Øretermometer Test – Bedste temperaturmåling til øret

0

Uanset om man bor alene, med sin kæreste eller sin familien med børn, så vil det være et must-have at eje et øretermometer. Vi har arrangeret denne øretermometer test, da vi har erfaret, at danske forbrugere synes, at det er kompliceret at finde det bedste øretermometer. I testen er der indgået 13 øretermometer – både digitale og infrarøde termometer. Vi har desuden lavet denne test, da vi har erfaret, at der er alt for mange termometre, som ikke viser den præcise temperatur og dermed overser feber.

Beurer FT65 termometer

Beurer FT65 termometer
Forhandler Pris Information
Wupti 399 kr. Se produkt

Det er ikke nemt at udpege det bedste øretermometer, når der er så mange gode alternativer. Dog synes vi alligevel, at dette Beurer termometer har klaret sig ekstra godt. Det er et multifunktionelt termometer, som er designet til at kunne bruges af hele familien.

Derfor skal du købe et Beurer øretermometer

Du skal ikke købe termometeret, fordi det er billigt. I stedet skal du købe det, fordi det først og fremmest er udstyret med et stort display, som er nemt at aflæse for selv dårligt seende personer. Ydermere er det et fleksibelt termometer, som både kan måle temperatur på væsker, personer og diverse genstande. Dog er dens primære opgaver at aflæse temperaturen på personer, som vi har koncenteret os om i vores test.

Disse funktioner har termometeret

Nedenfor får du hurtigt og samtidig omfattende overblik over, hvad dette øretermometer egentligt kan:

 • Det måler temperaturen på ganske få sekunder i øret
 • Det kan måle temperaturen i panden
 • Det er muligt at måle overfladetemperaturen på forskellige væsker og øvrige genstande
 • Den vil reagere med en alarm, hvis temperaturen er for høj (feber)
 • Den har en tids- og datofunktion
 • Det er muligt at gemme op til 10 målinger (hukommelse)
 • Via farvet LED vil det blive angivet, hvorvidt temperaturen er normal, eller om du har feber. Hvis temperaturen er normal, vil den grønne indikator lyse. Hvis der imod er feber alarm, så vil den røde indikator lyse. Dermed kan du hurtigt og nemt finde ud af, om du eller dine børn har feber.

Der er tale om et øretermometer, som byder på praktisk og stilrent design. Den slukker automatisk efter brug, hvis du glemmer det, og den er meget nem at rengøre. Den kører på batteriet, og en indikator vil reagere, når det er tid til batteriskift. Du betaler en forholdsvis høj pris for et øretermometer, men du får til gengæld også 3 års garanti. Modellen hedder FT65. Dette termometer har en meget præcis målenøjagtighed, hvilket er endnu en fordel. Skal du opnå det mest præcise resultat, så bør du måle temperaturen i øret fremfor panden.

Du kan blive lidt klogere på dette øretermometer fra Beurer i nedenstående video:


Beurer FT058 øretermometer

Beurer FT058 øretermometer
Forhandler Pris Information
Wupti 369 kr. Se produkt

Beurer FT058 er en stor nyhed på det danske marked.

Du kan nu få fingrene i dette populære øretermometer, hvis du ønsker at blive ejer af et af de bedste øretermometre til prisen.

Hygiejnisk øretermometer til hele familien

Beurer FT058 er et hygiejnisk og praktisk øretermometer, som bliver leveret med nyttigt tilbehør i form af beskyttelseshætter og opbevaringskasse. Øretermometret er i særdeleshed familievenligt, fordi det kan lagre op til 10 målinger. Det intelligente øretermometer kan vise de seneste målinger med både dato og tid.

Beurer FT058 kan på få sekunder måle temperaturen i øret, ligesom det kan måle temperaturen i rummet. Det er nemt at betjene dette øretermometer, da du kun skal koncentrere dig om ganske få knapper. Tænd / sluk og start er de eneste knapper, du skal bruge.

Feberalarm, autosluk og smiley-indikator

Det er ikke uden grund, at dette øretermometer betragtes som et af de bedste termometre til måling af øretemperatur. Du vil på øretermometret finde et stort display, som er nemt at aflæse. Endvidere kan du glæde dig over, at der er indikator ved batteriskift og autosluk efter omkring 60 sekunder.

Beurer FT058 byder også på feberalarm ved 38+ grader, så du vil ikke være et sekund i tvivl, hvis det viser sig, at du har feber. Du skal desuden være opmærksom på, at der bliver brugt smiley-indikator. Glad smiley betyder ingen feber, mens sur smiley betyder feber. Vi vil slutteligt gerne fremhæve det moderne og kompakte design.

Vigtigste specifikationer

 • Garanti: 2-3 år (læs mere hos forhandleren)
 • Hukommelse: 10 personer
 • Vægt: 160 gram

Oblumi Tapp øretermometer

Oblumi Tapp øretermometer
Forhandler Pris Information
Wupti 399 kr. Se produkt

Oblumi Tapp er et meget specielt øretermometer, fordi det kan bruges som både øretermometer og pandetermometer. Du kan med andre ord nøjes med at købe ét termometer, hvorfor der vil være mange penge at spare.

Infrarødt øretermometer til din smartphone

Oblumi Tapp er på mange måder et revolutionerende øretermometer, fordi der er tale om et infrarødt øretermometer. Du skal downloade den medfølgende app til din smartphone, hvis du skal have glæde af dette øretermometer, som måler din kropstemperatur på få sekunder. App’en kan hentes via Google Play og App Store.

Den medfølgende app hjælper dig med at beregne den korrekte dosis medicin i tilfælde af, at du har feber på målingstidspunktet. Der er mulighed for at registrere så mange brugere, som man ønsker. Alle registreringer lagres i app’en, så de let kan videregives, hvis det bliver nødvendigt.

Alarmfunktion, praktisk størrelse og høj nøjagtighed

Oblumi Tapp byder også på en smart alarmfunktion, som du kan benytte dig af, hvis du er bange for at glemme at tage din temperatur eller din medicin. Det er nemt at tage øretermometret med sig på farten takket være den beskedne størrelse.

Øretermometret imponerer også brugerne med sin høje nøjagtighed, som gør sig gældende, uanset om du måler kropstemperatur, rumtemperatur eller noget helt tredje. Du kan med god samvittighed bestille verdens (måske) letteste øretermometer med en vægt på kun 22 gram.

Vigtigste specifikationer

 • Garanti: 2 år (reklamationsret)
 • Hukommelse: Ubegrænset
 • Vægt: 22 gram

Vær opmærksom når du skal vælge øretermometer

Øretermometer har én primær funktion, og det er at måle, hvorvidt en person har feber eller ej. Selvom der er tale om en rimelig simpel funktion, så er det langt fra alle termometre, som klarer denne opgave lige godt. Derfor kan det ikke anbefales udelukkende at gå efter den laveste pris, når man skal købe et nyt termometer. Vi har kigget på, hvilke faktorer der er de vigtigste, og de kommer her:

Målenøjagtighed

I vores øretermometer test erfarede vi, at målenøjagtigheden er meget vigtigt. Der er ingen termometre, der kan måle et 100 procent sikkert resultat. Dog bør nøjagtigheden som udgangspunkt ikke afvige mere end maksimalt 0,2-0,3 °C. Hvis den afviger mere, så vil det være svært at måle, hvorvidt der er tale om feber eller ej. Hvis målenøjagtigheden ikke er angivet, så bør du spørge ind til den.

Målenøjagtigheden er vigtigt, uanset om temperaturen bliver målt på en voksen eller et barn. Dog er det især vigtigt, hvis der er tale om et barn, da der er en højere risiko ved at børn har feber. Det er derfor ikke hensigtsmæssigt, hvis et termometer ikke er præcist nok. Selvom mange af de moderne øretermometer også kan bruges til panden anbefaler vi, at man kun bruger det i øregangen. Hvis du være mere sikker på resultatet, så kan du foretage flere målinger. Flere målinger skulle gerne vise nogenlunde det samme resultat – maksimal afvigelse af flere målinger på 0,1-0,2 °C hvis du har købt et ordentligt øretermometer.

Måletid

Det er heller ikke helt underordnet, hvor lang tid det tager at foretage en måling. De langsomste modeller i vores øretermometer test havde en måletid på op til 22 sekunder mens de hurtigste havde en måletid fra 1 sekund. Måletiden er ikke nødvendigvis angivet ved alle termometre.

Vigtige facts om kroppens temperatur og feber

 • Feber er temperaturer, som er blevet målt til over 38 grader  (som udgangspunkt ikke farligt)
 • Du bør kontakte din læge, hvis din temperatur er over 40 grader
 • Du bør kontakte din læge, hvis dit barns temperatur er over 38,5 grader
 • Barnets og voksenets normale temperatur er på 36,5-37,5 grader

Som voksen er det ganske almindeligt, at man får feber, når man er syg. Det er ligeledes almindeligt, at børn får feber af og til. Dog kan det være mere kritisk, hvis børn får feber. Hvis dit barns temperatur er over grænsen på 38,5 grader, så bør du kontakte din læge. Der er højst sandsynlighed ikke noget alarmerende galt, men man bør ikke tage nogle chancer, når det kommer til børn.

Lær meget om temperaturmåling her:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here