udvalg af lækre opskrifter som Cappuccino, Latte eller Macchiato. Nespressos design er meget klassisk og stilet og passer ind i ethvert køkken. Maskinen er lille og flot at se på, så den kan stå fremme hele tiden uden at genere.

Mange af Nespressos kapselmaskiner ligner hinanden på evner, men der er alligevel forskelle at finde. I denne artikel fokuserer vi på de små forskelle for at give dig den Nespresso maskine, der er bedst i test.

Nespresso Prodigio Titan

Test af Nespresso Prodigio Titan
ForhandlerPrisInformation
Skousen1.099,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.099,00 DKK Se produkt

Den britiske avis The Independent har for nylig testet 10 forskellige kapsel kaffemaskiner og kårede Nespressos Prodigio model som ”bedste køb”. Designet på modellen er som altid elegant og gennemført og maskinens enkle stil sørger for, at den vil passe ind i ethvert køkken. Vandtanken på bagsiden af maskinen kan desuden rotere, hvilket gør placeringen i køkkenet ekstra fleksibel.

Modellen opvarmer på kun 25 sekunder og har tre forskellige kopstørrelser: Ristretto, Espresso og Lungo. Vandtanken er på 0,8 liter og beholderen til brugte kapsler kan rumme 14-19 stk, før den skal tømmes. Der er automatisk kapseludskydning og også en automatisk slukfunktion, som sørger for, at maskinen slår fra efter 9 minutter. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du er kommet til at forlade en tændt kaffemaskine.

Dét er smart

Denne nye model i Prodigio-serien gør det muligt at koble din smartphone eller tablet sammen med din kaffemaskine. Via Bluetooth teknologi kan du således starte brygningen fra dit soveværelse, badeværelset eller et helt tredje sted i dit hjem. Det eneste, du skal sørge for, er at have kop, vand og kapsel klar i maskinen, og så starter den ellers brygningen, lige når du ønsker det.

Denne app har fået meget ros i bl.a. den engelske avis, The Independent, for sin brugervenlighed og generelle enkelthed. Via appen kan du tidsindstille brygningen, så du kan få kaffen lige når du vil. Derudover holder appen øje med kapselbeholdningen for dig og minder dig om, hvornår det er tid til at afkalke maskinen. Det er smart med smart på med sådan en app.

Derfor er Nespresso Prodigio et godt valg

Som alle andre modeller i Nespresso familien, leverer denne kaffemaskine en god og velsmagende kop kaffe utroligt nemt. Det, som virkelig adskiller denne model fra resten af feltet, er koblingen mellem maskinen og din smartphone. Prodigio sørger for en unik betjening og for, at du kan brygge en kop kaffe uden overhovedet at rejse dig. Du får med denne model den klassiske og kendte Nespresso kvalitet sammen med den nyeste teknologi.

De vigtigste specifikationer

 • Opkobling til din smartphone eller tablet
 • 3 forskellige kopstørrelser
 • Afkalkningsvarsel
 • Autosluk
 • Tidsindstillet brygning
 • Ingen mælkeskummer
 • Beholder til 14-19 kapsler
 • Opvarmning på 25 sek.
 • Automatisk kapseludskydning

Samlet set altså en supermoderne kaffemaskine med Nespressos klassiske kvalitet af smag og udseende. Denne maskine vinder på teknologi, men man skal være opmærksom på, at er man til café latte eller andre kaffespecialiteter indeholdende mælk, skal man købe mælkeskummer med ved siden af. Der er heller ikke noget rensningsprogram, men til gengæld kan du få din smartphone til at fortælle dig, hvornår det er ved at være tid til at rengøre den kære kaffemaskine.


Nespresso Expert&Milk

Test af Nespresso Expert&Milk
ForhandlerPrisInformation
Skousen2.024,00 DKK Se produkt
Whiteaway2.025,00 DKK Se produkt

Med denne model fra Nespresso får du en unik kaffeoplevelse, som kommer så tæt på en professionel, som det kan lade sig gøre med en kapselmaskine. Via blutetooth-teknologi giver maskinen dig nemlig mulighed for at skræddersy din kaffe, så din kop bliver præcis, som du vil have den. Selve designet på Expert & Milk er også i en klasse for sig og helt nyt for Nespresso. Maskinen er inspireret af de professionelle baristaer og er udformet i børstet aluminium og med et bagsidedesign der er helt fladt. Små stilfulde LED-alarmer fortæller dig, hvis maskinen skal afkalkes, vandbeholderen er tom eller kapselholderen fuld.

Dét er smart

Det, som virkelig adskiller denne model fra mange andre Nespresso maskiner er, at den tilbyder en langt højere grad af indstillinger, end hvad der tidligere er set hos Nespresso. Med denne model er det eksempelvis muligt at vælge mellem fem forskellige kopstørrelser, Ristretto, Espresso, Lungo og den helt nye Americano, der består af 25ml kaffe og 125ml varmt vand. Den femte kopstørrelse er kogende vand til te. Derudover har man med Expert & Milk også muligheden for at vælge mellem tre forskellige vandtemperaturer og på den måde kan man i langt højere grad end tidligere, selv bestemme hvordan man ønsker sin kaffe.

Med denne model fra Nespresso er det også muligt at forbinde kaffemaskinen med din Apple eller Android smartphone eller din tablet. Du skal blot installere Nespressos app og herefter er du i stand til at betjene kaffemaskinen fra din telefon. Med appen kan du både holde øje med din kapselbeholdning og bestille nye, ligesom du nemt får besked når det er tid til at afkalke maskinen.

Det er også muligt at betjene selve kaffemaskinen og brygge en kop kaffe fra appen. For at brygge kaffe fra din smartphone skal du naturligvis huske at lægge en kapsel i maskinen, stille en kop klar og sørge for, at der er vand i tanken. Side3.no påpeger i deres test af kaffemaskinen, at blutetooth teknologien har begrænset rækkevidde og at man bør være opmærksom på, at selvom man kan brygge kaffen fra sin telefon, så skal man stadig forberede alt det praktisk selv, hvorfor det kan være en hel del nemmere, blot at brygge kaffen direkte fra maskinen.

Derfor er Nespresso Expert & Milk et godt valg

Som noget helt nyt kan denne model brygge en kop Americano kaffe og du kan frit som du vil stille på vandet temperatur. Begge disse funktioner har fået rosende ord med på vejen blandt kaffemaskinens brugere. Designet på denne maskine skiller sig ligeledes en smule ud fra de resterende Nespresso produkter, da denne fylder i bredden frem for i dybden.

Modsat vores første testdeltager, medfølger der med denne model en mælkeskummer til maskinen, så du nemt kan lave cremet og lækkert mælkeskum til dit espressoshot eller som top til din kop kaffe. Mælkeskummeren matcher endda resten af maskinen og består af en Aeroccino3, som altså er af samme design som resten. Ligesom du kan indstille på vandets og dermed kaffens temperatur, kan du også vælge, om dit mælkeskum skal være varmt eller koldt.

De vigtigste specifikationer

 • Mulighed for at brygge Americano kaffe
 • Mulighed for at indstille temperaturen
 • Opkobling til din smartphone eller tablet
 • Mælkeskummer
 • Tidsindstillet brygning
 • Beholder til 10-12 kapsler
 • 4 kopstørrelser plus varmt vand til te
 • Autosluk
 • Automatisk kapseludskydning

Nespresso CitiZ & Milk

Test af Nespresso CitiZ & Milk
ForhandlerPrisInformation
Skousen1.288,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.288,00 DKK Se produkt

Nespresso CitiZ & Milk er en kapselmaskine til brugeren, som ikke behøver en masse gadgets og tilkobling til smartphones, men som bare gerne vil nyde en god og enkel kop kaffe. Den hører prismæssigt til i mellemklassen, men byder alligevel på medfølgende mælkeskummer, som giver en del flere spændende muligheder for kaffevarianter. Til trods for prisen, får du også flere andre funktioner, som ellers ofte er forbeholdt de lidt dyrere maskiner. Her kan for eksempel nævnes den relativt store vandeholder på 1 liter, som rummer vand nok til en del kopper, før den skal fyldes på ny. Det er praktisk, hvis I er flere, der bruger maskinen.

Nespresso CitiZ & Milk er en af de mest prisvindende Nespresso maskiner overhovedet. Både modellens design, betjening og kaffe har imponeret gentagne gange, så med denne model får du en kaffemaskine i særklasse, som gang på gang imponerer i test.

Dét er smart

Nespresso CitiZ & Milk er ikke en af de mest avancerede modeller i Nespressos sortiment, og vi kan dermed ikke prale med nogle specielle eller unikke gadgets. Til gengæld kan vi rose den for sin enkelhed og evne til at levere god kaffe på trods af sin simpelhed. Den har stadig alle de funktioner du kan ønske dig, og som man ofte kun ser hos de lidt dyrere modeller. Kaffemaskinen leveres eksempelvis med en Aeroccino mælkeskummer, hvilket gør mulighederne for kaffedrikke store. Maskinen har to forskellige kopstørrelser, Espresso og Lungo, og har også et yderst effektivt opvarmningssystem, som på kun 25 sekunder leverer en velsmagende kaffe. Det skal dog nævnes, at vandet kun opvarmer til én temperatur og her kan maskinens simpelhed igen mærkes.

Et andet punkt hvor denne model gentagne gange har udmærket sig, er med sit design og byggekvalitet. Den roses også for at være særligt rengøringsvenlig, hvilket også er takket være designet. Med denne model er der også taget højde for sikkerheden og maskinen slukker automatisk efter 9 minutter. Vandtanken er aftagelig og har kapacitet til 1 liter. Vil du lave en ekstra stor kop kaffe, så kan du nemt slå maskinens rist op og stille et højt glas eller stor kop ind.

Derfor er Nespresso CitiZ & Milk et godt valg

Med denne model får du en testfavorit fra Nespresso og stort set alt hvad du kan ønske dig fra en kaffemaskine. Maskinen har ikke en masse ekstra funktioner, den kan kort sagt lave en kop kaffe og skumme mælk hertil og ikke så meget andet. Til gengæld, så gør den også dette rigtigt godt. Du får med denne model rigtigt meget kapselmaskine for pengene og en tilhørende mælkeskummer, hvilket sjældent ses i dette prisleje.

De vigtigste specifikationer

 • Mælkeskummer
 • Prisvindende design
 • Stor brugervenlighed
 • Nem at rengøre
 • God værdi for pengene
 • Simpel, men kan hvad den skal kunne
 • Beholder til kapsler 9
 • Manuel indsætning og udsmidning af kapsler
 • Autosluk

Nespresso Lattissima Pro F456

Test af Nespresso Lattissima Pro F456
ForhandlerPrisInformation
KitchenTime2.849,00 DKK Se produkt
Skousen2.849,00 DKK Se produkt
Whiteaway2.849,00 DKK Se produkt
Wupti3.299,00 DKK Se produkt

Sidst, men ikke mindst, har vi denne test Nespressos Lattissima Pro, som i mange testmagasiner scorer topkarakter. Denne kapselmaskine får bl.a. ros for sit design, kaffens kvalitet og den tilhørende mælkeskummer, der gør det muligt at lave f.eks. cappuccino eller macchiato fuldt automatisk. Det eneste, du skal gøre, er at sætte kapslen i, hælde mælk i beholderen og trykke på knappen med den kop kaffe, du ønsker.

Dét er smart

Maskinen er designet med overflader i børstet aluminium, detaljer i forkromet stål og et LCD-display og touch-knapper. Der er også integreret en varmtvandshane, som er skjult bag en skydelåge på siden af maskinen, som hurtigt kan sørge for tevand. Modellen har tre forskellige kopstørrelser, Ristretto, Espresso og Lungo, mens vandbeholderen har en kapacitet på 1,3 liter. Mælkeskummeren kan rumme 0,5 liter mælk og kan nemt tages af og opbevares i køleskabet, når du ikke bruger den.

Maskinen giver dig besked, når det er ved at være tid til at afkalke den – godt nok får du ikke en notifikation på telefonen, som ved nogle af de andre modeller, men beskeden skal nok frem til dig alligevel.

Efter du har brygget en kop kaffe, sørger maskinens automatiske rensningsprogram for at fjerne alle eventuelle kafferester, og du er klar til at brygge næste kop, uden at smagen fra den forrige melder sig.

Derfor er Nespresso Lattissima Pro F456 et godt valg

Lattisima Pro er særligt velegnet til dig, som nyder kaffedrikke såsom cappuccino og latte macchiato. Modellen er udstyret med Nespressos ”One-Touch”-system, som betyder, at du får mælkebaserede kaffedrikke med kun ét tryk, uden selv at skulle tilberede og tilføje mælkeskum til kaffen. Tilbereder du en kaffevariant med mælk, så foretager maskinen efterfølgende selv en fuldautomatisk rensning af systemet, så alle spor af mælk renses ud. Dette er både hygiejnisk og smart.

De vigtigste specifikationer

 • Fuldt integreret mælkeskummer
 • Automatisk brygning af cappuccino og latte macchiato
 • Indbygget rensefunktion
 • Mulighed for at tappe varmt vand
 • Tre kopstørrelser
 • Automatisk renseprogram
 • Autosluk

Hvem er så bedst i test?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at når det kommer til Nespressos kapselmaskiner, er stanarden høj og alle deres produkter må leve op til de høje krav – og det gør de så sandelig også. Nogle af de parametre, vi i denne test har lagt vægt på, er brugervenlighed, pris og maskinens kunnen på helt basis plan.

Det er derfor, vi har valgt at kåre Nespresso CitiZ & Milk som testvinder. Denne maskine er meget enkel, men kan alt det, den skal kunne, og den ligger i et fornuftigt prisleje. Den har godt nok ikke noget program på skærmen eller via en app, der fortæller dig, hvornår den trænger til at blive afkalket, men vi er vilde med dens simpelhed, og at den stadig evner at diske op med flere forskellige kaffevarianter end mange andre maskiner til samme pris.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here