Opvaskemaskine Test – Bedst i test opvaskemaskiner fra de største mærker

0

Bosch SMU46CW02S

Test af Bosch SMU46CW02S
Forhandler Pris Information
Skousen 2.948,00 DKK Se produkt
de3bedste 3.786,00 DKK Se produkt
Wupti 3.887,00 DKK Se produkt

Vi vil ikke trække spændingen i længere tid end højst nødvendigt, så derfor starter vi ud med at præsentere jer for bedst i test indenfor opvaskemaskiner. Modellen SMU46CW02S blev ligeledes kåret som testvinder i en stor test foretaget af Tænk. Kigger man på eksterne tests af opvaskemaskiner de seneste 5 år, så har Siemens vundet en lang række fornemme priser. I vores opvaskemaskine test er det ligeledes Siemens, der har gjort det bedst.

God plads

Når man skal tage stilling til hvor praktisk og ikke mindst økonomisk en opvaskemaskine er, skal man bl.a. kigge på kapaciteten. Denne opvaskemaskine har plads til 13 kuverter, således at man ikke behøves at opvaskemaskinen kørende hele tiden. I underkurven er der plads til både tallerkner, gryder, låg, skærebræt og bestik. Der er en flytbar kurv, hvor der er plads til en stor mængde bestik.

Som du kan se på billedet til venstre er der ligeledes god plads til både glas, skåle, store knive og grydeskeer i overkurven. Overkurven er justerbar med 3-trins rackMatic. Med rackMatic er det muligt at justere højden på overkurven, selvom den er helt fyldt.

Designmæssigt er det en meget enkel opvaskemaskine, som vil passe ind i de fleste danske hjem. Den vil især passe godt ind i et hvidt køkken.

A+++ og 5 programmer

Når man snakker opvaskemaskiner og energiklasser, så er A+++ at foretrække. Denne Siemens opvaskemaskine har fået anmærkningen AAA+, da det er et meget økonomisk produkt. Den har desuden fået tørreevnen A, som gør sig gældende for langt de fleste opvaskemaskiner fra Siemens.

Det årlige forbrug er som følger:

Øko 50 grader – 2800 liter vand (215 Kwh) – Resultatet er baseret på 280 vaske, hvilket er meget almindeligt for en dansk familie.

Denne opvaskemaskine har 5 forskellige programmer, som er henholdsvis Intensiv ved 70°C, Auto mellem 45-65°C, Øko 50°C, party 45 °C og ikke mindst forskyl. Den sidstnævnte funktion er praktisk, hvis man har ladet tallerkner og bestik stå i flere dage.

Der findes desuden tre tillægsfunktioner, som er henholdsvis Shine And Dryne, varioSpeed og halfLoad Zeolite.

varioSpeed – Med denne tillægsfunktion kan du spare 50 % af tiden, uden at det går udover det endelige vaskeresultat. Det er en funktion, som vi har haft gode erfaringer med i denne opvaskemaskine test.

Lækkert teknik

Vi har delvist valgt denne som bedst i test, da den har en masse lækkert teknik. I dette afsnit vil vi kort beskrive de forskellige teknikker / funktioner.

Denne opvaskemaskine er med to forskellige sensorer, som er henholdsvis Aqua-sensor og mængdeSensor. MængdeSensoren tager, som det ligger i ordet, udgangspunkt i mængden og beregner derfra vandbehov, samtidig med den styrer tilførslen af nyt vand. Med denne teknik risikerer du ikke at bruge penge på en masse vand, som i realiteten ikke er nødvendigt.

Aquastop er nemlig beregnet til at slukke for vandet, når den rette mængde er nået. AquaStop er desuden en form for sikkerhed, da den undgår alle former for vandskader. Der er desuden børnesikring på både låge og selve panelet.

Vaskemaskinen har også en teknik, som af producenten kaldes “Varmeveksler”. Med denne teknik sikrer du dig, at bestik og glas vaskes helt rent og tørres perfekt. Tørringer bliver endnu mere hygiejnisk i dette lukkede system, hvor der ikke bliver suget luft ind udefra.

Den anden fordel er, at der ikke vil blive dannet damp, når lågen til maskinen bliver åbnet efter vask. Denne teknik bliver især rost af kvinder, som vægter hygiejne højt.

Energibesparende motorteknologi

Siemens benytter sig også af teknologien “iQdrive”, som er en motorteknologi, der både er stillestående og energibesparende. De har netop lavet denne teknologi, da de ønsker at forbrugerne skal være tilfredse længe efter købet. Den kulfrie iQ motor sørger for at gøre vasken mere holdbar, hurtig og ikke mindst energieffektiv.

Hos producenten får du 10 års garanti på motoren, da den netop er designet til at holde i rigtig mange år. I vores nye opvaskemaskine test har vi netop været imponeret over motoren, da den både er effektiv og samtidig økonomisk.

Ekstrem lydsvag

Når man skal måle støjniveau for en vaskemaskine og andre hårde hvidevarer bliver det målt i dB (decibel). I denne opvaskemaskine test fandt vi ud af, at denne maskine kun er målt til 44 dB. Dermed er det en af de mest lydsvage maskiner i vores test. Det er en stor fordel, da en larmende opvaskemaskine vil være meget generende i længden.

Udover de tre nævnte teknikker kan Siemens også prale med følgende teknikker:

  • Afkalkningselektronik
  • Elektronisk resttidsindeksering (den fortæller dig, hvor lang tid der er tilbage af vaskningen)
  • Indikator for manglende afspændingsmiddel og / eller salt
  • Selvrensende filtersystem

Høj brugervenlighed

En anden grund til at vi valgte dette Siemens produkt som bedst i test, skyldes den høje brugervenlighed. Ikke nok med at panelet er utroligt stilfuldt, så er det også enormt brugervenligt. Der er derfor ikke det store grundlag for at skulle bruge en masse tid på at kigge manualen i gennem. De fleste af knapperne siger sig selv, således at manden også kan starte opvaskemaskine og vælge det rette program.

Vores indtryk ud fra vores opvaskemaskine test er, at det ikke tager særlig lang tid at sætte sig ind i maskinens forskellige funktioner og programmer.

De vigtigste specifikationer

  • Type: Indbygning / almindeligt
  • Energiforbrug pr. opvask: 0,82 kWh
  • Vandforbrug pr. opvask: 9,5 liter
  • Mål: 815 x 600 x 567 mm (højde, bredde, dybde)
  • Eltilslutning: 230 V

Bosch SMU46CI02S

Test af Bosch SMU46CI02S
Forhandler Pris Information
Whiteaway 3.568,00 DKK Se produkt
Skousen 3.878,00 DKK Se produkt
de3bedste 4.197,00 DKK Se produkt
Wupti 4.399,00 DKK Se produkt

Det var næsten lige så svært at kåre en 2. plads, som det var at kåre bedst i test. Der har nemlig været rigtig mange gode produkter med i vores opvaskemaskine test, men valget faldt til sidst på denne maskine fra Bosch – odellen hedder SMU46CI02S.

Det er en opvaskemaskine, som både vasker og tørrer som en drøm. Modsat mange af de andre opvaskemaskiner, så var selv plastikboksene helt tørre efter vask. Den har endda samme støjniveau, energiklasse og vandforbrug som vores testvinder.

Læs også: Test af Bosch vaskemaskine

På panelet er der kun de vigtigste knapper, således at man ikke forvirres af alt for mange knapper. Maskinen er nem at programmere, samtidig med at maskinens indre er meget fleksibelt. Samlet set er brugervenligheden i top, hvilket vi har valgt at belønne Bosch for med en 2. plads i vores store opvaskemaskine test.

Hos forhandleren har der være stor tilfredshed med denne Bosch opvaskemaskine. I skrivende stund har der været i alt været 5 anmeldelser af produktet, hvor langt de fleste har valgt at give den 5 ud af 5 stjerner. Alt i alt er det en glimrende maskine, som vi synes har fortjent at blive kåret som den 2. bedste opvaskemaskine. Sammenligner man pris og kvalitet, så er det et godt tilbud. Langt de fleste familier vil kunne dække deres behov med denne Bosch vaskemaskine.


Siemens SR46M580SK

Test af Siemens SR46M580SK
Forhandler Pris Information
Whiteaway 3.355,00 DKK Se produkt
Skousen 3.647,00 DKK Se produkt
Wupti 3.647,00 DKK Se produkt
de3bedste 3.648,00 DKK Se produkt

3. pladsen i vores opvaskemaskine test går til Siemens SR46M580SK. I en test hvor der har været så mange fantastiske maskiner med, er det ingen skam at komme på 3. pladsen. Sammenlignet med de to andre maskiner ligger denne fra Siemens i en lidt højere prisklasse. Designmæssigt er der ikke meget at komme efter. Denne Siemens SR46M580SK opvaskemaskine udtrykker på alle måder eksklusivitet på grund af det stilrene look.

På mange måder minder den funktionelt om vores testvinder, udover at den har plads til 14 kuverter fremfor 13 og et lydniveau på 43 dB i stedet for 44. På den front er der altså kun meget lidt forskel. Dog er det en meget effektiv vaskemaskine, som kan vaske og tørre tallerkner og bestik på imponerende kort tid. Den har en masse lækre programmer og funktioner, som du kan læse meget mere om på både forhandlerens- og producentens hjemmeside. Indtil videre er der blevet skrevet to anmeldelser af produktet, hvor begge kunder har valgt at give maskinen topkarakter. Den nuværende lagerstatus er på 10+ stk. med gratis levering på 1-2 hverdage. Såfremt du ønsker indbæring og montering er det muligt ved ekstra betaling.

Den helt store forskel på denne opvaskemaskine sammenlignet med de andre ligger ved levetiden, da denne vaskemaskine er testet til hele 20 års levetid. Som vi nævnte ved vores bedst i test vaskemaskine, så fik man “kun” 10 års garanti på motoren. Såfremt den kan holde i 10 år mere end andre opvaskemaskiner, så kan det pludselig blive en rigtig god handel. Man skal derfor se det som en investering, som kan være gavnligt på længere sigt. Den korte (og ikke så gode løsning) vil være at købe en billig opvaskemaskine, som kun holder i nogle få år.


Vi håber, at I kan bruge denne opvaskemaskine test til at vælge den rette maskine til jeres hjem.

Læs også vores: Test af vaskemaskiner

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here