Pastamaskine Test – De bedste maskiner til at lave egen pasta

0

Det er de færreste danskere, som ikke er vilde med pasta. Pasta er en populær ingrediens, som indgår i rigtigt mange retter. Som dansker er det derfor mere eller mindre uundværligt at eje en pastamaskine – eller også kendt som en pastaruller. Denne pastamaskine test er tilegnet dig, som elsker pasta og samtidig sætter pris på hurtig og ubesværet madlavning. Der er tale om en af de mest simple køkkenmaskiner på markedet. Den har som udgangspunkt kun én funktion, og det er at lave pasta.

Der er mange fordele ved at lave hjemmelavet pasta, hvilket du vil blive introduceret for i dette blogindlæg. Til at starte med vil du blive præsenteret for resultatet af vores store test. I den forbindelse giver vi dig overblikket over de 3 bedste pastamaskiner på det danske marked. Vi har testet 13 modeller, som består af både manuelle-, semi-automatiske- og fuldautomatiske pastamaskiner. Dermed kommer vi 360 grader rundt i vores test af pastamaskiner.

Jamie Oliver

Jamie Oliver
Forhandler Pris Information
kitchenone 349 kr. Se produkt
Wupti 369 kr. Se produkt
Bagetid 549 kr. Se produkt

I vores store pastamaskine løb Jamie Oliver med 1. pladsen med denne flotte model. Det er en fin og funktionel pastamaskine, som har rigtigt mange markante fordele. Modellen befinder sig i mellemprisklassen, som appellerer til enhver pengepung.

Manuel pastamaskine i stål

Her beskæftiger vi os med en manuel pastamaskine, hvor man skal bruge håndkraft. Det er en klassisk model, som vil behage de fleste forbrugere. Den er fremstillet i rustfrit stål, hvilket er en fordel i forhold til design og kvalitet. Det er nemlig en kraftig model, som kan bruges i rigtigt mange år fremover. Sammenligner man pris og kvalitet, så får man rigtigt meget kvalitet for pengene, hvis man køber denne model.

Når det gælder køkkenmaskiner, så vil Jamie Oliver være et sikkert valg. Du vil nemlig opleve brugervenlighed, funktionalitet og kvalitet i højeste klasse.

Rengøring og vedligeholdelse

Denne Jamie Oliver pastamaskine gør det nemt som en leg at lave hjemmelavet pasta. Det er desuden nemt og hurtigt at rengøre maskinen. I forhold til rengøring er det dog vigtigt at bemærke, at maskinen ikke må komme i kontakt med vand. Derfor er maskinen dermed heller ikke egnet til at komme i opvaskemaskinen. Når du skal rengøre din pastamaskine, bør du nøjes med at bruge en ren og tør klud. Selve rullerne kan du rengøre med en blød børste. Vi anbefaler, at du opbevarer maskinen og tilbehøret i den originale æske, når du ikke bruger den

Specifikationer

 • Type: Manuel

Funktion pastamaskine

Funktion pastamaskine
Forhandler Pris Information
kitchenone 249 kr. Se produkt
Bagetid 349 kr. Se produkt

Her har du et billigt alternativ til Jamie Oliver. Denne manuelle pastamaskine er fra Funktion, som er et prisvenligt brand. På mange måder minder modellen om vores testvinder, men den har dog enkelte minusser.

Brugervenlig pastamaskine til voksne og børn

I vores pastamaskine test blev vi positivt overrasket over, hvor brugervenlig denne model rent faktisk er. Den er så nem at betjene, at selv børn vil kunne arbejde med dem. Hvis du lader dine børn bruge den, anbefaler vi dog, at du også er til stede.

Maskinen er egnet til at lave pasta, men den har faktisk også en række andre funktioner. Den kan f.eks. bruges til at lave pastamaskine testfondant til kager eller til at rulle en dej. Dermed er det en multifunktionel pastamaskine, som vil kunne være behjælpelig i flere sammenhænge.

Tidløs og rengøringsvenlig

Takket være et flot og tidløs design behøves du ikke bekymre dig for, om maskinen går af mode. Den er fremstillet af rustfrit stål og har et trendy og eksklusivt design. Dog er den ikke nær så god som vores testvinder, som er en anelse bedre kvalitetsmæssigt.

Bruger du en blød svamp eller børste, så kan du vaske denne pastamaskine i løbet af få minutter. Vi kan dermed sætte flueben ved, at denne model er rengøringsvenlig.

Specifikationer

 • Type: Manuel

Phillips Pasta Maker

Phillips Pasta Maker
Forhandler Pris Information
kitchenone 1288 kr. Se produkt
Wupti 1649 kr. Se produkt

På 3. pladsen finder vi en elektrisk pastamaskine. Det er modellen Pasta Maker HR2355/07, som kommer fra Philips. Det er en fuldautomatisk model, som har været populær i årevis. Lige nu kan den købes til en yderst fordeagtig tilbudspris.

Elektronisk pastamaskine – Lav pasta på 15 minutter

Vi var mildest talt imponeret over denne Philips pastamaskine, som funktionelt er overlegen sammenlignet med andre maskiner. Det er en fremragende automatisk løsning, som man kan bruge til at fremstille alle tænkelige pastaer og nudler. Dermed kan du altid forvente en perfekt struktur og ikke mindst smag.

Med denne maskine er det muligt at lave pasta på omkring 15 minutter. Det eneste du skal gøre er at tilsætte ingredienserne og trykke på én knap. Herefter klarer pastamaskinen resten, så du blot kan læne dig tilbage og vente på, at dit pasta er færdigt. Når din pasta er færdig, skal den koge i et par minutter, før den er klar til at blive spist. Der er rig mulighed for at eksperimentere med forskellige smagsvarianter og krydderier, hvis du vil gøre pastaen ekstra delikat.

Maskinen udfører automatisk disse 3 processer

 • Blanding
 • Æltning
 • Ekstrahering

Gratis formplader og opskriftsbog til inspiration

Køber du denne elektriske pastamaskine, medfølger der først en række formplader. Disse formplader kan du bruge til at skabe forskellige typer af pasta og nudler. Der medfølger 4 formpladser, som er egnet til henholdsvis spaghetti, fettuccine, lasagne og penne. Der vil løbende blive lanceret nye formplader, som man kan købe som tilbehør. Derudover medfølger der en opskriftsbog, som indeholder over 20 lækre retter, hvor pasta indgår som en vigtig ingrediens. Sidst, men ikke mindst medfølger der 2 målebægere til henholdsvis mel og vand.

Specifikationer

 • Type: Elektrisk / Fuldautomatisk
 • Motoreffekt: 200 watt

KitchenAid Pastapladevalse 5KSMPSA (tilbehør)

KitchenAid Pastapladevalse 5KSMPSA (tilbehør)
Forhandler Pris Information
Wupti 1079 kr. Se produkt

Der er ingen tvivl om, at Kitchenaid er en af de mest populære producenter, når det angår pastamaskiner. Det er dog særligt vigtigt, at man er opmærksom på, at denne Kitchenaid pastamaskine udelukkende fungerer som tilbehør. Derfor er det nødvendigt, at man ejer en tilsvarende køkkenmaskine. Du kan altså kun bruge den, hvis du også har en Kitchenaid køkkenmaskine.

Pastamaskine med tre dele

Med denne pastamaskine får du leveret 3 praktiske dele, som sine individuelle fordele. Du køber dermed et sæt, som indeholder de vigtigste dele. Dermed kan du lave stort set alle slags pasta med denne fine maskine. Der er tale om disse dele:

 • Fettucelel-rulle (brede pasta)
 • Linguinette (slanke spaghetti)
 • Rulle til lasagneplader og forbearbedning

Du får altså en valse til fremstilling af lasagneplader med en bredde på op til 140 bredde. Med denne valse kan du også regulere tykkelsen af pladerne. De to øvrige knivvalser kan bruges til fremstilling af linguine og frisk tagliatelle.

Høj kvalitet og simpel rengøring

Denne Kitchenaid pastamaskine byder på nem og simpel rengøring. Vi gør opmærksom på, at valserne ikke må vaskes i vaskemaskinen. Der medfølger derimod en børste, som netop er egnet til rengøring af maskinen. Denne pastamaskine er fremstillet af forkromet metal, som er et flot og robust materiale.


Atlas pastamaskine - Marcato

Atlas pastamaskine - Marcato
Forhandler Pris Information
Bagetid 699 kr. Se produkt

Sidst, men ikke mindst har vi også haft mulighed for at teste denne Marcato pastamaskine med modelnavnet Atlas. Det har været en fornøjelse at have denne model med i vores pastamaskine test. Maskinen er så god, at den har fortjent en plads på vores top 5 liste.

Pastamaskine med mange indstillinger og ruller

Denne pastamaskine byder på hele 10 forskellige indstillinger, som består af forskellige tykkelser. Tykkelserne strækker sig fra 0,2 mm og op til 2 mm. Det er en manual model, som er særdeles nem at arbejde med.

Derudover er denne maskine fremstillet med 6 valser, som kan bruges til fremstilling af forskellige typer pasta. Pastamaskinen er egnet til at fremstille spaghetti, lasagne og fettuccine.

Praktisk maskine med udvidet garanti

En af de praktiske ting ved denne maskine er, at den kan spændes fast på bordet. Det er en fordel, da man dermed kan sikre sig, at maskinen står sikkert og stabilt. Marcato har indført udvidet garanti, så du får 10 års fabriksgaranti. Alt i alt synes vi, at det er en rigtig fin pastamaskine, som kan købes til en fair pris. Det er en kompakt model, som ikke fylder alverden på køkkenbordet eller i køkkenskabet. Ydermere er den relativ nem at rengøre.

Specifikationer

 • Type: Manuel

Hvilken pastamaskine skal jeg vælge?

Det kan være svært at komme med et konkret svar på, hvilken pastamaskine du skal købe. Den rette maskine bygger nemlig på dine individuelle krav og behov, som kun du kan vurdere. Først og fremmest kan du med fordel vælge en af pastamaskinerne i vores test. Maskinerne på vores top 5 liste har opfyldt strenge kvalitetskrav og har opnået fine resultater i vores test. Dermed vil du aldrig kunne gå helt galt i byen, hvis du køber en af disse pastamaskiner.

Når du skal finde den rette maskine til at fremstille pasta, skal du tage stilling til flere forskellige faktorer. Den vigtigste beslutning du skal tage er, at du skal vælge mellem en manuel- eller en elektrisk pastamaskine. Du kan læse mere om fordelene og ulemperne ved de to alternativer nedenfor:

Manuel

Hvis du kan lide at klare madlavningen selv, så skal du have en manuel pastamaskine. Her skal du bruge håndkraft, og du kan nyde synet og smagen af hjemmelavede pasta, som du helt selv har lavet. Du kan lave en masse forskellige pastaer og nudler ved at dreje på håndtaget og skifte mellem de forskellige valser. Fordelene ved denne løsning er, at du får fuld kontrol over madlavningen, og maskinerne er nem at rengøre. Ulempen er, at det er en forholdsvis tidsvarende løsning.

Elektroniske

Sætter du pris på nem og hurtig madlavning, så skal du have en elektrisk pastamaskine. Denne type maskine klarer hele arbejdet for dig, så du knap nok skal løfte en finger. Disse elektriske maskiner er for dig, som har en travl hverdag og ikke har tid til at bruge evigheder på madlavning. Fordelene er, at du sparer meget tid, kræfter og besvær. Ulempen er, at disse elektriske pastamaskiner er forholdsvis besværlige at rengøre.

Opskrift på hjemmelavet pasta

Der findes rigtigt mange forskellige opskrifter på hjemmelavet pasta. I den forbindelse har vi fundet vores favorit opskrift, som vi gerne vil dele med jer. Vi har udvalgt en meget simpel opskrift, som alle og enhver kan kaste sig ud i. Du skal blot bruge følgende ingredienser:

Ingredienser

 • 300 gram hvedemel
 • 3 æg
 • Egnet til: 3 personer

Tip: Som udgangspunkt skal du påregne 100 gram mel og 1 æg pr. portion.

Fremgangsmåde

 • Hæld melet i en stor skål
 • Slå æggene ud i skålen
 • Pisk mel og æg sammen
 • Put dejen i køleskabet og lad den stå der i 30-45 minutter
 • Del din dej i 3-5 stykker
 • Find den pastamaskine frem og begynd at fremstille pasta
 • Lad pastaen koge i 4-5 minutter
 • Herefter er pastaen er færdig og klar til at blive nydt.
 • Du kan finde mange flere opskrifter på følgende sider

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here