Pillebrændeovn Test – bedste pilleovne til opvarmning

0

Hvis du vælger at investere i en såkaldt pillebrændeovn (mange kalder det også for en pilleovn) til at opvarme dit hjem med, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du får én af de absolut mest miljøvenlige varmeløsninger på det danske marked, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du får et utroligt økonomisk produkt. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det kan være vanskeligt at finde frem til den helt rette form for pillebrændeovn for dit vedkommende, da der er rigtig mange forskellige at vælge mellem på det danske marked – uanset hvad du har af behov og præferencer.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kan være en vanskelig proces at finde den helt rette pilleovn for dit vedkommende, men det er bestemt ikke ensbetydende med, at du dermed skal gå på kompromis med dit valg. Hvad du derimod skal gøre er, at sikre dig, at du ender med at finde frem til lige netop dén pillebrændeovn, der er den absolut bedste for dit vedkommende. I og med, at der findes en lang række af sådanne ovne på det danske marked, så kan du naturligvis også sagtens finde den helt rette pillebrændeovn for dit vedkommende.

I denne pillebrændeovn test finder du et bredt spektrum af forskellige modeller, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en passende pilleovn for dit vedkommende nedenfor. De ovne, der er blevet beskrevet nedenfor varierer på baggrund af en lang række forskellige faktorer, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at der også er mulighed for at finde en variant, der passer perfekt til dig og dine krav. Du finder desuden også relevant information, der kan gøre det nemmere for dig at finde frem til den perfekte pillebrændeovn for dit vedkommende, uanset hvad dine behov og krav lyder på.

Delia Langå - Lydsvag og effektiv træpilleovn

Delia Langå - Lydsvag og effektiv træpilleovn
Forhandler Pris Information
DBVVS 8900 kr. Se produkt

Delia Langå er én af de nyeste modeller på markedet, der er produceret af én af de største og absolut mest velkendte og mest velrenommerede producenter af pilleovne på markedet. Ovnen produceres af Langå i Italien, der – uden tvivl – er den største producent af pilleovne i Italien. Der er tale om en pilleovn, der er i stand til at yde intet mindre end 9 kW og den kan endda nemt styres via pilleovnens betjeningspanel, der blandt andet giver dig mulighed for manuel regulering af driften – og så kan den selvfølgelig også nemt slukkes og tændes.

Det skal desuden også nævnes, at Delia Langå har en Standby-funktion, hvilket er ensbetydende med, at ovnen er i stand til at starte og stoppe på baggrund af rumtemperaturen. Hvis du f.eks. har et ønske om en rumtemperatur på 22 grader, så vil ovnen helt automatisk starte, hvis temperaturen falder under dette punkt. Den er desuden lydsvag og bliver leveret med en rustfri, varmefast brændeskål. Den er udstyret med en lukket blæsemotor til rumvarmen, hvilket betyder, at den til hver en tid vil forblive støjsvag under brug. Der må kun anvendes 6 mm. træpiller til denne ovn.


Camilla Langå - Lille, men dog effektiv vægmodel

Camilla Langå - Lille, men dog effektiv vægmodel
Forhandler Pris Information
DBVVS 6845 kr. Se produkt

Her er der tale om en relativt lille pilleovn, der er blevet skabt til at kunne hænge på væggen. Den bliver – som modellen ovenfor – også produceret i Italien af én af de absolut mest velkendte og mest respekterede producenter af pilleovne. Det er en ovn, der er i stand til at yde intet mindre end 4 kW, mens der selvfølgelig også er mulighed for at styre den særdeles nemt via pilleovnens betjeningspanel, der bl.a. giver dig nem og enkel adgang til manuel regulering af driften såvel som en tænd/sluk-funktion.

Langå har valgt at udstyre denne model med en såkaldt blæsemotor, der selvfølgelig er med til at sikre en god rumvarme og samtidig er det også med til at sikre, at støjniveauet for denne ovn bliver holdt på et meget sobert niveau, hvor det ikke er noget, du ender med at blive forstyrret af. Den kommer med en Standby-funktion, der både kan starte og slukke for pilleovnen, så du hele tiden har en behagelig temperatur i rummet, som du selv har indstillet. Det skal desuden også nævnes, at denne pilleovn fra Langå er skabt til at gøre brug af 6 mm. piller.


Prezzemolo Langå - Det eksklusive og top-of-the-line valg

Prezzemolo Langå - Det eksklusive og top-of-the-line valg
Forhandler Pris Information
DBVVS 14980 kr. Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om en pillebrændeovn, der særligt appellerer til dig, der bestemt ikke har lyst til at nøjes med andet end det bedste af det bedste. Ikke nok med det, så er dette faktisk én af de mindste indbygningsmodeller, der kan findes på markedet, og så er den selvfølgelig også fremstillet af Langå, der – som nævnt ovenfor – er én af de absolut mest prominente og mest respekterede producenter af pilleovne – ikke blot på det danske marked, men i store del af verden.

På trods af, at der er tale om en relativt lille pilleovn, så er Prezzemolo faktisk i stand til at yde intet mindre end 7.5 kW og samtidig er det selvfølgelig nemt for dig at justere pilleovne via betjeningspanelet på ovnen. Den er samtidig også i stand til at tænde og slukke efter behov, hvilket er med til at sikre, at du altid har en passende temperatur i det rum, hvor du har valgt at placere din pillebrændeovn. Det skal naturligvis også nævnes, at der er tale om en meget støjsvag model, der ikke kommer til at forstyrre dig, når den er i brug.


Linea Elite S - Elegant og kraftfuld pillebrændeovn

Linea Elite S - Elegant og kraftfuld pillebrændeovn
Forhandler Pris Information
DBVVS 15500 kr. Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en relativt lille, men dog samtidig både elegant og kraftfuld pilleovn. Det er en pilleovn, der er en del af Elite-serien fra ARTEL, og det er – uden tvivl – én af de mest elegante pillebrændeovne i denne serie fra ARTEL. Dertil skal det også nævnes, at den er blevet udstyret med en dobbelt-dør, der selvfølgelig gør det nemt at fylde den med træpiller. Den er i stand til at yde et sted mellem 3,0 og 6,76 kW.

ARTEL har desuden valgt at udstyre deres Linea Elite S med en såkaldt Eco Stop-funktion, hvilket er ensbetydende med, at den faktisk er i stand til at starte og slukke selv efter behov. Det betyder også, at du er garanteret, at denne ovn til hver en tid vil kunne sikre dig, at du får en rigtig god temperatur i dit rum. Den bliver leveret med rustfri, varmefast brændeskål og er dertil også blevet udstyret med en meget lydsvag rumluftblæser, hvor der dog ikke er blevet gået på kompromis med hverken dens effekt eller hvor effektiv, den er.


Tonda Langå - Lydsvag pilleovn udstyret med lukket blæsemotor

Tonda Langå - Lydsvag pilleovn udstyret med lukket blæsemotor
Forhandler Pris Information
DBVVS 13199 kr. Se produkt

Denne pilleovn fra Langå er særdeles kraftfuld og effektiv, da den er i stand til at yde intet mindre end 9,5 kW. Den er desuden også blevet udstyret med et betjeningspanel, der blandt andet giver dig muligheden for manuel regulering og samtidig vil du også nemt kunne både tænde og slukke for ovnen fra dette panel. Hvis det ønskes, så er der selvfølgelig mulighed for at tilkøbe en fjernbetjening, der i stedet kan bruges til at justere og regulere driften af din Tonda Langå-pilleovn direkte fra sofaen eller hvor end, du opholder dig.

Det er naturligvis vigtigt, at du er klar over, at denne pilleovn er blevet skabt med særligt henblik på, at den skal kunne bruges med 6 mm. træpiller, hvorfor der selvfølgelig ikke må bruges andre typer af træpiller til Tonda fra Langå. Ydermere, så skal du også være opmærksom på, at den kan indstilles til en særlig Standby-funktion, der gør, at den kan starte og stoppe med udgangspunkt i rumtemperaturen. Det kræver blot, at du indstiller den til lige netop dén temperatur, du ønsker, hvorefter den vil holde denne temperatur til hver en tid. Langå har desuden valgt at udstyre ovnen med en lukket blæsemotor.


Sørg for at danne dig et godt overblik

En pilleovn skal selvfølgelig passe godt ind i det hjem, den skal opvarme. Du bør derfor også overveje om du har nogle bestemt designkrav, for en pilleovn er ikke blot en ovn, men det er samtidig også et møbel, der skal passe godt ind i din bolig, for det er noget, du skal se på i mange år fremover. Dertil er det også vigtigt, at du sørger for at overveje hvor mange rum, den respektive pilleovn skal kunne opvarme, da der er en række faktorer, der skal tages hensyn til i denne forbindelse.

Hvad skal jeg vælge, hvis jeg skal opvarme ét rum?

Hvis du er på jagt efter en pillebrændeovn, der skal bruges til opvarmning af blot ét rum, så har du – som udgangspunkt – to valg. Du kan enten vælge at investere i en pilleovn, der kommer med naturlig konvektion eller du kan vælge at købe en model med rumblæser. Sådanne typer vil oftest være blandt de mest lydsvage på markedet – og særligt dem med naturlig konvektion, da du dermed slipper for rumblæseren. Det betyder også, at de egner sig godt til stuen, da du ikke bliver forstyrret af dem. Du kan også få modeller, hvor du blot kan vælge at slukke for rumblæseren.

Og hvis jeg skal opvarme mere end ét rum?

Leder du derimod efter en pilleovn, der er i stand til at kunne opvarme to eller flere rum, så har du tre muligheder; en pilleovn med varmeflytning, en pilleovn med vandtank eller derimod en pilleovn, der er udstyret med både en vandtank og en rumblæser. Modeller med varmeflytning er i stand til at flytte varmen via et kanalsystem, mens de modeller, der er udstyret med en vandtank opvarmer husets forskellige rum ved at sende varmt vand ud i husets centralvarmeanlæg, hvilket giver varme radiatorer og dermed også op til flere rum i boligen, der er opvarmet.

Læs også: Brændeovn test

Hvor kraftig skal din pilleovn være?

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at tage op til overvejelse, hvor kraftig din pilleovn egentlig skal være. I denne forbindelse er der en række særlige faktorer, du skal sørge for at tage op til grundig overvejelse. Det er særdeles vigtigt, at du ikke blot forhaster din beslutning, men at du derimod sørger for at overveje dit valg meget grundigt, inden du ender med at foretage et køb. Nedenfor kan du finde en række af de mest essentielle faktorer, der skal tages op til overvejelse, når du står overfor at skulle investere i en ny pillebrændeovn:

Rumfang

Det er blandt andet vigtigt, at du sørger for at tage op til overvejelse, hvad størrelsen på rummet (eller rummene, hvis den skal kunne opvarme flere rum)lyder på, da det er meget afgørende for, hvor effektfuld og hvor kraftig din pilleovn skal være.

Isolering

Dertil skal det også nævnes, at isolering har rigtig stor indflydelse på, hvor mange kW, der skal tages i brug, inden der er mulighed for at varme din bolig op – uanset om du er bosat i et hus, en lejlighed eller en helt tredje form for bolig.

Hvor skal din pillebrændeovn placeres?

Ydermere, så er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at tage op til overvejelse, at din pilleovn bliver placeret et sted med en god lufttilførsel til rummet, eftersom din pillebrændeovn gør brug af luft fra rummet til at skabe forbrænding og det er også ensbetydende med, at den kan skabe undertryk, hvis den bliver placeret det forkerte sted og under de forkerte forhold. Det er meget vigtigt, at du sørger for at der kommer tilstrækkeligt luft ind ad naturlige veje, hvilket ikke altid er tilfældet i et meget nyt og tæt hus, hvorfor det kan være nødvendigt med et luftindtag.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at overveje, hvor du vælger at placere din kommende pillebrændeovn. Hvis du har et meget nyt og tæt hus, så bør du installere en lufttæt pilleovn (oyster), hvor den friske luft, der skal bruges til forbrændingen, vil blive trukket direkte udefra og ikke fra rummet, hvor du har valgt at placere den respektive pilleovn. En bedre placering er selvfølgelig også med til at sikre en bedre udnyttelse af ovnen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here