Pejsebrænde Test – Brændetårn til pejs, bålsted eller ovn

0

Som udgangspunkt, så virker det – med garanti – relativt simpelt at skulle investere i brænde til din pejs. Selvom det virker som en simpel opgave, så forholder det sig faktisk ikke således. Der er flere aspekter, der skal overvejes og der er mange muligheder for at anskaffe dig pejsebrænde, hvorfor det er noget, der skal gøres med den største omhu.

Der findes f.eks. flere forskellige typer af træ, der bruges til at lave pejsebrænde. Noget træ brænder bedre end andet, mens du samtidig også skal tage op til overvejelse, hvor meget værdi, du får for pengene. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det ikke just er let at skulle investere i brænde til dine brændeovn, din pejs eller noget helt tredje.

For at gøre det nemmere for dig, så bliver du i denne pejsebrænde test præsenteret for en række forskellige typer af pejsebrænde, der adskiller sig på flere punkter. Derfor er der også gode forudsætninger for, at du kan finde frem til enten én eller flere typer af pejsebrænde, der stemmer godt overens med dine krav og harmonerer med dine behov.

1 stk. brændetårn ovntørret ask

Test af 1 stk. brændetårn ovntørret ask
Forhandler Pris Information
Wupti 2.095,00 DKK Se produkt

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange danskere, der forbinder det danske efterår med regn, rusk og hygge foran brændeovnen. Hvis du vælger at investere i et brændetårn med ovntørret ask, så er du sikker på, at du kan tage hul på efterårshyggen med det samme – og du kan eventuelt kombinere det med en varm kop te eller kaffe.

I og med, at der er tale om ovntørret ask, så er du naturligvis sikret, at det er helt tørt, når du modtager det. Hvad det betyder er, at du ikke skal være bekymret for en tørreperiode, der oftest lyder på mellem 2 og 3 måneder. I stedet kan du blot tage det i brug med det samme. Du skal dog fortsat sørge for, at du opbevarer dit brænde tørt – og helst indendørs.

Brænde med særdeles høj brændværdi

Hvis du vælger at investere i dette brændetårn, så får du et tårn med ovntørret ask, hvilket naturligvis også er med til at sikre, at du får brænde med en særdeles høj brændværdi. Brændværdien er naturligvis med til at angive hvor meget, du kan få ved afbrænding. Det er vigtigt, at du har fokus på at vælge træ med en rigtig høj brændværdi.

Træet i dette brændetårn er naturligvis blevet kløvet i stykker, der har en ideel størrelse, der gør, at det er relativt nemt at finde plads til træet i din brændeovn. Du får oven i købet leveret brændetårnet direkte til din kantsten, hvorfor du reelt set blot skal flytte det indendørs eller et andet sted, der er afskærmet fra både regn og fugt.

Dette brændetårn er en del af Premium Heat-serien, der er brændsel af høj kvalitet. Det er en serie af brændsel, der kan bryste sig af, at være af den absolut bedste kvalitet, eftersom de forskellige produkter er udvalgt på baggrund af strenge krav, så du er sikret, at kvalitet, brændværdi og så videre er helt og aldeles i top.


1 stk. brændetårn lufttørret ask

Test af 1 stk. brændetårn lufttørret ask
Forhandler Pris Information
Wupti 2.099,00 DKK Se produkt

Det næste brændetårn, du kan finde i denne test er et brændetårn, der er bestående af lufttørret ask. Det er selvfølgelig et tårn, der er fyldt med brænde, der kan bryste sig af, at være blevet savet og kløvet i gode størrelser. Mere specifikt, så er der tale om en størrelse, der bedst kan tolkes som en standardlængde tilpasset både pejs og brændeovn.

I og med, at der er tale om lufttørret træ, så er det selvfølgelig blevet opbevaret udendørs for at sikre, at det får den bedst mulige lufttilgang, så træsyren for alvor kan få mulighed for at komme væk. Det er med til at sikre, at både regn, fugt og sne ikke kan give overfladefugtighed på træet, som kan vise sig i form af både skimmel, sorte pletter og lignende.

Træet skal tørre i cirka 2-3 måneder

Det anbefales desuden også, at du sørger for at lade træet tørre udendørs under tag (og derfor også rette forhold) i cirka 2-3 måneder. Efter dette, så skal du tage brændet indenfor 1-2 dage før du vælger at tage det i brug. Det er nemlig med til at sikre, at overfladefugten kan forsvinde og dermed kan du også være sikker på, at du får den bedste brændværdi.

Det er vigtigt, at du er klar over, at brænde er et levende produkt og derfor skal det også gøres klart, at det er vigtigt, at du sørger for at blive opbevaret et sted hvor, det kan få lov til at ånde frit. Samtidig skal du også være klar over, at den bedste løsning er, at du sørger for at opbevare brændet i et åbent brændeskur, hvor det er afskærmet for regn.

Hvis du har planer om, at dit brænde skal stå opbevaret indendørs, så er det særdeles vigtigt, at der er god udluftning i lokalet. Dette brændetræ kan naturligvis leveres fragtfrit til kantstenen på adresser i Jylland såvel som på alle brofaste øer. Derfor skal du ikke gøre andet end, at flytte det ind til hvor, du har et ønske om at opbevare dit bestilte brændetræ.


1 stk. brændetårn lufttørret avnbøg

Test af 1 stk. brændetårn lufttørret avnbøg
Forhandler Pris Information
Wupti 2.099,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en form for brænde, der kan bryste sig af, at være et særdeles rustikt stykke pejsebrænde, der har en rigtig god brændværdi, der er intet mindre end 8-10% højere end almindeligt bøg. Derfor vil du også hurtigt finde ud af, at dette brændetårn med lufttørret avnbøg kan bryste sig af, at være en rigtig god investering.

Det bør desuden gøres klart, at dette brænde er det pejsebrænde, du kan finde på det danske marked, der kan bryste sig af, at have den absolut højeste vægtfylde såvel som den bedste brændværdi. Mere specifikt, så byder den på en effektiv brændværdi, der lyder på intet mindre end 4.500 kcal/kg. Derfor får du også rigtig meget værdi for pengene.

Den rette opbevaring er essentiel

Hvis du vælger at investere i et brændetårn med lufttørret avnbøg som dette, så skal det naturligvis gøres klart, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at opbevare det på korrekt vis. Hvis ikke, du gør dette, så vil du opleve, at du ikke får det maksimale ud af brændet, da brændværdien vil falde – derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på dette.

Det skal gøres klart, at brænde er et levende produkt, hvilket også er ensbetydende med, at det er vigtigt, at det bliver opbevaret et sted hvor, du har mulighed for at lade det ånde frit. Du opnår den bedste løsning ved at opbevare dit brænde i et åbent brændeskur, så du har afskærmet det for regn, men samtidig også giver det mulighed for at ånde.

Lufttørret avnbøg som dette kan dog også opbevares indendørs, hvis ikke du har mulighed for andet. I sådanne tilfælde er det dog essentiet, at du sørger for at få en rigtig god udluftning i lokalet. Hvis ikke, så giver du ikke brændet mulighed for at ånde frit, så vil det have indflydelse på brændværdien – størrelsen af dette brænde har en god størrelse.


1 stk. brændetårn ovntørret blandet løv i sække

Test af 1 stk. brændetårn ovntørret blandet løv i sække
Forhandler Pris Information
Wupti 1.895,00 DKK Se produkt

Her er der tale om et tårn med ovntørret blandet løvtræ á cirka 1,8 m2. Én af de særlige fordele ved at bestille dette brændetårn er, at det bliver leveret i praktiske sække, der gør det nemmere for dig at stable det. Brændetårnet indeholder intet mindre end 102 sække, der indeholder ovntørret blandet løvtræ, der er helt klar til at blive taget i brug.

Hvis du foretrækker at få leveret dit brænde i sække, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at dette er et oplagt valg for dig. Her får du nemlig leveret al din brænde i sække, så det er nemmere at stable det og ligeledes også nemmere at skulle bære ind til selve brændeovnen, pejsen eller lignende – og så har det oven i købet også en brændværdi på intet mindre end 3.500 kcal/kg.

Kløvet i passende størrelser

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at du skal investere ovntørret blandet løv, da det har en god brændværdi. Det handler dog i lige så høj grad om, at du kan være sikker på, at det byder på brænde, der er blevet kløvet og savet i passende størrelser, så du nemt kan finde plads til det i enten din brændeovn, din pejs eller noget helt tredje.

Det skal bestemt også gøres klart, at der er tale om et levende produkt, så derfor er det også relevant, at det er vigtigt, at det bliver opbevaret korrekt. I og med, at der er tale om ovntørret træ, så er det også uhyre vigtigt, at du har fokus på, at det skal have lov til at ånde frit. Derfor skal det meget gerne opbevares i et åbent brændeskur, hvor det kan få luft.

Her er der igen tale om brænde, der stammer fra Premium Heat, der kan bryste sig af, at være en serie af forskellige former for brændsel, der er blevet særligt udvalg på baggrund af strenge krav til kvaliteten. Derfor er du også garanteret, at du får god værdi for pengene.


1 stk. brændetårn ovntørret bøg

Test af 1 stk. brændetårn ovntørret bøg
Forhandler Pris Information
Wupti 2.295,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at bøg er et træmateriale, der byder på en særdeles høj brændværdi, der er sammenlignet med de fleste andre end træsorter. Derfor skal det også understreges, at bøgebrænde er et uhyre godt valg, hvis du har et ønske om, at kunne få mest mulig værdi for dine penge, når du køber brænde.

Det skal desuden også gøres klart, at brændet på dette brændetårn er blevet ovntørret, hvilket betyder, at det er klar til brug, når du modtager det. Derfor bør det selvfølgelig også nævnes, at du bør sørge for at tage det indenfor cirka et døgn inden, du reelt set skal bruge det, da det er med til at sikre, at brændet er helt tørt og samtidig også brænder optimalt.

Opbevaring har stor indflydelse for brændværdien

Selvom du har mulighed for at tage dette brænde i brug lige så snart, du modtager det, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at opbevare det på korrekt vis. Ovntørret bøg har behov for at ånde frit, så derfor anbefales det også, at du vælger at opbevare det i et åbent brændeskur, hvor det samtidig også er afskærmet for regn.

Hvis du i stedet vælger at opbevare det indendørs, så er det uhyre vigtigt, at det bliver opbevaret i et lokale, der har en god udluftning. Det skyldes, at du er sikret, at træet dermed bibeholder sin brændværdi. Der skal selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at det stammer fra Premium Heat-serien, der kan bryste sig af den absolut bedste kvalitet.

Det skyldes, at produkterne, der udvælges til disse forskellige typer af brændsel fra Premium Heat er blevet udvalgt på baggrund af særdeles strenge krav til kvaliteten. Dette brændetårn med ovntørret bøg byder på brænde, der har en effektiv brændværdi, der lyder på intet mindre end 4.200 kcal/kg. Derfor brænder det rigtig godt og giver god varme.


Hvad bør være i fokus, når jeg skal købe pejsebrænde?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der bør være i fokus, når du skal købe pejsebrænde. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at vælge med den absolut største omhu. Nedenfor kan du læse om nogle af de mest vitale aspekter.

Brændværdi

Det er vigtigt, at du har fokus på at vælge en god pejsebrænde med en god brændværdi. Det sikrer, at det varmer og brænder i længe.

Pris

Selvom prisen ikke bør være et afgørende aspekt, så er det alligevel et punkt, som du skal sørge for at tage op til overvejelse.

Tørretid

Samtidig er der også forskel på tørretiden. Noget brænde er klar til brug ved levering, mens andre typer af brænde derimod skal have lov til at tørre i en periode.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here