Nilfisk støvsuger Test – Bedste af slagsen

0

Når det kommer til at investere i en ny støvsuger, gælder det som altid om at være klar over, hvilke muligheder der er for at dække netop dig og dit personlige behov. I denne artikel vil du blive præsenteret for top tre af de bedste støvsugere fra Nilfisk. Disse støvsugere har vi sammenlignet ud fra forskellige parametre eller kriterier og derefter holdt dem op mod hinanden for at finde ud af, hvilken støvsuger der er bedst i test.

Konkurrencen har været intens, og det er som sagt kun de bedste, der er taget i betragtning og er med i testen, så deltagerne ligger altså ret tæt op ad hinanden. Støvsugerne i denne test er de bedste generelt set, dvs. til den gængse kunde og det er kun almindelige støvsugere, der er med i testen. De forskellige kategorier, som testdeltagerne bliver bedømt ud fra er:

Rengøring på hårde overflader (og gulvtæppe), energiklasse og støvmission. Derudover spiller prisen som altid en væsentlig rolle, støvsugerens lydniveau og slutteligt dens design. Alle disse parametre vil der altså blive vurderet ud fra, når vi præsenterer for dig Nilfisk støvsugere bedst i test.

Nilfisk Select Classic

Test af Nilfisk Select Classic
ForhandlerPrisInformation
de3bedste1.599,00 DKK Se produkt
Skousen1.695,00 DKK Se produkt

Den første deltager på podiet i konkurrencen er Nilfisk Select Classic Black, som er en superfin støvsuger med en pris, der matcher. Der er mange forskellige parametre at bedømme ud fra, og i denne test kigger vi som sagt bl.a. på kategorierne: Rengøringsevne på hårde gulve, energiklasse og støvemission som de væsentligste og lydniveau og design ved siden af det.

Rengøringsevne på hårde elementer

Vi lægger hårdt ud og præsenterer en af de støvsugere fra Nilfisk, som klarer sig overordentligt godt i flere af kategorierne. Denne støvsuger opnår den højest mulige score, når det kommer til rengøring af f.eks. trægulv, klinker eller andre hårde overflader. Allerede her, kravler vores første deltager altså mod toppen. På trods af den flotte præstation på de hårde overflader, kan de dog være værd at notere dens evne til at rengøre på gulvtæppe. I denne kategori må denne støvsuger nemlig nøjes med den tredjehøjeste placering, C på en skala fra A-G.

Langt de fleste støvsugere scorer dog ikke højere end B i denne kategori, så med mindre du har et hjem, som er tæppebeklædt fra top til tå, skal du blot tage dette med som en mindre bemærkning.

Energiklasse

Energiklasse er for mange en betydelig faktor, og hvis man vil spare på noget på elregningen, er det da også værd at gå efter en støvsuger, som holder omkostningerne nede på dette punkt. Og netop det gør faktisk Nilfisks Select Classic Black. Den scorer igen den højeste karakter og er faktisk en af de få af Nilfisk støvsugerne, der klarer energiklasse-kategorien med bravur.

Støvemission

Denne kategori har med støvsugerens evne til at holde på støvet at gøre. Scorer støvsugeren højt i denne kategori, vil det altså sige, at den er god til at holde på støvet og har et godt filter i denne sammenhæng. Denne støvsuger har det, der kaldes et HEPA-filter, som er det bedste på markedet lige nu til at holde på støvet. HEPA-filteret er H13, det næstbedste af slagsen, og fanger hele 99,95% af støvpartiklerne, hvilket gør Select Classic Black til en meget allergivenlig støvsuger. Dette giver den naturligvis også en flot placering på skalaen, hvor den opnår højeste karakter endnu engang. En A-klassificering i denne kategori er svær at opnå, og det er derfor vigtigt, at man som køber er klar over, at prisen altid følger med støvsugeren evne. Denne støvsuger ligger som sagt til en fornuftig pris, og er altså en af de bedste af Nilfisk støvsugerne.

Lydniveau, design og andre praktiske informationer om støvsugeren

Lydniveau og design er to vigtige faktorer, når vi skal finde ud af, hvilken Nilfisk støvsuger, der klarer sig bedst i test. Derudover skal støvsugeren være praktisk, og dette bliver målt på bl.a. støvsugerledningens længde, støvsugerens størrelse og ikke mindst dens vægt.
Starter vi med lydniveauet, har denne støvsuger en motoreffekt på 750 watt, hvilket er i den lave ende. Den suger derfor også med et lavt lydniveau, som kun lige sniger sig op på 69 dB, som klassificeres som A. Den har altså et meget lavt støjniveau, så du ikke behøver at skræmme alt og alle ud af stuen, når der skal støvsuges.

Den er let og elegant at se på med sit sorte, simple design, og navnet lever dermed op til selve støvsugeren.

Den er hverken en stor eller lille støvsuger, men ligger i ”normalklassen” og er ca. Lige så stor som de fleste andre støvsugere. Vægten er 6,4 kg, hvilket også er ganske middelmådigt og helt fint.

Den har en arbejdsradius på 11,2 meter, hvilket er i den lave ende. Nogle støvsugere har en ledningslængde på 12, altså en arbejdsradius på hele 24 meter. Blandt Nilfisks produkter er det dog ikke en sjældenhed, at støvsugerne har en noget kortere ledning, så 11,2 meter er altså ganske normalt.


Nilfisk Elite Energy Classic

Test af Nilfisk Elite Energy Classic
ForhandlerPrisInformation
Whiteaway1.299,00 DKK Se produkt
Wupti1.399,00 DKK Se produkt
Coolshop1.502,00 DKK Se produkt
Renthjem1.502,00 DKK Se produkt
Skousen1.899,00 DKK Se produkt
de3bedste2.699,00 DKK Se produkt

Kun toppen og dermed de allerbedste støvsugere fra Nilfisk bliver præsenteret i denne test, og derfor har vi nu fornøjelsen af at præsentere testens anden deltager, som skal tage op om at blive bedst i test blandt Nilfisk støvsugerne. Denne støvsuger har mange af de samme egenskaber som vores første deltager og de to konkurrenter ligger tæt, når vi vurderer ud fra de forskellige kriterier.

Rengøringsevne på hårde elementer

Ligesom sin forgænger i testen her, scorer Elite Energy Classic en flot karakter, når det gælder rengøring af såvel hårdt gulv som gulvtæppe. Dog er de to karakterer alligevel ikke helt sammenlignelige. Vores første deltager fik karakterne A og C på hhv. hårdt gulv og gulvtæppe, men vores aktuelle deltager mødes på midten så at sige og opnår den næsthøjeste karakter (B) i rengøring af hårdt gulv og gulvtæppe. Denne støvsugers rengøringsevne på trægulv eller andet hårdt underlag, som må siges at være det mest gængse valg, kan altså forbedres, mens dens rengøringen af gulvtæppe får den næsthøjeste karakter, som også er den højeste karakter, der er givet i test af støvsugere. Alt i alt en meget fin rengøringsevne, men den enkelte bruger må naturligvis afgøre med sig selv, hvilken slags rengøring af gulv, man vil prioritere højest.

Energiklasse

Energiklassen er ligeledes upåklagelig og får også topkarakter. Som det også fremgår af navnet, er det energiklassen, producenten slår ned på, når det kommer til netop denne støvsuger.

Støvemission

Denne støvsugers evne til at holde på støvet er helt i top, og med dens super HEPA-filter H14, som er markedets bedste, er der ikke en finger at sætte på dette. Simpelthen i særklasse, og endda en lille klasse bedre end vores første deltager, hvis HEPA-filter H13 ellers også er et meget udmærket valg. Forskellen mellem de to filtre er nede i brøkdelsstørrelse, og hvor H13 filteret opsamler og holder på imponerende 99,5% af alle støvpartikler, overgår H14 filteret den en anelse med sine 99,995%. En lille og for nogle uvæsentlig forskel, men for super allergikeren kan dette måske gøre den sidste lille forskel i købet.

Lydniveau, design og andre praktiske informationer om støvsugeren

Når man gør sig overvejelser om køb af en ny støvsuger, er det for mange vigtigt at vide, hvor meget ens støvsuger egentlig larmer og dermed kan være til gene eller irritation for en selv og omgivelserne. Derfor er det for mange af væsentlig betydning, at støvsugeren ikke larmer mere end højest nødvendigt. Hvis du hører til den del af kundegruppen, som gerne vil have så lidt larm som muligt, mens du udfører de huslige pligter, så er Elite Energy Classic et oplagt valg. Dens lydniveau er på beskedne 68 dB (A), hvilket er noget af det laveste, du kan komme i nærheden af.

Støvsugerens design er meget klassisk og ganske nydeligt med sin marineblå krop og generelt diskrete udseende.

Ligesom Select Classic Black har den en arbejdsradius på 11,2 meter og dens vægt når helt op på 11,53 kg, hvilket klart er i den høje ende.

Prismæssigt ligger den en anelse højere end Select Classic Black modellen, men har til gengæld også et par ekstra detaljer som f.eks. fjernbetjent, ergonomisk håndtag, hvilket betyder at du kan skrue op og ned, slukke og tænde direkte på håndtaget.


Nilfisk Select Comfort (Allergy)

Test af Nilfisk Select Comfort (Allergy)
ForhandlerPrisInformation
Coolshop1.098,00 DKK Se produkt
Renthjem1.299,00 DKK Se produkt

Tredje og sidste produkt i denne test er Nilfisk Select Comfort. Denne støvsuger ligger i toppen af de fleste kategorier og har faktisk klaret testen så godt, at vi er stolte over at kunne præsentere den som vinder og dermed bedst i test blandt Nilfisk støvsugerne. Denne mint-grønne sag vinder ingen jordskredssejr, men er dog alligevel så solidt plantet i toppen, at vi ikke kan andet end at kåre den som vinder af testen. Her er hvorfor.

Rengøringsevne på hårde elementer

Denne støvsuger er eminent til rengøring af hårde elementer. Ligesom vores første deltager tilkæmper den sig nemlig den højeste karakter, der gives (A). Igen skal man dog være opmærksom på, at denne støvsuger opnår tredjehøjeste karakter på skalaen (C), når det kommer til rengøring af gulvtæpper, og man skal derfor være helt sikker på, hvilke gulve støvsugeren skal bruges på, inden man køber den. Det er som nævnt tidligere utroligt svært at få topkarakter, når det gælder rengøring af gulvtæpper, da de bare er enormt svære at komme ordentligt til. Så hvis man blot har et tæppe hist og her på sit gulv, skal karakteren for denne støvsugers rengøringsevne ikke afskrække køberen.

Energiklasse

Miljø og elregning er to parametre, der fylder eller i hvert fald burde fylde hos de fleste, og det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på sin støvsugers præstation inden for dette felt. Nilfisk Select Comfort er et rigtig fint valg, når det kommer til dette punkt, da den igen scorer højeste karakter (A). Det er altså en god støvsuger at vælge, hvis du vil spare på elregningen og være med til at skåne miljøet.

Støvemission

Indtil videre har samtlige af vores deltagere i testen klaret sig godt og er fulgtes pænt ad i de forskellige kategorier. Men her mødes det bedste fra de to første deltagere i den tredje og sidste deltager. Ligesom for Select Classic Black, har Select Comfort Allergy klaret rengøring på hårde gulve med kryds og slange, og nu kommer så den ret så afgørende kategori, nemlig støvemission.

I denne kategori var der ikke stor forskel på vores to første deltagere, og testvinderen overgår da heller ikke det hidtil bedste resultat, som blev opnået af Elite Energy Classic, men opnår ikke mindre end det samme. Dette giver den samlede føring til vores tredje deltager.

Igen ligger det i navnet, hvad producenten har valgt at fokusere på i præsentationen af støvsugeren, og det er der ret til. HEPA-filteret, som er det bedste, er nemlig også til at finde i vores testvinder, og det er naturligvis det sidste nye og bedste H14, der altså opsamler hele 99,995% af alle støvpartiklerne.

Lydniveau, design og andre praktiske informationer om støvsugeren

Select Comforts motoreffekt er 750 watt og lydniveauet 69 dB (A).

Arbejdsradius er 11,2 meter og vægten er 6,4 meter. Designet udskiller sig lidt ved vores testvinder, og den mint-grønne farve er måske ikke for alle og enhver. Hvis farven på din støvsuger er af stor betydning, så går du ikke meget ned i kvalitet ved at vælge et af de andre produkter, men er du ligeglad eller kan lide farven, så er Select Comfort Allergy altså det bedste valg blandt Nilfisk støvsugerne.

Som en sidste bemærkning, skal det lyde, at Select Comfort faktisk har nogle flere gadgets at smide med i handlen end hos de to andre deltagere. Du får nemlig ved køb af denne støvsuger både mundstykke med til parketgulv, fugemundstykke og endda et mundstykke til møbler, som er en efterspurgt vare. Disse små goder har oven i købet ingen synderlig effekt på prisen, som ligger i midten af de tre deltagere.

Select Comfort Allergy er bedst i test på grund af en samlet score, en fornuftig pris, ekstra mundstykker og en dristig farve – og tillykke med det!


EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here