Plænelufter Test – De bedste mosfjernere på markedet

0

En plænelufter er en maskine, der er skabt til at kunne skære riller i din græsplæne, hvilket medfører, at den får mere luft. Det er sundt for din græsplæne, hvorfor du også bør køre den igennem med en plænelufter et par gange om året. Det er desuden også en maskine, der er kendt under navnet vertikalskærer, men mange derfor også kender dem som.

Hvis du selv har planer om, at investere i en plænelufter, så skal du naturligvis være klar over, at du har mulighed for at finde rigtig mange forskellige modeller på det danske marked. Det er også ensbetydende med, at du – med garanti – vil kunne finde frem til en maskine, der er som skræddersyet til lige netop de krav og behov, du ønsker opfyldt.

I denne plænelufter test bliver du præsenteret for en række modeller, der har udmærket sig på forskellig vis. Derfor er du også sikret, at de er blandt de bedste plæneluftere på det danske marked. Du kan – med stor sandsynlighed – finde din kommende plænelufter eller vertikalskære blandt de modeller, der er blevet testet og beskrevet nedenfor.

AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care

Test af AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care
Forhandler Pris Information
Wupti 683,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en vertikalskære og plænelufter, der kan bryste sig af, at være både let og handy, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på en elektrisk model. Det kan f.eks. være Classic 32.5 VE Basic Care fra AL-KO, der nemlig er en plænelufter, der kan bryste sig af, at være både let, handy og samtidig også prisbillig.

Med Classic 32.5 VE Basic Care fra AL-KO har du rigtig gode forudsætninger for både at fjerne mos, ukrudt såvel som gammelt græs, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du giver dig muligheden for at give din plæne mulighed for at ånde igen. Dertil er det en maskine, der er skabt til at kunne bruges til at forbedre optag af luft, vand og næring.

Ergonomisk og behageligt formet skaft

Når du skal gøre brug af en plænelufter, så ender du – med stor sandsynlighed – med at skulle bruge den i en længere periode. Derfor er det også vigtigt, at det er komfortabelt og ergonomisk at bruge maskinen. Hvis du vælger at investere i en AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care, så får du en plænelufter med et ergonomisk og behageligt skaft.

Denne maskine er desuden også blevet udstyret med fritstående baghjul, der er med til at forhindre græssamlinger og det giver desuden også et bedre greb. Den er blevet udstyret med en stor opsamler, mens den også kan bryste sig af, at være udstyret med en både komfortabel og central dybdeindstiling, der kan indstilles i intet mindre end 5 trin.

De vigtigste specifikationer

 • Arbejdsbredde: 32 cm.
 • Opsamler: Ja
 • Drivkraft: El
 • Motorstørrelse: 1000 Watt

MTD Optima 35 VO

Test af MTD Optima 35 VO
Forhandler Pris Information
Wupti 3.393,00 DKK Se produkt

Optima 35 VO fra MTD kan bryste sig af, at være en helt ny og stærk plænelufter, der er en del af en unik serie fra MTD. Det er en serie, der i høj grad er kendt for at være i stand til at kombinere en lille vægt med stor effektivitet. Derfor er det også den ideelle løsning for dig, der ønsker en simpel og nem vedligeholdelse af din græsplæne.

Denne maskine er desuden også blevet udstyret med en opsamler og den er oven i købet også blevet designet til at kunne sikre, at den har en både intuitiv håndtering og anvendelse. Der bør ikke herske nogen tvivl om, at du skal se nærmere på MTD Optima 35 VO, hvis du er på jagt efter en effektiv plænelufter, der kan klare langt de fleste opgaver.

Faste tænder til vertikalskæring

Maskinen bliver leveret med faste tænder, der er monteret med henblik på, at kunne bruges i forbindelse med vertikalskæring. Som standard, så bliver Optima 35 VO naturligvis også leveret med et plænelufter-kit, du nemt vil kunne skifte uden at gøre brug af værktøj – og det er selvfølgelig særligt en fordel, da det gør maskinens brugervenlig.

Du kan også være sikker på, at du får alt hvad, du har behov for i kun én maskine, hvis du vælger at investere i en MTD Optima 35 VO. Den er nemlig blevet udstyret med en kraftig MTD-benzinmotor, der byder på intet mindre end 2,5 kW og samtidig også 3.500 omdrejninger. Maskinen kan samtidig også bryste sig af, at have en arbejdsbredde på 35 cm.

De vigtigste specifikationer

 • Arbejdsbredde: 35 cm.
 • Opsamler: Ja
 • Drivkraft: Benzin
 • Motorstørrelse: 2,3 kW / 3.500 omdr.

Texas MPC 1300

Test af Texas MPC 1300
Forhandler Pris Information
Wupti 950,00 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en elektrisk mosfjerner og plænelufter, så bør du naturligvis vælge en maskine, der kombinerer begge dele, hvilket er lige netop dét, du får muligheden for at investere i, hvis du vælger at købe en Texas MPC 1300. Her er der nemlig tale om en maskine, der er kombineret rulle, der kommer med både knive og også med fjedre.

Hvad der særligt er med til at skille Texas MPC 1300 ud fra mængden er, at du ikke har behovet for at skulle skifte mellem to forskellige ruller. Denne maskine er derimod udstyret med en kombineret rulle med 16 knive samt 16 fjedre. Rullen kan bryste sig af, at have en bredde, der lyder på 34 cm. og en effektiv arbejdsbredde på hele 30 cm.

Klar det hele på én gang

Med denne maskine har du mulighed for at spare en ekstra tur rundt i haven, når du gør brug af en Texas MPC 1300. Derfor bør der ikke herske nogen tvivl om, at det er fordelagtigt, at investere i en Texas MPC 1300. Samtidig kommer den også med et bærehåndtag, der gør det nemt at transportere maskinen samtidig med at den er nem at benytte.

Maskinen byder også på en central højdejustering. Samtidig er den også udstyret med en opsamler, der kan rumme helt op til 30 liter. Derfor er du også garanteret, at der ikke ligger mos tilbage på græsset. Det bør dog gøres klart, at MPC 1300 også er en model, der er blevet konstrueret på en sådan vis er velegnet til arbejde uden opsamlerpose.

De vigtigste specifikationer

 • Arbejdsbredde: 35 cm.
 • Opsamler: Ja
 • Drivkraft: El
 • Motorstørrelse: 1300 Watt

Wolf-Garten UV 35 B

Test af Wolf-Garten UV 35 B
Forhandler Pris Information
Wupti 4.554,00 DKK Se produkt

UV 35 B er en særdeles populær plænelufter kommer fra Wolf-Garten og er en del af serie, der er kendt for at kombinere en lille vægt med stor effektivitet. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en oplagt model, der kan bruges til et væld af forskellige arbejdsopgaver i haven – hvilket tæller opgaver i både større og mindre omfang.

Derfor er det også en ideel løsning til god vedligeholdelse af din græsplæne. Det skal naturligvis gøres klart, at det er en plænelufter og derfor er den også skabt med henblik på, at kunne sikre, at du kan give plænen luft, vand og næring. Du kan investere i en opsamler som tilbehør, hvis du skal bruge den til at opsamle græs, mos og ukrudt.

Kommer med faste tænder til vertikalskæring

Det skal selvfølgelig også gøres klart, at UV 35 B fra Wolf-Garten er udstyret med og monteret med faste tænder, der skal bruges til vertikalskæring. Der er tale om en særdeles kraftig og effektiv maskine, men ikke nok med det, så er der tale om en plænelufter, der byder på en intuitiv håndtering og samtidig er anvendelsen også både nem og behagelig.

Wolf-Garten har valgt at udstyre deres UV 35 B med en kraftfuld B&S 550-benzinmotor. Den har desuden også en arbejdsbredde, der lyder på 35 cm. Derfor er det også en effektiv maskine, der kan klare samtlige arbejdsopgaver. Dertil er det også en klar fordel, at Wolf-Garten UV 35 B kan bruges til både plæneluftning og til vertikalskæring.

De vigtigste specifikationer

 • Arbejdsbredde: 35 cm.
 • Opsamler: Tilbehør
 • Drivkraft: Benzin
 • Motor: B&S 550

Hvorfor skal jeg investere i en plænelufter?

Der er mange gode grunde til hvorfor, du bør vælge at investere i en plænelufter. Det er dog særligt noget, der handler om, at det giver dig muligheden for at sikre dig, at din græsplæne holdes både pæn og nydelig hele året rundt. Hvis du går meget op i hvordan, din græsplæne ser ud, så skal du selvfølgelig også sørge for at købe en plænelufter.

Det bør desuden gøres klart, at det anbefales, at du vælger at investere i en model, der kan bryste sig af, at være en kombination af en vertikalskære og en plænelufter. Det giver dig nemlig både mulighed for at give luft til din plænes græsrødder, mens det samtidig også kan sikre, at din plæne får både mere ilt, mere vand og mere næring.

Dette vil være med til at gøre din græsplæne sundere og græsset vil derfor også have en kraftig, grøn farve. Oven i dette, så kan du bruge vertikalskæren til at fjerne mos og ukrudt, der er på din græsplæne. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en kombination af to maskiner som både du og din græsplæne kommer til at sætte pris på.

Hvor ofte skal jeg bruge min plænelufter?

Der findes ikke nogen egentlig guide til hvor ofte, du skal gøre brug af din plænelufter og vertikalskære. Det kan dog være en god idé, at du sørger for at gøre det regelmæssigt. Det er dog særlitg din vertikalskære, du bør sørge for at bruge regelmæssigt, fordi du ellers vil opleve at både ukrudt og mos hurtigt spreder sig rundt på din græsplæne.

Din plænelufter behøver du derimod ikke gøre brug af mere end et par gange om året. Oftest vil du kunne se på din græsplæne, når den trænger til ilt. I en sådan forbindelse bør du selvfølgelig finde din plænelufter frem. Dog skal det gøres klart, at du ikke skal være bange for at gøre det for ofte, da din græsplæne naturligvis kun har godt af det.

Når det kommer til stykket, så handler det mest af alt om hvor ofte, du selv føler for det. Det kan være, at du mener, at det skal gøres 4 – 5 gange om året, men det kan også være, at du blot ønsker at gøre det et par gange om året. Det er op til dig selv, men husk dog på, at det er noget, som dit græs har godt af og derfor bør du ikke holde dig tilbage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here